Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ποιος είναι ο εμπνευστής της “κίνησης των αγανακτισμένων”;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗ:
''Πολιτικοί, οικονομικοί ηγέτες και διαχειριστές, πειθαρχήστε! Εγκαταλείψτε τα εθνικά σύνορα και δρομολογήστε μια παγκόσμια στρατηγική, για παράδειγμα στο πλαίσιο ενός συμβουλίου των ΗΕ για την οικονομική και κοινωνική ασφάλεια”, γράφει ο Εσέλ τονίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως προπομπός μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.''


Είναι η “κίνηση των αγανακτισμένων” μια αυθόρμητη λαϊκή αντίδραση ή μήπως έχει και αυτή τον εμπνευστή της με συγκεκριμένο ιδεολογικό υπόβαθρο;
Μετά την χθεσινή μίνι «εξέγερση» -από τον ύπνο- των Ελλήνων, όλοι μιλούν σήμερα για μια αντίδραση σε κάποια υποτιθέμενη Ισπανική πρόκληση, και για αυθόρμητη λαϊκή πρωτοβουλία, χωρίς κομματική, συνδικαλιστική ή άλλου είδους υποκίνηση. Μιλούν επίσης για «ελληνική πλατεία Ταχίρ» ή «πλατεία del Sol», πιστεύοντας πως πρόκειται απλά για την ελληνική εκδοχή κάποιας λαϊκής αντίδρασης που προέκυψε ξαφνικά.

Αυτό που αγνοούν όμως...
οι περισσότεροι στον τόπο μας είναι, πως η κίνηση αυτή έχει τον εμπνευστή της, ο οποίος δεν είναι βέβαια ο …Σόρος, αλλά έχει και αυτός κάποιο συγκεκριμένο ιδεολογικό υπόβαθρο και κάπου στόχευε, παροτρύνοντας τους νέους ανθρώπους να αγανακτήσουν. Αυτός ακριβώς είναι ο τίτλος του βιβλίου του 93χρονου, πρώην διπλωμάτη, Στεφάν Εσέλ, «Αγανακτήστε!» («Ιndignez-vous!» στα γαλλικά) και γι αυτό οι Ισπανοί έδωσαν το όνομα «Los Indignados» (Οι Αγανακτισμένοι) στη γνωστή κίνηση που μεταλαμπαδεύτηκε τώρα και την Ελλάδα.

Είναι γεγονός πως η ολιγοσέλιδη μπροσούρα του Στεφάν Εσέλ (βλέπε εδώ) σπάει ρεκόρ πωλήσεων στη Γαλλία και στην Ισπανία, στήνοντας στον τοίχο το χρήμα, τις αγορές και τον …εγωισμό.

«Κάνω αυτή τη δουλειά 40 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Είναι τρελό. Στις 24 Δεκεμβρίου [2010] κάποιοι πελάτες αγόραζαν δέκα-δέκα τα βιβλία για να τα κάνουν δώρο. Πίστευα ότι μετά τα Χριστούγεννα τα πράγματα θα ηρεμούσαν, αλλά όχι, πουλάμε ακόμη 400 βιβλία την ημέρα!» λέει ο Ζαν-Μαρί Σεβέστρ, ιδιοκτήτης του «Sauramps», του μεγαλύτερου βιβλιοπωλείου στο Μονπελιέ, στη Νότια Γαλλία.

Ποιος είναι ο Στεφάν Εσέλ;

Πρόκειται απλά για έναν σχεδόν άγνωστο συνταξιούχο διπλωμάτη, πρώην αντιστασιακό, ο οποίος στη δύση της ζωής του αποφάσισε, ως φαίνεται, να δώσει στους νέους ανθρώπους μια ώθηση προς την ιδεολογική κατεύθυνση την οποία ο ίδιος έχει ασπαστεί. Μέσα από αυτό το βιβλιαράκι ζητεί από τους Γάλλους, και απ΄ όλους τους άλλους, να εξεγερθούν και να υπερασπιστούν δυναμικά τις «κοινωνικές αξίες της σύγχρονης δημοκρατίας». Να απορρίψουν την «εγωιστική» δύναμη του χρήματος. Να πουν «όχι» στην παντοδυναμία των αγορών. Να αγανακτήσουν, για να αλλάξει επιτέλους η κοινωνία.

Εξοργιστείτε! Εξεγερθείτε! Αγανακτήστε! Με αυτή την πολιτική πρόσκληση στα όπλα, ο Εσέλ έγινε από τη μία ημέρα στην άλλη προφήτης για τη γαλλική Αριστερά. «Στο Σοσιαλιστικό Κόμμα τον λατρεύουν. Πιστεύουν ότι καλώντας τον κόσμο να υψώσει φωνή και ανάστημα κατακεραυνώνει τις κοινωνικές ανισότητες της εποχής του Νικολά Σαρκοζί » λέει ο Αντουάν ντε Μπιέβρ, πολιτικός συντάκτης στην «Journal du Dimanche».

Ο Στεφάν Εσέλ γράφει όντως ότι οραματίζεται «μια κοινωνία για την οποία θα είμαστε και πάλι υπερήφανοι, όπου δεν θα θίγονται οι συντάξεις, οι κατακτήσεις της κοινωνικής ασφάλισης, και όπου τα ΜΜΕ θα είναι στην υπηρεσία των αδυνάτων». Όπως αντιστάθηκε ο ίδιος στον ναζισμό τη δεκαετία του 1940, έτσι και η νεολαία σήμερα «θα πρέπει να εξεγερθεί κατά της συνενοχής ανάμεσα στους πολιτικούς και στις οικονομικές δυνάμεις και να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα που κατακτήσαμε με τόσο σκληρούς αγώνες επί δύο αιώνες» λέει.

Και καταλήγει ρίχνοντας στο πυρ το εξώτερον τη διαπλοκή: «Εχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι το κράτος δεν έχει πλέον χρήματα για να στηρίζει τους πολίτες του. Αλλά πώς γίνεται να μην έχουμε χρήματα… όταν η παραγωγή του πλούτου έχει αυξηθεί τερατωδώς μετά την απελευθέρωση (σ.σ. της Γαλλίας), σε μια εποχή που ολόκληρη η Ευρώπη είχε καταστραφεί από τον πόλεμο; Η μόνη εξήγηση είναι ότι η δύναμη του χρήματος… δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη ή τόσο αυθάδης ή τόσο εγωιστική και ότι οι υπηρέτες του βρίσκονται στα πιο υψηλά κλιμάκια της πολιτικής εξουσίας».

Ο στόχος

Που στοχεύει όμως ο 93χρονος «επαναστάτης»; Προς ποια κατεύθυνση επιδιώκει να σπρώξει τη Νέα Γενιά και ποια σκοτεινά συμφέροντα εξυπηρετεί – μάλλον χωρίς να το θέλει;

Η εκδότρια του «Ιndignez-vous!» Σιλβί Κροσμάν, πρώην δημοσιογράφος του «Μonde», είπε τα εξής, αναφερόμενη στην τεράστια επιτυχία που είχε η έκδοση: «Δεν το περιμέναμε με τίποτε. Έχουμε συνηθίσει σε ένα τιράζ λίγων εκατοντάδων και τώρα ξαφνικά πουλάμε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα. Μόλις βάλαμε μπροστά τη δεύτερη έκδοση, άλλες 200.000 βιβλία». Και εξηγεί: «Βλέπω το βιβλίο ως μια νέα, επικαιροποιημένη, εκδοχή της έκκλησης για αντίσταση που απηύθυνε ο Ντε Γκωλ στην ιστορική ομιλία του από το Λονδίνο, τον Ιούνιο του 1940.

Το βιβλίο του διαβάζεται σαν διάλογος μεταξύ του ιδίου και του δημοσιογράφου Ζιλ Βαντερπόοτεν. Ο τίτλος του “Αγανακτήστε” είναι και το κεντρικό μήνυμα του 93χρονου: ο Στεφάν Εσέλ καλεί τους νέους να δραστηριοποιηθούν, να βγουν από την απάθεια, να ενωθούν και να διαμαρτυρηθούν για τα κακώς κείμενα που βλέπουν γύρω τους και, όπου μπορούν, στον άμεσο περίγυρό τους, να δημιουργήσουν και κάτι καινούριο. “Πολιτικοί, οικονομικοί ηγέτες και διαχειριστές, πειθαρχήστε! Εγκαταλείψτε τα εθνικά σύνορα και δρομολογήστε μια παγκόσμια στρατηγική, για παράδειγμα στο πλαίσιο ενός συμβουλίου των ΗΕ για την οικονομική και κοινωνική ασφάλεια”, γράφει ο Εσέλ τονίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως προπομπός μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

“Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, περισσότερο ακόμη και μετά το τέλος του πολέμου το 1945, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις μεγάλες προκήσεις της παγκόσμιας δικαιοσύνης, της δικαιοσύνης στην οικονομία, και της προστασίας του πλανήτη μας. Ειδικά σε αυτό το πεδίο μπορείς να δραστηριοποιηθείς πλέον μόνον ως παγκόσμια οργάνωση”.

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του ΟΗΕ

Για τον Στεφάν Εσέλ μόνον τα ΗΕ είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος: τη βία, την περιβαλλοντική καταστροφή, την κατάπτωση των ηθών, το οικονομείν που δεν σέβεται τον άνθρωπο. Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί αναγκαία την ίδρυση μίας περιβαλλοντικής οργάνωσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ, στην οποία θα πρέπει να υπαχθούν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, το ΔΝΤ και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. “Η υπερεκμετάλλευση του πλανήτη μπορεί να σταματήσει εάν το θέλουν πραγματικά όλοι”:

“Όλα εξαρτώνται από το εάν οι ισχυρότερες χώρες θέλουν πράγματι να αξιοποιήσουν το όπλο που λέγεται ΟΗΕ. Το άρθρο 71 αναφέρεται σε μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες έχουν γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη τα τελευταία 30 χρόνια. Ή τα κράτη θα γίνουν πιο έξυπνα από ότι είναι σήμερα, θα συνεργαστούν επιτέλους και θα αξιοποιήσουν τον ΟΗΕ όπως πρέπει ή εάν δεν το κάνουν, θα μπορούσαν να ενταθούν οι πιέσεις από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις προκειμένου να αναγκαστούν οι χώρες – μέλη να αντιδράσουν”.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Χωρίς να το ξέρουν, οι «καναπεδάτοι» Έλληνες βγήκαν στις πλατείες να διαδηλώσουν υπέρ μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης!


Υπέρ της λεγόμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων, την οποία ευαγγελίζεται ο γνωστός μας George Soros και ο πολυταξιδευμένος «αγωνιστής», ο «σωτήρας» του Έθνους: Jeffrey Papandreou ή αλλιώς (όπως είναι γνωστός στους –φανατικοί Νεοταξίτες κι αυτοί- γείτονές μας) Yiorgo.


Ας μη εκπλαγούμε λοιπόν αν στην επόμενη «έξοδο» κάνει την εμφάνισή του στις «επάλξεις» και …ο πρωθυπουργός!
alkimosarchive.wordpress

18 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2011 στις 9:23 μ.μ.  

Ξέρουν ότι πρέπει να καταστρέψουν το παλιό σύστημα της νέας τάξης πραγμάτων και να φέρουν το νέο σύστημα order out of chaos.
Πρέπει να το κάνουν αυτό και θα το κάνουν με την κατάρευση των κυβερνήσεων.
Έτσι η κίνηση της νέας εποχής θα μπορέσει να ενώσει όλες τις θρησκείες και τις κυβερνήσεις μαζί.
Μιξάροντας αλήθειες και ψέματα με ατζέντες όπως ο Glen Beck, Alex Jones,David Icke, Michael Tsarion Jordon Maxwell, David Wilcock, Gregg Braden
και όχι μόνο..βοηθούν να ξεσκεπαστεί το παλαιό σύστημα και να σπρώξουν το νέο σύστημα μαζί με το κίνημα της αλήθειας(TRUTH MOVEMENT)
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΠΑΤΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2011 στις 9:23 μ.μ.  

NEW WORLD ORDER,MASONS,JESUITS,ILLUMINATI,NEW AGE,THEOSOPHY είναι το ϊδιο.
Δείτε τη γράφει στο web της Θεοσοφικήs Εταιρείας στην Ελλάδα:
http://www.theosophicalsociety.gr/Greek_Site/Gr_HomeFrames.html

Η Θ.Ε. έχει τρεις σκοπούς
1- Σχηματισμός πυρήνα παγκόσμιας αδελφότητας της ανθρωπότητας χωρίς διάκριση φυλής, θρησκείας, φύλου. κοινωνικής τάξης ή χρώματος.

2- Ενθάρρυνση της συγκριτικής μελέτης των θρησκειών, της φιλοσοφίας και της επιστήμης.

3- Έρευνα των ανερμήνευτων νόμων της φύσης και των κρυμμένων δυνάμεων του ανθρώπου.

Η Θεοσοφία οραματιζόταν την «νέα τάξη» της ως εξής: οι λίγοι νικητές του «αόρατου πολέμου» της θα κυριαρχούσαν -αθέατοι- επί των «μαζών της ανθρωπότητας», οι οποίες θα είναι οι ηττημένοι. Οι ηττημένοι θα αποτελούν την «νέα ανθρωπότητα», που, χωρίς προσωπικότητα και βούληση, θα οδηγηθεί στην «μη-ύπαρξη». Αυτοί πια δεν θα είναι «Άνθρωποι» ούτε καν «άνθρωποι». Θα είναι απλά «ανθρώπινα όντα», χωρίς βούληση, χωρίς λογική συνείδηση, έρμαια των ενστίκτων και του ασυνειδήτου τους. Θα είναι δηλαδή ανθρωπόμορφα όντα που όπως «προφήτευσε» ο Ντοστογιέφσκυ, θα μπορούν «να δουλεύουν κιόλας». Και το σημαντικώτερο, θα πιστεύουν ότι η μετάλλαξή τους αυτή, δηλαδή η ήττα τους, συνιστά θριαμβική τους νίκη. Αυτό θα καθιστά την υποδούλωσή τους ολοκληρωτική και μη αναστρέψιμη.

Apokalipsis999 26 Μαΐου 2011 στις 11:53 μ.μ.  

Είδα πολλούς bloggers να έχουν παρασυρθεί από αυτό το... κίνημα των «αγανακτισμένων».
Εγώ που το κατέκρινα στο δικό μου blog, έλαβα τα πυρά από ενθουσιώδεις αγανακτισμένους...
Πολλοί κάνουν τους «ξυπνητούς» αλλά από ύπνο πάνε καλά...

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2011 στις 12:02 π.μ.  

μπορουμε να διωξουμε τις κυβερνησεις χωρις να δεχτουμε να μας κυβερνησουν τα ΗΕ.αλλη λυση δεν υπαρχει?μονοι μας δεν μπορουμε να κυβερνηθουμε?την προπαγανδα την κανετε εσεις

Unknown 27 Μαΐου 2011 στις 1:08 π.μ.  

Οι κυβερνήσεις δε πέφτουνε με διαδηλώσεις υποκινούμενες από το καθεστώς...

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2011 στις 1:10 π.μ.  

Δεν μπόρεσα να βρω πουθενά στο διαδίκτυο αυτά τα γραφόμενα του Εσσέλ περί παγκόσμιας κυβέρνησης. Υπάρχει κάποιο λινκ που να μην είναι ελληνικό, δλδ ένα λινκ που να μην είναι μια απλή και στείρα αναδημοσίευση;

Unknown 27 Μαΐου 2011 στις 2:01 π.μ.  

Έκανα ένα μικρό ψάξιμο για το κύριο αυτόν...
Δείτε και θαυμάστε:
http://www.epohi.gr/portal/theoria/8475-%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%95%CE%A5%CE%9E%CE%97-%CE%9C%CE%95-%CE%A4%CE%9F%CE%9D-%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F-%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%A6%CE%91%CE%9D-%CE%95%CE%A3%CE%95%CE%9B

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2011 στις 11:27 π.μ.  

Egersis, ευχαριστώ ειλικρινά που έψαξες να βρεις κάτι για τον Εσέλ.

Μπορούμε να βγάλουμε διάφορα συμπεράσματα για το ποιόν του και να ξεφύγει η κουβέντα. Σε μερικά θα συμφωνήσουμε και σε μερικά θα διαφωνήσουμε. Αλλά ό,τι και να πιστεύει ή ό,τι και να αντιπροσωπεύει αυτός ο Εσέλ, ένα είναι σίγουρο:

Δεν έγραψε τίποτα για παγκόσμια διακυβέρνηση, όπως λανθασμένα αναδημοσιεύεις εσύ και άλα μπλογκ

Unknown 27 Μαΐου 2011 στις 2:14 μ.μ.  

Αυτό δεν το γνωρίζω. Δεν γνωρίζω από που το άντλησε ο συγγραφέας του άρθρου. Tου έχω κάνει ερώτηση και περιμένω απάντηση.

Πάντως είτε το έχει πει,είτε όχι, ελάχιστα αλλάζει η αεθνιστική παγκόσμια τάση των ιδεών του. Άλλωστε ακριβώς μέσα από την αποδόμηση και κατάρευση του Έθνους - Κράτους θα πλασαριστεί ως ''ανάγκη'' από τα παγκόσμια αφεντικά η Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

Unknown 27 Μαΐου 2011 στις 5:18 μ.μ.  

Ανώνυμε 11:27

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15109040,00.html

Eδώ είναι αυτό που ζήτησες....

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2011 στις 5:57 μ.μ.  

ναι, είναι αλήθεια ότι οι ιδέες του τείνουν προς τον αεθνισμό. Ή μήπως εμείς έχουμε λανθασμένη άποψη ότι ό,τι μιλάει για ανατροπή του υπάρχοντος παγκόσμιου συστήματος (είναι ήδη παγκόσμιο απλά δεν είναι ακόμα το μοναδικό), προϋποθέτει αναγκαστικά και μια παγκόσμια κυβέρνηση χωρίς έθνη? Δηλαδή, μήπως παραείμαστε καχύποπτοι?

Το λινκ που παραθέτεις κάνει πάλι copy/paste κάτι που υποτίθεται έχει γράψει. Το βιβλίο του το έκανα download, δεν το διάβασα ακόμα, αλλά πουθενά δε βρήκα τέτοιες ύποπτες φράσεις

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2011 στις 1:08 π.μ.  

Δεν ξέρω ποιος οργάνωσε τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και αλλού, ούτε γιατί το έκανε. Ξέρω όμως ποιος συμμετέχει και γιατί. Αν θέλετε να μάθετε και σεις, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω βίντεο
#1: http://www.youtube.com/watch?v=nH7puAE-pf4
#2: http://www.youtube.com/watch?v=arS02EOeuMg
‎#3: http://www.youtube.com/watch?v=J4PFHTErIgQ
‎#4: http://www.youtube.com/watch?v=56WoULqSUYg
‎#5: http://www.youtube.com/watch?v=0moojNAcxJU
‎#6: http://www.youtube.com/watch?v=KgKcL-jTi9w
‎#7: http://www.youtube.com/watch?v=8bE3CyMVv5o
‎#8: http://www.youtube.com/watch?v=fPR5djp7ta8
‎#9: http://www.youtube.com/watch?v=PSSsqv9kdlA

Αν βαριέστε να τα δείτε όλα, δείτε μόνον το προτελευταίο.

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2011 στις 6:38 μ.μ.  

Μάλιστα... Δε ξέρει κανείς τελικά αν ο Εσέλ είπε αυτά που γράφονται, ούτε αν είναι ο υποκινητής όλων αυτών των εξεγέρσεων, παρ'όλα αυτά το copy/paste το έχουμε αβίαστα.

Unknown 30 Μαΐου 2011 στις 7:50 μ.μ.  

Προφανώς και ξέρουμε ότι αυτός είναι ο εμπνευστής και τι πρεσβεύει. Αν αρνεισαι να το δεις δεν σου φταίει κανείς. Τώρα το πως αυτό μπορεί να ξεφύγει από το καθεστώς είναι άλλο θέμα.

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2011 στις 6:47 μ.μ.  

παιδια μη πατε τοσο μακρια τη βαλιτσα.υπαρχουν τοσες πολλες μεταβλητες που καμια εξουσια δεν θα ρισκαρε κατι για να φτιαξει κατι αλλο οπως τους βολευει.το σημαντικο ειναι οτι ο κοσμος κοινητοποιητε,ανησυχει το πνευμα του,τη ψαχνει τελος παντων...υπομονη,αναμονη κ πιστη ο καθενας στον εαυτο του χρειαζομαστε τωρα...καλη ειναι κ η αμφησβιτηση δε λεω...αλλα για σκεφτειτε το αποτελεσμα της αμφισβητησης κ της αχαριστιας που ειχε δειξει το πληθος οσο περιμεναν τον μωηση να κατεβει απ το βουνο με τις εντολες...κ το παραθετω απλα σαν παραδειγμα,καμια σχεση με θρησκειες κ τετοια...τελος παντων για να γινω κ εγω λιγο συνωμοσιολατρεις,σας λεω οτι αυτοι που πραγματικα μας κηβερνουν παιζουν ενα παιχνιδι με το κοσμο(ετσι γιατι δεν εχουν τιποτα αλλο να κανουν,αυτη ειναι η καυλα τους)κ εχουν χωριστει σε δυο ομαδες .οι μεν εχουν το χ τροπο να εδραιωθουν κ οι δε τον ψ,με τη προιποθεση οτι δε ζημιωνεται κανενας(εξαλλου ειπαμε οτι το κανουν για τη πλακα τους).στο τελος μαζι θα τα φανε..αν οντος ειναι μπρος γκρεμος κ πισω ρεμα δεν εχουμε τιποτα να χασουμε.στα σκατα ειμαστε ειδη βγενουμε κ ....

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2011 στις 8:05 μ.μ.  

Ρε παιδιά μη βλέπετε παντού συνωμοσίες και φαντάσματα.Με τον ίδια λογική θα μπορούσα να ερωτηθώ και εγώ "Ποιος είναι ο εμπνευστής όλων αυτών των μπλοκερ που υποβαθμίζουν την κίνησης των αγανακτισμένων”;Κατά τις εξεγέρσεις των αγανακτισμενων στην Αργεντινη υπήρξαν κάποιοι που νόμιζαν ότι μπορούν να δουν τι κρύβεται απο πίσω αλλά ευτυχώς οι ψαγμένοι του καναπέ δεν είχαν καμια επιρροή και ο λαός πηρε την τυχη της χωρας του στα χερια του.Ζει λιτά αλλά υπερήφανα!Αυτό πρέπει να κανουμε και εμεις εδω να τους διώξουμε όλους αυτούς και να μην ξαναφήσουμε κανενα να εκμεταλευτεί αυτη τη χώρα προς όφελος ξένων συμφερόντων.Το πως θα γίνει αυτό;Υπάρχουν πολλοί τρόποι,όλοι όμως βρίσκονται στο δρόμο.Αυτό δείχνει η ιστορια.

Unknown 12 Ιουνίου 2011 στις 7:35 π.μ.  

Ο Στεφάν Εσέλ είναι σίγουρα εμπνευστής των ''αγανακτισμένων'' της Ισπανίας. Στην Ελλάδα όμως τους ξεφύγε το πράγμα καθώς δεν είχαν υπολογίσει σωστά τον παράγοντα ''γαλανόλευκη'' με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κι αυτό σαφέστατα είναι ευτυχές γεγονός.

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2011 στις 6:19 μ.μ.  

George Orwell, 1984......

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP