Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΙΟ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

ΚΙ ΑΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΧΑΤΖΑΡΑ...

Είναι σε κρίσιμη κατάσταση τα παιδιά αλλά προς θεού δεν υπάρχει νεκρός. Αυτό το λέμε με αφορμή πολλά που γράφονται κυρίως στο facebook. Η κατάσταση στo χωριό είναι τεταμένη και υπάρχει ισχυρή δύναμη της αστυνομίας. Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης βέβαια εξακολουθούν να σιωπούν. Οι προσκυνημένοι εκτελούν πιστά τις εντολές των αφεντικών τους.

Τρείς από τους Αλβανούς δράστες συνελήφησαν (οι δύο είναι αδέλφια) και σε βάρος τους εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης από το 2001, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και επιπλέον για τον έναν εξ αυτών μια καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Οι τρεις συλληφθέντες, μαζί με άλλους δύο που συνελήφθησαν προχθές, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συμπλοκής, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράνομη οπλοφορία. Η Αστυνομία αναζητεί τρία ακόμη άτομα, που συμμετείχαν στο επεισόδιο.

Ευχόμαστε οι δύο Έλληνες πιτσιρικάδες να γίνουν καλά το γρηγορότερο και να αποφύγουν τον κίνδυνο. Όσο γι αυτούς που εσκεμένα διαδίδουν από το πρωί τέτοιες πληροφορίες (βλέπε εδώ) τους ξέρουμε καλά...
egersis

Ανανέωση 31/7 ώρα 4.21 πμ: Οι υπεύθυνοι δεν δίνουν πλέον καμιά πληροφορία για την υγεία τους. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην ανακοινώνουν τίποτα δυσάρεστο με εντολές της αστυνομίας προσπαθώντας να καθησυχάσουν τα πνεύματα στη περιοχή αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως κάποιοι βιάστηκαν σκόπιμα να πουν πως είναι νεκρός. Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, κι εμείς δεν έχουμε μάθει να παίζουμε μ αυτά τα ζητήματα, δεν θα αναρτήσουμε οτιδήποτε για το ζήτημα της υγείας τους αν δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι και η πληροφορία έχει διασταυρωθεί πλήρως. Μέχρι τότε ελπίζουμε και προσευχόμαστε να έχει βελτιωθεί  η κατάστασή τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο μύθος του “κλειστού επαγγέλματος” και η εκποίηση ενός εν δυνάμει Εθνικού κεφαλαίου.

http://englishrussia.com/images/dragon_tank_truck/1.jpg
Γράφει ο Α.Π.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ που δεν ήθελε τους Κινέζους στο λιμάνι, τώρα δείχνει όψιμο ενδιαφέρον για τον κλάδο των μεταφορών. Ποιά η σκοπιμότητα της εκποίησης του ΟΣΕ και του “ανοίγματος” των μεταφορών;
Για όσους γνωρίζουν τις βασικές αρχές του ελεύθερου εμπορίου υπηρεσιών και αγαθών, ακούγεται τουλάχιστον αστείος ο χαρακτηρισμός “κλειστό επάγγελμα” για τα φορτηγά δημόσιας χρήσης.

Όταν έχεις να κάνεις με τουλάχιστον 30,000 φυσικά πρόσωπα που απαρτίζουν τον κλάδο σε μία χώρα με πληθυσμό 10 εκ. κατοίκων, αυτό από μόνο του ακούγεται φαιδρό. Μην ξεχνάτε ότι κάθε ένας από αυτούς θεωρείται μία ξεχωριστή επιχείρηση με αυτονομία στη διαπραγμάτευση και τη μορφή παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας...
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!

ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΨΥΧΗ!!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΚΑΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΣΕ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ

  Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΟΥΡΟΥΣΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ


 ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΝΩ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΓΟΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

26.07.2010 παραμονή της γιορτής του Αγ. Παντελεήμονα, 7.30 το απόγευμα . Η εκκλησία ασφυκτικά γεμάτη καθώς και ο χώρος έξω στις 2 πλατείες, με τον κόσμο να κάθεται στα σκαλιά και στα παγκάκια για να παρακολουθήσει την λειτουργία από τα μεγάφωνα της εκκλησίας.

Γιορτή για την εκκλησία μας, την ενορία μας και την ευρύτερη περιοχή , με ακόμα μεγαλύτερη σημασία στις μαύρες μέρες της κυβερνητικής και αλλοδαπής κατοχής και τρομοκρατίας που ζούμε.
Οι μόνιμοι λαθρομετανάστες (Αφγανοί, πακιστανοί, μπαγκλαντεσιανοί, γυφτορουμάνοι) έχουν...απομακρυνθεί από τον γύρω χώρο, είτε λόγω αστυνομίας( που εξαφανίζονται στην παρουσία των αστυνομικών –ΤΥΧΑΙΟ;;;;;;) , είτε γιατί είναι μουσουλμάνοι και δεν μετέχουν σε χριστιανική γιορτή.

Οι κάτοικοι καθόμαστε στα πεζούλια ακούγοντας την λειτουργία , χαιρετιόμαστε με τους γείτονες, ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλή λευτεριά για του χρόνου, ο ένας στον άλλο. Χαιρόμαστε και τιμούμε τον πολιούχο της μαρτυρικής περιοχής μας, όταν μπροστά μας εκεί στα σκαλιά της εκκλησίας, κατά την διάρκεια της λειτουργίας, μπροστά σε όλο τον κόσμο έρχεται ένα παιδάκι , γυμνό από την μέση και κάτω μόνο με το μπλουζάκι του και κάνει την ανάγκη του μπροστά μας στα σκαλιά. Κάποια γειτόνισσα από όλους που καθόμασταν λέει στο παιδάκι ότι δεν επιτρέπεται αυτό που κάνει , εδώ που το κάνει, την ώρα που το κάνει και ρωτάει που είναι η μητέρα του.

Τότε σηκώνονται τρεις Αλβανίδες προκλητικά , λες και μας περίμεναν, από τα σκαλιά, και με θράσος και επιθετικό ύφος μας απαντάνε: τι θέλετε;. Τους απαντάμε ότι είναι ανεπίτρεπτο αυτό που γίνεται και με το ίδιο ύφος μας απαντούν:Ότι ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΕ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ Εδώ.

Σαστισμένες τις ρωτήσαμε τι εννοούν Ότι ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ και επίσης να φύγουμε από πού;; Από την εκκλησία που βαφτιστήκαμε; Από την πλατεία που μεγαλώσαμε; Από την γειτονιά που μένουμε; Από το σπίτι μας; Από την Χώρα μας; Από πού;;;;;

Η απάντηση των 3 Αλβανίδων χωρίς άλλη κουβέντα, που σημειώνουμε μένουν στην Κυψέλη, ήταν να ορμήξουν καταπάνω μας, να μας πετάξουν 2 γεμάτα μεγάλα μπουκάλια νερό , ουρλιάζοντας ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ και να προσπαθήσουν να μας δείρουνε. Προσπαθήσαμε και αποφύγαμε τα μπουκάλια και τις μπουνιές όταν η μια Αλβανίδα που ήταν η μητέρα του παιδιού και έγκυος σήκωσε σαν τον Σβαρτζενεγκερ ολόκληρο καρότσι και μας το πέταξε με δύναμη καταπάνω μας, αφού τα μπουκάλια δεν μας πέτυχαν. Το αποφύγαμε και αυτό και αρπάζει το καρότσι η δεύτερη και μας το ξαναπετάει. Η τρίτη ήταν από πίσω μας περικυκλώνοντας μας και σε κατάσταση αμόκ οι 3 Αλβανίδες μας ξαναεπιτιθενται με γροθιές με αποτέλεσμα σε μία γειτόνισσα να σπάσουν 3 δόντια. Παρενέβησαν άλλοι κάτοικοι άντρες για να τις σταματήσουν και μετά από κάποιες ξόφαλτσες που έφαγαν και αυτοί αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν μένος τους, ήρθε η αστυνομία και τις προσήγαγε στο Τμήμα τις 2 από αυτές. Υποβλήθηκαν μηνύσεις από τους κατοίκους και οδηγήθηκε η τραυματισμένη Ελληνίδα στον Ιατροδικαστή.

Κατά την διάρκεια της παραμονής των μηνυτών και μηνυομένων στο ΑΤ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ οι Αλβανίδες, παρουσία των Αστυνομικών αποκάλεσαν ξανά τις Ελληνίδες που υπέβαλλαν μήνυση ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ και τις απείλησαν ότι ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ, 3.500 Αλβανοί μένουμε εδώ ...
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζουν την απεργία οι φορηγατζήδες

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ


Τη συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν διά βοής,οι φορηγατζήδες, ύστερα από τρίωρη συνεδρίασή τους. Αυτή την στιγμή μεεταβαίνουν στη βουλή,γιά να επιδώσουν ψήφισμα.

Συνεχίζουμε και προχωρούμε δήλωσε ο Τζωρτζάτος . Θέλουμε να μάθουν ότι δεν ήρθαμε εδώ γιά να κάνουμε μνημόσυνο στις άδειές μας αλλά γιά να πανηγυρίσουμε όπως οι πρόγονοί μας όταν πήγαιναν επιταγμένοι στη μάχη. Ο κλάδος δίνει ό,τι έχει και δεν έχει γιά να μην χάσει την περιουσία του. Ευχαριστώ όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που μας συμπαραστέκονται . Διαβάστε περισσότερα...

Πτώση ελικοπτέρου ΑΗ-64DHA Apache - Νεκροί οι χειριστές

Τραγικό και συνάμα περίεργο, θανατηφόρο ατύχημα ελικοπτέρου ΑΗ-64DHA Apache της Αεροπορίας Στρατού του 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων είχαμε στις 11.49 σήμερα το πρωί στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων. Έγκυρες πηγές του ΓΕΣ αναφέρουν ότι το ελικόπτερο, τύπου AH-64DHA, συνετρίβη στη διάρκεια αιώρησης κατά την εκτέλεση ελέγχων. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο εκτέλεσε αναγκαστική προσγείωση μετά τον εντοπισμό προβλήματος κατά την διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης μετά από τεχνικό έλεγχο στον οποίο είχε υποβληθεί.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, το ελικόπτερο είχε τεχνικό πρόβλημα στο κύριο στροφείο. Κάποιες άλλες πηγές αναφέρουν ότι το ελικόπτερο έπεσε κάθετα "σαν μολύβι", κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να είχαμε black-out, αφού τα συστήματα του ελικοπτέρου επιτρέπουν αιώρηση ανάγκης (αυτοπεριστροφή) και αναγκαστική προσγείωση, ακόμα και αν κτυπηθούν από πυρά τα πτερύγια του. Άλλη πηγή από το 2ο ΤΕΑΣ, αναφέρει ότι το ελικόπτερο έπεσε "με το ρύγχος".

Θεωρούμε ότι αυτή είναι και η επικρατέστερη εκδοχή, λόγω του γεγονότος ότι μας το επιβεβαιώνουν περισσότεροι από τρεις αξιωματικοί αυτόπτες μάρτυρες του 2ου ΤΕΑΣ.

Αν και το ύψος φέρεται να ήταν μικρό (περί τα 30 μέτρα επάνω από το έδαφος) στο ελικόπτερο ξέσπασε πυρκαγιά. Δυστυχώς δεν υπάρχουν επιζώντες από το διμελές πλήρωμά του.

Το ατύχημα είναι εξαιρετικά σπάνιο και δεν έχει καμία σχέση με το ατύχημα που είχε ελικόπτερο του ίδιου τύπου (έκδοσης "Α+") το Νοέμβριο του 2008, το οποίο πραγματοποιούσε επικίνδυνη άσκηση μέσα σε στενή χαράδρα. Επίσης είναι περίεργο πως ξέσπασε φωτιά και απανθράκωσε το πλήρωμα δεδομένου ότι στα Apache, υπάρχουν ειδικά συστήματα απορρόφησης κραδασμών από την πτώση, αλλά και αποφυγής εκδήλωσης πυρκαγιάς...
Διαβάστε περισσότερα...

Ότι δεν κατάφεραν οι Βούλγαροι κομιτατζήδες πριν από 100 χρόνια το κατάφερε ο Δήμος Έδεσσας σε λίγους μήνες

Πασόκοι Δήμαρχοι κι Αντιδήμαρχοι σε πρόσφατα τοπικά πανηγύρια της Έδεσσας χόρεψαν επαναστατικά τραγούδια που υμνούν τον Γκότσε Ντέλτσεφ και ούρλιαξαν για την επανένωση της Μακεδονίας με τα Σκοπιανά και Βουλγαρικά κομμάτια της.
Αν σας φάνηκε περίεργο ... είστε καινούργιοι προφανώς στο "άθλημα".
Το έκαναν στην Κερασιά Έδεσσας απ' όπου ανέβασαν και το παρακάτω video.



περισσότερα εδώ

Και μην ξεχνάτε...Στο ''Στόχο'' που κυκλοφορεί υπάρχει η συνομιλία εκπροσώπου των ''Ανένταχτων Πατριωτών'' με τον πρόεδρο του Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας Τρύφωνα Γεωργίου και η αποκάλυψη της νέας φιδοφωλιάς. Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΟΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΑΛΟΒΩΝ ΚΑΝΟΥΝ "ΑΒΑΒΑ" ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ...


Ούτε τελευταία είδηση δεν φαίνεται να παίζει στα κανάλια του συστήματος η σφαγή των Ελληνόπουλων από ενήλικους Αλβανούς στο Διαβατό της Βέροιας. Αν βέβαια το περιστατικό ήταν από την ανάποδη μέχρι και έκτακτα θα βγάζανε για να καταδείξουν τους φασίστες, τους ρατσιστές, τους εγκληματίες έλληνες...

Το περιστάτικο δεν είναι απλά άγριο... Ο ένας από τους αλβανούς που ξεκοίλιασε τον 17χρονο Β.Β. με κουζινομάχαιρο ή ξιφολόγχη ιδιαίτερου μήκους που διαπέρασε όλη την κοιλιά του ανήλικο, βγήκε από την μέση και το έστριψε κιόλας κι αυτό προκύπτει και από τις μαρτυρίες και από το τραύμα του μικρού. Το 17χρονο Ελληνόπουλο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Βέροιας κυριολεκτικά χαροπαλεύοντας. Εκεί νοσηλεύεται και δεύτερο Ελληνόπουλο ο 15χρονος Τ.Κ. τραυματισμένος επίσης με μαχαίρι στο λαιμό, έχοντας πιθανόν διαφύγει τον κίδυνο. Και σε αυτήν την περίπτωση το χτύπημα στην καρωτίδα θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο και η τύχη απλά συνόδευε εκείνη τη στιγμή τον πιτσιρικά.

Άλλα δυό Ελληνόπουλα, ο 19χρονος Κ.Σ. και ο 17χρονος Μ.Κ. νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Βέροιας με μόλωπες και τραύματα σε όλο τους το σώμα.
 
Πως ξεκίνησε το μακελειό...

Σε ενά στενό ανάμεσα στην εκκλησία του χωριού και το σχολείο (όπως ακριβως βλέπετες στην φωτογραφία) ήταν συγκεντρωμένοι λίγο μετά τις 9 το βράδυ οι νεαρές παρέες του χωριού όπως και κάθε μέρα. Μεταξύ τους και δυό ανήλικοι Αλβανοί. Σε έναν από τους Αλβανούς δεν άρεσε ο τρόπος που οδηγούσε το ποδήλατο του ο 17χρονος Μ.Κ. Ακολούθησε φραστικό επεισόδιο μεταξύ των πιτσιρικάδων κι ενώ φάνηκε το επεισόδιο να λήγει ένα από τα αλβανόπουλα με την φράση "Τώρα να δείτε τι θα γίνει" απομακρύνθηκε από το σημείο και επέστρεψε ελάχιστα λεπτά αργότερα συνοδευόμενος από 7-8 άτομα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος του, που ξεκίνησαν το μακελειό...

Η Αστυνομία μέχρι στιγμής έχει συλλάβει ΜΟΝΟ ΔΥΟ από τους βάρβαρους δράστες ενώ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ φρουρεί τον ανήλικο Αλβανό στο Νοσοκομείο της Βέροιας με την ψεύτικη δικαιολογία του τραυματισμού του. Και αυτό το περιστατικό θα περάσει στα ψιλά της ενημέρωσης ενώ η ΠΡΟΘΥΜΗ ελλαδική Δικαιοσύνη θα πράξει για ακόμη μια φορά το καθήκον της απέναντι όμως στη Νέα Τάξη και θα συμπεριφερθεί στους κατακτητές εποίκους όσο πιό χαλαρά γίνεται. Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ... ΟΧΙ ΑΣΥΓΚΡΟΤΗΤΑ... ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ!

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP