Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

2021 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ


Ποιο το νόημα να κομπάζεις για ένα καλό τραπέζι στο σαλόνι του «Τιτανικού», όταν το πλοίο βυθίζεται; Κατ'αναλογία ποιο το νόημα των πανηγυρισμών της εκάστοτε Ελληνικής Κυβέρνησης για τα «ανταλλάγματα» που πέτυχε ή που θα πετύχει στις σχέσεις της χώρας μας με τη γείτονα εξ Ανατολών, «παίζοντας» την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας;

Ερωτήματα, όπως τα προηγούμενα, επιδιώκεται να βρουν απάντηση στο βιβλίο των Κώστα Γρίβα και Ζαχαρία Μίχα, συγγραφέων και δημοσιογράφων, με τον τίτλο «2021: Η Ελληνική Αμυντική Στρατηγική για τον 21ο αιώνα», που κυκλοφορεί από την «Κασταλία». Ένα βιβλίο που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί «προκλητικό» για τη δομή και τη γραφή του, αλλά με διάχυτη την αγωνία για την αποτελεσματική θωράκιση της σημερινής Ελλάδας, χώρας με κατοχυρωμένη και αναγνωρισμένη θέση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ!!!!!

Από ένα σημείο και μέτα, όταν ένας ανθρώπος έχει ξεπεράσει το έσχατο όριο της γελοιότητας μόνο με χιούμορ αντιμετωπίζεται.

Σήμερα θα τον μάθουμε τον Κούλογλου και το συνάφι του;
Διαβάστε εδώ τη νέα τεράστια, διορθώνω...τιτανοτεράστια δημοσιογραφική αποκάλυψή του.
Κι επείδη τα φιλαράκια του στο indymedia την αναπαρήγαγαν ....
Τους αφιερώνουμε και τους θυμίζουμε τη παρακάτω φωτογραφία!!!!

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ"

ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ...

Εγκαινιάσθηκε χθες στην κατεχόμενη Μικρά Ασία άλλο ένα Υποκατάστημα του Ψευτοσυλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης σε έκταση 2.500 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ με έκταση στεγαzομένης επιφάνειας 500 τετραγωνικών! Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι του κόμματος των Γκρίzων Λύκων ΜΗΡ

Ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Προύσας και τα μέλη του Δημοτικού και επαρχιακού συμβουλίου της περιοχής, καλεσμένοι από την κατεχόμενη Σμύρνη,διευθυντικά στελέχη πρώην και νυν των Ψευτοενώσεων και αρκετοί που ταξίδεψαν από την Θράκη μας!

Το πρόγραμμα άρχισε με παραδοσιακούς Μογγολοτουρκικούς χορούς τους οποίους χόρεψε Γκρούπ Γενίτσαρων και συνεχίστηκε με ομιλίες και βραβεύσεις Ανθελλήνων από εκπροσώπουςτων Γκρίzων Λύκων! ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ... ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ!

Ο.Ε.Ν. ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

stoxos.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Οι «παγίδες».

Γράφει η Ιδεοπηγή.

Πολλά ελεύθερα ιστολόγια στην προσπάθειά τους να μεταδώσουν ειδήσεις πολλές φορές άθελά τους γίνονται προπαγανδιστές και «παπαγαλάκια» του συστήματος.
Μη όντες δημοσιογράφοι οι ελεύθεροι ιστολόγοι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την παγίδα που κρύβεται πίσω από μία είδηση δηλαδή για ποιο λόγο οι κυβερνώντες διαρρέουν κάποια πληροφορία και τι επιδιώκουν με την δημοσίευσή της.
Για παράδειγμα τελευταία δημοσιεύτηκε σε πολλά ελεύθερα ιστολόγια η είδηση ότι έρχονται νέα μέτρα πιο σκληρά που τα ζήτησε η τρόικα.
Ο ελεύθερος ιστολόγος δεν έχει καμία δυνατότητα να ελέγξει την εγκυρότητα της είδησης ούτε μπορεί να την διασταυρώσει μιας και δεν έχει πηγές πληροφόρησης.
Η είδηση μπορεί να διέρρευσε με σκοπό να φοβίσει τους πολίτες ώστε να μην αντιδρούν και διαμαρτύρονται με τα μέτρα που λαμβάνονται σήμερα.
Με την δημοσίευση στο διαδίκτυο η είδηση μεταδίδεται γρήγορα και σε πολλούς και επειδή τα ελεύθερα ιστολόγια φημίζονται για την αντικειμενικότητά τους γίνεται πιστευτή.
Γνωρίζουμε ότι η εξουσία διαρρέει επιλεκτικά μερικές ειδήσεις για να μετρήσει τις αντιδράσεις ή για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη απ’ τα φλέγοντα καθημερινά προβλήματα.
Οι δρώντες κατ’ εντολή δημοσιογράφοι (παπαγαλάκια) δημοσιεύουν την είδηση κάνοντάς την πρώτο θέμα ενώ είναι άνευ ουσίας για να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους.
Οι ελεύθεροι ιστολόγοι δεν έχουν αφεντικά και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα αλλά λόγω άγνοιας πατούν την «πεπονόφλουδα» και άθελά τους εγκυροποιούν την είδηση.
Μερικά μεγάλα δημοσιογραφικά ιστολόγια απ’ όπου πολλοί αναδημοσιεύουν ειδήσεις μετέχουν στο επικοινωνιακό παιχνίδι εξυπηρετώντας τους εκάστοτε κυβερνώντες γι’ αυτό θέλει μεγάλη προσοχή και πολύ ψάξιμο πότε και ποιες ειδήσεις θα δημοσιεύσει ο ελεύθερος ιστολόγος και φυσικά αυτό απαιτεί γνώση και εμπειρία.
Ένας τρόπος να δημοσιευτεί μια είδηση από ελεύθερο ιστολόγο αν δεν μπορεί να ελέγξει την εγκυρότητά της είναι να προσθέτει σαν σχόλιο την φράση «με επιφύλαξη».
Η λογική αφού το δημοσίευσε το τάδε μεγάλο ιστολόγιο θα είναι και έγκυρο δεν είναι σωστή.
Αν η είδηση δίνεται από κάποιον επώνυμο είτε κυβερνητικό είτε αντιπολιτευόμενο ο αναγνώστης μπορεί να διακρίνει το γιατί δόθηκε η συγκεκριμένη είδηση και ποιο σκοπό εξυπηρετεί απαλλάσσοντας τον ελεύθερο ιστολόγο απ’ την ευθύνη παραπληροφόρησης ή εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων.
Οι ελεύθεροι ιστολόγοι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι δημοσιογράφοι ας μείνουν ελεύθεροι σκεπτόμενοι άνθρωποι.
 
Διαβάστε περισσότερα...

Πού ξοδεύουν λεφτά οι υποψήφιοι σε δήμους - περιφέρειες

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΡΕΛΑ…

Εμφιαλωμένα νερά, σφραγίδες, ενοίκια και... αναπτήρες έχουν αρχίσει να αγοράζουν οι υποψήφιοι σε δήμους και περιφέρειες. Πάντως, τα στοιχεία στην σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών καταγράφονται με ρυθμούς χελώνας, καθώς μέχρι στιγμής αφορούν 4 συνδυασμούς για τις περιφερειακές εκλογές και 45 για τις δημοτικές.


Συνολικά, οι συνδυασμοί για τις περιφέρειες δηλώνουν έσοδα 6.000 ευρώ και έξοδα 109.751 ευρώ, ενώ οι δημοτικοί συνδυασμοί έχουν έσοδα 159.830 ευρώ και έξοδα 67.105 ευρώ. Μέχρι στιγμής, αυτό που φαίνεται να κοστίζει είναι τα ενοίκια εκλογικών κέντρων, ενώ οι εισφορές υπέρ των συνδυασμών είναι ελάχιστες.


«Τσουχτερό» είναι το... άναμμα των εν δυνάμει ψηφοφόρων του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αφού ο υποψήφιος δηλώνει έξοδα άνω των 70.000 ευρώ για διαφημιστικούς αναπτήρες. Κι επειδή ο κ. Ψωμιάδης σκέφτεται να «οργώσει» την περιφέρεια, αγόρασε αναλόγιο 301 ευρώ για τις ομιλίες του!


Ο αντίπαλός του από το ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης, σκέφτηκε να κάνει οικονομία στις ηλεκτρικές συσκευές, καθώς δεν αγόρασε αλλά... νοίκιασε 3 τηλεοράσεις και ισάριθμα ψυγεία έναντι 861 ευρώ. Στις δαπάνες του καταγράφονται επίσης 65 ευρώ για εμφιαλωμένο νερό και 8,61 ευρώ για πλαστικά ποτηράκια.


Περισσότερο σπάταλος στο νερό εμφανίζεται ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που δηλώνει έξοδα 188 ευρώ για τον σκοπό αυτό. Το πιο αξιοσημείωτο, πάντως, είναι η έκδοση μπλοκ επιταγών, που κόστισε 58,5 ευρώ.


Στα «παράξενα» των εξόδων είναι κι αυτά του Γιώργου Καμίνη στο δήμο Αθηναίων, που δηλώνει έσοδα 0 και δαπάνες 147,60 ευρώ για.. εκτύπωση εισιτηρίων. Άραγε με εισιτήριο θα μπαίνει ο κόσμος στις ομιλίες του ή ο συνδυασμός θα «ανεβάσει» πολιτιστικά δρώμενα;


Από την άλλη, μηδενικά έσοδα και έξοδα καταγράφουν -έως τώρα- ο Νικήτας Κακλαμάνης, καθώς και όλοι οι υποψήφιοι για τον δήμο Πειραιά και την περιφέρεια Αττικής.


Για το τέλος αφήσαμε τον νυν νομάρχη και υποψήφιο δήμαρχο Άρτας, Γιώργο Παπαβασιλείου, που δηλώνει έξοδα 13 ευρώ για γνωστό σούπερ μάρκετ κι άλλα 6,50 ευρώ για κάποιον ονόματι Zhang Chaai Yong Lin, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Άραγε πήρε κάτι από τα κινέζικα ή προσέλαβε αλλοδαπό εργάτη ο υποψήφιος;
star.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ


Με 74 ψήφους θετικές και μόλις 6 αρνητικές, οι μεταφορείς αποφάσισαν αργά χθες το βράδυ να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τα μπλόκα. Διαβάστε περισσότερα...

ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΥΡΙΑ ΜΑΚΡΗ, ΚΥΡΙΕ ΤΡΑΓΚΑ… ΑΝΟΙΞΑΜΕ (ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ) ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΑΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΗ ΖΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ…
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ,
ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ “ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ RASADEL…
ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ…
ΤΟ “ΟΛΥΜΠΙΑ” ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ RASADEL, ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΡΙΑ ΣΑΣ…
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΑΦΙΕΡΩΣΗ

δείτε εδώ την αποκάλυψη του olympia Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP