Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Αγριεμένοι οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω απο τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.


Το μεσημέρι, 120 δικυκλιστές περικύκλωσαν τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ και μάλιστα υπήρξε ένταση μεταξύ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και δυνάμεων των ΜΑΤ.


«Κουβέλη ντροπή, μας κλέβεις το ψωμί» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε, όταν η πορεία των διαδηλωτών της ΠΟΕ-ΟΤΑ πέρασε έξω από τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς.


Διαβάστε περισσότερα...

Άγρια συμπλοκή Βούλγαρων στις Λιβανάτες

Άγριο περιστατικό με πρωταγωνιστές Βούλγαρους που διαμένουν στις Λιβανάτες Φθιώτιδας σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας.
Για άγνωστο λόγο πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 22χρονου στο κεφάλι.
Ο 22χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Λαμίας και στην συνέχεια σε νοσοκομείο της Λάρισας.
Οι αστυνομικοί του Α.Τ. που ενημερώθηκαν για το περιστατικό κατάφεραν να εντοπίσουν στις Λιβανάτες έναν 42χρονο και στο Ζέλι έναν 26χρονο που σύμφωνα...

Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρός ο Δημήτρης Καζιάνης


Πέθανε σήμερα ο Δημήτρης Καζιάνης, που εργάστηκε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, σε σημαντικούς τομείς ευθύνης, όπως προϊστάμενος στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών (με αρμοδιότητα σε όλη την Επικράτεια).
Απόφοιτος του Ιστορικού - Αρχαιολογικού τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δημήτρης Καζιάνης υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, αλλά και πρόεδρος (για δύο θητείες) του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.Η κηδεία του Δημήτρη Καζιάνη θα γίνει αύριο στις 11 π.μ. στην εκκλησία...
Διαβάστε περισσότερα...

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία Αθηνών και Πειραιά την Πέμπτη

Συνεχίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις οιεργαζόμενοι στα νοσοκομεία κι ας τους βρίζουν όλη την ώρα κανάλια ,πολιτικοί και οι αντιφάδες χαφιέδες.
Τρίωρη στάση εργασίας,( 11πμ - 2μμ) , και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι, έχουν προγραμματίσει για αύριο η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναβολή λόγω επεισοδίων για την συνεδρίαση του Δ.Σ. Πατρών

Σε αναβολή οδηγήθηκε η σημερινή συνεδρίαση που ήταν προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών, καθώς από νωρίς στο χώρο βρίσκονταν εργαζόμενοι του Δήμου, μόνιμοι και συμβασιούχοι και πενταμηνίτες που έχουν ξεκινήσει από χθες τις κινητοποιήσεις τους.
Όπως ανέφεραν θα συνεχίσουν να βγαίνουν στους δρόμους μέχρι να βρουν το δίκιο τους και να πληρωθούν και κυρίως όταν σταματήσει ο...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης "λάδωσε" με 38 εκατ. ευρώ τον ανηψιό του Σουφλιά!


 Μα τι "πατριώτες" που είναι αυτοί οι εφοπλιστές !


“Χρυσό” έκανε ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, τον εμφανιζόμενο ως ανηψιό του...
 πρώην υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά, γνωστό αρχιτέκτονα – πολιτικό μηχανικό, Μπάμπη Στάικο, προκειμένου να ενταχθούν στο σχέδιο πόλεως δημόσιες δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις στην Αττική.   Με επίσημα έγγραφα που φέρνει σήμερα, κατ’ αποκλειστικότητα, στο φως της δημοσιότητας το directnews.gr αποκαλύπτεται η μεγάλη κομπίνα που επιχείρησε...
Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλήνια συγκίνηση για τις υπερωρίες των ματατζήδων !

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για την Ένωση Θεσσαλονίκης, καθώς μετά από αλλεπάλληλες ανακοινώσεις- εκκλήσεις και απανωτές επισημάνσεις στην ηγεσία για την κατάφωρη και συστηματική παραβίαση του ωραρίου εργασίας των αστυνομικών των ΜΑΤ, όχι μόνο καμία λύση δε δόθηκε, αλλά δυστυχώς η κατάσταση ... βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη. Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση συνέταξε κι απέστειλε στην αδρανή ηγεσία εξώδικη διαμαρτυρία.
ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ

 ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣΗ ΑΡΧΗΣ
  ΚΑΤΑ:
 1)     κ. ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
 2)     κ. ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
 3)     κ.ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 4)     κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
                                                                                                 ΚΟΙΝ:
 
 1)     κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
 2)     κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
 
 Στόχος της αναφοράς  που ακολουθεί είναι η προς Εσάς γνωστοποίηση μιας κατάστασης που μήτε αρμόζουσα μήτε σύννομη είναι και υφίσταται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην υπηρεσία μας.
 Αφορά στην υπηρεσιακή κατάσταση των υπηρετούντων αστυνομικών στις διμοιρίες της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, ΔΑΕΘ/ΥΑΤ-ΥΜΕΤ οι οποίοι υφίστανται διαρκώς καταστρατήγηση του ωραρίου τους.
  Συγκεκριμένα το ΠΔ 394/2001 προβλέπει ρητά στο άρθρο 1 παρ.1β ότι  «O χρόνος εργασίας του αστυνομικού προσωπικού ανεξάρτητα από βαθμό θέση και την υπηρεσία που υπηρετεί κατά την πενθήμερη εβδομάδα εργασίας είναι…. β) τριάντα δύο ώρες για όσους εκτελούν εξωτερικές ή εσωτερικές υπηρεσίες σε αλλαγές 24ωρης ή 16ωρης ή 12ωρης ή 8ωρης βάσης, όπως οι σκοποί αστυνομικών καταστημάτων ή κρατητηρίων, αστυνομικοί σκοποί, εξερευνητές, οδηγοί και πληρώματα περιπολικών, γερανοφόρων, ανακριτικών και άλλων αυτοκινήτων, επόπτες σκοπών,
  αξιωματικοί επιθεώρησης και υπηρεσίας, τηλεφωνητές, διαβιβαστές, χειριστές τηλεφωνικών κέντρων, ραδιοτηλεφωνικών κέντρων(R/T) και τηλετύπων. Επίσης, για όσους διατίθενται σε υπηρεσία περιπολίας,αστυνομικής επέμβασης, αστυνομικών ελέγχων, συνοδειών, δικαστηρίων σηματοδότησης, και κάθε άλλη σχετική υπηρεσία, που αφορά την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.»
 Δυστυχώς οι αστυνομικοί της προαναφερόμενης ομάδας υφίστανται επανειλημμένως «υπερωρίες» κατ εντολήν των ανωτέρων τους, οι οποίες υπερβαίνουν ακόμη και των ορίων που προβλέπει η παράγραφος 3 του ίδιου άρθρου κατά την οποία «Κατ εξαίρεση όσων καθορίζονται στην παρ 1 του παρόντος άρθρου στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας δύναται να επιβληθεί παροχή εργασίας και πέραν του 5ήμερου την εβδομάδα, σύμφωνα με τις ισχύουσες σχετικές διατάξεις, εφόσον οι υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν κατά την κρίση των διοικητών των
  οικείων υπηρεσιών. Ο συνολικός εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας στην περίπτωση αυτή είναι κατά ανώτατο όριο….40 ώρες για όσους εκτελούν τις υπηρεσίες που προβλέπονται στην περίπτωση (β)…»
 Εν προκειμένω, οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τη ΔΑΕΘ/ΥΑΤ-ΥΜΕΤ υφίστανται συστηματικά πλέον καταστρατήγηση του ωραρίου τους, καθώς πέραν των καθηκόντων που ασκούν στους κόλπους της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης μεταβαίνουν και ασκούν καθήκοντα σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις πέραν των ορίων της Θεσσαλονίκης.
 Πιο συγκεκριμένα δεν είναι λίγες οι φορές που τους έχει ανατεθεί η φύλαξη ιδιωτικού ορυχείου χρυσού στη Χαλκιδική-χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο γεγονός που να χρήζει της επέμβασής τους.  Επιπλέον, δεν ακολουθείται η διαδικασία  του άρθρου 22 παρ1 του Ν 3938/2011 κατά το οποίο « Η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να παρέχει, κατόπιν αιτήματος υπηρεσίες και μέσα προς ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και τρίτους, όπως συνοδεία χρηματαποστολών, καλλιτεχνικών έργων, ιδιωτικών αγαθών μεγάλης αξίας και υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ιδιώτες, με καταβολή
  ανταλλάγματος.», που ρητά ο νομοθέτης το προέβλεψε για τις περιπτώσεις δαπανηρής «εκμετάλλευσης » του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
 Ωστόσο στην περίπτωση αυτή για την εκτέλεση της άνωθι υπηρεσίας οι αστυνομικοί της ΔΑΕΘ/ΥΑΤ-ΥΜΕΤ εργάζονται πέραν του ωραρίου τους, ακόμη και πέραν της επέκτασης αυτού που προβλέπει το άρθρο 3, χωρίς καμία αποζημίωση και συχνά χωρίς να τους χορηγείται το εκ του νόμου υποχρεωτικό 16ωρο ξεκούρασης μέχρι την εκ νέου ανάληψη υπηρεσίας.
    Είναι προφανές ότι υπ αυτές τις συνθήκες οι αστυνομικοί αυτοί καταπονούνται σωματικά και ψυχικά καθώς τα ωράρια τους έχουν γίνει εξουθενωτικά και το νόμιμο δικαίωμα της ανάπαυσης έχει καταστεί «πολυτέλεια» για αυτούς. Η κατάσταση αυτή είναι έως εξοργιστική αν αναλογιστεί κανείς  ότι υπάρχουν 1200 κενές  οργανικές θέσεις   στο νομό Θεσσαλονίκης- και εκτός αυτού έχουν μετακινηθεί 245 Αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη στον Έβρο-  οι οποίες διατηρούνται ως έχουν και οι αστυνομικές μας δυνάμεις αναλώνονται  στη φύλαξη
  ιδιωτικής περιουσίας, χωρίς μάλιστα  να καταβάλλεται το προβλεπόμενο από το αρ.22 του Ν 3938/2011 αντάλλαγμα,  ενώ απεναντίας η Ελληνική Αστυνομία υπόκειται στις σχετικές δαπάνες γεγονός ιδιαίτερα ζημιογόνο αν αναλογιστεί κανείς τη γενικότερη οικονομική δυσχέρεια που πλήττει τη χώρα μας.
 Όλη αυτή η κατάσταση ασφαλώς και είναι προϊόν συνεχούς  κατάχρησης της διακριτικής ευχέρειας από μέρους της Διοίκησης σε βάρος των μελών της Ενώσεως μας και  εσφαλμένης οργάνωσης που έχει τόσο ηθικό κόστος όσο και υλικό για αυτούς και κατ επέκταση για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Σώματός μας.
 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
 Α. Σας καλούμε άμεσα να επιληφθείτε του θέματος και να προχωρήσετε στις δέουσες διαδικασίες ώστε να απαλειφθεί το φαινόμενο της καταστρατήγησης του ωραρίου των μελών της Ενώσεώς μας και να γίνεται πλήρης εφαρμογή των διατάξεων του ΠΔ 394/2001
 Β. Να ενημερώσετε τα αρμόδια όργανα της Διοίκησης ώστε να γίνεται σωστή και νόμιμη χρήση της διακριτικής τους ευχέρειας όσον αφορά τις αποφάσεις που παίρνουν  και αφορούν στα μέλη της Ενώσεώς μας και ιδιαίτερα την κρίση τους ως προς  τις συνθήκες υπό τις οποίες αποφασίζουν την καταστρατήγηση του ωραρίου τους για λόγους υπηρεσιακών αναγκών!
 Γ. Υπό το πρίσμα της χρηστής διοίκησης να επανεξετάσετε κατά πόσο θίγονται τα εργασιακά δικαιώματά τους δεδομένης της γενικότερης ανασφάλειας που επικρατεί στη χώρα μας γεγονός που έχει δυσμενείς συνέπειες για τη σωματική και ψυχική υγεία τόσο των πολιτών όσο και το προσώπων που απαρτίζουν τα Σώματα Ασφαλείας, των οποίων η ήδη δύσκολη φύση του έργου τους επιδεινώνεται από τις συνθήκες αυτές.
 Δ. Να επιληφθείτε της άμεσης εφαρμογής του άρθρου 22 του Ν.3938/2011 ήτοι της καταβολής ανταλλάγματος για την  παροχή υπηρεσιών από μέλη της Ενώσεώς μας σε ιδιώτες ώστε να ενισχύονται και να αποδίδονται χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία  της Ελληνικής Αστυνομίας   ιδιαίτερα ενόψει των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας, όπως πολλάκις προαναφέραμε.
 
 Σας παρακαλούμε να προβείτε άμεσα στα νόμιμα και να εξετάσετε  τις από μέρους μας «αναφορές» ώστε να μη θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα των μελών της Ένωσής μας  και να μην λαμβάνει η Διοίκηση μη νόμιμες αποφάσεις  καταπατώντας τις κείμενες διατάξεις.
 
                                                                                     ΜΕ ΤΙΜΗ
                                                      ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Α.Υ.Θ.
 
                                      Ο Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
                                     ΔΡΟΣΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ                                      ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
                                         6947022048                                                          6979972444
Διαβάστε περισσότερα...

Γουρούνια ματατζήδες συνέλαβαν πέντε Έλληνες κι έναν Αλβανό !


epeisodia-drama
Αξιέπαινος ο Αλβανός , ξεφτιλισμένοι μια ακόμη φορά οι ματατζήδες προδότες που με χαρά προέβησαν σε πράξεις βίας κατά Ελλήνων γιατί είναι όλοι τους "αντιρατσιστές" και μισούν τον Ελληνισμό.
Παίρνουν τρελα φράγκα και μπόνους για συλλήψεις και αφήστε τους ακροδεξιούς μπετόβλακες να μιλούν για ματ των 700 ευρώ...
Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Δράμας οδηγήθηκαν πριν από λίγο οι πέντε Έλληνες ηλικίας 36, 37, 39, 41 και 42 χρόνων και ένας 32χρονος Αλβανός που φέρονται να συμμετείχαν στα σοβαρά επεισόδια, τη Δευτέρα, έξω...
Διαβάστε περισσότερα...

Μεσαίωνας ! Κόβουν αποζημιώσεις και καταργούν τριετίες !

Περιορισμό του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση και συρρίκνωση των τριετιών στο τραπέζι από τους εκπροσώπους των δανειστών μας. Νέες δραστικές παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις με αιχμή το ύψος των αποζημιώσεων, το χρόνο προειδοποίησης για απόλυση και τις μισθολογικές ωριμάνσεις συζητά η τρόικα με το υπουργείο εργασίας σε ό,τι αφορά τον...
Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο απο τα ταγματα εφόδου .

Από παλαιότερες "δράσεις" για να βλέπει ο κόσμος ποιοι πάνε για επεισόδια οργανωμενοι με μηχανοκίνητα τάγματα εφόδου...



Διαβάστε περισσότερα...

Επικεφαλής των Ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας κατηγορεί την Αλ Κάιντα για εμπρησμούς δασών.

Ο επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας (FSB, πρώην KGB), Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, κατηγόρησε την Αλ Κάιντα ότι βρίσκεται πίσω από τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν φέτος εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Μία από τις νέες τάσεις στους κόλπους της Αλ Κάιντα είναι ο εμπρησμός δασικών εκτάσεων στις χώρες της ΕΕ", δήλωσε ο Μπόρτνικοφ, τον οποίο επικαλείται...
Διαβάστε περισσότερα...

Αντώνης Καρυστινός: «Όλα αυτά τα φαινόμενα ρατσισμού είναι ένδειξη κρίσης»

Αντώνης Καρυστινός: «Όλα αυτά τα φαινόμενα ρατσισμού είναι ένδειξη κρίσης»

«Η ελληνική κοινωνία νοσεί σε πολλά θέματα. Ένα από αυτά είναι το μεταναστευτικό. Ξέρετε είμαι κάτοικος κέντρου και αρκετές φορές έχω πέσει θύμα διάφορων περιστατικών» εξομολογείται ο Αντώνης Καρυστινός και μιλά για τη Χρυσή Αυγή.

«Δεν ζήτησα από κανέναν να με προστατέψει. Δεν εξουσιοδότησα κανέναν. Όλα αυτά τα φαινόμενα ρατσισμού είναι ένδειξη κρίσης. Προσωπικά...
Διαβάστε περισσότερα...

Στο πλευρό των νεφροπαθών η Χ.Α.

Στο πλευρό των νεφροπαθώνΣτο έλεος της ξένης και εγχώριας αναλγησίας των οικονομικά ισχυρών και οι Έλληνες νεφροπαθείς. Ξεχάστηκαν οι βαρύγδουπες δηλώσεις για την προστασία των ασθενέστερων ομάδων και τα μεγάλα λόγια περί κοινωνικής πολιτικής με τα οποία τάιζαν τους Έλληνες επί δεκαετίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τώρα, στις δύσκολες περιστάσεις στις οποίες εκείνοι έφεραν τη χώρα, αυτοί που εξαγόρασαν και καπηλεύτηκαν την ψήφο του Ελληνικού λαού, τρέχουν σαν τους ποντικούς να εγκαταλείψουν το πλοίο...

Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυση κατά Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου από την Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή καταθέτει μήνυση κατά Βενιζέλου - Παπακωνσταντίνου και κατά παντός άλλου συνυπαιτίου για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ και ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ για την απόκρυψη των στοιχείων της "λίστας Λαγκάρντ". Εάν υπήρχε σοβαρό κράτος στην Ελλάδα οι παραπάνω κύριοι θα βρίσκονταν ήδη στο γραφείο του Ανακριτή.
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου




Διαβάστε περισσότερα...

Νιγηρία:Τουλάχιστον 26 νεκροί φοιτητές από ένοπλη επίθεση

Σε τουλάχιστον 26 ανήλθαν οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων στην φοιτητική εστία Πολυτεχνείου στην περιφέρεια της πόλης Μούμπι, στη βορειοανατολική Νιγηρία.
«Σκοτώθηκαν 26 φοιτητές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η επίθεση έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Ο αξιωματούχος των σωστικών συνεργείων της πόλης Μούμπι διευκρίνισε ότι «δεκαπέντε τραυματίες έχουν...

Διαβάστε περισσότερα...

Διαδήλωση στο Κάιρο για τα δικαιώματα των γυναικών

Ας κάνουν μια βόλτα οι αντιρατσιστριες να δουν τι τραβάνε οι γυναίκες στις Ισλαμικές χώρες και μετά μιλούν για Ισλαμοφοβία και ρατσισμό.

200 άτομα διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Καΐρου ζητώντας να προστατευθούν τα δικαιώματα των γυναικών στο νέο σύνταγμα της Αιγύπτου καθώς οι διαρροές ορισμένων άρθρων του κειμένου που βρίσκεται ακόμη υπό μελέτη προκαλούν έντονες ανησυχίες στις γυναίκες.

Οι διαδηλωτές, άνδρες και γυναίκες, συγκεντρώθηκαν...
Διαβάστε περισσότερα...

Παρατείνεται έως τον Μάρτιο του 2013 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»


Αύριο κυρώνεται από τη Βουλή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου του 2013 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του αλλά και η πληρωμή των εργαζόμενων σε αυτό.







Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση 18% στη νέα σύμβαση των τεχνικών στον κατασκευαστικό κλάδο


Μείωση μισθών της τάξεως του 18% προβλέπει η νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους στις Εργοληπτικές και Κατασκευαστικές Τεχνικές Επιχειρήσεις που υπογράφηκε στις 28 Σεπτεμβρίου μεταξύ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων (ΟΣΕΤΕΕ) του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΣΤΥΕ) και της Πανελλαδικής Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών...
Διαβάστε περισσότερα...

Στάση εργασίας στα τρόλεϊ


Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον πρώην ΗΛΠΑΠ. Για τον λόγο αυτό, τα τρόλεϊ δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00.

Η στάση εργασίας γίνεται προκειμένου να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των εργαζομένων. 




Διαβάστε περισσότερα...

Απαγχονισμός πρώην πυροσβέστη στη Σκόπελο

Απαγχονισμένος βρέθηκε στη θέση Στάφυλος Σκοπέλου, ένας 35χρονος, πρώην εποχικός πυροσβέστης, που αγνοούνταν από την περασμένη Κυριακή και παρά τις έρευνες Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και των συγγενών του, δεν είχε εντοπιστεί μέχρι πρότινος.
Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο άτυχος 35χρονος, βρέθηκε απαγχονισμένος σε δένδρο, στη θέση Στάφυλος Σκοπέλου.
Η Αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας...

Διαβάστε περισσότερα...

Έφαγαν...σκουπίδια οι κοπρίτες της Τρόικας !


Εδώ είναι Ελλάδα ...τεχνοκράτες...
Στο… κυνήγι πήραν τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας εργαζόμενοι στους δήμους, στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι, μόλις εντόπισαν τα μέλη του κλιμακίου, τους αποδοκίμασαν έντονα και στη συνέχεια πέταξαν σακούλες με σκουπίδια προς το μέρος τους.


Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Ζωοδόχου Πηγής.





Διαβάστε περισσότερα...

Κόβουν τις πιστώσεις στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές.

Προειδοποίηση προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ότι θα σταματήσουν από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου να νοσηλεύουν με πίστωση ασφαλισμένους του Οργανισμού, απηύθυναν σήμερα οι εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Νοσοκομείων, Κλινικών και Διαγνωστικών Κέντρων, εξηγώντας ότι η προειδοποίησή τους θα πραγματοποιηθεί, εάν δεν εξοφληθούν οι οφειλές του Οργανισμού για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο του 2012.

Αυτό σημαίνει ότι...
Διαβάστε περισσότερα...

Κινητοποιήσεις απο τους ήρωες γιατρούς μας.


Όσο κι αν τους συκοφαντούν οι χαφιέδες οι αντιφάδες οι γιατροί έχουν τεράστια ψυχικά αποθέματα !
Κάλεσμα για απεργιακό αγώνα διαρκείας αμέσως μόλις ανακοινωθούν τα νέα οικονομικά μέτρα, απευθύνει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η οποία σε κοινή συνεδρίαση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων.
Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, γιατροί και εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε καταλήψεις σε γραφεία Διοικητών στα Νοσοκομεία όλης της χώρας και θα συμμετάσχουν στη μοτοπορεία των ΟΤΑ, που θα...

Διαβάστε περισσότερα...

Πανικόβλητη η Κανέλλη : "Το ‘φίδι’ της ακροδεξιάς θα μας καταπιεί όλους"

Και μετά ψάχνουν να βρουν στο ΚΚΕ γιατί θα είναι εκτός βουλής...

"Το ‘φίδι’ της ακροδεξιάς θα μας καταπιεί όλους" τόνισε η Λιάνα Κανέλλη στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, στην ομιλία της στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για λογαριασμό της Ομάδας "Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά", επικεντρώθηκε στις "συνέπειες της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής σε μια χώρα όπως η Ελλάδα" και επισήμανε ότι οι άνεργοι στη χώρα αγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο, επικρατεί απελπισία, ενώ η χώρα δυσφημίζεται και είναι δακτυλοδεικτούμενη στις αγορές.
Αναφορικά με την άνοδο των εξτρεμιστικών φαινομένων, είπε χαρακτηριστικά ότι "ξυπνά το "φίδι" της άκρας δεξιάς, το οποίο «καταβροχθίζει» νέες ψυχές, απελπισμένους νέους που είναι άνεργοι" και αναφέρθηκε...
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεσηκωμός εργαζομένων στην Πάτρα.


Ο τομέας της καθαριότητας θα μείνει στο Δημόσιο και οι θέσεις εργασίας σε Έλληνες.Όσο κι αν θέλουν το αντίθετο οι δυνάστες καπιταλιστές και όσο κι αν χρησιμοποιούν λαθρομετανάστες απεργοσπάστες.
Με μηχανοκίνητη πορεία σκοπεύουν να μεταβούν σήμερα το απόγευμα στο κτήριο όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας οι εργαζόμενοι του Δήμου διαμαρτυρόμενοι όπως υποστηρίζουν για το «ξεπούλημα της καθαριότητας σε ιδιώτες».
Μάλιστα τα σωματεία των εργαζομένων σκοπεύουν να μπλοκάρουν...

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP