Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ...

«Αυτό οπού μας φοβερίζεις, να μας κόψης και κάψης τα καρποφόρα δέντρα μας, δεν είναι της πολεμικής έργον, διατί τα άψυχα δένδρα δεν εναντιώνονται εις κανένα, μόνον οι άνθρωποι οπού εναντιώνονται έχουνε στρατεύματα και σκλαβώνεις, και έτσι είναι το δίκαιον του πολέμου ...όχι τα κλαδιά να μας κόψης, όχι τα δένδρα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες, μόνον πέτρα απάνω στην πέτρα να μην μείνη, ημείς δεν προσκυνούμεν. Τι τα δένδρα μας αν μας τα κόψης, και κάψης την γην δεν θέλει την σηκώσης και η ίδια η γης που τα έθρεψε, αυτή η ίδια γη μένει δική μας και τα ματακάνει. Μόνον ένας Έλληνας να μείνη, πάντα θα πολεμούμε και μην ελπίζης πως την γην μας θα την κάμης δική σου, βγάλτο από το νου σου». (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, "Απομνημονεύματα", απάντησις προς τον Ιμπραήμ)
Διαβάστε περισσότερα...

Μπασάρ Α Μ Αμπούλ, Σαμπού Μοχαμάντ Λαμίν, Σαϊντ Μοχαμαντ, Χουρσίντ Ασάμ,Ντριτάν Τσάρα και Ισλάμ Μντ Αμινούλ....

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ; ΜΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...




Ολοι μας έλεγαν τρελλούς όταν φωνάζαμε πριν χρόνια για την Ισλαμοποίηση της πολιτικής ζωής. Τώρα;
Τώρα λουστείτε τους άπιστοι Θωμάδες...
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης (ΚΕΑ) με την συμμετοχή του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος (ΠΑΚ) και της Κίνησης για την Σωτηρία της Κύπρου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Η απειλή της λαθρομετανάστευσης: Η ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών-λαθρομεταναστών και οι αρνητικές συνέπειες της στην ασφάλεια, τη δημογραφική αλλοίωση, την πολιτιστική ζωή της Κύπρου, την οικονομία και την υγεία του λαού της» την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010 στις 7:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Atrium Zenon» (οδός Ζήνωνος Κιτιέως) στην Λάρνακα.

Πρόγραμμα
7:00-7:30

* Εισαγωγή, Άγγελος Κοτσώνης, δημοσιογράφος, συντονιστής.

* Προσφώνηση, Κρίνος Μακρίδης, πρόεδρος ΚΕΑ.

* Τοποθετήσεις.

o Σταύρος Καρκαλέτσης, πρόεδρος ΕΛΚΕΔΑ Ελλάδος.

o Άρης Χατζηπαναγιώτου, πρόεδρος ΠΑΚ.

o Πέτρος Στυλιανού, πρόεδρος Κίνησης για την Σωτηρία της Κύπρου.

o Πάνος Ιωαννίδης, νομικός, πρόεδρος Κίνησης για Ελευθερία και Δικαιοσύνη.

7:30-8:00

* Εισήγηση, Γιάννης Κολοβός, επικοινωνιολόγος, συγγραφέας, «Παράνομη μετανάστευση, μια πολύπλευρη απειλή - Η περίπτωση της Ελλάδας».

8:00-8:30
* Συζήτηση.

* Κλείσιμο εκδήλωσης από τον Παναγιώτη Κλεοβούλου, αντιπρόεδρο ΚΕΑ.
Διαβάστε περισσότερα...

Οργανώθηκε Ελληνική Κοινότητα στο Newcastle!


ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΗ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ

Το Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne ξεκίνησε ως Ιατρική σχολή το 1834 και του δόθηκε ο τίτλος Newcastle University upon Tyne με πράξη του Βρετανικού Κοινοβουλίου τον Αύγουστο το 1963. Στις 10 Οκτωβρίου 2010 (10/10/10) δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο για πρώτη φορά η Ελληνική Κοινότητα (Hellenic Society). Επισυνάπτουμε τα στοιχεία του blog μας και του facebook ώστε να πληροφορηθούν την ύπαρξη μας Έλληνες και Κύπριοι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου, να θυμηθούν τα χρόνια τους σε αυτήν γοητευτική μεγαλούπολη του Βρετανικού Βορρά, που συνδυάζει την κλασσική Βρετανική αρχιτεκτονική με την μοντέρνα και την διασχίζει ο ποταμός Tyne λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν την εκβολή του στην βόρεια θάλασσα.

Σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία σας!

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα επίθεση αποπροσανατολισμού

Τις μέρες αυτές, βλέπουμε τον τρόπο που εξελίσσεται η στρατηγική της ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ του καθεστώτος πολιτικού συστήματος, μέσα στο στημένο σκηνικό των επικείμενων την ερχόμενη Κυριακή, εκλογών ΟΤΑ.
Τα κόμματα που πρωταγωνίστηκαν στο έγκλημα της πτώχευσής μας, βλέποντας ότι η κοινή γνώμη δεν σκοπεύει να δώσει το «συγχωροχάρτι» που θέλουν και όλα δείχνουν ότι θα τους καταδικάσει στο «πρωτοδικείο» αυτών των εκλογών, ξεκίνησε μία νέα επίθεση αποπροσανατολισμού της.
Μετά την «επιχείρηση Ανασχηματισμός», με τη οποία κέρδισαν λίγο (αλλά πολύτιμο) χρόνο, βλέπουμε τώρα να αναπτύσσεται, σε όλο το πολιτικό σκηνικό, η επιχείρηση «Γενικές Εκλογές».
Την τελευταία εβδομάδα πριν από την ψηφοφορία, αλλά και τις αμέσως επόμενες των εκλογών, πρέπει η σκέψη των πολιτών να κατευθυνθεί προς άλλη κατεύθυνση από την απαξίωση και τον θυμό που την διακατέχει για τον ένοχο της φτώχειας τους.
Η συζήτηση έχει ήδη φουντώσει, μετά την πρώτη, τροχιοδεικτική βολή του Πρωθυπουργού, που εξαπέλυσε με μια θεαματική ομοβροντία διακαναλικού «διαγγέλματος», ώστε να στραφούν όλα τα μάτια και τα αυτιά (δηλαδή τα μυαλά) της κοινωνίας στο νέο θέμα που πρέπει να την απασχολήσει: «Θα έχουμε ή όχι Γενικές Εκλογές»;
Και το γαϊτανάκι του αποπροσανατολισμού, ξεκίνησε:
Απειλεί ή δεν απειλεί ο ΓΑΠ;
Ποιος το ξεκίνησε πρώτος; Ο Σαμαράς που σήκωσε την παντιέρα του «Μνημονίου, ή ο Γιώργος, έντρομος από το διαφαινόμενο αποτέλεσμα;
Αντέχει ή δεν αντέχει η χώρα μία εκλογική αναμέτρηση, τώρα, αυτή την ώρα που βρίσκεται «στο μάτι του κυκλώνα»;
Και άλλα πολλά έχουν αρχίσει να συζητούνται στα δημόσια fora , ακολουθώντας τη ροή της κατεύθυνσης των συζητήσεων, εκεί που την έστρεψε ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του καθεστώτος πολιτικού συστήματος.Το ζητούμενο είναι να σωθεί το σύστημα... Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΟΥΚΩΣΑΝ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ...

Αφού ορισμένοι πιστεύουν ό,τι μπούρδα λέει ο καθένας και αναπαράγουν άκριτα για φρέσκο χτεσινά, προχτεσινά, ή και περσινά παραποιημένα γεγονότα χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει είπαμε κι εμείς να βάλουμε έναν ακόμα πιο εντυπωσιακό τίτλο μήπως κάποιοι συνειδητοποιήσουν τι παιχνίδι παίζεται σε βάρος των κατοίκων της περιοχής.

Στα γεγονότα του Σαββατόβραδου αναφερόμαστε βεβαίως για όσους ακόμα δεν κατάλαβαν.
Πριν σας πούμε τι πραγματικά συνέβη θα πρέπει να σας πληροφορήσουμε ότι στην επιχείρηση λάσπης εναντίων των αντιστεκόμενων κατοίκων συμβάλουν δυστηχώς και ιστολόγια με πατριωτικό περιτύλιγμα και πολύ περισσότερο σελίδες και προφίλ στο facebook αντίστοιχου περιτυλίγματος. Επίσης πολλά φυντάνια της παραενημέρωσης χρεώνουν στον Άγιο Παντελεήμονα γεγονότα που έχουν συμβεί (ή μεταφέρονται στρεβλωμένα) στη Πλατεία Αττικής, στη πλατεία Αμερικής, στον Άγιο Νικόλαο, στα Πατήσια και γενικώς στο κέντρο της Αθήνας.
Γιατί απλά η αναφορά και μόνο στον Άγιο Παντελεήμονα πουλάει.

Για μερικά κλικς λοιπόν και όχι μόνο....
Διαβάστε περισσότερα...

Αναστάτωση στο facebok από τον ιό "I got you a surprise"

Ένας επικίνδυνος ιός εξαπλώνεται από χθες στο facebook με μεγάλη ταχύτητα. Με τεχνικούς όρους, πρόκειται για επίθεση drive-by download στο Facebook.
Το μήνυμα προτρέπει τους χρήστες του Facebook να επισκεφθούν ένα blog, στην πλατφόρμα blogger (....blogspot.com). Όμως το blog στο οποίο κάνουν κλικ οι χρήστες, κάνει redirect (οδηγεί αυτόματα), σε ένα site με την ονομασία ...www.free-online-fotoalbum.org/2/index.html. το οποίο είναι άδειο. Περιέχει ένα μόνο link, που σας προτρέπει να κατεβάσετε ένα δήθεν άλμπουμ φωτογραφιών.
Φυσικά δεν είναι άλμπουμ φωτογραφιών, αλλά ...
ένα για εκτελέσιμο αρχείο (.exe), το οποίο απενεργεποιεί το τείχος προστασίας (firewall) των windows, και αποκτά τον έλεγχο του υπολογιστή σας.
Ο υπολογιστής σας ή το 3G κινητό σας, γίνεται zobbie ή bot, δηλαδή εν αγνοία σας στέλνει e-mails, μηνύματα στο facebook κι έτσι αρχίζουν να σας βρίζουν οι φίλοι σας!
Το κακό είναι ότι το συγκεκριμένο αρχείο κάνει μεγαλύτερη ζημιά στα κινητά τηλέφωνα που έχουν την εφαρμογή facebook. Έτσι πολλοι θα δείτε τις επόμενες ώρες στα προφίλ σας στο facebook, το μήνυμα από κάποιον φίλο σας που θα σας λέει "i got you a surprise ..." και από κάτω "Εστάλη μέσω facebook mobile".
Τι μπορείτε να κάνετε;
Προς το παρόν, δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Στείλαμε στο facebook και στη google (blogger) μηνύματα και περιμένουμε κι εμείς...
Αυτό όμως που πρέπει να κάνετε και σας το είπαμε χιλιάδες φορές, είναι:
1) να μην ανοίγετε ποτέ άγνωστα αρχεία, να μην επισκέπτεστε άγνωστους ιστότοπους και
2) να έχετε αποθηκευμένη στα αγαπημένα σας την ενότητα "Απάτες" του taxalia, την οποία να επισκέπτεστε τακτικά, γιατί σε αυτή, οι συνεργάτες του taxalia, που παρακολουθούν μέρα-νύχτα το ιντερνετ, βάζουν όλες τις καινούριες απάτες που σκάνε μύτη.
http://taxalia.blogspot.com/2010/10/hoax-emails.html
ε, τι άλλο να σας κάνουμε; Αποθηκεύστε την παραπάνω διεύθυνση και επισκεφτείτε την μια φορά την ημέρα! Το link της υπάρχει μόνιμα στο κεντρικό μενού του taxalia, αριστερά κάτω. 
 
taxalia
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP