Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΜΜΩΝΟΣ ΔΙΟΣ

Για τους Έλληνες η Μακεδονία υπήρξε πάντα μία ιερή γη όπου εξυφαίνετο, από τα πανάρχαια χρόνια, το υφάδι του πάντα σαγηνευτικού, ελληνικού μύθου. Ήταν ένας θρυλικός τόπος όπου κατοικούσαν οι θεοί, οι ημίθεοι, οι Μούσες και οι ήρωες. Κι ανάμεσα σε αυτούς αναδύθηκε η μορφή του Αλεξάνδρου, του γυιού των θεών, που οι άνθρωποι λάτρεψαν τόσο πολύ μέσα στους αιώνες, ώστε τον κράτησαν για πάντα δικό τους, ως τον αιώνιο ημίθεο έφηβο.
Η ζωή του μεγάλου Μακεδόνα Βασιλιά υπήρξε μία πορεία από την Ιστορία προς τον Θρύλο κι ο ίδιος έδειχνε να το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Ταυτισμένος με έναν άλλον ημίθεο έφηβο, τον Αχιλλέα, διαισθάνετο ότι το έργο που είχε να εκπληρώσει ήταν τεράστιο και κοσμοϊστορικό και πως ο χρόνος που είχε στη διάθεση του για να το ολοκληρώσει ήταν λίγος. Έτσι, αφού με μία σύντομη εκστρατεία πέρασε τον Δούναβη κι υπέταξε ακόμα και τα βορειότερα θρακικά φύλα, στράφηκε χωρίς χρονοτριβή προς την Ανατολή.
Εκεί βρισκόταν ο προαιώνιος εχθρός της Ελλάδος, ο Πέρσης αυτοκράτορας που τόσες φορές στο παρελθόν είχε απειλήσει με αφανισμό τον ελληνικό πολιτισμό, κατακλύζοντας με τις ασιατικές ορδές τα εδάφη της Ευρώπης. Και τον συνέτριψε κυριολεκτικά! Γρανικός, Ισσός, Γαυγάμηλα, ονόματα τόπων που έγιναν συνώνυμα με τους πολεμικούς θριάμβους του Αλεξάνδρου, κι έκτοτε πέρασαν για πάντα στη συλλογική μνήμη του Ελληνικού Έθνους.
συνέχεια εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΡΙΚΑΛΑ : ΗΡΘΕ Ο ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΓΑΝΙΑ !!

Ρε πως αλλάζουν τα πράματα  μόλις αφίχθη εν Καστοριάς ορμώμενος ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων οι εξαφανισμένοι Βουλευτές του Πασόκ  στα Τρίκαλα Χ.Χαιδος Χ.Μαγκούφης και Σ.Μερεντίτη  εμφανίστηκαν στα Τρίκαλα αλλά για τον φόβο των Ιουδαίων  οι καιροί είναι δύσκολοι , έγινε και κινητοποίηση των κομματικών να έχουμε μπούγιο όχι για τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του  Εθνάρχη Βενιζέλου λίγο μας κόφτει ,αλλά για τα παλαμάκια στον Πρόεδρο αλλά ήτανε αραιά αραιά καμιά τριανταριά ,αν λείπανε και οι υποψήφιοι των επερχόμενων εκλογών κλάφτα Χρήστο, συγγνώμη Χαράλαμπε .
 Πριν μισή ώρα είχε γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της ΣΜΥ για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής  εκεί οι αυθόρμητοι  πολίτες και οι Βουλευτές του Πασόκ εκτός από έναν έλαμψαν δια της απουσίας των .Ακόμη και η ευτραφής κυρία με τα άσπρα απουσίαζε .
 


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ!


ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!

Δεν έχει τέλος η πρόκληση των Αρχών και των μισθοδοτούμενων υπερασπιστών λαθρομεταναστών... Τις τελευταίες μέρες οι προκλήσεις έχουν ενταθεί με μοναδικό σκοπό την αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Άγιο Παντελεήμονα, που έχει θορυβήσει ολόκληρο το προοδευτικό κηφηναριό. Πριν λίγη ώρα "συνήγοροι" (γνωστού δικηγορικού γραφείου που αναλαμβάνει τέτοιες περιπτώσεις) εμφανίστηκαν στο Τμήμα της περιοχής και έδιναν οδηγίες σε αφγανούς να λένε στην Αστυνομία πως τους κυνηγάνε με μαχαίρια οι Έλληνες! Και ας μαχαίρωσαν τρια Ελληνόπουλα -ανήλικο το ένα απο αυτά- αυτοί οι... κακόμοιροι λαθρομετανάστες! Στην καθοδήγηση των λαθρομεταναστών υπήρξαν αυτήκοοι μάρτυρες και έξω απο το Τμήμα μαζεύτηκαν οι κάτοικοι για να διαμαρτυρηθούν. Η απάντηση της Αστυνομίας ήταν να τους ΕΠΙΤΕΘΕΙ προκειμένου να τους διαλύσει!
Ότι και να κάνουν το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!!! Ας το πάρουν απόφαση, επιτέλους...

ΠΗΓΗ Διαβάστε περισσότερα...

Πάγκαλος - Η Αγία Σοφία δεν ανήκει στους σημερινούς Τούρκους αλλά ούτε και στους Έλληνες

Τι μας λες ρε μεγάλε!!!

"Η Αγία Σοφία δεν ανήκει στους σημερινούς Τούρκους αλλά ούτε και στους Έλληνες γιατί είναι πολιτιστικό μνημείο ολόκληρης της ανθρωπότητας και έτσι έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο. Κάθε προσπάθεια ιδιοποίησής της είναι κακή" και πρόσθεσε ότι: «Η συγκίνηση που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στην Αγία Σοφία είναι ίδια, είτε είναι Τούρκοι, είτε Έλληνες, είτε Αφρικανοί, είτε Κινέζοι».

Tάδε έφη Πάγκαλος μιλώντας στην Σμύρνη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, στην Ένωση Συντακτών Σμύρνης, στο πλαίσιο της έκτης συνδιάσκεψης Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Σμύρνη.
Σε ερώτηση αν η Τουρκία αποτελεί απειλή για την Ελλάδα, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στα υπάρχοντα στρατιωτικά δόγματα και των δύο χωρών. Η Τουρκία, είπε, έχει χιλιάδες αποβατικά σκάφη στο Αιγαίο, τα οποία μάλλον δεν προορίζονται για την Ιταλία. Είναι αυτές οι εκλάμψεις που έχει, τις οποίες έχουμε σημειώσει και παλαιότερα. Απλά, εκλάμψεις...

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η Τουρκία έχει διακηρύξει ότι ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων σε 12 μίλια είναι αιτία πολέμου. Και εξήγησε ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει τη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας ενώ η Τουρκία δεν την έχει υπογράψει. "Οι Συνθήκες όμως, όταν υπογράφονται από έναν αριθμό κρατών μελών του ΟΗΕ ισχύουν για όλους. Άρα η Τουρκία δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν υπέγραψε, αλλά είναι υποχρεωμένη να δέχεται μία χώρα που θέλει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από έξι σε δώδεκα μίλια". Ωστόσο, πρόσθεσε, και ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ του οποίου και οι δύο χώρες είναι μέλη απαγορεύει τη χρήση βίας ή και την απειλή χρήσης βίας. "Άρα η θέση της Τουρκίας είναι αντίθετη στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ" συμπλήρωσε.
Τέλος επισήμανε ότι τα χωρικά ύδατα δεν έχουν καμία σημασία, καθώς ακόμη και τα πολεμικά πλοία μπορούν να τα διασχίζουν με τη λεγόμενη «αβλαβή διέλευση». Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί κατά τρόπο τεχνητό ένα κλίμα έντασης που δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Σε ερώτηση αν το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος στην Τουρκία έχει καμία επίπτωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι δεν νομίζει ότι υπάρχει σχέση και πρόσθεσε ότι οι σχέσεις θα είναι καλές αν κάθε λαός ζει ελεύθερα και ασκεί τα δικαιώματά του ανεμπόδιστα. "Συμφέρον και των δύο είναι να προοδεύει ο άλλος" τόνισε.
Σε ερώτηση, τέλος, για τη σημερινή κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τους αμοιβαίους εξοπλισμούς, απάντησε ότι σήμερα υπάρχει τεράστια διαφορά από τον καιρό που εκείνος ήταν υπουργός Εξωτερικών. Συμφωνούμε απόλυτα: τότε εξοπλιζόταν για να αμυνθεί και η Ελλάδα ενώ ΄τώρα η Τουρκία έχει μείνει να τρέχει μόνη της τους επιθετικούς εξοπλισμούς της.


                                                                                                                                                                          defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Κράτος σημαίνει Πατρίδα σκλαβωμένη…

 

                            

                                                                                                                                       δείτε περισσότερα εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP