Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΜΙΤ: Ο Γιλμάζ, οι ‘μαύρες επιχειρήσεις’ και το τσιγάρο στην Ακρόπολη…

Με μία σιβυλλική αλλά γεμάτη νόημα δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο παλαιός γνωστός και «φίλος» Μεσούτ Γιλμάζ επιβεβαίωσε ουσιαστικά πως πίσω από τις μεγάλες πυρκαγιές της δεκαετίας του 90’ στην Ελλάδα κρύβονται «μαύρες επιχειρήσεις» της ΜΙΤ.

Πιο συγκεκριμένα...
Διαβάστε περισσότερα...

Στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο οι μηχανικοί του Δημοσίου

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν την προσεχή Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου οι μηχανικοί του Δημοσίου σε όλη τη χώρα. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 07:30 π.μ. και θα διαρκέσει έως τις 10:30 π.μ..

Οι μηχανικοί αντιδρούν:

• Στην εφεδρεία που απειλεί όλους μας και μας σπρώχνει στην ανεργία και την άμεση απόλυση 150.000 Δημοσίων Υπαλλήλων.

• Στην κατάργηση όλων των κλαδικών και επιχώριων επιδομάτων...
Διαβάστε περισσότερα...

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου

Λίγες βροχές στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, χιονόνερο στην Ανατολική Θεσσαλία και στη Βορειοανατολική Στερεά και λίγα χιόνια στα ορεινά περιμένουμε την Τρίτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 1 έως 11 στην Κεντρική Ελλάδα, από 1 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, και από 6 έως 16 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη.
Ισχυροί μέχρι...
Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες αιτήσεις για δωρεάν παραχώρηση αγροτικής γης

Δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής για δωρεάν παραχώρηση αγροτικής γης, κυρίως από άνεργους πτυχιούχους, οι οποίοι αναζητούν διέξοδο και ευκαιρίες απασχόλησης στην ελληνική ύπαιθρο.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή με τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν μέχρι τις 4 Ιανουαρίου αιτήσεις για ενοικίαση αγροτεμαχίων σε Περιφερειακές Ενότητες της Φλώρινας, της Χαλκιδικής, της Πέλλας, των Σερρών...
Διαβάστε περισσότερα...

Ζητείται εργάτης στον Δήμο Ορεστίδος

Ο Δήμος Ορεστίδος ανακοινώνει την πρόσληψη ενός ατόμου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για το χρονικό διάστημα 8 μηνών, ως ακολούθως:..

ΥΕ Εργατών νεκροταφείων

Καταληκτική ημερομηνία:
02/01/2012
Περίοδος...
Διαβάστε περισσότερα...

Επτά θέσεις εργασίας στον Δήμο Σάμου

Ο Δήμος Σάμου ανακοινώνει την πρόσληψη 7 ατόμων, με Σύμβαση Μίσθωσης Έργου, για το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης έως τις 31/7/2012, ως ακολούθως:

7 ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόµων - Παιδοκόµων
Καταληκτική ημερομηνία:
29/12/2011
Περίοδος Υποβολής...
Διαβάστε περισσότερα...

Ξύπνησε από κώμα λίγες ώρες πριν του πάρουν τα όργανα!

Ένα πραγματικό θαύμα έγινε στην Αριζόνα των ΗΠΑ όπου ένας 21χρονος φοιτητής όπου ήταν εγκεφαλικά νεκρός ξύπνησε από το κώμα λίγες μόλις ώρες πριν αφαιρεθούν τα όργανα του για αν δοθούν για μεταμόσχευση!
Ο 21χρονος...
Διαβάστε περισσότερα...

Γάλα με καρκινογόνο τοξίνη στην Κίνα

Οι κινεζικές Αρχές εντόπισαν υπερβολικές ποσότητες μια καρκινογόνου τοξίνης στο γάλα που παρασκεύαζε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων της χώρας.

Οι Αρχές εντόπισαν αυξημένα επίπεδα...
Διαβάστε περισσότερα...

Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

" Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο “αντικομμουνιστής” Χάβελ και ο “επαναστάτης” Γιουνγκ

Όταν πέθανε ο Χάβελ, δεν έψαξα στην Espresso να βρω δηλώσεις της Μιμής Ντενίση, η οποία –αλήθεια!- φλέρταρε εντονότερα με τον Μίλαν Κούντερα.

Έψαξα όμως στον Ριζοσπάστη για να δω τι έγραψε γι’ αυτόν το πνευματικό σκέλος του ντόπιου αντικαπιταλιστικού συστήματος. Χωρίς πολύ κόπο, εντόπισα το σχετικό δημοσίευμα.“Πέθανε ο αντικομμουνιστής Χάβελ” ήταν ο τίτλος του ανυπόγραφου κειμένου, λες και ο...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP