Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν κατά της μετανάστευσης

Κάποιοι που νομίζουν ότι κρατούν το «αριστερόμετρο» και το «δημοκρατικόμετρο», καταγγέλλουν ως «ακροδεξιούς», «φασίστες» και «εθνικιστές» όσους τολμούν να ορθώσουν λόγο ενάντια στη λαθρομετανάστευση.
Επειδή αυτοί οι «τύποι» εκθέτουν και διαστρεβλώνουν το σοσιαλισμό, την Αριστερά και την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη, ήρθε η ώρα να αποκαλυφθούν.
Ουδέποτε ο σοσιαλισμός ήταν υπέρ της λαθρομετανάστευσης. Όλοι οι «κύριοι» αυτοί που θέλουν ανοιχτά σύνορα και παριστάνουν τους «αριστερούς», τους «σοσιαλιστές» και τους «δημοκράτες», όπως θα διαβάσετε στα αποκαλυπτικά κείμενα που ακολουθούν, στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Μεγάλου...
Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπές για τον Βενιζέλο ενώ ο λαός υποφέρει.

Ο λαός υποφέρει αλλά ο Μπένι κάνει διακοπές και τρώει όσο 10 πεινασμένοι Έλληνες.


τη Σκόπελο βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και διαμένει στο σπίτι του πεθερού του. Ο Βενιζέλος περνά στιγμές χαλάρωσης με την οικόγενειά του, μετά από ένα δύσκολο χειμώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα ασφαλείας στο νησί είναι αυξημένα, ενώ ο πρόεδρος του...
Διαβάστε περισσότερα...

Σκούπες στην Γαλλία.

Επιδρομή σε δύο αυτοσχέδιους καταυλισμούς Ρομά κοντά στην πόλη Λιλ πραγματοποίησαν, τα ξημερώματα της Πέμπτης, δυνάμεις της Αστυνομίας στη Γαλλία, απομακρύνοντας τουλάχιστον 240 ανθρώπους από το σημείο, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εκκένωση αυτού του καταυλισμού γίνεται στο πλαίσιο μιας σειράς ανάλογων επιχειρήσεων της Αστυνομίας στο Παρίσι και τη Λυών, όπου εκατοντάδες Ρομά από την ανατολική Ευρώπη χωρίς άδειες παραμονής εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους.

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο υπουργός Εξωτερικών της...
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΘ γεμάτη συλλαλητηρια.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα συλλαλητήρια των συνδικάτων κατά την πρώτη ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.

Όπως φαίνεται, η απόφαση του πρωθυπουργού να πραγματοποιήσει μία επίσκεψη-εξπρές δεν άλλαξε τα πλάνα των διαδηλωτών.

Ο κ. Σαμαράς θα φθάσει το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, θα εγκαινιάσει τη ΔΕΘ και μετά το μεσημέρι, αφού συναντηθεί με τις διοικήσεις της ΔΕΘ, της Helexpo ΑΕ και του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης δήλωσε ότι η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ...
Διαβάστε περισσότερα...

Πιο ακριβά τα τιμολόγια της Δ.Ε.Η.

Αντιμέτωποι με νέα επιβάρυνση θα βρεθούν οι χρήστες του δικτύου ηλεκτροδότησης της Δ.Ε.Η., καθώς η διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης αποφάσισε την αύξηση του τέλους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα τιμολόγιά της.

Ειδικότερα, το τέλος θα ανέβει από τα 5,44 ευρώ στα 8,5 ευρώ για κάθε 1.000 κιλοβατώρες.

Η αύξηση θα εφαρμοστεί αναδρομικά από την 1η Αυγούστου και σκοπός είναι να καλυφθεί «τρύπα» 400...
Διαβάστε περισσότερα...

Κατερίνη: Ληστής κακοποίησε ηλικιωμένη

Εφιαλτικές στιγμές έζησε στα χέρια ληστή μία υπερήλικη γυναίκα στη Νέα Αγαθούπολη Πιερίας. Ο δράστης εισέβαλε το πρωί στο σπίτι της 91χρονης από ανασφάλιστη πόρτα και με την απειλή μαχαιριού, αφού την έδεσε και τη χτύπησε στο πρόσωπο, της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κατερίνης για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνες για τον...
Διαβάστε περισσότερα...

Αλβανοί μετέφεραν ναρκωτικά με λεωφορείο

Πάνω από μισό κιλό χασίς βρέθηκε στους χώρους αποσκευών λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο Τίρανα - Αθήνα, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.

Όπως διαπιστώθηκε, τη μεταφορά τους είχαν αναλάβει ο Αλβανός οδηγός του λεωφορείου κι ένας συμπατριώτης του που επέβαινε στο ίδιο όχημα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Η κατασχεθείσα...
Διαβάστε περισσότερα...

Στατιστικά της Ξένιας παπάτζας.

Ασφαλώς και δεν θα αλλάξει κάτι, είναι πλά μια ακόμη παπάτζα των μπάτσων μπας και θολώσουν τα νερά.
Στόχος των κατοχικών κυβερνητών είναι να θολώσουν τα νερά εν όψει των αντιλαικών μέτρων που θα φέρουν αλλά και να αναβαθμίσουν λιγάκι στυην συνείδηση του λαού τον στρατό κατοχής .
Ματαιοπονούν , ο λαός δεν θα δει με συμπάθεια τους δεσμοφύλακές του , τους μπάτσους οι οποίοι σταθερά είναι στο πλευρό των εγκληματιών κάτι που φάνηκε και στην Πάτρα αλλά και με τον βιαστή της Πάρου τον οποίο προστάτευσαν...

Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν στην επιχείρηση-μαμούθ με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζευς» από την πρώτη ημέρα εφαρμογής της.

Έτσι, σύμφωνα με την αστυνομία, συνολικά:

- προσήχθησαν 6.690...
Διαβάστε περισσότερα...

Χανιά: Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Τοις μετρητοίς θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στα Χανιά από τις 16 Αυγούστου, καθώς ο φαρμακευτικός σύλλογος αποφάσισε να διακόψει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων.

Οι φαρμακοποιοί συντάσσονται με τη στάση και άλλων συλλόγων της χώρας και θα χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μόνο τοις μετρητοίς, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των οφειλομένων από τον ασφαλιστικό οργανισμό.

«Αν ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας μέχρι την ημερομηνία αυτή ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και καταβάλλει στους φαρμακοποιούς...
Διαβάστε περισσότερα...

Από τη Δευτέρα η καταβολή αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους

Από τη Δευτέρα 20 Αυγούστου θα αρχίσει η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους αγρότες, ύψους 160 εκατ. ευρώ.

Η πληρωμή αφορά περίπου 70.000 δικαιούχους, κυρίως κτηνοτρόφους ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών, και θα συμβάλει σημαντικά στην ανακούφισή τους σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, διευκολύνοντάς τους να προμηθευτούν έγκαιρα ζωοτροφές σε πιο συμφέρουσες τιμές.

Η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους δικαιούχους αφορά το 100% του ποσού που δικαιούνται με...
Διαβάστε περισσότερα...

Σύλληψη Πακιστανού για απόπειρα βιασμού στο Ηράκλειο

Στη σύλληψη ενός 26χρονου Πακιστανού, ο οποίος επιχείρησε να βιάσει 20χρονη Βρετανίδα, προχώρησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης οι αστυνομικές αρχές στα Μάλια Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 20χρονης, ο 26χρονος αποπειράθηκε να τη βιάσει την ώρα που διερχόταν από απομονωμένο σημείο στην παραλία των Μαλίων. Προανάκριση για το περιστατικό ενεργεί το...
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα τραγωδία στην Πάρο.

Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα -τρεις Αλβανούς και έναν Ναξιώτη- ως δράστες της αιματηρής ληστείας... το πρωί της Παρασκευής σε τράπεζα του νησιού που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία 53χρονου ταξιτζή, γαμπρού της αείμνηστης Β. Μοσχολιού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr, η σύλληψη έγινε ενώ οι ύποπτοι είχαν επιβιβαστεί σε φουσκωτό σκάφος.

Ο Ελληνας συνεργός που οδηγούσε και το φουσκωτό εικάζεται ότι ήταν αυτός που οδηγούσε και το αυτοκίνητο της διαφυγής από τον τόπο της ληστείας.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι έρευνες συνεχίζονται τόσο στην Πάρο, όπου ορισμένοι πιστεύουν...
Διαβάστε περισσότερα...

Στο πλευρό του αγρότη η νέα υπηρεσία του ΕΛΓΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος ερωτηθείς από τη ΝΕΤ για τη νέα υπηρεσία ενημέρωσης των 803.000 ασφαλισμένων του ΕΛΓΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δουλειά στο χωράφι και στο κοπάδι είναι σκληρή, απαιτητική και δεσμευτική. Χρέος, λοιπόν, της Πολιτείας είναι να διευκολύνει τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο στην καθημερινότητά του, να του παρέχει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες αξιόπιστες χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς ουρές, χωρίς ταλαιπωρία.

Με τη νέα υπηρεσία που ενεργοποιήθηκε, 803.000 αγρότες μ’ ένα απλό τηλεφώνημα στον αριθμό 1540, μπορούν πλέον να πληροφορηθούν πότε θα...
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο ακόμη Έλληνες εργάτες νεκροί.

Δύο ακόμη Έλληνες εργάτες έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες μέρες σε εργατικά ατυχήματα. Ο Γιώργος Κρατσιώτης, 30 χρονών, δασεργάτης, ο οποίος εργαζόταν στο Δασικό Συνεταιρισμό Αλώνων - Φλώρινας, στο Τρίγωνο Φλώρινας, τη Δευτέρα 6 Αυγούστου χτυπήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια υλοτομικών εργασιών με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Το δεύτερο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συνέβη στην περιοχή Ρουκάνι του Ηρακλείου της Κρήτης, όπου ο Νίκος Πατσαδάκης, 35 χρονών, τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια εργασιών...
Διαβάστε περισσότερα...

Εκκένωσε καταυλισμό Ρομά η γαλλική αστυνομία

Αντιγράφουμε απο το αντιρατσιστικό ζόυγκλα...

Η γαλλική αστυνομία έκανε σήμερα επιδρομή σε έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό Ρομά κοντά στη Λιλ απομακρύνοντας 200 ανθρώπους, ενώ παράλληλα πολλές δεκάδες ρουμάνοι Ρομά αναμένεται να εγκαταλείψουν σήμερα τη Γαλλία με προορισμό τη Ρουμανία.

Δεκάδες αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών εισέβαλαν στον καταυλισμό που βρισκόταν κοντά στην πόλη Λιλ, στη βόρεια Γαλλία, λίγο μετά τα ξημερώματα για να επιβλέψουν την απομάκρυνση περίπου 200 Ρομά που ζούσαν σε αυτοκινούμενα σπίτια κοντά σε έναν...
Διαβάστε περισσότερα...

απόλυση 11 συμβασιούχων απο την «Goldair Handling ΑΕ»

Στην απόλυση 11 συμβασιούχων πριν λήξουν οι συμβάσεις τους στο αεροδρόμιο της Κω προχώρησε η εταιρεία εξυπηρέτησης εδάφους «Goldair Handling ΑΕ». Οι συμβάσεις τους έληγαν στις 15 Σεπτέμβρη και ήταν 4μηνης διάρκειας.
Η εταιρεία προκειμένου να δικαιολογήσει τις απολύσεις επικαλείται μείωση εργασιών. Οι απολύσεις στην Κω έρχονται να προστεθούν στις άλλες απολύσεις που προχώρησε το 2010 σε Ρόδο, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, επικαλούμενη ακριβώς το ίδιο, αξιοποιώντας δε κάθε αντεργατικό νομοθέτημα που της "δωρίζει" η...
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται η απεργία στην αρτοβιομηχανία Κατσέλης

Για 11η μέρα οι εργαζόμενοι στην αρτοβιομηχανία «ΚΑΤΣΕΛΗΣ» συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.Η εργοδοσία τούς οφείλει συνολικά τρεις μισθούς και ήδη «τρέχει» και ο Αύγουστος, οι εργαζόμενοι κάθε πρωί βρίσκονται έξω απ' τις πύλες του εργοστασίου περιφρουρώντας την απεργία τους. Η εργοδοσία, με προτάσεις που δε διασφαλίζουν σε τίποτα τους εργαζόμενους, επιχειρεί να «σπάσει» την απεργία. Στην τελευταία γενική συνέλευση δεσμεύτηκε μόνο για την καταβολή του ενός από τους τρεις μισθούς , ενώ για τους άλλους δύο μισθούς δεν είπε το παραμικρό.  Επιδιώκει να βάλει τους...
Διαβάστε περισσότερα...

Εμφάνιση του νεοταξίτη ραγιά Τατσόπουλου.

Με αφορμή την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο από τον 21χρονο Πακιστανό, ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος «ανέβασε» στον προσωπικό του προφίλ στο facebook σχόλιο με το οποίο...
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφορεί το βιβλίο του παχύδερμου.

Πάει γυρεύοντας ο χοντρός...

Στις 13 Αυγούστου θα κυκλοφορήσει στην αγορά των βιβλιοπωλείων το βιβλίο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρου Πάγκαλου.

Στο εν λόγω βιβλίο θα περιγράφεται ποιοι, πότε, πώς και πόσο «τα φάγανε», σύμφωνα και με τον ομώνυμο τίτλο.

Σε αυτό θα περιέχονται στοιχεία για τον τρόπο παραγωγής των ελλειμμάτων και τη δημιουργία του χρέους της χώρας που οδήγησε σε ένα «ξεφρενο πάρτι» όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα, θα περιλαμβάνει...
Διαβάστε περισσότερα...

Βόλος: Προστέθηκαν 18 νέα ηχητικά φανάρια για τους τυφλούς

Επεκτάθηκε το σύστημα ηχητικών φαναριών για τους τυφλούς, σε κόμβους σηματοδότησης που βρίσκονται στον κεντρικό ιστό της πόλης, μετά από παρεμβάσεις του δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν 18 νέες συσκευές, ανεβάζοντας στις 60 το συνολικό αριθμό των ηχητικών διατάξεων που λειτουργούν πλέον στο Δήμο Βόλου.

Η επιλογή των σημείων, όπως έγινε γνωστό από το δήμο Βόλου, έγινε σε συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», προκειμένου να καλυφθούν κατά προτεραιότητα οι κόμβοι σηματοδότησης τους οποίους χρησιμοποιούν τα μέλη του...
Διαβάστε περισσότερα...

Απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από την πόλη ζητά ο δήμαρχος Καλαμάτας

Την άμεση απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και τα χωριά του δήμου ζητά ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας με έγγραφό του στον εισαγγελέα, τον αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου και τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας.

Ο δήμαρχος στο έγγραφό του επισημαίνει ότι, «στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας είναι κοινή η διαπίστωση του γεγονότος της συνάθροισης και εγκατάστασης λαθρομεταναστών σε κοινόχρηστους χώρους αλλά και σε ιδιωτικούς (π.χ. εγκαταλελειμμένα κτίρια), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έντονα προβλήματα ασφάλειας και δημόσιας υγείας, τόσο για τους...
Διαβάστε περισσότερα...

Από τις 20 Αυγούστου η καταβολή αποζημίωσης στους αγρότες

Την καταβολή από τη Δευτέρα 20 Αυγούστου της εξισωτικής αποζημίωσης στους αγρότες ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 160 εκ. ευρώ και αφορά 70.000 δικαιούχους οι οποίοι θα λάβουν το 100% του ποσού που...
Διαβάστε περισσότερα...

Τρεις φορές περισσότερες φέτος οι ελιές του Πηλίου

Τριπλάσια από πέρυσι και άριστης ποιότητας αναμένεται η φετινή σοδειά στους ελαιώνες του Πηλίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Πηλίου Σημ. Σπανό, ποσότητα 10 εκατ. υπολογίζεται να μαζευτεί από τα ελαιόδεντρα της περιοχής του νοτίου Πηλίου, κυρίως λόγω των κατάλληλων καιρικών συνθηκών και τις ανοιξιάτικες βροχές. Η συγκομιδή εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αυξημένη και εξαιρετική ποιοτικώς αναμένεται και η παραγωγή ελαιόλαδου, με τα πρώτα στοιχεία να...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP