Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΔΥΟ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ

Στήνουν κατηγορητήρια για να δικαιολογήσουν την σωρεία των παρανομιών που διέπραξε η αστυνομία και η διεφθαρμένη εξουσία.


Δεν έχει όριο η ασυδοσία της ανθελληνικής και διεφθαρμένης κλίκας που εξουσιάζει την Πατρίδα μας. Οι δύο κάτοικοι που συνελήφθησαν χθες στον Άγιο Παντελεήμονα χωρίς κανένα αιτιολογικό και για να δικαιολογηθεί απλά και μόνο η παράνομη και αναίτια επέμβαση της αστυνομίας, παραπέμφθηκαν σήμερα στον ανακριτή για κακουργήματα. Η υπόθεση είναι θλιβερή και εξοργιστική.
Οι εικόνες από τη σύλληψη του ενός προβλήθηκαν χθες από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και έδειχναν ξεκάθαρα έναν πολίτη με ακάλυπτο πρόσωπο και με γυμνά χέρια να δέχεται αναίτια επίθεση από ομάδα αστυνομικών και να κακοποιείται μπροστά στις κάμερες. Αργότερα του φόρτωσαν μία κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα, όμως εν τέλει παραπέμφθηκε αντί για το αυτόφωρο στον ανακριτή. Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές. Και οι δύο κάτοικοι πήραν προθεσμία και κρατούνται μέχρι να απολογηθούν.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ


Διαβάστε περισσότερα...

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Ο "Α - 50" ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ.

ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ "Α-50" ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.


Ο Λευτέρης Οικονόμου, (βαπτισημιός του αείμνηστου ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Μητροπολίτη Σεβαστιανού) Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν αυτός που ΕΔΙΝΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ και τις ΕΝΤΟΛΕΣ υπό τον κωδικό "Α - 50", για τις λυσσαλέες επιθέσεις των Ματατζήδων στους κατοίκους και τους Εθνικιστές που βρίσκονταν στον Άγιο Παντελεήμονα κι ενώ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, που να δικαιολογούσε έστω και τα διάνοια μια αστυνομική επέμβαση. Ο "Α - 50" εκτός εαυτού και με οργισμένη και αλλαλάζουσα φωνή ζητούσε απόλυτη καταστολή και "προσαγωγές".

Αυτό για να μην νομίζουν κάποιοι ότι απλά ξέφυγε η κατάσταση από την επιπολαιότητα ή την "απειρία" κάποιου παριστάμενου επικεφαλή Αξιωματικού της Αστυνομίας. Οι διαταγές ο σχεδιασμός και η εκτέλεση ερχόντουσαν από όσο πιό ψηλά γίνεται....
"ΣΤΟΧΟΣ" Διαβάστε περισσότερα...

ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑLPHA ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΔΩ Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP