Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Το Τσέρνομπιλ της Δύσης

ΤΑ ΖΩΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΕ -
Ο ΗΟΜΟ CATANALOTICUS OXI....

Σύμφωνα με το κείμενο της πηγής  Ρώσοι επιστήμονες που κατέβηκαν με βαθυσκάφος στον κόλπο του Μεξικού διαπίστωσαν ότι ο βυθός έχει σπάσει σε πολλά σημεία από τα οποία αναβλύζει πετρέλαιο. Οι πιθανές επιπτώσεις; Ασύλληπτες. Καταστροφή του Ατλαντικού ολόκληρου. Δηλητηριώδεις βροχές για όλη τη Βόρεια Αμερική. Κι ο κόσμος αλλαγμένος προς το πολύ χειρότερο μετά απ’ αυτό.
Φαίνεται πως οι Ρώσοι ζητάνε από τους Αμερικάνους να κλείσουν την ‘πληγή’ με πυρηνική βόμβα κι οι Αμερικάνοι φοβούνται ότι έτσι θα μειώσουν τα ενεργειακά αποθέματα που τόσο χρειάζονται….
Παράλληλα η καταιγίδα «Άλεξ» σχηματίστηκε στις 26 Ιουνίου στη δυτική Καραϊβική κοντά στη Χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού.
Υπάρχει ενδεχόμενο να παρεμποδίσει τις επιχειρήσεις περιορισμού της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο.
όλο το κείμενο και το video:

http://ireport.cnn.com/docs/DOC-461896

το είδαμε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Στα Σκόπια έχουν δικαίωμα ψήφου και 150,000 Νεκροί!!

Πέρυσι είχε κάνει τον γύρο του κόσμου μια εξωφρενική αποκάλυψη ξένων Παρατηρητών στις Προεδρικές και Τοπικές Εκλογές στην ΠΓΔΜ. Σε σύνολο 2 εκατομμυρίων ανθρώπων στα Σκόπια, ψήφιζουν… 1.8 εκατομμύρια άτομα!!! Την ίδια στιγμή είχε αποκαλυφθεί πως στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία ψηφίζαν...

300,000 άτομα, χωρίς να ξέρει κανείς με βεβαιότητα απο που προέρχονται!!!

Φέτος, ένα κομμάτι του παζλ μοιάζει να ξεδιαλύνεται. Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση του Helsinki Committee για το έτος 2009, η οποία δημοσιεύτηκε για τα Σκόπια , η εκλογική λίστα στα Σκόπια περιλαμβάνει και… 150,000 άτομα που έχουν πεθάνει!! Παράλληλα στην γειτονική χώρα παρατηρήθηκε οπισθοδρόμηση στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και στην Συγκέντρωση Εξουσίας.


πηγη
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΑΦΓΑΝΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΟΓΔΟΝΤΑΧΡΟΝΗΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΨΕ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Το περιστατικό συνέβη τη περασμένη Τετάρτη στον Άγιο Παντελεήμονα στις 11.30 το πρωί. Η ογδοντάχρονη περπατούσε επί τις οδού Αλκιβιάδου όταν ένας Αφγανός τη πλησίασε από πίσω, τη χτύπησε και της έκλεψε τη τσάντα. Όμως το σιχαμερό ανθρωποειδές δεν αρκέστηκε εκεί. 'Εσπρωξε την άτυχη γυναίκα ανάμεσα σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και έβαλε το βρωμερό χέρι του μέσα στα γεννητικά όργανα της προκαλώντας της ανεπανόρθωτη βλάβη. Η ηλικιωμένη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ''Παμμακάριστος'' ενώ η κατάστασή της είναι κρίσιμη.

Χτές συνέβη ακόμα ένα περιστατικό στη περιοχή. Αφγανός υπό την απειλή μαχαιριού λήστεψε έναν 15χρονο αποσπόντας του πενήντα ευρώ ενώ τέτοια περιστατικά είναι καθημερινά πλέον σε δρόμους που ελεγχουν  Ασιάτες και Αφρικανοί λαθρομετανάστες. Μην αναρωτηθεί κανένας αφελής που είναι η αστυνομία...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP