Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΡΕΣ, ΜΑΡΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ!

ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ!


«Η αναγνώριση από τη Βουλή της ημέρας αυτής και μάλιστα ομόφωνα ήταν ένα ιστορικό χρέος που ικανοποίησε άλλωστε και ένα πάγιο αίτημα των μικρασιατικών οργανώσεων. Η αναγνώριση καταδικάζει το αποτρόπαιο φαινόμενο της γενοκτονίας και καλεί όλους να αναλογιστούν τρόπους πρόληψης τέτοιων φαινομένων που κλονίζουν τα θεμέλια του οικοδομήματος ανθρωπιστικών και δημοκρατικών αξιών του σύγχρονου πολιτισμού. Σήμερα εκφράζουμε την ευχή, αλλά θα έλεγα και την πεποίθηση, ότι στη συλλογική μνήμη και συνείδηση των λαών η μισαλλοδοξία και ο εθνικισμός θα παραχωρούν τη θέση τους στη θέληση για δημοκρατία, ειρήνη, συνεννόηση και συνεργασία».Αυτά τα παραπάνω... ειρηνιστικά, χωρίς καμιά αναφορά στους Τούρκους -μη τυχόν και τους... κακοκαρδίσουμε!- ήταν το μήνυμα του Πετσάλνικου σαν προέδρου του "ναού της δημοκρατίας" για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας! Θα συνταχθώ με την άποψη πως τελικά δεν φέρνουν αποτέλεσμα τα... παπούτσια! Αρβύλες χρειάζονται και μάλιστα νούμερο46!!!
Γιώργος Μικρασιάτης

Διαβάστε περισσότερα...

Ολόκληρη η σύμβαση για τα υποβρύχια Τype 214 και την έγκριση πώλησης των ΕΝΑΕ στην ADM

ImageΜε την έγκριση της τελικής συμφωνίας πλαίσιο για την τροποποίηση των συμβάσεων Αρχιμήδης και Νeptune II που οδηγούν στην προμήθεια δύο νέων Type 214 και εν κατακλείδι στην έγκριση μεταβίβασης του 75,1% των ΕΝΑΕ από την TKMS στην Abu Dhabi Mar (ADM) ολοκληρώθηκε πριν λίγο το ΚΥΣΕΑ. Στη συνεδρίαση δε συζητήθηκε κανένα άλλο θέμα όπως π.χ. τα πυρομαχικά των αρμάτων το οποίο πληροφορίες φέρουν να επανεξετάζεται.

Η πλέον ενδιαφέρουσα εξέλιξη της σημερινής ημέρας όμως σε ότι αφορά το θέμα αυτό, είναι άλλη: Η κυβέρνηση, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πληροφορίες υπαναχωρεί από την θέση που είχε λάβει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγλος περί ανάγκης ύπαρξης "διευρυμένης πλειοψηφίας" για να περάσει από την Επιτροπή Εξοπλισμών και εν συνεχεία από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο.

Προ του κινδύνου να καταψηφιστεί από τη Ν.Δ. η οποία επιμένει στην ανάγκη διεθνούς διαγωνισμού, ελήφθη η απόφαση, σε ανώτατο επίπεδο και παρά την πεποίθηση του Ε.Βενιζέλου ότι έπρεπε να αναζητηθεί διευρυμένη πλειοψηφία, να ψηφιστεί έστω και μόνο από την συμπολίτευση.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα γίνει προσπάθεια να συζητηθεί και να ψηφιστεί ή δυνατόν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου γιατί πρέπει να αρχίσει από την 1η Οκτωβρίου ένα νέο οικονομικό έτος σε ένα νέο περιβάλλον και με μία νέα προοπτική για τα Ναυπηγεία και τους εξοπλισμούς του Πολεμικού Ναυτικού, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το πέρας της υπό την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ.

συνέχεια εδώ

 

Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Το τι μπαρούφα γράφεται αυτές τις ημέρες για όσα συμβαίνουν στη περιοχή δεν μπορείτε να διανοηθήτε. Άλλα λέγανε το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης κι άλλα αργότερα όταν αναγκάστηκαν να σταματήσουν τα ψέμματα, έγκυρες δήθεν ιστοσελίδες όπως η zougla, το fimotro ακόμα και το tvxs ανασκεύασαν τα αρχικά ψεύτικες δημοσιεύσεις. Ο κακός χαμός.

Σε κάποιους προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι υπάρχουν Αλβανοί αλλά και άλλοι κυρίως από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που στέκονται δίπλα στους Έλληνες και αντιστέκονται μαζί τους στην επέλαση των Ασιατοαφρικανών. Ας μην τους προκαλεί καθόλου εντύπωση αυτό το γεγονός. Τα μιλιούνια των τριτοκοσμικών απειλούν κι αυτούς και μοιραία διαλέγουν στρατόπεδο. Άλλωστε δεν φαντάζεστε πόσο θλιβερό είναι να βλέπεις τους Αλβανούς να υπερασπίζονται τη πλατεία και τους ελληναράδες του πληκρολογίου ή πολλούς ντόπιους Έλληνες να βρίσκουν χίλιες δυο δικαιολογίες για να λουφάξουν στο σπίτι τους. Και βέβαια δεν μιλάμε για την πλειοψηφία των Αλβανών που όλοι ξέρουμε τι κάνουν στη Βόρειο Ήπειρο αλλά για μεμονομένες περιπτώσεις.

Δείτε τώρα τι έγραψαν δύο φυλλάδες του συστήματος. Η ''Καθημερινή'' και τα ''Νέα'' και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...
Διαβάστε περισσότερα...

Ξενοφοβοι οι Αθηναίοι για την παράταξη Καμίνη

ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP