Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Τα πανηγύρια της προπαγάνδας...και το κράτος του giorgaki, της Δραγώνα και του Βαλλιανάτου κάνει πως δεν συμβαίνει τίποτα!!!πηγή
σχόλιο του greekalert
Σε κάποια από τα πανηγύρια που αναφέρονται στην λίστα δεν υπάρχει ίχνος φιλοσκοπιανού αλλά τα συμπεριλαμβάνουν για προπαγανδιστικούς λόγους αναφεροντάς τα με τις γυφτοσκοπιανές ονομασίες που τους έχουν δώσει! Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ

ΕΝΩ ΕΔΩ ΤΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι τρώει συνεχώς “πόρτα”, προσπαθώντας να οργανώσει επίσημες επισκέψεις σε Ευρωπαικές πρωτεύουσες.

Στόχος του είναι η προβολή των Σκοπιανών θέσεων αναφορικά με το ζήτημα της Ονομασίας και της ένταξης της χώρας του στην Ευρώπη,
σύμφωνα με την Βέσερ. Παρόλαυτα όμως, οι διπλωμάτες στα Σκόπια επισημαίνουν πως κανείς από τους Ευρωπαίους ηγέτες που απευθύνθηκε ο Γκρούεφσκι, δεν φάνηκε να συγκινείται.

“Επισκέψεις τέτοιου είδους θα είχαν αρνητικό αντίκτυπο την δεδομένη χρονική περίοδο”, φέρονται να απάντησαν Ευρωπαίοι ηγέτες, προτρέποντας παράληλλα τον Γκρούεφσκι και την κυβέρνηση του να συγκεντρωθεί στο ζήτημα της ονομασίας.

Κάποιες από τις πρωτεύουσες που ήθελε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ να επισκεφτεί ήταν το Λονδίνο και το Βερολίνο, σύμφωνα με την Βρέμε.


πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ – Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΝΕΟΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Σε μια περίοδο οικονομικής λαίλαπας που χτυπάει κατάφορα ακόμα μια φορά τους εργαζόμενους, και αφού η κατοχική κυβέρνηση πέρασε τα προδοτικά νομοσχέδια για την απόδοση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες, την αλλαγή του διοικητικού χάρτη της χώρας μέσω του σχεδίου ''Καλλικράτης'', και έβαλε την Ελλάδα στη μέγγενη του Δ.Ν.Τ έρχεται τώρα να διεκπεραιώσει τις τελευταίες εντολές των παγκόσμιων αφεντικών. Να ξεπουλήσει Εθνικά Εδάφη τους ξένους.

Αφού προηγήθηκε η επίσκεψη του Σουλτάνου Ερντογάν και οι συμφωνίες για το Αιγαίο, συνεχίζονται οι προκλήσεις στη Θράκη από πλευράς Τουρκίας και η αδιαφορία των υπευθύνων, εδώ και καιρό διεξάγονται συνομιλίες και για τη λύση του Σκοπιανού με την κατοχική κυβέρνηση να μην προβάλει την παραμικρή αντίσταση στα ζητήματα που θέτουν οι Γυφτοσκοπιανοί. Αυτές τις εντολές πήρε, αυτές εκτελεί.

Κι ενώ οι δύο πλευρές φαίνεται να καταλήγουν στην προδοτική ονομασία ‘’Μακεδονία του Βαρδάρη’’ οι νεοκομιτατζήδες ετοιμάζονται για να περάσουν ξανά την προπαγάνδα τους με αφορμή πανηγύρια που διεξάγονται το καλοκαίρι σε δεκάδες χωριά της Μακεδονίας μας.

Θα τους αφήσουμε να περάσουν ξανά την προπαγάνδα τους;
Δεν τους αφήσαμε πρόπερσυ, δεν τους αφήσαμε πέρσυ, μα ούτε φέτος θα τους αφήσουμε σε ησυχία. Δεν περιμένουμε τίποτα από το σάπιο κράτος και τις υπηρεσίες του.

Εμείς θα είμαστε εκεί που πρέπει κάνοντας αυτό που πρέπει.
Αυτό που προστάζουν τα κόκκαλα των Μακεδονομάχων.

Διαβάστε περισσότερα...

Πάτρα, Άγριες συμπλοκές μεταξύ λαθρομεταναστών: «Δύο γάιδαροι μάλωναν…»


Σκηνές βίας με τραγελαφικά επεισόδια έλαβαν χώρα το βράδυ στην πόλη της Πάτρας, καθώς υπήρξαν συμπλοκές σε διάφορα σημεία, μεταξύ βαλκάνιων και αφρικανών λαθρομεταναστών. Κάποιος θα πει σε χιουμοριστικό πνεύμα ότι τουλάχιστον τους διέκρινε η φυλετική συνείδηση, ωστόσο το πραγματικό αστείο της υπόθεσης είναι ότι στην μία περίπτωση των βιαιοπραγιών κάποιοι εκ των λαθρομεταναστών έτρεξαν να κρυφτούν μέσα σε μια εκκλησία κατά την διάρκεια τέλεσης ενός γάμου! Φανταστείτε τώρα για λίγο την εικόνα…
Κωμικοτραγικά όλα αυτά κι αφού το πρώτο σκέλος ήταν το κωμικό, ας πάμε στο τραγικό, κι ας σκεφτούμε πολύ απλά, πόσο ελεύθεροι είμαστε σε μια χώρα που ελέγχει ο Στρος Καν και το Δ.Ν.Τ.
Διαβάστε περισσότερα...

Αντικατοχική Πορεία Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΤΟΥΡΚΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ...Ο Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων (Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.) που αποτελείται από το ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. Αθήνας, Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης, Α.Φ. Έπαλξη Λευκωσίας,Φλόγα Πάτρας και η Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών ΕΘΝΙΚΗ ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ ΝΕΩΝ (Α.Κ.Μ. Ε.Φ.Ε.Ν.) σας προσκαλούν στην καθιερωμένη αντικατοχική-αντιομοσπονδιακή πορεία που διοργανώνουν κάθε χρόνο ανήμερα της μαύρης επετείου της Παράνομης Τούρκικης Εισβολής.

Ως κύριοι διοργανωτές της αντικατοχικής απευθύνουμε κάλεσμα στους απανταχού πατριώτες.Σε εσένα που ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕΣ και αντιστέκεσαι.Άς ενώσουμε τις φωνές μας, ας διαδηλώσουμε για άλλη μια φορά ενάντια στον παράνομο τούρκο εισβολέα διεκδικώντας για τριακοστή έκτη φορά το δικαίωμα όλων μας, για μια Kύπρο ΕΛΕΥΘΕΡΗ , ΕΛΛΗΝΙΚΗ, απαλλαγμένη απο κατοχικά στρατεύματα, με τους πολίτες της να απολαύουν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Φέτος είναι η χρονιά που ο πατέρας Πενταδάκτυλος θα ακούσει δυνατά:
''ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ
Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ''


Αφετηρία η πλατεία Ελευθερίας, Λευκωσία ώρα 17:30 και κατάληξη στο σημείο-σύμβολο της Κατοχής,το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Φορούμε μαύρη φανέλα ως ένδειξη πένθους.

Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. - Ε.Φ.Ε.Ν.
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP