Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Τι παίζει με το Ευρω - ομόλογο;

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΥΣΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ DEXI EXTREM

Αντώνη το ΠΑΣΟΚ δεν είναι παίξε γέλασε... απεγκλωβίσου από το ανέφικτο αίτημα για ευρωομόλογο πριν σου ζητήσουν να προσυπογράψεις την πρόταση Γιωργάκη

Προσπερνάμε το γελοίο του θέματος, ότι ο άνθρωπος που μας αρνείται το δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό ή αγνόησε παλαιότερα τα εκατομμύρια των υπογραφών εναντίον των νέων ταυτοτήτων, ο άνθρωπος που μας λέει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα των λαθρομεταναστών δεν είναι θέμα δημοψηφίσματος και πλειοψηφίας...

έχει το θράσος να ζητάει τις υπογραφές μας για να αποδείξει ότι υπάρχει λαϊκό ρεύμα που ζητάει να έλθει προς συζήτηση στην Ευρωβουλή το θέμα του Ευρωομολόγου!!!

Παραβλέποντας λοιπόν το προηγούμενο βλέπουμε ότι έχει αρχίσει ήδη να στήνετε από το δίπολο ΠΑΣΟΚ-ΜΜΕ η επόμενη παγίδα στη ΝΔ.

Χθες στην ιστοσελίδα του ο γνωστός λαγός του συστήματος ΠΑΣΟΚ, real Νικολάκης μας ενημέρωσε ότι:

«Την Επιτροπή που έχει συστήσει για τη συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών για την έκδοση ευρωομολόγων συγκαλεί στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας, κάνοντας ποδαρικό στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Στη συνάντηση η Επιτροπή θα αποφασίσει τα επόμενα βήματά της, επιδιώκοντας πρώτα από όλα-όπως προβλέπει η Συνθήκη της Λισαβόνας - τη σύσταση «Οργανωτικής Επιτροπής» επτά φυσικών προσώπων από τουλάχιστον επτά κράτη-μέλη. Είναι σαφές ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει στην Επιτροπή αυτή να συμμετάσχουν και κάποια σημαντικά πρόσωπα από την ΕΕ, ώστε η συγκρότησή της να αποτελέσει σημαντική πράξη. Είναι επίσης σαφές ότι η Επιτροπή αυτή δεν θα μείνει στον χώρο των Σοσιαλιστών, αλλά θα επεκταθεί και στον χώρο των Φιλελεύθερων και των Πράσινων, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων τάσσεται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων.

H Επιτροπή υπό τη Βάσω Παπανδρέου που έχει συγκροτήσει ο πρωθυπουργός, θα ζητήσει τη συναίνεση και των άλλων ελληνικών κομμάτων, πρώτα από όλα της Νέας Δημοκρατίας, στην πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση του ενός εκατομμυρίου υπογραφών. Στη συνάντηση στο Μαξίμου θα συζητηθούν η επεξεργασία συγκεκριμένων προτάσεων και η διαβούλευση με κόμματα, κοινωνικούς φορείς, ΜΚΟ και προσωπικότητες της Ευρώπης τόσο για την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγων όσο και για την επιβολή φόρου 0,5% επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία για τη συγκέντρωση των υπογραφών θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011, καθώς μεταξύ άλλων, από τη Συνθήκη της Λισαβόνας για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων προβλέπεται: Σύσταση Οργανωτικής Επιτροπής επτά φυσικών προσώπων από επτά τουλάχιστον κράτη-μέλη. Νομικός έλεγχος της αίτησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το αν πληροί τα κριτήρια της Συνθήκης. Λήψη απόφασης εντός τριών μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιτροπή υπό την προεδρία της κυρίας Βάσως Παπανδρέου, συμμετέχουν μεταξύ άλλων η ευρωβουλευτής Άννυ Ποδηματά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πέτρος Ευθυμίου, ο βουλευτής και Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ηλίας Μόσιαλος, αλλά και οι κ.κ. Παντελής Οικονόμου, Νάσος Αλευράς, Χρήστος Πολυζωγόπουλος και Ντίνος Βρεττός.»
Φαντάζομαι ότι όλοι καταλάβατε την παγίδα που ετοιμάζουν στη ΝΔ και τον Α. Σαμαρά:

«Αφού φίλε συμφωνείς με το ευρωομόλογο... έλα να υπογράψεις»

Κύριο μέλημά τους να δείξουν ότι ο Σαμαράς ακολουθεί τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ και γενικά έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος...

Λογικό και εύκολος στόχος όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα του Ευρωομολόγου όπου η ΝΔ, άγνωστο για ποιους λόγους, εγκλωβίστηκε στο να ζητάει κάτι το οποίο είναι ανέφικτο.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιωργάκης είναι λογικό να παίξουν το χαρτί του ανέφικτου Ευρωομολόγου μιας και το κάνουν για εσωτερική κατανάλωση από τους χαχόλους τους Έλληνες που ενημερώνονται από το MEGA και αυξάνεται η libido τους, όταν τους πετάνε κατακέφαλα ότι ο ΓΑΠ κοντράρεται για το συγκεκριμένο θέμα με την Μέρκελ...

Είναι δυνατόν ρε στόκοι, που πιστεύετε τις παπαριές περί Ευρωομολόγου, η Γερμανία και η Γαλλία που δανείζονται με 3% να δεχθούν να δανείζονται με 4,5-5% προκειμένου να μην δανείζεται η Ελλάδα με 15% αλλα να δανείζεται κι αυτή με 5%... γιατί αυτό σημαίνει ουσιαστικά το Ευρωομόλογο...
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ 2010 ΕΦΥΓΕ...ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ (ΙΟΥΝΙΟΣ)

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ

Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας στο 2010 και τις σημαντικότερες δράσεις πατριωτικού περιεχομένου που το σημάδεψαν.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Ο Ιουνιος βρίσκει την Ελλάδα πλέον στο ΔΝΤ, τα οικονομικά μέτρα και το ξεπούλημα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ήδη από τις 27 Μαίου έχει  ψηφιστεί στη γιάφκα της Βουλής και ο ''Καλλικράτης'' που συμπληρώνει το παζλ της προδοσίας.


Στις αρχές του μήνα εκδηλώσεις μνήμης λαμβάνουν χώρα σε Λευκωσία, Θεσσαλονίκη, Έδεσσα και Θάσο
  
  
  


Στις 8 Ιουνίου ο Τζέφρυ παίρνει ένα πρώτο δείγμα γιουχαίσματος μέσα στο Ηρώδειο!!!

Στις 19 Ιουνίου η Χρυσή Αυγή διοργανώνει συγκέντρωση και πορεία για τη Μακεδονία
  

 Στις 25 Ιουνίου κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Νικολάου Αχαρνών βγαίνουν στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι για το παράνομο παζάρι που γίνεται από λαθρομετανάστες στη γειτονιά τους. Οι μισθοδοτούμενοι ψευτοαντιρατσιστές συμπαρίστανται στους λαθρομετανάστες αλλά διακτινίζονται μυστηριωδώς αντικρύζοντας το πλήθος κατοίκων και Εθνικιστών που απαιτεί να σταματήσει το παζάρι των κλεμμένων αντικειμένων. Όσο για τους πραιτωριανούς του καθεστώτος ΜΑΤ και λοιπούς; Xάσαμε το μέτρημα απ τις κλούβες που κατέβασαν για να σταματήσουν τους Έλληνες...

  

Στις 29 Ιουνίου σε συγκέντρωση της ΓΣΣΕ κατά του ΔΝΤ διαδηλωτές της ''Ελληνικής Γροθιάς'' που κρατούν Ελληνικές σημαίες προπυλακίζονται από τους αριστεριστές της ΑΝΤΑΡΣΙΑ. Αξίζει όμως να σημειώσουμε το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν τα θύματα της επίθεσης και οι καθοδηγητές τους σε βάρος άλλων πατριωτικών οργανώσεων καθώς και ότι η ευθύνη του ξυλοδαρμού βαραίνει και τους ίδιους μέσω των άστοχων χειρισμών που έκαναν κατά τη διάρκεια της συγκέντωσης σε αντίθεση με άλλους πατριώτες που διαδήλωσαν χωρίς να πάθουν το παραμικρό και το σημαντικότερο να καταφέρουν να περάσουν το μύνημά τους μέσω των συνθημάτων τους.

ΛΙΓΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι πραιτωριανοί του καθεστώτος κάνουν προσαγωγές και συλλήψεις Ελλήνων στον Άγιο Παντελεήμονα μετά από επεισόδια που προκλήθηκαν από λαθρομετανάστες κατά παρευρισκομένων Ελλήνων. Μετά από πολιορκία του τοπικού Α.Τ από τους κατοίκους οι προσαχθέντες αφήνονται ελεύθεροι.
  
  

Έτσι έκλεισε και ο Ιούνιος του 2010. Σε επόμενη ανάρτηση θα συνεχίσουμε με τα γεγονότα του Ιουλίου.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Για άλλη μια φορά μας «εξέπληξε» ο «πρόεδρος» της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Δημήτρης Χριστόφιας προβαίνει συνεχώς σε νέα ολισθήματα. Βαδίζοντας σταθερά στον Λενινιστικό – Σταλινικό φασισμό με το ψευτοκομμουνιστικό Ακέλ έχει καταλύσει την Δημοκρατία στην Κύπρο και ξεπουλά σε κάθε ευκαιρία την Πατρίδα μας στον εχθρό.

Μιλώντας την παρελθούσα Δευτέρα στο συνέδριο της κομματοκρατούμενης, ομοσπονδιακής, ξεπουλημένης, αντιφοιτητικής ΠΟΦΕΝ για άλλη μια φορά ο «πρόεδρος» προκάλεσε με τις απεχθείς δηλώσεις του. Έπραξε το αδιανόητο. Επικαλούμενος την έκφραση «ένα σου ένα μου» εξίσωσε την προκλητική στάση της Τουρκίας στα κατεχόμενα όπου οι κατοχικές δυνάμεις απαγόρευσαν την τέλεση της προγραμματισμένης λειτουργίας της Γεννήσεως στον Άγιο Συνέσιο, στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον καλαθοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Μογγολικής Καρσίγιακα.

Ο κ. Χριστόφιας και το σινάφι του ενστερνιζόμενοι την θέση της Τουρκίας ανάγει τα επεισόδια στον αγώνα σε casus belli. Έχουμε μάλιστα ακούσει πολλάκις από εκπροσώπους του Ακέλ ότι τα συγκεκριμένα γεγονότα ήταν υποκινούμενα και εξυπηρετούσαν πολιτικές σκοπιμότητες (όταν η κρατική ομάδα καίει Ελληνικές σημαίες και αναρτά αντεθνικά πανό αυτό αποτελεί «μεμονωμένο περιστατικό»). Φαίνεται ότι κάποιοι θίγονται περισσότερο όταν η «βία» προκαλείται κατά της τουρκίας παρά της Ελλάδος. Ουδείς εξ αυτών που σήμερα βγαίνουν και κατηγορούν τον ΑΠΟΕΛ δεν είπαν τίποτα όταν οι οπαδοί της ομόνοιας βιαιοπραγούσαν εναντίων του Έθνους.

Η κατάσταση αυτή μας έχει πλέον κουράσει. Θέλουμε Πρόεδρο που να μάχεται για τα δίκια και τα συμφέροντα μας και όχι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του εχθρού. Για χιλιοστή φορά καλούμε τον Δ. Χριστόφια να παραιτηθεί από το αξίωμα του προέδρου και να επανέλθει επιτέλους η Δημοκρατία στην Κύπρο.

Έλληνα. 
Εσύ που δεν ανέχεσαι άλλο αυτό το ξεπούλημα. Που έχεις κουραστεί με το καθεστώς Χριστόφια. «Αντιφρονούντα». Μη μένεις άλλο θεατής.
 
Το ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. σε καλεί την Τρίτη 4/1/11 η ώρα 18:00 να δώσεις βροντερά το παρών σου στην διαδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Εθνικής και Κοινωνικής Παρέμβασης έξω από το Προεδρικό μέγαρο με αφορμή τις νέες προκλητικές δηλώσεις του «προέδρου» της Κυπριακής Δημοκρατίας. Βάζουμε τέλος στο ξεπούλημα και την υποταγή.

Έλληνες ανυπότακτοι.

Γιγαντώστε την φωνή σας μαζί με τους Αυτόνομους, Αντιομοσπονδιακούς, Ελεύθερους ανθρώπους. Όχι στο ξεπούλημα της Πατρίδας μας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ – ΩΡΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Ντου με καταιγίδα. Καταδρομική επιχείρηση των κατοίκων στην Κερατέα.

Με επιτυχία στέφθηκε η  «επιχείρηση κομάντος», στο ύψωμα του Οβριοκάστρου από τους κατοίκους της Κερατέας νωρίς το απόγευμα. Με καταρρακτώδη βροχή, ισχυρούς  ανέμους και αστραπές, περίπου 100 εξ αυτών ανέβηκαν στο βουνό, όπου και τα μηχανήματα των εργολάβων. Η διαδρομή ήταν  από την πίσω πλευρά του υψώματος από τον δρόμο της Αναβύσσου. Την ίδια ώρα ισάριθμοι κάτοικοι με επικεφαλής τον απερχόμενο δήμαρχο Κερατέας Σταύρο Ιατρού και τον νέο Λαυρεωτικής Κωνσταντίνο Λεβαντή, σε  μορφή διαδήλωσης πορεύτηκαν επί της Λεωφ, Λαυρίου προς το μπλόκ των ΜΑΤ (στον κόμβο για Οβριόκαστρου) για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη άρνηση εφαρμογής της δικαστικής απόφασης που τους επιτρέπει τη διέλευση στις ιδιοκτησίες τους.

Η άφιξη των κατοίκων  στο ύψωμα, όπου παραμένουν  οι δυνάμεις των ΜΑΤ  (από τις 11 Δεκεμβρίου,  στις 3.30 τη νύχτα όταν εγκαταστάθηκαν και τα τρία μηχανήματα – άνευ αριθμών κυκλοφορίας- των εργολάβων) αιφνιδίασε τους τελευταίους. Αντέδρασαν επιτιθέμενοι  με χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψεις προκειμένου να καταφθάσουν ενισχύσεις από τις διάσπαρτες στην περιοχή δυνάμεις τους  να …προστατέψουν τα μηχανήματα. Ακολούθησαν αψιμαχίες και απειλές  με αποτέλεσμα  η περιοχή να παραμένει φωταγωγημένη με προβολείς όλη νύχτα. Παρόμοιες επιχειρήσεως έγιναν πέντε ακόμη φορές , δύο στη διάρκεια της νύχτας όπου και τότε  η περιοχή γέμισε τζιπ και προβολείς  για ένα άσκοπο κυνηγητό στα βουνά.

Οι κάτοικοι δηλώνουν   αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω έχοντας  μεταφέρει στον κόμβο ΒΙΟΠΑ την γιορταστική και κοινωνική ζωή της πόλης. Παρά το τσουχτερό κρύο κυρίως τα βράδια παραμένουν στις «επάλξεις» γύρω από τις φωτιές όπου και  το  αυτοσχέδιο φαρμακείο και η καντίνα. Εκεί γιόρτασαν τέσσερις ημέρες νωρίτερα με τους νεολαίους επιτυχόντες στα ΑΕΙ- ΤΕΙ. Εκεί  καλωσόρισαν τον ερχομό του νέου  χρόνο με πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, ευχές, βεγγαλικά, πυροτεχνήματα και την κοπή της πατροπαράδοτης πίτας υπό τις ευλογίες του πατέρα Σταματίου.
Δυστυχώς το   εορταστικό   κλίμα δεν έφθασε και στους άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι παρέμειναν  σε υπηρεσία 700 μέτρα πιο κάτω  στον κόμβο Οβριοκάστρου...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP