Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ... ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!

Διαβάστε περισσότερα...

"Διζωνική-δικοιτοτική ομοσπονδία η μόνη λύση για Κύπρο" λέει ο προδότης Χριστόφιας

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ

Ύστατο κάλεσμα στην τουρκοκυπριακή ηγεσία και την Άγκυρα να δώσουν απτά δείγματα γραφής και να αποδείξουν στην πράξη τις κατά καιρούς διακηρύξεις τους ότι επιθυμούν λύση του Κυπριακού, απηύθυνε ο Δ. Χριστόφιας. Μιλώντας σε μνημόσυνο που τελέστηκε στη μνήμη των πεσόντων του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 1974, ο Κύπριος πρόεδρος κάλεσε την τουρκοκυπριακή πλευρά να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών με λογικές θέσεις, εντός του συμφωνημένου πλαισίου.
Ταυτόχρονα κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα να στρέψουν τις προσπάθειες τους προς την Τουρκία, ώστε να περάσει από τα συνθήματα στην πράξη.
Επιπλέον, ο κ. Χριστόφιας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε λύση, απλώς για να κλείσει το Κυπριακό.
Είπε ακόμα ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επίτευξη συνολικής και λύσης όσο το δυνατό πιο σύντομα, αλλά δεν θα συμβιβασθεί με το στάτους κβο, γιατί –όπως υποστήριξε, «υποθηκεύει την ίδια την ύπαρξη της πατρίδας μας».
Τέλος, ο πρέοδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε ότι «ο οδυνηρός συμβιβασμός της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας είναι ο μόνος ρεαλιστικά δρόμος για ανατροπή των τετελεσμένων της κατοχής».
Εξ άλλου, ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, μιλώντας σε μνημόσυνο πεσόντος στη Λεμεσό είπε ότι μέχρι τώρα σημειώθηκε μηδαμινή μόνο πρόοδος στις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού και ζήτησε συλλογικότητα και χάραξη κοινής στρατηγικής.
Συμπλήρωσε ακόμα ότι οι συνομιλίες θα οδηγηθούν σε περαιτέρω εκφυλισμό, στην περίπτωση που η τουρκική πλευρά δεν εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της, δεν σεβαστεί τις αρχές και αποφάσεις του διεθνούς παράγοντα και συνεχίσει να επιδιώκει λύση συνομοσπονδίας.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ;Μας πληροφορεί το μάχιμο ιστολόγιο ''Έσχατη Γραμμή Ανασχέσεως''

Συναγερμός ! " EURO POLICE " στο αεροδρόμιο « Διαγόρας » τής Ρόδου ! Η « Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως » διαθέτει μάτια κι αυτιά παντού στη νήσο ...

Διαβάστε περισσότερα...

2ο Ακριτικό Πανοϋρ στο Ακριτοχώρι Σερρών

O Σύλλογος Ποντίων Ακριτοχωρίου Σερρών ¨ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ¨ διοργανώνει στισ 22.07.2010 το 2ο Ακριτικό Πανοϋρ στο προαυλio του Δημ. Σχολείου του χωριού.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ /ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΙΔΗΣ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΚΛΗΣ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΜΙΔΗΣ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ/ΚΑΙ ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΥΑΚΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ.

ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΠΑΝΟΫΡ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙ ΣΕΡΡΩΝ

Στην περιοχή της Πάφρας του Πόντου (τόπος καταγωγής των περισσότερων Ακριτοχωριτών), σε υψόμετρο 1200μ. (βουνό Νεπιέν Ντάγ) μέσα σε σπηλιά , υπήρχε το θαυματουργό προσκύνημα της Παναγίας Μάγαρας (μααρά στα τουρκ. σημαίνει σπηλιά). Οι τουρκόφωνοι Έλλήνες της περιοχής συνήθηζαν να το αποκαλούν ¨Παχατζάχ Παναγιασί¨(ελ. μετάφρ.: Η Παναγία που βοηθάει αυτούς που δεν βλέπουν).
Σήμερα μόνο κάποιες εσοχές στη σπηλιά (θέσεις εικόνων), το αγίασμα που ακόμα τρέχει από την οροφή της και τα χαλάσματα μιας εκκλησίας λίγα μέτρα πιο κάτω μαρτυρούν την ύπαρξη του μεγάλου προσκυνήματος των Παφραίων. Η εικόνα της Παναγίας χάθηκε...
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΥΨΗΛΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ 750-192 π.Χ.

H συνηθισµένη εικόνα που έχει κανείς για τη Σπάρτη είναι αυτή της πόλης-στρατοπέδου, όπου σε µια ατµόσφαιρα λιτότητας οι Σπαρτιάτες εξασκούνταν καθηµερινά στην τέχνη του πολέµου. H πραγµατικότητα ήταν πιο περίπλοκη: οι οικονοµικές διαφορές δεν απουσίαζαν από τη Σπάρτη, ενώ η λιτότητα δεν ήταν τόσο αυστηρή και διατηρήθηκε για σχετικά περιορισµένο χρονικό διάστηµα. Eπιπλέον, η Σπάρτη έχει να επιδείξει αξιοζήλευτες επιτυχίες στη διεθνή πολιτική, καθώς επί σειρά αιώνων ήταν σχεδόν αδιάκοπα το ισχυρότερο κράτος στον ελλαδικό χώρο. Aκόµη σηµαντικότερο, αυτό συνέβαινε...

συνέχεια εδώ Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP