Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Επιστολή εκπαιδευτικού στην Διαμαντοπούλου

Χωρίς όπως φαίνεται να έχουν άλλον τρόπο αντίδρασης, μεμονωμένοι εκπαιδευτικοί επιλέγουν το δρόμο της γραπτής καταγγελίας της Υπουργού Παιδείας, η οποία όπως φαίνεται, μάλλον έχει ξεχάσει τις προεκλογικές διακυρήξεις περί διαφάνειας, αξιοκρατίας κτλ. κτλ.

Η κ. Μ. Κωτσίδου είναι ακόμα μία δασκάλα- εκπαιδευτικός που καταγγέλλει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για πρακτικές και συμπεριφορές που αδικούν το μέσο εκπαιδευτικό. Η επιστολή που έφθασε στα χέρια μας από υπάλληλο του γραφείο της Υπουργού- η ίδια η κ. Διαμαντοπούλου πρέπει να ψάξει να βρει ποια είναι η εν λόγω υπάλληλος- απεικονίζει τον τρόπο που λειτουργεί απέναντι στους λειτουργούς της εκπαίδευσης η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Εμείς απλώς σας την παραθέτουμε και τα συμπεράσματα δικά σας. Στα χέρια μας φθάνουν σχεδόν καθημερινά και άλλες αντίστοιχες επιστολές καταγγελίας και διαμαρτυρίας από εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Μήπως είναι ώρα η κ. Διαμαντοπούλου να σταματήσει να συμπεριφέρεται ως "Κλεοπάτρα" και να ασχοληθεί πιο σοβαρά με τα προβλήματα των εκπαιδευτικών αντί προβαίνει σε προκλητικές διευκολύνσεις μόνο από όσους έχει να εισπράξει πολιτικά ανταλλάγματα για το πολιτικό της μέλλον;...
Σας παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή, έτσι όπως μας την έστειλε υπαλληλος του γραφείου της Υπουργού Παιδείας....
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση στην μνήμη Σολωμού-Ισαάκ στην Κύπρο

ImageΕκδήλωση του συλλόγου μοτοσικλετιστών  «Πρωτοβουλίας Μνήμης Σολωμού-Ισαάκ» οργανώνεται στις 8 Αιγούστου. Οι μοτοσικλετιστές κάλεσαν και φέτος τον κόσμο, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και χρωματισμών, να συστρατευτεί μαζί τους, σε μια πορεία τιμής και μνήμης των δύο ηρωομαρτύρων μας, που δολοφονήθηκαν βάναυσα από τον Τούρκο εισβολέα. «Η εκδήλωση έχει ως βασικό στόχο τη διατήρηση της μνήμης της θυσίας των Ισαάκ-Σολωμού και την ανάδειξη στην κοινωνία μας των μηνυμάτων που πηγάζουν μέσα από τη θυσία τους», δήλωσε χθες ο Ξένιος Κασινίδης, μιλώντας εκ μέρους της Πρωτοβουλίας.
«Στοχεύει, επίσης, στη συνέχιση του θεσμού της πορείας των μοτοσικλετιστών ως συμβολικού μέσου διεκδίκησης του δικαιώματός μας στη ζωή και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών μας, τα οποία η τουρκική εισβολή και κατοχή μάς στερεί εδώ και 36 χρόνια», πρόσθεσε.

Οι χώροι και ώρες συγκέντρωσης των μοτοσικλετιστών είναι οι ακόλουθοι:
ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Περίπτερο Οκτάγωνο 7:30 π.μ.
ΛΕΜΕΣΟΣ: Υπεραγορά Ορφανίδης 7:30 π.μ.
ΛΑΡΝΑΚΑ: Κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς 8:00 π.μ.
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: Κυκλικός κόμβος Αγ. Νάπας 8:30 π.μ.
Οι πορείες θα συνενωθούν και θα έχουν κατάληξη το κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου οι μοτοσικλετιστές θα παραστούν στο τρισάγιο και θα καταθέσουν στεφάνι. Θα ακολουθήσει εκδήλωση στην Πλατεία Παραλιμνίου, η οποία θα περιλαμβάνει επίδοση τιμητικής πλακέτας στους γονείς των ηρώων, ομιλία του Δρα Διεθνών Σχέσεων Γιάννου Χαραλαμπίδη και συναυλία.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταδικάστηκε η τουρκόφωνη εφημερίδα Μιλλιέτ της Ξάνθης


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους φίλους της Αντιπαρακμής ότι εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου αναφορικά με την αγωγή της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου κατά της τουρκόφωνης εφημερίδας Millet, για τα συκοφαντικά άρθρα που δημοσίευσε παραμονή Πρωτοχρονιάς (στις 31/12/2009 και ενώ η δασκάλα απουσίαζε λόγω των διακοπών) που ανέφεραν ότι τάχα είχε ζητήσει από τους μαθητές της να ζωγραφίσουν τον Αλλαχ.
(δείτε τη σχετική ανάρτησή μας για το θέμα εδώ : http://antiparakmi.blogspot.com/2010/01/blog-post_05.html)

Με την απόφαση του δικαστηρίου επιδικάστηκαν 60.000 ευρώ σε βάρος της Τουρκόφωνης εφημερίδας, από τα οποία τα 30.000 ευρώ είναι προσωρινά εκτελεστέα!

Μία ξεκάθαρη δικαίωση λοιπόν για την ηρωική μας δασκάλα ενώ αναμένονται να ακολουθήσουν οι εκδικάσεις των αγωγών εναντίον και των άλλων τουρκόφωνων εφημερίδων που συντονισμένα προσπάθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο με ψευδής συκοφαντίες να τη κατηγορήσουν -εκμεταλλευόμενοι την απουσία της από το χωριό- και να ξεσηκώσουν τους κατοίκους ώστε να μην επιστρέψει πίσω.

Έτσι,
για να μπαίνουν σιγά σιγά ορισμένοι στη θέση τους γιατί πολύ έχουν αποθρασυνθεί το Προξενείο και οι ... δορυφόροι του.

από την Αντιπαρακμή Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΜΗΛΟ

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...

Μας έστειλαν το παρακάτω e-mail με αφορμή την ανάρτηση μας για το θέμα της στήριξης του Μιχάλη Ταμήλου για το δήμο Τρικάλων και οφείλουμε να το δημοσιεύσουμε:

Σας πληροφορούμαι οτι σε σχετικό δημοσίευμα του blog σας σχετικά με στήριξη του ΤΑΜΗΛΟΥ απο το ΛΑΟΣ δεν υπαρχει ίχνος αληθείας ούτε εντολή έχει έρθει ούτε τον βελόπουλο είδε ο ΤΑΜΗΛΟΣ ε'ιδε μόνο τον αναπληρωτή γραμματέαΓαρουφαλιά και τίποτε άλλο .Εμείς δεν ξεχάσαμε αλλά σας παραπέμπουμε σε συνέντευξη μας στα τοπικά ραδιοφωνα η οποία αναδημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες οτι στήριξη Ταμήλου δεν υφίσταται .έγινε δε γνωστό σε όλους .... οτι η Ν.Ε ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΕΘΕΙ αν συμβεί κατι τέτοιο
με εκτιμηση
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Ε.Α
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ

Μένει να δούμε λοιπόν τις εξελίξεις αν και οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι θα υπάρξει στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ στον Ταμήλο. Άλλωστε αν δεν είμασταν βέβαιοι γι αυτό δεν θα το δημοσιεύαμε. Συνάντηση με τον Βελόπουλο όμως έγινε. Δείτε εδώ το παρασκήνιο.
Εν πάσι περιπτώση δεσμευόμαστε να παραδεχτούμε το λάθος μας σε περίπτωση που δεν στηρίξει τελικά το ΛΑ.Ο.Σ τον δήμαρχο, αλλά αν επιβεβαιωθούμε περιμένουμε την παραίτηση της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής... Διαβάστε περισσότερα...

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ


48 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΜΠΕΤΗ

 Ο Γιάννης Παπαϊωάννου υπήρξε ένας από τους θεμελιωτές και κύριους εκφραστές του λαϊκού μας τραγουδιού. Γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1913 στην Κίο της Προποντίδας. Σε ηλικία δυο ετών ορφάνεψε από πατέρα κι επτά χρόνια αργότερα έζησε τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Αρχικώς εγκαταστάθηκε με τη μητέρα και τη γιαγιά του στη Σαμοθράκη και λίγο αργότερα μετακόμισαν στον Πειραιά, στις Τζιτζιφιές, όπου ζούσαν οι θείοι του και η υπόλοιπη οικογένεια. Στη δουλεία μπήκε από μικρός. Εργάστηκε ως ψαράς, ως μαραγκός, σε συνεργείο αυτοκινήτων και σε οικοδομές. Η σκληρή βιοπάλη του απαγόρευσε να συνεχίσει το σχολείο.

Το 1928 ξεκίνησε να παίζει μουσική με μια φυσαρμόνικα, αλλά η σχέση του με τη μουσική θα παρέμενε σε εκείνο το επίπεδο αν δεν ήταν το ποδόσφαιρο. Έπειτα από έναν σοβαρό τραυματισμό του, η μητέρα του τού έκανε δώρο ένα μαντολίνο για να σταματήσει να παίζει. Η ζωή του άλλαξε, όταν μια μέρα άκουσε σε μια ταβέρνα «Το μινόρε του τεκέ» του Γιάννη Χαλκιά. Ήταν η πρώτη φορά που άκουγε μπουζούκι. Το ερωτεύτηκε και το υπηρέτησε πιστά μέχρι το τέλος της ζωής του.



Στο πάλκο πρωτανέβηκε το 1933. Στη σαραντάχρονη πορεία του έγραψε πάνω από 800 τραγούδια, περιόδευσε σε Ελλάδα και Αμερική, και ανέδειξε μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών, μουσικών και τραγουδιστών. «Η Φαλιριώτισσα» «Η Ψαροπούλα», «Βαδίζω και παραμιλώ», «Καπετάν Αντρέα Ζέππο», «Πριν το χάραμα», «Σβήσε το φως να κοιμηθούμε», είναι μερικά μόνο από τα διαχρονικά τραγούδια του που άφησε ως κληρονομιά.

Ο Γιάννης Παπαιωάννου σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τα χαράματα της 3ης Αυγούστου 1972, καθώς μετά τη δουλειά πήγαινε για ψάρεμα στα Βασιλικά της Σαλαμίνας. Στη μνήμη του, ο Βασίλης Τσιτσάνης -κουμπάρος, φίλος και συνεργάτης του για πολλά χρόνια- έγραψε «Το τραγούδι του Γιάννη».
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP