Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Στην Κρήτη συνεχίζει τις διακοπές του ο Αμερικάνος.!

Μετά την ...κούραση των παρατεταμένων διακοπών στα νησιά του Αιγαίου, ο πρωθυπουργός - ανδρείκελο του ΔΝΤ mr. Papandreou έφτασε χθες βράδυ στην Κρήτη για ολιγοήμερες - αυτή τη φορά - διακοπές.
Με όλα τα έξοδα πληρωμένα φυσικά, από τον ηλίθιο και μονίμως μαλάκα Έλληνα φορολογούμενο.
Δηλαδή από μένα και τον φίλο μου τον Αντώνη από τα ...Φιλιατρά.
"Καβάλησε" λοιπόν, με την τελευταία πτήση, το αεροπλάνο της Aegean Airlines και έφθασε στο κατα-πράσινο νησί, όπου τον υποδέχθησαν με τιμές ..."αρχηγού κράτους", ραίνοντάς τον με ...ροδοπέταλα.
Πήρε μαζί τους τρεις σωματοφύλακές του (μπράβους τους λέει ο λαός), την σύζυγό του Άντα και κατέλυσε στο απλό και φθηνιάρικο ...πανδοχείο "Αμιράντες" (φωτο) στις Γούβες.
Εκεί, από ημερών, βρίσκεται σε διακοπές διαρκείας και ο άλλος χαραμοφάης (αδελφός Νίκος) μαζί με την σύζυγό του.
Εκεί επίσης βρίσκεται και το φτωχό ζεύγος Σιφουνάκη (Βουλγαράκης του Pasok) - Δασκαλαντωνάκη, ενώ νωρίτερα ήταν και ο έτερος ...σοσιαλι(η)στής υφυπουργός Σπ. Κουβέλης κ.α. (Όπου κ.α., εσείς βάλτε κι' άλλους καμιά δεκαπενταριά).
Ο mr. Papandreou συνέφαγε με το ...γκαρντάσι του κάτι ελαφρύ (αστακό μου λένε κάποια πουλάκια) και στη συνέχεια πήρε τις παραπανίσιες θερμίδες του και τράβηξε ντογρού προς το φτωχό ...πανδοχείο για να ξεκουραστεί, αλλά και για να ...συσκεφθεί με τον εαυτό του.
Τα ίδια πουλάκια επίσης, μού είπαν ότι η σουίτα στο εν λόγω ...πανδοχείο κοστίζει 10.000 ευρώ τη βραδιά.
Τζάμπα πράμα δηλαδή.!
Αααα, μπαίνοντας στην είσοδο του ...πανδοχείου, ζήτησε να μάθει και λεπτομέρειες για το ...γυμναστήριο!
Ρουφιάνα Ελλάς με τα τέκνα που γεννάς. Αλλά ξέχασα.! Αυτό αφορά τους ...γηγενείς.!

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκική πρόκληση μέσα στην Θεσσαλονίκη! Την έθαψαν οι πουλημένοι των ΜΜΕ

Είχαν πανό που ήθελε και πάλι την Θεσσαλονίκη τουρκική, ενώ σήκωσαν και σημαία της «ανεξάρτητης» Θράκης και του ψευδοκράτους στην Κύπρο! Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ τους απήντησαν με τον σύνθημα «Κωνσταντινούπολη και Τούρκοι Μογγόλοι δολοφόνοι», ενώ οι ενταύθα προοδευτικοί θεωρούν «πρόκληση» το ότι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είχαν Ελληνικές Σημαίες…
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ οι οπαδοί της Φενερμπαχτσέ. Άναψαν πυρσούς, ενώ πριν τον αγώνα η αστυνομία εντόπισε και απαγόρευσε να περάσει μέσα στο γήπεδο ένα μεγάλο πανό που έγραφε: “πάλι πίσω σε εμάς μετά το 1913″ εννοώντας ότι θέλουν να ξανακάνουν … τουρκική την Θεσσαλονίκη! Είχαν μέχρι και σημαία της “ανεξάρτητης Θράκης”
 (πράσινη με τρεις ημισελήνους), την οποία σήκωσαν κατά τη διάρκεια του αγώνα., καθώς και σημαία του ψευδοκράτους στην Κύπρο.
Για όλα αυτά τα τόσο σημαντικά που θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητος δεν έγινε φυσικά καμιά ιδιαίτερη αναφορά από τους πουλημένους λακέδες των ΜΜΕ, αφού αφεντικά των περισσότερων είναι οι εργολάβοι της ελληνοτουρκικής «φιλίας».
Οι Έλληνες φίλαθλοι όμως απήντησαν όπως έπρεπε στις τουρκικές προκλήσεις. Ολόκληρο το γήπεδο σιώταν από το σύνθημα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ενώ μεταξύ άλλων ακούστηκαν τα συνθήματα: «ΠΑΟΚ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ, ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ τουρκία ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ και το ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ.»

Παρουσιάζοντας το θέμε η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», αφού αναφέρεται στις τουρκικές προκλήσεις, λέει ότι κι από την πλευρά των Ελλήνων υπήρχαν… προκλήσεις! Ποιες ήταν αυτές; Διαβάστε:
«Να σημειωθεί ότι απ’ την πλευρά των γηπεδούχων “σηκώθηκαν” ελληνικές σημαίες και κάποιες με το αστέρι της Βεργίνας, ενώ απ’ το πρωί στον περιφερειακό δρόμο της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Τριανδρίας, κάποιοι είχαν τοποθετήσει σε ευκρινές σημείο, από εκεί που θα περνούσαν τα λεωφορεία των Τούρκων μια μεγάλη ελληνική σημαία»

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΟΒΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ ΤΗΣ BP


O φωτογράφος Jane Fulton είχε μια καταπληκτική ιδέα για να δώσει στο κοινό να καταλάβει, τι σημαίνει η μόλυνση στον κόλπο του Μεξικό από την πετρελαιοκηλίδα της BP. Έβαλε απλούς ανθρώπους να αλοιφθούν με λάδι που παραπέμπει σε πετρέλαιο και ιδού τα αποτελέσματα.

Κάπως έτσι θα νιώθουν και τα εκατομμύρια πουλιών και ψαριών που μολύνθηκαν στην περιοχή.


δείτε τις καταπληκτικές φωτογραφίες εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Κίνα: Εκδήλωση για την ελληνική διατροφή

Την ευκαιρία να γευτούν γνήσιες ελληνικές γεύσεις, ελληνικό λευκό και κόκκινο κρασί και να συνομιλήσουν με Έλληνες επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στην κινεζική ενδοχώρα, και τους Κινέζους εταίρους τους, είχαν 16 Κινέζοι δημοσιογράφοι από δημοφιλή ΜΜΕ του Πεκίνου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τους δημοσιογράφους, που διοργάνωσαν το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδος στο Πεκίνο, οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για τη μακρά οινοπαραγωγική παράδοση στην Ελλάδα, την υψηλή ποιότητα των ελληνικών κρασιών και το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, χάρη στα μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών αμπελώνων.

Παράλληλα, πληροφορήθηκαν από την ελληνική εταιρεία Kondor SA Beijing, το κινεζικό παράρτημα της Κόνδωρ ΑΕ, για τα σχέδια της να διοργανώσει στο Πεκίνο φεστιβάλ ελληνικών προϊόντων και γεύσεων, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, σε δύο γνωστές αλυσίδες κινεζικών υπερκαταστημάτων ειδών διατροφής, με σκοπό την προβολή στην κινεζική αγορά ποιοτικών ελληνικών προϊόντων, αλλά και τη μύηση των Κινέζων καταναλωτών στα μυστικά της ελληνικής κουζίνας.
Πρόσφατα, η εταιρία προχώρησε σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία διανομής "Daysun Express" για την προώθηση ελληνικών προϊόντων στην αγορά του Πεκίνου.
"Πιστεύω ότι τα ελληνικά προϊόντα, ειδικότερα το ελαιόλαδο και το κρασί, έχουν πολλές προοπτικές στην κινεζική αγορά και για αυτό αποφάσισα να εισάγω ελληνικά προϊόντα στην Κίνα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Peter Zhu, που έδωσε το "παρών" στην εκδήλωση.

Ο κ.Zhu δηλώνει λάτρης του ελληνικού πολιτισμού και θαυμαστής των ελληνικών κρασιών, αναγνωρίζοντας ότι πρώτοι οι αρχαίοι Έλληνες ανακάλυψαν μία συστηματική μέθοδο παραγωγής κρασιού. Προτίθεται, μάλιστα, να συγγράψει και να εκδώσει βιβλίο στην κινεζική γλώσσα σχετικά με τα ελληνικά κρασιά και οινοποιεία, το πρώτο στο είδος του στην Κίνα, όπως ανέφερε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Οι Κινέζοι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε στο ελληνικό εστιατόριο "Αργώ" του Πεκίνου, ανήκαν σε ΜΜΕ υψηλής επιρροής και σημαντικούς φορείς ενημέρωσης στην Κίνα, όπως η Υπηρεσία Ενημέρωσης της Κινεζικής Κυβέρνησης, οι εφημερίδες China Daily, Beijing Today, Mirror, Global Times, τα περιοδικά Cosmopolitan, Wine in China, The Beijinger, Agenda, το τηλεοπτικό κανάλι China Food TV, κ.α. Διαβάστε περισσότερα...

Λαός προσκυνημένος, λαός χαμένος

Λαός προσκυνημένος, λαός χαμένοςἮλθαν νύχτα στὸ σπίτι μας... Μᾶς ξύπνησαν μὲ χτυπήματα καὶ κλωτσιὲς. Μᾶς βίασαν καὶ κάποιους τοὺς σκότωσαν.... Ὃσους ζήσαμε μᾶς πέταξαν στὸν δρόμο καὶ μᾶς εἶπαν «βαδίζετε»... Ποιὸς νὰ ῥωτήσῃ; Ποιὸς νὰ τολμήσῃ νὰ ῥωτήσῃ; Ἀτέλειωτες ὧρες πορείας κάτω ἀπό καυτό ἣλιο ἢ ἀσταμάτητη βροχή. Μέσα σὲ κρύα καὶ σὲ χιόνια!!  Τὰ κορμιά ἒπεφταν κατά γῆς σὰν μυίγες!!! Ἀγαπημένα πρόσωπα ἒμεναν γιά πάντα πίσω, ἂψυχα, χωρίς χαμόγελο καὶ μὲ μίαν πίκραν στὸ βλέμμα.  Ἓνα "γιατί;" γέμιζε τὸ εἶναι μας... Ἀλλά, ποιὸς νὰ ἀπαντήσῃ; Κάποιοι ἒφυγαν νύχτα. Φίλησαν πολυαγαπημένα μάτια καὶ χαιρέτησαν γιὰ πάντα. Ξέφυγαν; Ἲσως... Ἲσως νὰ μὴν τοὺς θέρισε ἡ πείνα καὶ ἡ δίψα... Ἲσως νὰ μὴν τοὺς ἒκοψε σπαθί βαρβάρου... Ἲσως νὰ ἀλλαξοπίστησαν γιὰ νὰ ζήσουν... Ἲσως ἁπλῶς νὰ ἒσβησαν λίγα μέτρα παραπέρα.... Ποτέ δὲν θὰ μάθουμε...

Μετά ἦλθε ἓνας πολιτικάντης, μαζί μὲ κάποιους ἂλλους «μεγάλους» καὶ ὑπέγραψαν κάτι χαρτιά.... «Θὰ φύγετε» μᾶς εἶπαν.... Ἀπό ποῦ μωρὲ νὰ φύγουμε; Ἀπό τὸ σπίτι μας; Ὃσοι τόλμησαν ὃμως τὴν ἐρώτησι, κόπηκαν.... Καὶ ξεκίνησε ὁ μεγάλος ξερριζωμός....
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΙΟ ΛΕΙΨΟ....

ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Η επική μάχη της ΕΛΔΥΚ

Τις παραµονές του «ΑΤΤΙΛΑ 2», το µεγαλύτερο µέρος της ΕΛΔΥΚ βρέθηκε σε χώρους διασποράς, νότια του στρατοπέδου και πολύ κοντά σε αυτό.

Στις 13 Αυγούστου συµπτύχθηκε προς το χωριό Λακατάμια.
Στο στρατόπεδο παρέμειναν τρεις (κατ’ άλλους δύο) λόχοι, υπό τον αντισυνταγματάρχη Παναγιώτη Σταυρουλόπουλο. Η πρώτη τουρκική επίθεση εκδηλώθηκε στις 14 Αυγούστου, αργά το πρωί, αφού προηγήθηκε προσβολή του στρατοπέδου από την αεροπορία και το πυροβολικό.
Προπορεύονταν τα άρματα και σε πυκνούς σχηματισμούς ακολουθούσε η ΤΟΥΡΔΥΚ, ενισχυμένη με 700 επιπλέον άνδρες. Μέχρι το απόγευμα, οι Τούρκοι είχαν διενεργήσει τρεις επιθέσεις, αλλά προσέκρουσαν στη σθεναρή αντίσταση της ΕΛΔΥΚ, οι μαχητές της οποίας αγνοούσαν ότι στο άλλο άκρο της Λευκωσίας, στη Μια Μηλιά, η άμυνα είχε καταρρεύσει.
Την επομένη, 15 Αυγούστου, επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό. Παρότι ο αντισυνταγματάρχης Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος ζήτησε ενισχύσεις, έλαβε μόνο τρία τεθωρακισμένα οχήματα Marmon-Herrington, τα οποία θα ήταν εύκολη λεία για τα Μ-48 των Τούρκων. Παρ’ όλα αυτά, οι νέες τουρκικές επιθέσεις αντιμετωπίσθηκαν με επιτυχία. Μπροστά από τις θέσεις άμυνας των ανδρών της ΕΛΔΥΚ, έπεσαν δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες, μερικοί δε έφθασαν στα ακραία συρματοπλέγματα του στρατοπέδου, επάνω στα οποία φονεύθηκαν. Μία από τις πιο γλαφυρές καταθέσεις ήταν αυτή του Διονύση Πλέσσα:
Διαβάστε περισσότερα...

13o ΓΑΒΟΥΣΤΗΜΑ ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ 2010

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ



περισότερες πληροφορίες εδώ

Γαβούστημα (Καραμανλίδικη διαλεκτος)= Συνάντηση πολλών ανθρώπων Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP