Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ι. Αχμέτ: Η ΔΗΣΥ ενδιαφέρεται για την «τουρκική» μειονότητα..

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ στο Πρακτορείο Ειδήσεων Τζιχάν. Σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή ο ίδιος θα συμμετάσχει στο νέο κόμμα, ενώ όπως επισήμανε στην διακήρυξη του προγράμματος του νέου κόμματος που θα ανακοινωθεί στο πρώτο συνέδριο της ΔΗΣΥ τον Μάρτιο του 2011 θα περιλαμβάνονται θέσεις για την «τουρκική» όπως δήλωσε μειονότητα της δυτικής Θράκης.

Ο Αχμέτ θύμισε πως ο ηγέτης της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ακολούθησε ακραία εθνικιστική συμπεριφορά έναντι της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης,  και πως για αυτό το λόγο είχε παραιτηθεί από την ΝΔ. O Αχμέτ ανέφερε πως η Μπακογιάννη θα προβεί σε ανοίγματα προς την μειονότητα, πως στην διακήρυξη του προγράμματος του κόμματος που θα γίνει τον Μάρτιο, θα περιλαμβάνονται θέσεις για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, πως υπάρχει στόχευση για εκμηδένιση των μειονοτικών προβλημάτων και πως θα κυριαρχήσει μια φιλελεύθερη πλειοψηφική ιδεολογία.

Ο Αχμέτ ανέφερε πως στο πρώτο άρθρο της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος αναφέρεται πως «στόχος είναι η διασφάλιση ελευθερίας για όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας, θρησκείας και φυλής». Ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ δήλωσε πως η Μπακογιάννη σύντομα θα κάνει το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό στην Τουρκία, φανερώνοντας έτσι τη σημασία που αποδίδει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και πως στο συνέδριο του κόμματος τον Μαρτίου του 2011 θα αποσαφηνιστούν οι μελλοντικές προοπτικές των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο Ιλχάν Αχμέτ πρόσθεσε πως οι ψήφοι των δεξιών ψηφοφόρων της Θράκης που παρεξηγήθηκαν με τη ΝΔ και πήγαν προς το ΠΑΣΟΚ, θα συγκεντρωθούνε στο νέο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας με αρχηγό την Ντόρα Μπακογιάννη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr Διαβάστε περισσότερα...

Ο δούρειος ίππος της συνεκμετάλλευσης

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Tου Σταυρου Λυγερου

Εάν πιστέψουμε τους διπλωματικούς διαδρόμους, σύντομα θα έχουμε εντυπωσιακά νέα από το ελληνοτουρκικό μέτωπο. Ορισμένες πηγές, μάλιστα, προεξοφλούν συμφωνία για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Η στήλη κρατάει μικρό καλάθι, αλλά δεν αποκλείει τίποτα. Η κυβέρνηση Ερντογάν, πάντως, καλλιεργεί κλίμα αισιοδοξίας και με τη ρητορική της επιχειρεί να εγκλωβίσει διπλωματικά την Αθήνα σε μια δυναμική διευθετήσεων, που θα προκύψουν από τις διμερείς διαπραγματεύσεις κι όχι από την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.
Στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών βρίσκεται το ζήτημα των χωρικών υδάτων. Ακόμα, όμως, κι αν επέλθει συμφωνία επί της συζητούμενης φόρμουλας του διαφοροποιημένου εύρους, η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο προσκρούει και σε άλλα εμπόδια.
Η Αγκυρα αμφισβητεί μέσω της θεωρίας των «γκρίζων ζωνών» την ελληνικότητα ακόμα και κατοικημένων νησιών. Επίσης, δεν αναγνωρίζει ότι τα νησιά του Αιγαίου δικαιούνται Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και υφαλοκρηπίδας, παρότι η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας προβλέπει ρητά πως τα κατοικημένα νησιά έχουν δικαίωμα ΑΟΖ κι ότι αυτή ορίζεται με τον ίδιο τρόπο που ορίζεται η ΑΟΖ των ηπειρωτικών περιοχών (άρθρο 121 παρ. 2). Ας σημειωθεί ότι η εν λόγω σύμβαση έχει κυρωθεί από περίπου 160 χώρες και αποτελεί διεθνές δίκαιο και δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η Τουρκία απαιτεί να αποκτήσει δικαιώματα εκμετάλλευσης του βυθού δυτικά της αλυσίδας των ελληνικών νησιών, που αρχίζει από τη Σαμοθράκη και τελειώνει στη Ρόδο. Κάτι τέτοιο, όμως, αντιτίθεται στο διεθνές δίκαιο και γι’ αυτό η ελληνική κοινή γνώμη θεωρεί αυτή την τουρκική απαίτηση απαράδεκτη...
Διαβάστε περισσότερα...

Ξύπνησαν οι κλαράδες της ΕΛ.ΑΣ και διέταξαν έφοδο στην Columbia...

Έφοδο στο εγκαταλελειμμένο κτίριο της Columbia στον Περισσό έκανε η Αστυνομία. Μετά από τα αμέτρητα δημοσιεύματα ότι στους χώρους της πάλαι ποτέ δισκογραφικής εταιρείας, ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες λαθρομετανάστες, η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να επέμβει... επιτέλους!

Από τα κτίρια της Columbia, οι αστυνομικοί προσήγαγαν συνολικά 51 αλλοδαπούς, προκειμένου να εξακριβώσουν ποιοι από αυτούς έχουν έγγραφα παραμονής για να μένουν στη χώρα μας. Μόνο οι δεκαέξι από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους. Οι υπόλοιποι τριάντα πέντε μεταφέρθηκαν στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Εκτός των άλλων, συνεργεία του δήμου Αθηναίων και της Διεύθυνσης Υγειονομικής Προστασίας Καταναλωτή προχώρησαν στην αποκομιδή των απορριμμάτων και άλλων υλικών που είχαν συσσωρευτεί και απολύμαναν τους χώρους της Columbia.

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

«Ευτυχία για τον τόπο» χαρακτήρισε το …Μνημόνιο (!!!) ο Πάγκαλος

Ως ευτυχία για τον τόπο (!!!) χαρακτήρισε το Μνημόνιο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε  στη χθεσινή εκδήλωση για την απονομή των ετήσιων βραβείων επιχειρηματικότητας «Κούρος 2010».
«Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο. Όχι για την κακή του πλευρά, αλλά γιατί μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ριζική αναδιάρθρωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.
Επανήλθε επίσης στις αιχμές του εναντίον των ένστολων, μετά τις γνωστές δηλώσεις του πως πρόκειται για  «ό,τι  πιο αντιπαραγωγικό υπάρχει στο Δημόσιο».
Αυτή τη φορά οι βολές του κ. Πάγκαλου  είχαν στόχο τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας,   τους οποίους χαρακτήρισε μεν  «ήρωες»,  αλλά πρόσθεσε ότι από οικονομική άποψη είναι … αντιπαραγωγικοί, μιλώντας σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, με  ακροατήριο που  αποτελούσαν μηχανικοί αεροσκαφών,   της Πολεμικής Αεροπορίας επίσης.
«Εσείς είστε παραγωγικοί. Φτιάχνετε τα αεροπλάνα, παράγεται έργο. Οι ιπτάμενοι βεβαίως πετάνε, κινδυνεύουν το αναγνωρίζουμε αλλά δεν παράγουν κάτι» υποστήριξε!

το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

«Νεοθωμανισμός και ελληνική Θράκη».

Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 19:00 στην Παλαιά Βουλή, Σταδίου 13 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Άρδην και της Ρήξης με θέμα «Νεοθωμανισμός και ελληνική Θράκη».

Ομιλητές:

Κώστας Καραϊσκος, εκδότης Αντιφωνητή
Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας - εκδότης
Χαρά Νικοπούλου, δασκάλα
και Παναγιώτης Σγουρίδης, πρώην πρόεδρος της Βουλής

Συντονιστής:
Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Αντιστράτηγος, Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού

Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση στη μνήμη του Βία Λειβαδά

Ο Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός" και το "Σπίτι της Κύπρου" σας προσκαλούν την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010, στις 7,00 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του κεντρικού κτηρίου του Συλλόγου [Πλατεία Αγ.Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα , τηλ 2103221917] σε εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Βία Λειβαδά.

Γιά τη ζωή και τη δράση του Βία Λειβαδά θα μιλήσουν:

- Βασίλης Φίλιας, καθηγητής Κοινωνιολογίας, πρ.πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου,
- Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Αντιστρατηγος ε.α.
- Γιώργος Νικολάου, Καθηγητής Μ.Μ.Ε.-Δημοσιογράφος.

Γιά το συγγραφικό του έργο θα μιλήσουν:

- Ανδρέας Βοσκός , Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,
- Μανώλης Στεργιούλης, Φιλόλογος-Σχολικός Σύμβουλος,

Επιμέλεια εκδήλωσης: Νίκη Μιχαηλίδου. Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, 3μμ, Πλατεία Βάθης

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης καλούν οι κάτοικοι της περιοχής  την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στις 3 μμ.

ΟΧΙ στα ναρκωτικά, ΟΧΙ στην εγκληματικότητα

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Παραμύθι με όνομα: ο κακός Καμίνης

«Μια φορά κι έναν καιρό, στα χρόνια της παρακμής, εκλέχθηκε στην Αθήνα δήμαρχος, ένας κακός τύπος που τον έλεγαν Καμίνη. Δεν πίστευε στο έθνος μας και δεν τα πήγε καθόλου καλά με τους Έλληνες, οι οποίοι επί των ημερών του, πέρασαν, ιδιαίτερα στην αρχή, πολύ άσχημα.

Η Αθήνα μας γέμισε κακούς που ήρθαν από υπανάπτυκτα μέρη, κακούς που μισούσαν τις γυναίκες και τις θεωρούσαν κατώτερες. Μιναρέδες ξεφύτρωσαν παντού, οι ναοί μας βεβηλώθηκαν, οι ιερείς μας κυνηγήθηκαν και η σημαία μας δεν κυμάτιζε πλέον πουθενά στην πόλη μας.

Όμως, ο κακός αυτός τύπος, δεν μπόρεσε να σκοτώσει όλα τα όμορφα πράγματα που είχαμε μέσα στην καρδιά μας. Οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν και έδιωξαν αυτόν τον κακό τύπο από τη δημαρχία και ανέπνευσαν ελεύθεροι και πάλι. Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα».

Μετά από πολλά χρόνια...

Αυτό είναι ένα παραμύθι (είναι κ. Καμίνη τα παραμύθια «πολιτικά ορθά»;) που τα παιδιά μας θα λένε στα παιδιά τους μετά από πολλά χρόνια.

Τότε, ο εφιάλτης που ζει η πόλη μας θα φαντάζει πολύ μακρινός. Θα έχουν μεσολαβήσει πολλά: η αλήστου μνήμης θητεία του Καμίνη, η εγγραφή στα δημοτολόγια άπειρων αλλοδαπών (παλιά τους τέχνη κόσκινο, βλέπετε τι κάνανε στις εκλογές του 2000) και πιθανώς, μια σφοδρή εξέγερση των Ελλήνων.

Των Ελλήνων που δεν έβρισκαν στα χρόνια του Καμίνη μια θέση για τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, που δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους στο κέντρο ακόμα και το μεσημέρι γιατί τους λήστευαν και τους σκότωναν, που όταν διαμαρτύρονταν τους έσερναν αλλοδαποί αστυνομικοί στα τμήματα, κατηγορώντας τους ότι ήταν ρατσιστές και ξενόφοβοι και ότι… έσκισαν κοράνια.

Η λέξη «Έλληνας» απαγορεύτηκε, η κατοχή ελληνικής σημαίας ποινικοποιήθηκε και οδήγησε σε χιλιάδες προσαγωγές και καταδίκες πολιτών.

Η γαλανόλευκη, θεωρήθηκε σύμβολο… μίσους... Οι εικόνες αποκαθηλώθηκαν από παντού, ενώ «άγνωστοι» κατέστρεφαν συστηματικά τις εκκλησίες, τα ξωκκλήσια μας.

Τις Κυριακές, «άγνωστοι» ενέδρευαν και χτυπούσαν πολίτες οι οποίοι έβγαιναν από εκκλησίες. Και όλα έγιναν γύρω μας «γκρίζα». Η Αθήνα εάλω.

Παραμύθι ήταν, ηρεμήστε...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP