Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Αλλαγή των βιβλίων Ιστορίας των Σκοπίων ζητούν βουλγαρικά κόμματα

Τα βουλγαρικά κόμματα «ΑΤΑΚΑ» και «VMRO-BND», υπέβαλαν κοινή δήλωση στην βουλγαρική Εθνοσυνέλευση ζητώντας την προστασία των Βουλγάρων που ζουν στην περιοχή των Σκοπίων.

«τα Σκόπια πρέπει πρώτα να λύσουν τα προβλήματα για να συνεχίσουν την πορεία τους προς το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος «ΑΤΑΚΑ», Βόλεν Σιντέροφ...
Διαβάστε περισσότερα...

ΗΠΑ. Λέηζερ κατά διαδηλωτών.

Είναι σίγουρο πως η ΕΛΑΣ θα το ζητήσει για να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τον λαό.
Δεν τους αρκούν τα χημικά και τα χτυπήματα με τα γκλοπ.
Οτιδήποτε μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μπάτσοι εναντίον του λαού κάνει απλά την δουλειά τους σκέτη ευχαρίστηση...

Ένα όπλο «ακτίνων» που πυροβολεί κατά διαδηλωτών κάνοντας τους να αισθάνονται ότι… καίγονται έχει ετοιμάσει ο αμερικανικός στρατός.
Όπως ισχυρίζονται...
Διαβάστε περισσότερα...

Aιματηρή έκρηξη βόμβας σε εκκλησία

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας σε εκκλησία, στα περίχωρα της πόλης Μπάουτσι στη Νιγηρία, έγινε γνωστό από πηγές του Reuters στην περιοχή.

Δεν έχει γίνει γνωστό ποιος ευθύνεται για την έκρηξη αυτή, ωστόσο οι εκκλησίες είναι συνήθης στόχος επιθέσεων της ισλαμικής...
Διαβάστε περισσότερα...

«Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται κυβέρνηση»

Τα έχει χάσει ο χοντρός ...

«To ΠΑΣΟΚ δεν θα λειτουργήσει ως συμπλήρωμα μιας πλειοψηφίας» διαμήνυσε ο Ευάγγελος Bενιζέλος μιλώντας στη «Real News». Σημείωσε ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται κυβέρνηση, καθώς προτείνει ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη στρατηγική.

Παράλληλα, επέκρινε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις προτάσεις τους «στήνουν σκηνικό τεχνητής πόλωσης και ακυβερνησίας», ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο...
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεσηκωμός γυναικών εναντίον του Ερντογάν.

Κραυγή γυναικών. Αυτή είναι η φράση που κυριαρχεί στη γειτονική Τουρκία εδώ και μία εβδομάδα. Η εξέγερση του γυναικείου πληθυσμού σε μία χώρα όπου επιχειρείται η επιστροφή στο ισλαμικό παρελθόν, μέσω ενός νέου νόμου που απαγορεύει τις εκτρώσεις, έπειτα από εκείνον που απαγόρευε την εξωσωματική γονιμοποίηση, έχει πλέον λάβει διεθνείς διαστάσεις.

Οι γυναίκες στην Τουρκία, αν ανήκουν στη μερίδα των «Λευκών Τούρκων», απολαμβάνουν δικαιώματα μιας κοσμικής κοινωνίας που είχε επιβάλει ο Κεμάλ...
Διαβάστε περισσότερα...

Οι μνημονιακοί της ΔΗΜΑΡ εναντίον της Χρυσής Αυγής...

Έκκληση στην Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά και στους δημοκρατικούς πολίτες «να μην ενδώσουν στις προκλήσεις» απευθύνει από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά. «H Δημοκρατική Αριστερά έχει εγκαίρως επισημάνει την επιδίωξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να στήσει «νέα Πάτρα».

Οι χτεσινές καταδρομικές περιπολίες στην καρδιά της Αθήνας, οι ξυλοδαρμοί και τα επεισόδια με πρωτοστάτες...
Διαβάστε περισσότερα...

«Το πρόβλημα με τους καρκινοπαθείς λύνεται»

Θα το λύσει ΤΟ ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ...

Στην αδυναμία της υπηρεσιακής κυβέρνησης να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις αποδίδει ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες καρκινοπαθείς, οι οποίοι δυσκολεύονται να βρουν τα φάρμακά τους.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το πρόβλημα λύνεται και ζήτησε να υπάρξει σύσκεψη εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας ώστε να ληφθούν άμεσα οι κατάλληλες αποφάσεις.

«Αν υπήρχε...
Διαβάστε περισσότερα...

Εξωθούσαν σε επαιτεία τα ανήλικα παιδιά τους

Συνελήφθησαν, το πρωί του Σαββάτου στον Λαγανά Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά, μία 26χρονη γυναίκα και μία 34χρονη υπήκοος Αλβανίας, οι οποίες εξωθούσαν σε επαιτεία τα ανήλικα παιδιά τους ηλικίας 3 και 7 ετών.

Oι δύο γυναίκες, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στην περιοχή του Λαγανά, όταν διαπιστώθηκε ότι προωθούσαν σε επαιτεία τα ανήλικα παιδιά τους ζητώντας χρήματα από διερχόμενους...
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλοδαποί θα πλημμύριζαν την αγορά με λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθησαν, τα ξημερώματα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 23χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος καθώς και ο 27χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι βρέθηκαν κρυμμένα στο πορτμπαγκάζ δύο χιλιάδες τετρακόσια ογδόντα πακέτα τσιγάρα, με σκοπό να τα μεταφέρουν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την...
Διαβάστε περισσότερα...

Η επιβεβαίωση της ανεπάρκειας της αστυνομίας...

Εμείς τα λέμε καιρό .ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΝ , ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ !

Aνοιχτή επιστολή στον διοικητή του Α.Τ. Κ. Αχαΐας απέστειλε κάτοικος της περιοχής εκφράζοντας την ανησυχία του για τα απανωτά περιστατικά ληστειών αλλά και για την αδυναμία της αστυνομίας να πράξει το έργο της καθώς είναι αποδυναμωμένη λόγω ελλείψεων.

Αναλυτικά:

Κύριε Διοικητά,

Ως πολίτες αυτού...
Διαβάστε περισσότερα...

Σύλληψη για μεταφορά λαθρομεταναστών

Έναν 34χρονο οδηγό φορτηγού, ο οποίος μετέφερε 64 παράνομους μετανάστες συνέλαβαν το πρωί στο λιμάνι της Κυλλήνης οι άνδρες του Λιμενικού. Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το...
Διαβάστε περισσότερα...

Σκουπιδότοπος με θέα τη... θάλασσα!

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες με θέα στη θάλασσα του Θερμαϊκού, ένα «φιλέτο» 400 στρεμμάτων στην περιοχή «Καράσσου» μεταξύ Πλαγιαρίου και Περαίας.

Ο χώρος που είναι εγκαταλελειμμένος από το ’94, οπότε σταμάτησαν οι χωματοληψίες ιδιωτικών εταιρειών, θυμίζει το… «Γκραν Κάνιον», καθώς δημιουργήθηκαν γκρεμοί βάθους 40 μέτρων, ενώ το έδαφος δείχνει να υποχωρεί από τις εκσκαφές που έγιναν, με αποτέλεσμα την περιβαλλοντική υποβάθμιση των γύρω οικισμών.

Απόπειρα για τη αποκατάσταση συνολικά της περιοχής των 400 στρεμμάτων από όπου γίνονταν για χρόνια χωματοληψίες από εταιρείες που...
Διαβάστε περισσότερα...

Απεργία στα τουριστικά λεωφορεία

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις τεσσάρων ημερών, αρχής γενομένης από τη νύχτα της Κυριακής, καλεί τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τη Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) με αντικείμενο τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας (ΣΣΕ).

«Ύστερα...
Διαβάστε περισσότερα...

Χανιά: Ολοκληρώνεται ο ξενώνας εφήβων

Μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να ολοκληρωθεί ο ξενώνας εφήβων στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, που πρόκειται να φιλοξενεί παιδιά που αποφοιτούν από το Κέντρο μέχρι αυτά να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα εγκαίνια του Κέντρου αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Ιουνίου, ενώ το κτήριο θα μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 8 άτομα συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ομαλή κοινωνική τους...
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλοδαποί λήστεψαν οδηγό ταξί.

Συνελήφθησαν το Σάββατο δύο αλλοδαποί, ηλικίας 18 ετών για «ληστεία» σε βάρος οδηγού ταξί.
Ειδικότερα, οι παραπάνω συλληφθέντες ξημερώματα του Σαββάτου επιβιβαστήκαν σε ταξί που οδηγούσε 59χρονος και στην περιοχή της Ξηροκρήνης με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας...
Διαβάστε περισσότερα...

Ζούγκλα ! Ληστείες παντού !

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΊΤΕ ! ΘΑ ΤΑ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !
Και αν τυχόν αμυνθείτε (αν είστε Έλληνες) σας περιμένουν τα μπουντρούμια !

Μπαράζ ληστειών σημειώθηκε τη νύχτα στην Αττική.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, στην Αγία Παρασκευή, επτά άτομα επιτέθηκαν σε τρεις ανήλικους, 14-15 ετών, οι οποίοι έκαναν βόλτα με τα ποδήλατα τους, τους ακινητοποίησαν, άρπαξαν τα ποδήλατα και τα κινητά τους τηλέφωνα και εξαφανίστηκαν.

Επίσης επί της λεωφόρου Κηφισίας 51 στους Αμπελόκηπους, τρεις άγνωστοι εισήλθαν σε σπίτι, ιδιοκτησίας δύο...
Διαβάστε περισσότερα...

Παράνομα παρκαρισμένο το βαν του Ψωμιάδη στην Κομοτηνή!

Παραβάτης του νόμου ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Το βαν με το οποίο περιοδεύει στη Βόρεια Ελλάδα, ήταν παρκαρισμένο σε διπλή γραμμή, παράνομα επί της οδού Ορφέως στην Κομοτηνή.

Φανταστείτε κάποιος από τους κοινούς θνητούς ή κάποιος επισκέπτης της πόλης, να διπλοπαρκάρει για 90 λεπτά παράνομα στην Ορφέως, στο πιο κεντρικό δρόμο της πόλης (παράλληλη οδός της Πλατείας Ειρήνης)! Όχι μόνο θα τον γράψουν, θα του πάρουν τις πινακίδες και το αυτοκίνητο θα του το σηκώσει...
Διαβάστε περισσότερα...

Σεισμόπληκτη Iταλία: Απίστευτες διακρίσεις εις βάρος των Ιταλών. Σκηνές και φαγητό δίνονται κατά προτεραιότητα μόνο στους λαθρομετανάστες από Αφρική και Αν. Ευρώπη. Οι σεισμόπληκτοι Ιταλοί γηγενείς μπορούν να πάνε να γ@μηθούνε.

Όπως αναφέρει το Novopress: ΙΤΑΛΙΑ. Βία, ισλάμ, φόνοι, μεταδοτικές ασθένειες, όλα τα προβλήματα της πολυφυλετικής κοινωνίας έχουν αναδειχθεί σε λίγες μέρες στα στρατόπεδα των σεισμοπλήκτων της Εμίλια Ρομάνα (στην περιοχή της Μπολόνια), μετά από τον φοβερό καταστροφικό σεισμό στη βορειοανατολική Ιταλία. Η προνομιακή μεταχείριση των μεταναστών θυμάτων όξυνε την ήδη βεβαρημένη...
Διαβάστε περισσότερα...

Κτήνη ξυλοκόπησαν ηλικιωμένο μέσα στο σπίτι του

Την αγριότητα ληστών έζησε ένας ηλικιωμένος, 74 ετών, στην πόλη της Λαμίας.

Η εικόνα είναι σοκαριστική. Ακόμη πιο σοκαριστική όμως είναι η απίστευτη αγριότητα με την οποία οι αδίστακτοι κακοποιοί ξυλοκόπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου, έναν ανήμπορο ηλικιωμένο για του πάρουν τις όποιες οικονομίες του.

Ο 74χρονος μένει μόνος του στο Νέο Κρίκελο κοντά στη Λαμία. Το πρωί ο αδελφός του, που μένει δίπλα, άκουσε βογγητά και βγήκε να δει τι συμβαίνει. Βρήκε...
Διαβάστε περισσότερα...

Στρατιώτες ξεμένουν στα στρατόπεδα μετά την θητεία τους λόγω φτώχειας

Άποροι φαντάροι που ολοκληρώνουν τη θητεία τους αναγκάζονται να φιλοξενηθούν επί μέρες στο στρατόπεδο που υπηρέτησαν, επειδή δεν έχουν χρήματα ούτε για να επιστρέψουν στα σπίτια τους!

Όπως κατήγγειλε άπορος και απελπισμένος πατέρας φαντάρου, διοικητής στρατοπέδου στα σύνορα, στον οποίο απευθύνθηκε για να μπορέσει να επιστρέψει ο γιος τους στο σπίτι, του απάντησε «Δυστυχώς, δεν είναι στο χέρι μου. Η εντολή από το ΓΕΣ είναι ρητή. Καμιά συνδρομή στα οδοιπορικά...
Διαβάστε περισσότερα...

Ανδραβίδα: Θύμα ληστείας ηλικιωμένος

Συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου, στην Ανδραβίδα Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, δύο άνδρες, ηλικίας 23 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξή ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, την Παρασκευή το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή στην Ανδραβίδα, οι δύο άνδρες, ενεργώντας από κοινού, ανέκοψαν την πορεία του οχήματος που οδηγούσε ένας ηλικιωμένος, 82 ετών. Στη...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP