Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς κυβέρνηση: "Υπάρχει το πετραχήλι αλλά υπάρχει και το καριοφίλι"!

ΒΡΕ ΠΩΣ ΓΥΡΝΑΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ!!! ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΛΕΤΕ Ο ''ΣΥΡΙΖΟΝΥΜΟΣ'' ΝΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ''ΠΡΟΔΟΤΗ''ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ; ΤΟ - ΑΜΕΣΟ - ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ...

ImageΜε "ολική ρήξη" προειδοποιεί την κυβέρνηση ο ηγέτης της Ελληνικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος μέχρι τώρα τηρούσε σαφώς φιλική προς αυτήν, στάση.  Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, μιλάει στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για τη σχέση της εκκλησίας με το κράτος, την οικονομική κρίση, την μεταναστευτική πολιτική αλλά και για την εκκλησιαστική περιουσία.

Ο .Ιερώνυμος «αιφνιδιάζει» με τον τρόπο που στέλνει το μήνυμά του στη κυβέρνηση για τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας και τις προσθέσεις του έναντι της κυβερνητικής πολιτικής.

Η φράση «υπάρχει το πετραχήλι αλλά υπάρχει και το καριοφίλι» είναι ενδεικτική του ύφους της συνέντευξης και τον λεγομένων του Αρχιεπισκόπου που απευθύνεται στην κυβέρνηση για τις σχέσεις της με την εκκλησία.
Μεγάλο μέρος της συνέντευξης καταλαμβάνει το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας για το οποίο ο κ.Ιερώνυμος περιγράφει με γλαφυρό τρόπο πώς η εκκλησία βοήθησε στο παρελθόν την ελληνική οικονομία και ποτέ δεν έμαθε κανείς που πήγαν τα χρήματα που δόθηκαν από όλες τις μητροπόλεις της χώρας, «όταν ζητήσαμε να μάθουμε τι έγιναν οι δωρεές, μας απάντησαν ότι κάηκαν τα αρχεία του υπουργείου οικονομικών» λέει χαρακτηριστικά και ξεκαθαρίζει ότι η πολυσυζητημένη εκκλησιαστική περιουσία είναι πολύ μικρότερη από τα μεγέθη που κατά καιρούς έχουν περιγραφεί.

Όσον αφορά στον διαχωρισμό του κράτους με την εκκλησία η δήλωση του Αρχιεπισκόπου είναι σαφής «Αν δεν μας θέλουν να μας το πουν αλλά να επιστρέψουν την περιουσία μας» και τονίζει ότι σε καμία από τις συναντήσεις που είχε με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα προς συζήτηση.

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλάει για την οικονομική κρίση αναφερόμενος στις ευθύνες αυτών που ψηφίζουν και εκείνων που εκλέγονται αλλά και για την στάση «σιωπής» που έχει τηρήσει από την εκλογή του έως σήμερα και τονίζει ότι η στάση του έναντι των αποφάσεων της κυβέρνησης μπορεί να αλλάξει αν του δοθεί το "πράσινο φως" από την Ιερά Σύνοδο στην οπόία το κλίμα είναι σαφώς πολεμικό κατά της κυβέρνησης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην Ιρλανδία η κυβέρνηση παραιτήθηκε. Εδώ υπολογίζει να εκλεγεί ξανά !!!

Φαίνεται ότι στην Ιρλανδία υπάρχει περισσότερο φιλότιμο απ’ ότι στην Ελλάδα. Οι Πράσινοι, μέλος του συνασπισμού της κυβέρνησης του Μπράιαν Κόουεν, αποφάσισσν να αποσυρθούν οδηγώντας ουσιαστικά τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του και να πάει σε εκλογές. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για τις 11 Μαρτίου θα επισπευσθούν καθώς η χώρα δεν θα μπορεί να αντέξει την ακυβερνησία.
Η κοινοβουλευτική ομάδα των Πρασίνων συνεδρίασε την Κυριακή και στη συνέχεια , ο ηγέτης τους, Τζον Γκόρμλι, δήλωσε: «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε πλέον στην κυβέρνηση». Πάντως οι Πράσινοι δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό λιτότητας για το 2011,  καλώντας τον πρωθυπουργό να επιταχύνει την ψήφισή του από τη βουλή.
Ενώ δηλαδή στην Ιρλανδία η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αντέξει ούτε τρεις μήνες μετά την απόφασή της να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης, επιβεβαιώνοντας την αποτυχία της, στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Παπανδρέου θεωρεί δεδομένο ότι μπορεί να παραμένει στην εξουσία.
Εδώ ειπώθηκαν τόσα ψέμματα προεκλογικά και μετεκλογικά, μπήκε η Ελλάδα σε επιτήρηση, ήρθε η τρόϊκα παρά τις διαψεύσεις, υπογράφηκε ένα Μνημόνιο που αλλάζει συνεχώς και έρχεται αναδιάρθρωση χρέους παρ’ ότι η κυβέρνηση το διαψεύδει, αλλά κανείς στην κυβέρνηση δε μιλά για εκλογές. Θεωρούν δεδομένο ότι μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν να κυβερνούν λες κι έχουν κοινωνική νομιμοποίηση για ότι κάνουν.
Στην Ιρλανδία, βλέποντας ότι ο κόσμος δεν τους θέλει, αναγκάστηκαν να πάνε σε εκλογές, νωρίτερα κι από το αρχικό σχέδιο. Στην Ελλάδα, καταστρώνουν σχέδιο που θα εμφανίζει τη χρεοκοπία ως τη μόνη λύση για να πάνε σε πρόωρες με το εκβιαστικό δίλημμα “‘η πάμε σε νέο Μνημόνιο ή καταρρέουμε και δε θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις”.
Στην Ιρλανδία τα σκληρά μέτρα λιτότητας δυσκολεύονται να περάσουν από τη Βουλή και ο κόσμος τα καταδικάζει, στην Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου θεωρεί φυσιολογικό να φτωχύνουν μερικά εκατομμύρια πολίτες.
Τελικά δε θα γίνουμε ούτε Ιρλανδία του νότου διότι δεν υπάρχει φιλότιμο.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΟΛΩΝΟΣ.


Με την συνεργασία της Νεολαίας του Συνασπισμού και άλλων ακροαριστερών ομάδων περίπου 250 λεθρομετανάστες έχουν καταλάβει την Νομική Σχολή Αθηνών και ζητάνε την ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών που ζουν στην Ελλάδα. Η επιχείρηση της κατάληψης έγινε αργά χθές του απόγευμα και η είσοδος από το πλάι. από το καινούργιο κτίριο. από το οποίο σπάζοντας τις ενδιάμεσες πόρτες έφτασαν μέχρι το παραδοσιακό κτίριο της Νομικής απί της οδού Σόλωνος. Το κράτος δεν υπάρχει απλά κι ούτε φαίνεται να αντιλαμβάνεται πως και ποιούς τρόπους μπορεί να εξελιχθεί αυτή η βίαιη κατάληψη τις επόμενες ώρες και ημέρες. Ήδη οι παρακρατικοί μηχανισμοί της αριστεράς σπέυδουν προς συμπαράσταση και βοήθεια των καταληψιών...
www.stoxos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρώην αρχηγός του FBI για τους αεροψεκασμούς

ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ....

Διαβάστε περισσότερα...

Δεν άντεξε τα γιουχαρίσματα ο Πάγκαλος και έφυγε στο ...διάλειμμα

Κόκκινο πανί έχει γίνει πλέον ο Θ. Πάγκαλος.

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του, κάθε του δημόσια εμφάνιση είναι θορυβώδης.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο αντιπρόεδρος της "κυβέρνησης" των ανδρεικέλων, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Τηλέμαχο Χυτήρη πήγε χθες βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής για να παρακολουθήσει εκδήλωση με τη Μαρία Φαραντούρη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου.

Την ώρα όμως που έμπαινε στο Μέγαρο δόθηκε το σύνθημα. Νεαροί που μοίραζαν φυλλάδια άρχιζαν να τον γιουχάρουν. Γρήγορα τους ακολούθησαν και κάποιοι από τους θεατές που έμπαιναν κι εκείνοι στο Μέγαρο!

Οι κουβέντες που ακούστηκαν ήταν πολύ ...βαριές και για να μην ξεφύγει πολύ το πράγμα λέγεται οτι κάλεσαν την ασφάλεια του Μεγάρου για να επιβάλλει την τάξη.

Κάποιοι είδαν τον Θεόδωρο Πάγκαλο να φεύγει στο διάλειμμα...

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Εξώδικο των ηρώων του 1821 στον Πάγκαλο !!!Εξώδικο ενώπιον παντός δικαστηρίου απέστειλαν οι ήρωες του 1821, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Μάρκος Μπότσαρης, Κωνσταντίνος Κανάρης, Αθανάσιος Διάκος και λοιποί. Δείτε το:
κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση


πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Oι θολές φίρμες και οι άνεργοι δημοσιογράφοι

Έβλεπα για μια ακόμη φορά στην εκπομπή τωνΚαμπουράκη-Οικονομέα, τη Χριστίνα Κοραή, τον Δημήτρη Μητρόπουλο, τον Γιάννη Λοβέρδο σαν προσκεκλημένους δημοσιογράφους, οι οποίοι σχολίαζαν την επικαιρότητα.
Δίχως ουδεμία πρόθεση να μειώσω την αξία τους, αναρωτιέμαι κάπως φωναχτά, προς τη μεριά των Καμπουράκηδων:
-Τόσες τηλεοπτικές σεζόν που είσαστε στον αέρα, απολαμβάνοντας τα προνόμια του τηλεστάρ- όπως  οι παχυλοί μισθοί που σας  επιτρέπουν να κυκλοφορείτε με Καγιέν και Χάρλευ, η  διασημότητα που σας επιτρέπει να βγάζετε καμιά γκόμινα απ αυτές  που ξεπεζεύουν με την ΚΤΕΛλάδα, με το όνειρο να γίνουν δημοσιογραφίνες-παρουσιάστριες, η ισχύς που σας επιτρέπει να μιλάτε με τσαμπουκά σε βουλευτές, υπουργούς , Γραμματείς και Φαρισαίους και τόσα άλλα-δεν βρήκατε μισή ωρίτσα να αφιερώσετε σε μια ενότητα με θέμα «άνεργοι δημοσιογράφοι»;
Γιατί τόση αποστροφή για τον επαγγελματικό κλάδο που σας ανέδειξε;
Γιατί τόσα χρόνια δεν ζητήσατε από τον φερόμενο ως Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Πάνο Σόμπολο, τη λίστα με τους ανέργους δημοσιογράφους και να επιλέξετε μέσα από τα χίλια τόσα ονόματα, κάποιες ξεχωριστές περιπτώσεις αξιοπρεπών συναδέλφων σας με εξαιρετικές σπουδές, επαγγελματική επάρκεια, σεμνότητα και αξία, ώστε να τους καλέσετε στην εκπομπή σας;
Φυσικά δεν μιλώ για «επαγγελματίες άνεργους» οι οποίοι επιλέγουν να υποδύονται τους καυγατζήδες συνδικαλιστές, ουρλιάζοντας.
Υπάρχουν στη λίστα των ανέργων της ΕΣΗΕΑ, άνθρωποι που θα έκαναν καλύτερη τη δημοσιογραφία, εάν διέθεταν ένα μετερίζι. Ταλαντούχοι που ατύχησαν επειδή δεν έγλειψαν τον  κάποτε έμπιστο της  Δήμητρας Λιάνη,  Τηλέμαχο Χυτήρη, ώστε να βρίσκονται ανάμεσα στους συμβασιούχους της ΕΡΤ.
Ταλαντούχοι άνθρωποι που δεν άντεξαν να υποδύονται τους αυλικούς του «καλού ανθρώπου» κυρ-Σόμπολου για να βρουν μια δουλειά.
Ταλαντούχοι και ικανοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι δεν άντεχαν  να γλείφουν τον κάθε ξιπασμένο διευθυντή εφημερίδας η ακόμη χειρότερα τον κάθε λαθρόβιο εκδότη ο οποίος παριστάνει τον πετυχημένο, με τα λεφτά των Τραπεζιτών και το βρώμικο χρήμα της διαπλοκής.
Δεν είδα καμιά εκπομπή του ναρκισσευόμενου Σταύρου Θεοδωράκη,  αφιερωμένη στους ανέργους συναδέλφους του. Προφανώς αυτούς δεν αντέχει να τους κοιτά με το ανάλαφρο βλέμμα της συμπάσχουσας επιδερμικότητας.
Δεν είδα καμιά εκπομπή του Παπαδάκη να έχει καλεσμένους άνεργους δημοσιογράφους-παρά μόνο κάτι λούμπεν εκδότες και δημοσιογράφους μεγάλων εφημερίδων για να εξασφαλίζει το απυρόβλητο.
Δεν είδα καμιά εκπομπή του «αγαπησιάρη» Αυτιά, αφιερωμένη στους άνεργους συναδέλφους του-παρότι μια τέτοια απόπειρα εκ μέρους του, μάλλον θα μπορούσε να λαικίζει επικίνδυνα.
Δεν είδα καμιά εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου αφιερωμένη στους άνεργους δημοσιογράφους.
Δεν περίμενα φυσικά να δω κάτι τέτοιο από τον Γιάννη Πρετεντέρη η τον Παύλο Τσίμα, εκτός αν ο Χριστοφοράκος ήταν άνεργος δημοσιογράφος.
Τόσοι δημοσιογράφοι, τόσα χρόνια, ούτε μια εκπομπή για τους άνεργους συναδέλφους τους-λες και έχουν να κάνουν με λεπρούς της Σπιναλόγκα.
Όλες αυτές οι θολές φίρμες μέσα στον ίλιγγο της ματαιοδοξίας τους αισθάνονται πανίσχυροι, σαν ντοπαρισμένοι αθλητές του στίβου.
Τόσο το χειρότερο γι αυτούς μια και όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος.
Και τα χρόνια που έρχονται θα είναι σκέτη λάβα…

Διαβάστε περισσότερα...

Η πολιτική κρίση στην Αλβανία και ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός

Η κλιμακούμενη πολιτική κρίση στην Αλβανία, της οποίας το εύρος και την απόληξη δεν μπορούμε να προδικάσουμε, αποτελεί σαφώς εσωτερικό ζήτημα της χώρας.

Η κρίση όμως αυτή, παρουσιάζει αναμφίβολα ουσιαστικό ενδιαφέρον και για την Ελλάδα, στο βαθμό που σχετίζεται πρώτιστα με την ασφάλεια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Στην παρούσα φάση είναι απαραίτητη η ανάληψη όλων των νομίμων διπλωματικών πρωτοβουλιών από Ελληνικής πλευράς, προκειμένου να διαφυλαχθούν η ζωή και ιδιοκτησία των αδελφών μας.

Η κατά τα ανωτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των Βορειοηπειρωτών θα αποτρέψει ενδεχόμενες ενέργειες από κύκλους, οι οποίοι ευνοούμενοι από την κατάσταση ρευστότητος, βασίμως εκτιμάται ότι θα επιχειρήσουν να πλήξουν ποικιλότροπα την Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

Τα τραγικά εξάλλου γεγονότα της Χειμάρρας τον παρελθόντα Αύγουστο, είναι πολύ πρόσφατα. Ας μας φρονηματίσουν!

Το ΚΔΣ της ΣΦΕΒΑ. 22-1-2011
Διαβάστε περισσότερα...

Social-ληστές και Συριζαίοι.... πάρτε μερικούς στα σπίτια σας...

Έχω να ομολογήσω, ότι όλοι αυτοί οι νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες που διαμένουν στη χώρα μας, είναι άνθρωποι εξαθλιωμένοι, βασανισμένοι, πεινασμένοι και ψάχνουν να βρουν φως μέσα στην απόγνωσή τους.

Και δεν αντιλέγω, να φιλοξενήσουμε κάποιον αριθμό από τους ανθρώπους αυτούς. Να φιλοξενήσουμε κάτω από προϋποθέσεις, τόσους όσους αντέχουμε.

Εφόσον ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΕΣ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ και αρχίδια καπαμά είσαστε τόσο ευαίσθητοι στα θέματα των αλλοδαπών μεταναστών, θα σας πρότεινα το εξής:

Ξεκινάμε από τον Πρωθυπουργό μας...

Τζέφρυ, πάρε καμιά εκατοστή από τους μετανάστες και φιλοξένησέ τους, βρες τους δουλειά νόμιμη με όλα τα ένσημα, κάνε σε όλους εξετάσεις υγείας και μίλα με το "βουβαλάκι" σου, αυτό με τα 54 σπίτια, να φιλοξενήσει καμιά 500 αριά (10 αλλοδαποί ανά "βουβαλική" κατοικία), να τους βρει επίσης δουλειά (ξέρει τα κόλπα των κοπριτών αυτός ο ΥΠΕΡΒΟΥΒΑΛΟΣ) , εξασφαλίζοντάς τους ένα καλύτερο μέλλον.

Κι αυτό Τζέφρυ, να το πεις και στους άλλους "παταρπάχτρες" βουλευτές σου, έτσι ώστε να δώσετε το καλό παράδειγμα. Άντε ντε....τι κάθεσαι????

Σκέψου Τζέφρυ μου καλέ... ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ!!!

Εκεί που πας, πάρε και κανέναν Αφγανό στην προσωπική σου ασφάλεια, πάρε και κανέναν Πακιστανο να σου κάνει τον γραμματέα, να σου σκαλίζει τον κήπο.... ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ..... ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΙ....

Κι εσύ Τσιπράκο, από τα πολλά τσίπουρα έχεις ξεσαλώσει. Κάνε αυτά που πρέπει να κάνει και ο Τζέφρυ και θα σε παραδεχτούμε!

Και στην περίπτωση που οι φίλοι σας απ'έξω σας πιέζουν πολύ, ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ...

Εδώ σας θέλουμε μάγκες....αλλά που????

Ποιός έχασε τη μαγκιά του για να τη βρείτε εσείς????

Αναγνώστης

το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP