Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Σουηδός πολίτης, με σπουδές στην Μ. Βρετανία και σελίδα στο facebook ο Ιρακινός καμικάζι αυτοκτονίας της Στοκχόλμης


Το Σάββατο η Στοκχόλμη απέφυγε μια μεγάλη καταστροφή σε μια αποτυχημένη "τρομοκρατική επίθεση", σύμφωνα με τον σουηδό υπουργό Εξωτερικών, Καρλ Μπλιντ.

"Μια πολύ ανησυχητική τρομοκρατική επίθεση σε ένα πολυσύχναστο τμήμα της πρωτεύουσας απέτυχε αλλά θα μπορούσε να είναι πραγματικά πολύ καταστροφική" ανέφερε ο κ. Μπιλντ.

Ήταν η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας στη Σουηδία και μάλιστα στο πλέον πολυσύχναστο μέρος της Στοκχόλμης.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν το Σάββατο, σε ώρες εμπορικής αιχμής, καθώς ο κόσμος είχε βγει για χριστουγεννιάτικες αγορές. Πρώτα ανατινάχτηκε αυτοκίνητο που τυλίχτηκε στις φλόγες και λίγο μετά στον ίδιο δρόμο έγινε άλλη μία έκρηξη. Στον τόπο της δεύτερης έκρηξης βρέθηκε νεκρός άνδρας με τραύμα στην κοιλιά. Μάρτυρες λένε ότι έμοιαζε να έχει ζώνη με εκρηκτικά επάνω του. Στο σημείο τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα. Το αυτοκίνητο ήταν παγιδευμένο με φιάλες αερίου.

Τουλάχιστον δύο σουηδικά πρακτορεία ειδήσεων και η αστυνομία δέχτηκαν ηχητικό μήνυμα στο Ιντερνετ, στο οποίο άνδρας έλεγε ότι «ήρθε η ώρα να αναληφθεί δράση», ότι πήγε στη Μέση Ανατολή για εκπαίδευση στο τζιχάντ και ότι η Σουηδία θα πληρώσει για τη συμμετοχή της στο Αφγανιστάν και την ατιμωρησία του σκιτσογράφου Λαρς Βιλκς, που ζωγράφισε τον Μωάμεθ σαν σκυλί.

συνέχεια εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Η Κερατέα αντιστέκεται

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή στην Κερατέα, στην περιοχή όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο νέος Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων. Κάτοικοι συγκεντρώθηκαν για δεύτερη ημέρα στην περιοχή, ξέσπασαν συμπλοκές και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ''ΟΧΙ''

Έφυγε στις 12 Δεκεμβρίου 2008 - Πέρασαν 2 ολόκληρα χρόνια. Δεν ξεχνούμε πως ήταν ο πολιτικός του ''Οχι'' στο σχέδιο Αυνάν.

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 13/12/1943

Το πρώτο χρονικό για την τραγωδία
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Εν Αθήναις τη 28/12/1943

Η καταστροφή των Καλαβρύτων είναι τελεία. Η φωτιά έχει ερειπώσει τα πάντα. Από τα 360 σπίτια της πόλεως έχουν μείνει περί τα 15, από τα άλλα δεν έχουν μείνει παρά οι τέσσαροι τοίχοι. Δεν εσώθησαν ούτε οι εκκλησίες ούτε τα σχολεία. Σχεδόν ολόκληρος ο ανδρικός πληθυσμός της πόλεως πλην των αγοριών κάτω των 14 ετών και των γερόντων άνω των 80 ετών έχει χαθή δια ομαδικής εκτελέσεως. Υπάρχουν οικογένειαι που έχασαν δύο, τρία και τέσσερα πρόσωπα. Δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, δικαστικοί, τραπεζιτικοί υπάλληλοι, ιερείς, υπέστησαν την ιδίαν τύχην. Αι γυναίκες και τα παιδιά των Καλαβρύτων, που εσώθησαν από τη φωτιά, εις την οποίαν παρεδόθη το σχολείον της πόλεως, όπου ήσαν κλεισμένες, σπάζοντας τις πόρτες και τα παράθυρα, έθαψαν τους άνδρας των με τα ίδια τους τα χέρια. Είναι άστεγες, χωρίς ρουχισμόν, γιατί όλα εκάησαν, και χωρίς απολύτως τίποτε από τα απαραίτητα της καθημερινής ζωής. Δεν τους έμεινε παρά ό,τι εφορούσαν.

Ολέθριος ρόλος των κομμουνιστών
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Δον Κορλεόνε της παγκόσμιας διακυβέρνησης

thumb Του Δημήτρη Καζάκη
οικονομολόγου - αναλυτή από το Ποντίκι

Παρέλαση υψηλών προσωπικοτήτων της διεθνούς επιτήρησης και κηδεμονίας στην Αθήν
α. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν ήλθε και απήλθε, αφού μίλησε στους υποτακτικούς του στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και συναντήθηκε με τους βασικούς στυλοβάτες του πολιτικού συστήματος της κατοχής, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Ν.Δ. και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αναμένονται εντός της εβδομάδας και οι επίτροποι Ρεν και Χαν με ανάλογη αποστολή.
Τι γυρεύουν όλοι αυτοί στη χώρα; Γιατί τους έπιασε ο καημός και η πρεμούρα να έρθουν αυτήν ακριβώς την περίοδο; Ο λόγος είναι απλός: βρισκόμαστε μπροστά στην πιο δύσκολη φάση της θεσμοθετημένης κατοχής. Το μνημόνιο μπορεί να έχει αποτύχει στους διακηρυγμένους στόχους του, αλλά έχει πετύχει στην κρυφή του επιδίωξη, δηλαδή να φέρει τη μεγάλη πλειονότητα σε κατάσταση απόγνωσης.
Ήρθε λοιπόν η ώρα των «διαρθρωτικών αλλαγών», των μεγάλων «μεταρρυθμίσεων» με τις οποίες θα ξεπουληθεί ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει σ’ αυτήν τη χώρα, θα ιδιωτικοποιηθεί ολοκληρωτικά το κράτος και θα μετατραπεί ανοιχτά σε όργανο καταστολής και επιβολής της κατοχής. Έτσι θεωρούν οι μεγάλοι μας «εταίροι» ότι μπορούν να επιβάλουν στη χώρα και στον λαό της μια διαδικασία χρεοκοπίας εσαεί, επ’ αόριστον, υπό καθεστώς επιμήκυνσης, αναδιάρθρωσης, ανάταξης ή «χρονικής αναπροσαρμογής» του χρέους.
Σκέφτηκε κανείς ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι, όπως π.χ. ο Στρος - Καν, ο Μπαρόζο, ο Τρισέ και οι όμοιοί τους, οι οποίοι απαρτίζουν τα διεθνή διευθυντήρια της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» που τόσο λατρεύει ο κ. πρωθυπουργός; Ποιοι είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν ολόκληρους λαούς με τέτοια περιφρόνηση; Από πού κρατά η σκούφια τού κ. Στρος Καν, ο οποίος, όταν τον ρώτησαν τι θα γίνει με την ελληνική νεολαία τώρα που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα της, απάντησε με χαρακτηριστική αναλγησία:
«Το ενδεχόμενο να φύγει η νεολαία είναι ένα ζήτημα που αναπτύσσεται σε πολλές χώρες. Είναι σημαντικό να τους δημιουργήσεις κίνητρα, γιατί, όταν επιστρέψουν στη χώρα τους, θα έχουν αποκτήσει εμπειρία. Κατανοώ την απελπισία τους που μπορεί να αποφασίσουν να φύγουν για το εξωτερικό. Καλώς, όταν αποκατασταθεί η ομαλότητα και υπάρξει ανάπτυξη, θα επανέλθουν» ήταν η απάντηση του επικεφαλής του ΔΝΤ. Με άλλα λόγια, είναι καλό και χρήσιμο που η απελπισία οδηγεί τους νέους μακριά από τη χώρα τους. Έτσι κερδίζουν σε εμπειρίες και γίνονται πολίτες του κόσμου.

Ο σκανδαλιάρης Ντομινίκ Διαβάστε περισσότερα...

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΤΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ Η ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΚΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ



Ευχαριστούμε τον Octaviano, συνεργάτη του egersis Διαβάστε περισσότερα...

Ελλάς στο χείλος του γκρεμού

ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΗ ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...

Μετά το Νταλάρα είναι η σειρά της δε νομίζετε;

Και μια ακόμα απορία:
Πόσοι από τους κάτοικους της Εκάλης, του Ψυχικού και της Γλυφάδας που μαζεύτηκαν να ακούσουν τη καμεράτα στον Άγιο Παντελεήμονα χρησμοποίησαν το Παγκόσμιο Σύστημα Θεσιθεσίας (gps) για να βρουν το μέρος;

Γιατί ως γνωστόν δεν ξέρουν ούτε που πέφτει... Διαβάστε περισσότερα...

Φονικές συγκρούσεις κατοίκων και μεταναστών

ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΒΡΕ ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ;
ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΜΑΜΠΑΝΤ ΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!

Ανατριχιαστικές ομοιότητες με μία μελλοντική πραγματικότητα στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας παρουσιάζουν τα δραματικά γεγονότα στην πρωτεύουσα της Αργεντινής

Χθες η αστυνομία της Αργεντινής με επιχείρηση σκούπα επιχείρησε να απομακρύνει δεκάδες μετανάστες από τη... Βολιβία, την Παραγουάη και το Περού, που είχαν καταλάβει πάρκο στην εργατική συνοικία Βίγια Σολντάτι, στα νότια του Μπουένος Αϊρες.
Μετά την αποχώρηση των δυνάμεων της τάξης ωστόσο οι μετανάστες σταδιακά επέστρεψαν στον ίδιο χώρο. Ετσι, οι κάτοικοι της περιοχής πήραν το νόμο στα χέρια τους και επιτέθηκαν εναντίον τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών, χωρίς να είναι άμεσα σαφές ποια είναι η ταυτότητα δραστών και θυμάτων.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε απορρίψει αίτημα των δημοτικών αρχών να χρησιμοποιηθούν περισσότερες δυνάμεις της αστυνομίας για να απωθηθούν οι μετανάστες που είχαν καταλάβει το πάρκο.

το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ 12/12/2010

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP