Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ

Από την ομιλία του για την ημέρα μνήμης των Εβραίων μαρτύρων και ηρώων. Άραγε θα έχει την ίδια στάση στους υπαρκτούς Έλληνες Μάρτυρες και Ήρωες; Aμφιβάλουμε. 


imera_mnimis_evraionΜε συγκίνηση δέχθηκα την πρόσκλησή σας να τιμήσουμε μαζί την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Ηρώων και Μαρτύρων. Μου δίνετε έτσι την ευκαιρία να εκφράσω, και με την ιδιότητα πλέον του Δημάρχου Αθηναίων, τον βαθύ σεβασμό μου στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, αλλά και στη διαδρομή ζωής των επιζώντων. Αυτών που είδαν την ανθρώπινη ζωή να χάνει οποιαδήποτε αξία και που, περισσότερο από την εμπειρία ενός φρικτού θανάτου, κλήθηκαν να ζήσουν τη φρίκη του κενού. Την απώλεια των οικείων και των φίλων, όλων εκείνων των προσώπων που αποτελούν τους ισχυρότερους δεσμούς μας με τη ζωή.

Η εξόντωση των 65.000 Ελλήνων Εβραίων δεν αποτέλεσε για την Ελλάδα μόνο μια ανθρωπιστική τραγωδία. Άφησε μια βαθειά πληγή, μια αναπηρία, στο ίδιο το σώμα της χώρας μας. Γιατί ο Εβραϊσμός υπήρξε πάντα μια αναπόσπαστη συνιστώσα της ιστορίας της. Στον χώρο που σήμερα ονομάζουμε Ελλάδα, υπήρχαν εβραϊκές κοινότητες ήδη από την αρχαιότητα. Περιοδεύοντας για πρώτη φορά εδώ, ο απόστολος Παύλος συνάντησε οργανωμένες κοινότητες στους Φιλίππους, στη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κόρινθο, ενδεχομένως και στην Αθήνα. Και όταν πολύ αργότερα, οι μακρινοί σας πρόγονοι αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ισπανία, ήρθαν να προσθέσουν το δικό τους ανθρώπινο και πολιτισμικό κεφάλαιο στην πορεία διαμόρφωσης του νέου ελληνισμού.

Πολλές φορές με έχουν απασχολήσει τα πολιτικά, ηθικά και οντολογικά - θα έλεγα - προβλήματα, που έθεσε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος. Και ιδίως τα προβλήματα που έθεσε το Ολοκαύτωμα, το αδιανόητο γεγονός που σφράγισε τον 20ο αιώνα. Πώς συνέβη αυτό; Πώς μπόρεσε να συμβεί; Πώς άνθρωποι της πολιτισμένης Ευρώπης, άνθρωποι από χώρες με λαμπρή συμβολή στα υψηλότερα επιτεύγματα του πολιτισμού, έφτασαν να εξοντώσουν ψυχρά, μεθοδικά, σχεδιασμένα, εκατομμύρια άλλους ανθρώπους;

Ίσως - είπε με εξαιρετική διαύγεια η Χάνα Άρεντ - γιατί το έγκλημα μπορεί να είναι ασυνήθιστο, πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία, όχι όμως και ο εγκληματίας. Εκείνος, μπορεί να είναι ένας “συνηθισμένος άνθρωπος”, ένας γκρίζος γραφειοκράτης χωρίς κριτική σκέψη και ηθική υπευθυνότητα. Ίσως - θα πρόσθετα εγώ - γιατί τίποτε δεν είναι δεδομένο. Οι ιδέες και οι αξίες μας, οι αρχές της κοινωνικής μας συμβίωσης, ο ίδιος ο πολιτισμός μας, κρίνονται και επανακρίνονται συνεχώς. Πρέπει να επαναβεβαιώνονται σε κάθε εποχή, από κάθε γενιά, από κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Ακριβώς πάνω σε αυτές τις αρχές οικοδομήθηκαν οι μεταπολεμικές δημοκρατίες. Σε ένα είδος ηθικής και πολιτικής δέσμευσης, ότι δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί το αδιανόητο, που, ωστόσο, είχαμε επιτρέψει να συμβεί στο παρελθόν. Πιστεύω πως ούτε αυτό πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο. Οφείλουμε, μάλλον, να το αποδεικνύουμε συνεχώς. Σε έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά, σε μια Ευρώπη που παραπαίει χωρίς αίσθηση προορισμού, σε μια χώρα που ζει τη δεινότερη κρίση της μεταπολεμικής περιόδου, εκατομμύρια άνθρωποι αισθάνονται σήμερα εκκρεμείς. Χωρίς σταθερά σημεία αναφοράς, φοβισμένοι από το παρόν, ανασφαλείς για το μέλλον. Η δυσανεξία προς το διαφορετικό, η απόρριψη του άλλου, η μισαλλοδοξία και ο φανατισμός, μπορούν εύκολα να βρουν γόνιμο έδαφος.

Καλούμαστε να ζήσουμε σε μια δύσκολη εποχή. Καλούμαστε να συμβιώσουμε σε μια δύσκολη εποχή. Καλούμαστε, επομένως, να αποδείξουμε ότι η ανεκτικότητα, η αποδοχή, ο διάλογος, αποτελούν τις αναντικατάστατες αρχές της ειρηνικής και δημιουργικής συμβίωσης. Ότι συνιστούν το ίδιο το περιεχόμενο του πολιτισμού μας. Καλούμαστε, με άλλα λόγια, να κατακτήσουμε την κριτική σκέψη και την ηθική υπευθυνότητα που έλειψαν σε άλλες εποχές.

Και δεν μιλώ για μια κοινωνία που απλώς ανέχεται και δεν αποκλείει το διαφορετικό θρήσκευμα, τη διαφορετική εθνική προέλευση, το διαφορετικό χρώμα, τη διαφορετική επιλογή ταυτότητας και τρόπου ζωής. Μιλώ για μια κοινωνία που θεωρεί την ετερότητα πλούτο και βρίσκει στη διαφορετικότητα τη δύναμή της.

Νομίζω ότι οι προσπάθειές μας για ένα τέτοιο σκοπό, θα ήταν και ο καλύτερος φόρος τιμής για τους ανθρώπους που σήμερα τιμούμε.
Διαβάστε περισσότερα...

Χάος στην Αίγυπτο

Χάος επικρατεί στην Αίγυπτο, ενώ υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός διαδηλωτής στην πόλη του Σουέζ.


Τανκς έφτασαν απόψε στους δρόμους της πόλης του Σουέζ μπροστά από τα...απανθρακωμένα ερείπια ενός αστυνομικού τμήματος που πυρπολήθηκε χθες τη νύχτα, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Δεκάδες διαδηλωτές ανέβηκαν στα τανκς, ανέφερε ο μάρτυρας που είδε τουλάχιστον πέντε άρματα μάχης. Προσπάθησαν να μιλήσουν στους στρατιώτες οι οποίοι τους απομάκρυναν. Σε ένα τανκ είχαν ανέβει περίπου 25 διαδηλωτές, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Κάτοικοι δήλωσαν στο Reuters ότι οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών που είχαν ανέβει στα τανκς.

Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί τα γραφεία του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NDP) στο Κάιρο, λίγη ώρα αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας που κήρυξε ο πρόεδρος της Αιγύπτου.
Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι γραφεία του κόμματος πυρπολήθηκαν ή δέχτηκαν επιθέσεις και σε άλλες πόλεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους του Καΐρου, αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας που κήρυξε ο πρόεδρος Μουμπάρακ. Πυροβολισμοί ακούστηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Συγκρούσεις σημειώνονται στην οδό Κασρ ελ-Αΐνι, κοντά στο κοινοβούλιο, το γραφείο του πρωθυπουργού και άλλα κυβερνητικά κτίρια

Ο αιγύπτιος Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, με την ιδιότητά του ως επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, κήρυξε απαγόρευση της κυκλοφορίας στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, η οποία αρχίζει από σήμερα, Παρασκευή. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρχίσει να ισχύει από σήμερα το βράδυ, από τις 6 μ.μ. (16:00 GMT), έως τις 7 π.μ. (05:00 GMT), και οι κυριότερες πόλεις είναι το Κάιρο, η Αλεξάνδρεια και το Σουέζ.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ Ο ''ΚΕΡΑΥΝΟΣ''

Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ, Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΕΦΥΓΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008.

Από το συλλαλητήριο για τις ταυτότητες στην Αθήνα το 2000

Διαβάστε περισσότερα...

Τα χωσε χοντρά ο Τράγκας στους προδότες του Σκάι για το ''1821''

ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΚΟΡΔΑΤΟΣ,ΤΙΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΟΙ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" ΤΟΥ ΣΚΑΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ "ΚΆΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ"
Αλλά τελικά επειδή δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό,σκέφτηκαν να αναπαράγουν ότι μπούρδες έγραφε ο Κορδάτος για την ελληνική επανάσταση.

Ας ακούσουμε τι τους έσυρε και ο Γιώργος Τράγκας..

Έξαλλο έκανε τον Γιώργο Τράγκα η εκπομπή του ΣΚΑΪ σχετικά με την επανάσταση του 1821! Ακούστε το απόσπασμα...
Μέσω της εκπομπής του στο «Real FM» έδωσε την απάντησή του και κριτίκαρε με τον δικό του απολαυστικό τρόπο τα όσα παρακολούθησαν οι τηλεθεατές.
Με φωνή που κόντευε να σπάσει τα μικρόφωνα και προκαλούσε πονοκέφαλο στους ηχολήπτες άρχισε να στηλιτεύει τον τρόπο που παρουσίαζε η εκπομπή ότι ζούσαν οι Έλληνες επί Τουρκοκρατίας.


πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Το νομοσχέδο για τις συγκοινωνίες φέρνει blαck out σε όλα τα μέσα

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή χθες με τις εξής  αλλαγές
  • Την αφαίρεση του όρου περί «κατάργησης» Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Το νέο κείμενο μιλά πλέον για «αντικατάσταση» των Συλλογικών Συμβάσεων στο πλαίσιο των νέων Οργανισμών.
  • Την εξαίρεση από τις υποχρεωτικές μετατάξεις όσων εργαζομένων θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του έτους και έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους αυτού. Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο είχαν υποβάλει οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, όπου παρατηρείται και ο μεγαλύτερος μέσος όρος ηλικίας.
  • Τη διευκρίνιση ότι η διαγραφή χρεών αφορά και τα χρέη του ΟΑΣΑ.
  • Τη διευκρίνιση ότι μετά τις εθελοντικές μετατάξεις θα ακολουθήσουν κατά προτεραιότητα οι μετατάξεις των ήδη αποσπασμένων εκτός Ομίλου ΟΑΣΑ.
  • Την αφαίρεση της πρόβλεψης για......... σύμπραξη του ΟΑΣΑ με Νομικά Πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να καταρτίζουν από κοινού δρομολόγια.
  • Την ισχύ των αρχικών οργανογραμμάτων των δύο νέων συγκοινωνιακών φορέων που θα συσταθούν. Τα νέα οργανογράμματα δεν θα ισχύουν υποχρεωτικά για τρία χρόνια όπως προβλεπόταν. Πρακτικά τα οργανογράμματα θα μπορούν να αλλάξουν και ύστερα από έναν χρόνο.
Ο,ως οι εργαζόμενοι αντιδρούν και ετοιμάζονται για 48ωρη απεργία σε όλα τα μέσα ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ

Με απεργιακό μπαράζ από την ερχόμενη Δευτέρα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς απειλούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση για «αιφνιδιασμό» λόγω της κατάθεσης του νομοσχεδίου πριν ολοκληρωθεί ο διάλογος.
Συνδικαλιστικοί κύκλοι έλεγαν χθες πως η πρώτη κίνηση θα είναι η πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας τη Δευτέρα και την Τρίτη σε όλα τα μέσα.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν σε βασικά σημεία του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει μέσω της συγχώνευσης των σημερινών πέντε εταιρειών σε δύο νέους φορείς, έναν για τα οδικά μέσα και έναν για τα μέσα σταθερής τροχιάς και με την επίκληση «εξαιρετικών λόγων δημοσίου συμφέροντος», αλλαγές στις εργασιακές τους σχέσεις και μείωση των αποδοχών κυρίως στις παλαιότερες συγκοινωνιακές εταιρείες (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος). Παράλληλα το νομοσχέδιο δρομολογεί την αποχώρηση συνολικά περίπου 2.000 εργαζομένων (από το σύνολο των 11.800 εργαζομένων των εταιρειών του ομίλου ΟΑΣΑ), μέσω περίπου 1.500 μετατάξεων και συνταξιοδοτήσεων.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΙΣΧΟΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΧΩΡΙΣ ΤΖΑΚΟΥΖΙ, ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ HOME CINEMA Η ΒΙΛΛΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΓΙΑ ΕΣΚΕΜΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΟΚ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΙΛΑΝΕ ΞΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Η πίσω πλευρά της Βίλλας... 

Χωρίς τζακούζι, δορυφορικά τηλέφωνα και "home cinema" ΄παρέδωσαν οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς την Βίλλα του κάπα "ρισέρτς" (Δείτε προηγούενη ανάρτηση) στους λαθρομετανάστες εκβιαστές και τους διακινητές τους. Η απάνθρωπη αυτή στάση των υπευθύνων αναμένεται να γίνει στόχος τις επόμενες ώρες για τους υποστηρικτές τους. Πληροφορίες που ελέγχονται, θέλουν τον Πέτρο Κωνσταντίνου και τα παληκάρια του να διοργανώνουν δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή, ανοίγοντας όμως την ατζέντα και για τους εξωτερικούς χώρους της Βίλλας η οποία ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ, δεν διαθέτει πισίνα και θα είναι δύσκολο να ξεκαλοκαιριάσουν εκεί οι ταλαίπωροι λαθρομετανάστες. Συζητήσεις ακόμη για το αν θα τους πηγαίνουν με πούλμαν τον Αύγουστο για μπάνιο στην Βουλιαγμένη δεν έχουν ξεκινήσει αλλά από ότι φάνηκε το καθεστώς είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί τα πάντα... Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του "Στόχου", κεντρικό σύνθημα των σημερινών διαμαρτυριών θα είναι το "Πουλήστε κανα ούζι - Να πάρουμε τζακούζι" ενώ θα ακουστούν κι άλλα όπως "Δεν γίνεται αγώνας Ιούλη στην Αθήνα - θέλουμ' αιρ-κοντίσιον θέλουμε πισίνα", "Ούτε πεινασμένοι ούτε νηστικοί - Τώρα τηλεόραση δορυφορική" ενώ αναμένεται να σπάσει ταμεία το "Έλληνες κοροϊδάκια - Βάλτε μας και τζάκια"...

ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ... ΞΕΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΣΚΕΜΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Τον αποπροσανατολισμό και τον εθισμό των αγωνιστών - εκβιαστών λαθρομεταναστών στην μεγαλοαστική ζωή και τον άκρατο καπιταλισμό με στοιχεία μπαρόκ, καταγγέλουν ότι σχεδίασε και οργάνωσε η Ελλάδα, με την μεταφορά τους από το λιτό και σχεδόν άδειο κτίριο της Νομικής στην πολυετλέστατη Βίλλα Υπατία στο κέντρο της Αθήνας. Το σατανικό αυτό σχέδιο μάλιστα θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες στην δεύτερη φάση του που θα συμπεριλαμβάνει καλλιτεχνικά προγράμματα και πανηγυρικές εκδηλώσεις αλλά κυρίως κοσμικές δεξιώσεις με υψηλούς καλεσμένους γκαλά, τσάγια κλπ. Οι ξένες οργανώσεις καταγγέλουν ότι οι αρμόδιοι ελληνικοί φορείς γνώριζαν από πριν ότι το πολιτισμικό και πολιτιστικό σοκ που θα υποστούν οι αγωνιζόμενοι θα είναι συντριπτικό και ότι οι σκοποί του θα επιτευχθούν για αυτό και προχώρησε στην εφαρμογή του...

ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΚΑΤΣΑΝ ΚΟΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΣΥΓΧΩΡΑΤΕ ΜΑΣ!

Διαβάστε περισσότερα...

Εμπλοκή στη μετεγκατάσταση των λαθραίων, λόγω υπαναχώρησης του ιδιοκτήτη του κτηρίου όπου θα μεταφέρονταν

Τους λαθρομετανάστες θα τους βγάλουν αργά ή γρήγορα από τη Νομική. Τους λαθρόβιους της γιάφκας της πλατείας Συντάγματος πότε θα τους βγάλουν;

Την τελευταία στιγμή και ενώ όλα έδειχναν να έχουν συμφωνηθεί για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών από το κτίριο της Νομικής, που έχουν καταλάβει, σε κτίριο στις οδούς Πατησίων και Ηπείρου, παρουσιάστηκε εμπλοκή στο ζήτημα.

Αυτή οφείλεται σε υπαναχώρηση του ιδιοκτήτη του κτιρίου, ο οποίος επικαλέστηκε την ανησυχία του εξαιτίας αναφορών σε τηλεοπτικό κανάλι, σύμφωνα με τις οποίες ομάδες μεταναστών και αλληλέγγυων πολιτών, θα πραγματοποιούσαν πορεία από την Νομική προς τον τόπο μετεγκατάστασης των.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, απεργούς πείνας, που έχουν κάνει κατάληψη στο κτίριο της Νομικής, ζήτησε μετά τις εξελίξεις, από τον Πρύτανη κ. Πελεγρίνη, την αναστολή για ένα 24ωρο, της απόφασης για άρση του Πανεπιστημιακού ασύλου, λόγω της υπαναχώρησης του ιδιοκτήτη του κτιρίου μετεγκατάστασης από την αρχική συμφωνία.
Ο κ Πελεγρίνης επιφυλάχθηκε να απαντήσει στό αίτημα αυτό.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ...

ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ "ΚΑΠΑ RESEARCH" TO ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΟ.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα φαίνεται να έχει επέλθει συμφωνία με όλες τις πλευρές και οι εκβιαστές της Ελληνικής κοινωνίας και του Κράτους λαθρομετανάστες, θα οδηγηθούν τελικά στο κτίριο επί της συμβολής Πατησίων και Ηπείρου ανάμεσα στις τρείς καταλήψεις του "γνωστού χώρου" όπως περιγράφουμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας. (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Το νεώτερο στοιχείο είναι ότι το προσφάτως ανακαινισμένο νεοκλασσικό είναι ιδιοκτησία του ιδιοκτήτη της "καπα research" εταιρεία με ιδιαίτερη εμπλοκή με το σύστημα, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα παρασκήνια των διαπραγματεύσεων. Η λύση του "ESPERIA PALLAS" δεν έγινε δεκτή από τους εκβιαστές λαθρομετανάστες και τους διακινητές - καθοδηγητές τους.

Aπό στιγμή σε στιγμή οι λαθρομετανάστες αναμένεται αν πάλι κάτι δεν στραβώσει να βγούν με πορεία από την Νομική και να παρελαύσουν... νικηφόρα και αγωνιστικά μαζί με διάφορους αλλους συμπαραστάτες τους στους δρόμους της Αθήνας προς ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΣΤΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ που δημιουργείται με την ευθύνη των Κρατικών λειτουργών που κατέβασαν ασυζητητί τα παντελόνια τους...

www.stoxos.gr

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΑ ΙΜΙΑ - ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑ ΓΛΑΣΤΡΟΝΙΑ... ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

ΠΟΑΣΥ - ΠΟΑΣΥ - ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ...

Λες και θα ιδρώσουν ή θα σηκωθούν από τις πολυθρόνες τους οι συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ έβγαλαν πριν λίγο ανακοίνωση με την οποία ζητάνε να μην γίνει επέμβαση της Αστυνομίας στη Νομική, λές και τους ζήτησε κανείς την γνώμη ή έχουν προσφέρει τίποτα σημαντικό στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας και η άποψη τους έχει βαρύνουσα σημασία. Ούτε αστυνομική υπηρεσία δεν βαράνε οι περισσότεροι από αυτούς... Λέει λοιπόν η θρασύτατη τοποθέτηση τους και η συνταύτιση τους με το παρακράτος...

"Την κρίσιμη αυτή στιγμή , καλούμε την Κυβέρνηση , όλα τα Πολιτικά Κόμματα αλλά και τις Πρυτανικές Αρχές να αναλάβουν κάθε δυνατή πρωτοβουλία ώστε να μην χρειαστεί η επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας στη Νομική Σχολή.

Ζητήματα του μεγέθους που σχετίζονται με το πανεπιστημιακό άσυλο αλλά και με τη μεταναστευτική πολιτική πρέπει να εκφράζουν την ξεκάθαρη βούληση του συνόλου του πολιτικού συστήματος και η αντιμετώπισή τους να είναι απόρροια διαχρονικά μιας κοινωνικής - λαϊκής ζύμωσης και αποδοχής και όχι αποτέλεσμα αναγκαστικής επιβολής κατασταλτικών μέτρων με την χρησιμοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας"

Σιγά ρε μην πάτε κιόλας να κλειστείτε στην Νομική με τα αδέρφια σας που προμοτάρετε σε ποδοσφαιρικούς αγώνες όπως πρόσφατα στα Χανιά. Ούτε τον Ελληνικό λαό αγγίζει ο λόγος σας ούτε βέβαια τους Αστυνομικούς που υποτίθεται ότι εκπροσωπείτε...

Αλλά τώρα που το ξανασκεφτόμαστε... ρε ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ αφού είστε εναντίον κάθε είδους βίας (Δείτε την φωτό από πρόσφατη ημερίδα των συνδικαλιστών) γιατί δεν βγάλατε μιά ανακοίνωση όταν οι συνάδελφοι σας κυνηγούσαν μέσα στην εκκλησία του Αγιου Παντελεήμονα Εθνικιστές και Πατριώτες, κάνοντας γενικά απρόκλητη και εκταταμένη χρήση βίας και ρήψη χημικών;

stoxos
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP