Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ

Διαβάστε περισσότερα...

ΟΧΙ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ...ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Διαβάστε περισσότερα...

ΓΙΑ "ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ","ΤΟΥΡΚΙΚΗ" ΚΑΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ "ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ" ΜΙΛΑΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΕ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΑΙΤ-ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,ΤΟΝ...ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗ!

Απολαύστε τον μέγα κριτή των πάντων-εκτός Γιωργάκη-και εσχάτως...φλογερό πατριώτη,Πέτρο Τατούλη:

Η «big babble» του ειδικού μας βάρους στη διεθνή σκηνή

Τελικά το περίφημο ρητό του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή «έξω πάμε καλά» ακολουθεί και αυτό την φρενήρη κάθετη πτώση, όπως όλοι οι υπόλοιποι κυβερνητικοί χειρισμοί. Οι πανηγυρισμοί και οι επευφημίες για την εκλογή Ομπάμα και την ανάληψη της προεδρίας του ΟΑΣΕ από τη χώρα μας είχαν απ’ότι φαίνεται πολύ μικρή διάρκεια ζωής. Μετά την επίσημη επίσκεψη της ΥπΕξ των ΗΠΑ κας. Κλίντον στη γείτονα χώρα και την ανακοίνωση της εκεί επίσημης επίσκεψης του κ. Ομπάμα τον προσεχή Απρίλιο τα χαμόγελα πάγωσαν και οι ελπίδες μας τελείωσαν. Δεν μένει πλέον καμία αμφιβολία ότι η γειτονική χώρα αναβαθμίζεται στρατηγικά, καθίσταται σημαντικός παίχτης στα θέματα της Μέσης Ανατολής και ενδυναμώνεται η θέση της στο κυπριακό ζήτημα.

Οι υπεραισιόδοξες διαρροές από την τελευταία επίσκεψη της Ελληνίδας Υπουργού Εξωτερικών απεδείχθησαν προφανώς αναληθείς και παραπλανητικές. Οι όποιες οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις, τις οποίες έντεχνα είχαν παρουσιάσει ως το «δυνατό χαρτί» της ελληνικής διπλωματίας, δεν είναι ικανές να ενισχύσουν την εξωτερική μας πολιτική διότι λείπουν ορισμένα πολύ βασικά στοιχεία.

Ουσιαστική κατάρτιση και ολοκληρωμένη, μακρόπνοη εθνική στρατηγική χαραγμένη πάνω σε ρεαλιστικές βάσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές ιδιαιτερότητες και τάσεις της διεθνούς σκηνής. Δεν είναι δυνατόν τη σήμερον ημέρα να συνεχίζουμε να μιλάμε με όρους παρωχημένους, εθνικιστικούς και άκρως επικίνδυνους. 

Δεν είναι τυχαίο που τίποτα από όσα οι ιθύνοντες του Υπουργείου Εξωτερικών περίτρανα διαφημίζουν, δεν αποδεικνύονται από κανένα πραγματικό γεγονός και το μόνο που καταφέρνουν είναι να διατηρούν μέτωπα ανοιχτά.
Ποιος αγνοεί ότι όλο και πιο έντονα γίνεται σήμερα κουβέντα για την κατάσταση της τουρκικής και μακεδονικής μειονότητας στις βόρειες περιοχές της χώρας μας; Εννοείται ότι δεν μπαίνω στη διαδικασία να εξηγήσω αν υπάρχει ή δεν υπάρχει τέτοιου είδους μειονότητα.

Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι σοβαρό να στρουθοκαμηλίζουμε, να το παίζουμε υπεράνω και να προσποιούμαστε ότι όλα βαίνουν καλώς. Οι εξελίξεις τρέχουν και συνήθως μας προσπερνάνε. Περίτρανη απόδειξη το ζήτημα με τη γειτονική χώρα της ΠΓΔΜ. Η λύση ήταν στα χέρια μας (θυμηθείτε όλοι το πακέτο Πινέιρο) και εμείς απλά την πετάξαμε ελέω τακτικισμών και επικοινωνισμών για εσωτερική κατανάλωση. Αυτά τα λάθη που κάναμε είκοσι χρόνια πριν, τα συνεχίζουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Επικοινωνίζουμε και τακτικολογούμε, «τουρκολογούμε» και «σκοπιανοποιούμε» αναλόγως την περίοδο και τι έχει αυτή να μας προσφέρει.

Η ιστορία με το Βουκουρέστι είναι πολύ πρόσφατη. Σχεδόν ένα χρόνο μετά τίποτα δεν έχει κεφαλαιοποιηθεί. Είναι ωστόσο, γεγονός ότι ανεβάζοντας τους τόνους στην ελληνοσκοπιανή διένεξη , ο κ. Γκρούεφσκι έχει επιτύχει θεαματική συσπείρωση του σλαβομακεδονικού στοιχείου, καλλιεργώντας ανθελληνικό κλίμα μετά το Βουκουρέστι. Μεσούσης μάλιστα και προεκλογικής περιόδου. Το ζήτημα είναι αν, ακολουθώντας κι εμείς αυτήν την υπερπατριωτική έξαψη, εξυπηρετούμε την αναβάθμιση των δικών μας θέσεων στη διεθνή σκηνή. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει.

Η υιοθέτηση ακραίων θέσεων και υψηλών τόνων σε ένα ζήτημα, του οποίου τον κάκιστο χειρισμό πληρώνουμε ακόμη, μπορεί να “ανακουφίζει” έναν κίβδηλο και μη ρεαλιστικό πατριωτισμό κάποιων ακραίων στοιχείων, αλλά επί της ουσίας προσφέρει στον κ. Γκρούεφσκι μια καλή ευκαιρία να ανεβάσει ανθελληνικές στροφές και να αλιεύσει ψηφοφόρους.

Και γι’αυτό το θέμα βέβαια ήταν μεγάλη η χαρά μας που εξελέγη ο κ. Ομπάμα. Ελπίζω ειλικρινά να μη μετανιώσουμε και γι’αυτή τη χαρά. Κάτι για το οποίο φυσικά δεν θα έχει ευθύνη ο Αμερικανός Πρόεδρος, αλλά η για ακόμη μία φορά κοντόφθαλμη και «προσωπική» χάραξη της εξωτερικής μας πολιτικής.

Πέτρος Τατούλης

Τα παραπάνω γράφει στην ιστοσελίδα "e-rooster",μια νεοφιλελεύθερη και άκρως ανθελληνική σφηκοφωλιά,όπου μεταξύ άλλων συναντούμε (ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΑΓΕ;) ως "αρθογράφους" ΤΗ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ,ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΑΝΟ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΑ "ΠΑΥΛΟ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ"!!!


συνέχεια εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ!

ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ...

Κατά τη συνήθη τακτική της η Άγκυρα -με τη συνδρομή των εγκάθετων που δραστηριοποιούνται στη Θράκη ΜΑΣ- άρχισαν τις προβοκάτσιες, ετοιμάζοντας το έδαφος για τον ξεσηκωμό των μουσουλμάνων προκειμένου να διεκδικήσουν την... ανεξαρτησία της Θράκης απο τον ελληνικό κορμό! Διόλου τυχαία άλλωστε δεν δόθηκε τόση επισημότητα στο μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ, με απεσταλμένο μάλιστα του ίδιου του Ερντογάν τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης (που επετέθη και στον "στόχο").
Πριν δυο μέρες κάποιος "άγνωστος" έριξε βόμβα μολότοφ στην περίφραξη του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη (θυμηθείτε ότι ο διωγμός των Ελλήνων απο την Πόλη και ο προπηλακισμός τους απο τους τούρκους, ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο... μόνο που μετά απο δεκαετίες αποδείχτηκε πως επρόκειτο για προβοκάτσια τουρκικής εμπνεύσεως... αλλά το κακό είχε γίνει). Χθες το βράδυ λοιπόν στο χωριό Ήφαιστος της Κομοτηνής επίσης κάποιος άλλος "άγνωστος" μπήκε στο νεκροταφείο του χωριού (πρόκειται για μουσουλμανικό χωριό) και άρχισε να προκαλεί φθορές... Τον αντιλήφθησαν οι κάτοικοι και τον κυνήγησαν χωρίς όμως να τον πιάσουν! Το αξιοπερίεργο είναι πως μέσα σε λίγα λεπτά το περιστατικό έγινε γνωστό σε όλο το χωριό (περίπου 3500 χιλιάδων κατοίκων) και 300 άτομα μαζεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν φωνάζοντας "που είναι η Τουρκία;" και καλώντας την να τους σώσει επειδή κινδυνεύει η ζωή τους απο τους... Έλληνες (μήπως σας θυμίζει και την περίπτωση της Κύπρου;). Τα ίδια άτομα κινήθηκαν στο προξενείο Κομοτηνής και προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας, φωνάζοντας "ελάτε να μας σώσετε"! Μετά απο αρκετές ώρες κατέβηκε ο πρόξενος για να... ησυχάσει τους διαμαρτυρόμενους, οι οποίοι δεν θα έφευγαν εάν δεν μεσολαβούσε ο νέος Δράμαλης, Σάρνιτς! Όπως μπορεί εύκολα ο καθένας μας να αντιληφθεί, η τουρκική προπαγάνδα έχει οργιάσει τόσα χρόνια στη Θράκη ΜΑΣ (ελέω των πρασινοκοκκινομπλέ που κοιμούνται όρθιοι) και βρήκε τηην ευκαιρία τώρα η Άγκυρα για να κάνει το επόμενο βήμα! Έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά... Διανύουμε επικίνδυνη περίοδο για το Έθνος ΜΑΣ! Κινδυνεύει η εδαφική μας ακεραιότητα και η ίδια η ύπαρξή μας! Όσο για εκείνους που θα τολμήσουν να μας πουν... υπερβολικούς, συστήνοντας μάλιστα ψυχραιμία (την ίδια ψυχραιμία που μας έφερε στο σημερινό σημείο) ξέρετε πολύ καλά τι να τους απαντήσετε... Και ας έχετε κατά νου ότι, όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος!

Δήμητρα Μυλωνά
stoxos.gr Διαβάστε περισσότερα...

Τι συμβαίνει στην Χιμάρα;

  • Μία δολοφονία που όλοι περίμεναν πως θα γίνει κάποια στιγμή
Η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα τρεις ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, δεν μας παραξένεψε. Ξέραμε ότι κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε. Κάποιος Αλβανός από αυτούς που κατακλύζουν το καλοκαίρι τη Χιμάρα θα έδειχνε με πιο βίαιο τρόπο την ενόχλησή του που η περιοχή μας έχει τόσο έντονο ελληνικό χαρακτήρα. Αυτό είναι και το ιδεολογικό πρόβλημα της Αλβανίας με τη Χιμάρα. Λόγω της προπαγάνδας που ξεκινάει από την εποχή Χότζα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, πολλοί Αλβανοί πιστεύουν (αρκετοί καλόπιστα) ότι οι κάτοικοι της Χιμάρας δεν είναι ελληνικής καταγωγής. Τους λένε ότι μάθαμε ελληνικά τα τελευταία χρόνια που πήγαμε στην Ελλάδα για να βρούμε εργασία. Τους βομβαρδίζουν το μυαλό ότι δεν είμαστε Έλληνες αλλά Αλβανοί που προδώσαμε τη γλώσσα μας και την καταγωγή μας και ξιπαζόμαστε να μιμούμαστε τους Έλληνες.Αυτή την προπαγάνδα αναπαράγουν ο τύπος και τα σχολικά βιβλία και εφαρμόζουν και οι κρατικές αρχές. Αυτή την προπαγάνδα πρέπει να καταπολεμήσουμε με μέτρα τα οποία θα χτυπάνε το πρόβλημα στη ρίζα του. Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να λάβει τα ακόλουθα μέτρα:
  1. Απομάκρυνση Αξιωματικών αστυνομίας: Άμεση απομάκρυνση όλων των αξιωματικών της αστυνομίας που υπηρετούν στην αστυνομική διεύθυνση Χιμάρας. Ενέχονται στη συγκάλυψη της δολοφονίας του Αριστοτέλη και στην εικόνα που μεταδόθηκε τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν. Επίσης συστηματικά συγκαλύπτουν περιστατικά βίας εναντίον μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην περιοχή της Χιμάρας.
  2. Τοποθέτηση δημοσίων πινακίδων στην ελληνική: Τοποθέτηση σε όλη την περιοχή της Χιμάρας δίγλωσσων δημοσίων πινακίδων στην αλβανική και στην ελληνική γλώσσα. Αυτό αποτελεί και υποχρέωση της Αλβανίας με βάση τη Σύμβαση – Πλαίσιο για τις μειονότητες που έχει υπογράψει. Η τοποθέτηση των πινακίδων θα αποτελεί και ένα επίσημο μήνυμα προς όλους τους επισκέπτες της Χιμάρας από την υπόλοιπη Αλβανία, ότι στην περιοχή κατοικούν πολίτες που ανήκουν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα.
  3. Κατάργηση αναγνωρισμένων μειονοτικών περιοχών: Η αλβανική πρακτική αυθαίρετου διαχωρισμού μεταξύ «αναγνωρισμένων μειονοτικών ζωνών» και άλλων περιοχών, αμιγώς ελληνικών, όπως π.χ. η Χιμάρα, η Κορυτσά και η Πρεμετή οι κάτοικοι των οποίων θεωρούνται «Αλβανοί» πρέπει να τερματισθεί το συντομότερο. Είναι ένα θέμα που παραπέμπει στους διαχωρισμούς της εποχής Χότζα.
  4. Ελληνική γλώσσα στη δημόσια διοίκηση: Η δημόσια διοίκηση όταν απευθύνεται στη Χιμάρα θα πρέπει να χρησιμοποιεί στα έγγραφά της την ελληνική γλώσσα. Καμία διοικητική ή δικαστική πράξη που αφορά σε κατοίκους της Χιμάρας δεν θα εκτελείται εάν δεν είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα.
  5. Δημιουργία γραφείου προστασίας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας: Λόγω του αυξημένου αριθμού περιστατικών βίας στην περιοχή της Χιμάρας ζητάμε τη δημιουργία γραφείου προστασίας της μειονότητας που θα εγκατασταθεί στην πόλη της Χιμάρας. Το γραφείο αυτό πρέπει να τελεί υπό την υψηλή εποπτεία του ΟΑΣΕ και να στελεχώνεται από προσωπικό που θα επιλέξει ο ΟΑΣΕ και θα μισθοδοτείται από την αλβανική κυβέρνηση.
ΕΝΩΣΗ ΧΙΜΑΡΕΙΩΤΩΝ

το είδαμε εδώ 
η φωτογραφία είναι από το stoxos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ:Ο ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΟΣ ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Αύγουστος. Ο μήνας της Παναγιάς.
Μα κι ο μήνας των Ελλήνων μαρτύρων.
Τούτο το μήνα οι Τούρκοι εισέβαλαν, έκαψαν και ισοπέδωσαν τη Σμύρνη.
Τούτο το μήνα πάλι οι ''φίλοι'' μας οι Τούρκοι προχώρησαν στον Αττίλα 2
και κατέλαβαν το 38% της Μεγαλόνησου.
Αύγουστο δολοφονήθηκε ο Τάσσος Ισαάκ από τους Γκρίζους Λύκους στη Πράσινη Γραμμή.
Αύγουστο έπεσε το ''Ήλιος'' παίρνοντας στον Άδη 121 νεκρούς.
Σαν σήμερα (14/8) δολοφονήθηκε ο Σολωμός Σολωμού.
Μακρύς ο κατάλογος των Νεκρών μας.
Και προχτές ακόμα ένας.
O Αριστοτέλης Γκούμας από τη Χειμάρα δολοφονήθηκε από τους Αλβανούς γιατί μιλούσε τη γλώσσα του στη γή που τον γέννησε.
Αθάνατοι θα ναι όλοι τους όσο υπάρχουν ακόμα Έλληνες που δεν τους ξεχνάνε και δεν θα τους ξεχάσουν. Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις στο τηλε- κόμμα!!!

ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ Ο ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ

Παρακαλώ όπως δημοσιεύσατε την επιστολή παραίτησης μου από το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ προς ενημέρωση των ψηφοφόρων του ΛΑ.Ο.Σ. Είμαι ιδρυτικό πρώην στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ, επί 10 έτη υπεύθυνος ΝΕ.Ο.Σ. Α' Πειραιώς ενώ διετέλεσα και αντιπρόεδρος της Φ.Ο.Σ.


Συναγωνιστές και συναγωνίστριες
Ο όρκος αγώνος που δώσαμε όλοι οι σύνορκοι όταν δημιουργήσαμε τον ΛΑ.Ο.Σ. μεταξύ άλλων ανέφερε: Ορκίζομαι να εργάζομαι για το καλό του έθνους και την ευημερία του λαού μας. Ορκίζομαι για μια Ελλάδα μεγάλη, ισχυρή, ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη και δυνατή. Ορκίζομαι το έθνος και ο λαός να προτάσσονται και αυτής της ζωής μου.
Την ώρα που ο λαός εξαναγκάζεται να μειώσει το βιοτικό του επίπεδο, υποβάλλεται σε περικοπές μισθών-δώρων-δεδουλευμένων συντάξεων και υποχρεώνεται ελέω κρίσης να καταβάλλει πλήθος άμεσων και έμμεσων φόρων έρχονται τα κόμματα και προσλαμβάνουν 232 υπεράριθμους υπαλλήλους στη βουλή. Ο κος πρωθυπουργός δεν πάγωσε τις προσλήψεις στο Δημόσιο; Επειδή οι υπέρμαχοι αυτής της ενέργειας ισχυρίζονται ότι υπάρχει νομοθετική ρύθμιση Σιούφα και ότι δήθεν δεν μπορεί να αγνοηθεί, τονίζω ότι η ελληνική βουλή έχει αγνοήσει και καταργήσει θεμελιωμένους παλαιούς νόμους εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Άρα υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Τα δικά μας παιδιά, τα γαλαζοαίματα, που χωρίς ΑΣΕΠ προσλαμβάνονται στο Δημόσιο με 16 εξωπραγματικούς μισθούς από 1900 μέχρι 3500 euro και τα παιδιά του λαού με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά που περιμένουν 10-15 έτη για να διοριστούν μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο με 12 μισθούς των 800 euro (και αν διοριστούν).
Οι βουλευτές , εάν ήθελαν, θα μπορούσαν με νέο νόμο να παγώσουν αυτές τις προσλήψεις. Ακόμη και ο πρωτοετής της Νομικής γνωρίζει ότι οι νόμοι καταργούνται από άλλους νέους νόμους που ρυθμίζουν διαφορετικώς την περίπτωση. Οι βουλευτές δεν το έκαναν διότι προφανώς ήθελαν να εξοφλήσουν κομματικά γραμμάτια. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι αντιπρόσωποι του λαού νομοθετούν με γνώμονα το ατομικό τους συμφέρον και ορίζουν οι ίδιοι τα προνόμιά τους(αποζημιώσεις, κρατήσεις, συντάξεις)...
Διαβάστε περισσότερα...

Αύγουστος 1974: 2η φάση της εισβολής


Συμπληρώνονται φέτος 36 χρόνια από τη 14η Αυγούστου 1974, ημέρα κατά την οποία ο βάρβαρος Αττίλας εισέβαλε για δεύτερη φορά στο αιματοβαμμένο μας νησί. Σε αυτή τη φάση η Τουρκία ολοκλήρωσε το προμελετημένο έγκλημα, που είχε σχεδιάσει αφού κατέλαβε την Αμμόχωστο, την Καρπασία και τη Μόρφου. Έτσι, το 37% του εδάφους της Κύπρου παραμένει... υπό κατοχή και χιλιάδες πρόσφυγες στερούνται ακόμα το δικαίωμα της επιστροφής στις πατρογονικές τους εστίες.Με αυτήν την πράξη φάνηκε ξεκάθαρα πως ο σκοπός της Τουρκίας δεν ήταν η ειρηνική επέμβαση όπως υποστηρίζει η τουρκοκυπριακή προπαγάνδα, αλλά η κατάκτηση εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εδώ και τόσα χρόνια η Άγκυρα αγνοεί τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που απαιτούν το σεβασμό της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από την άλλη, το 1983 ο Ντενκτάς ανακήρυξε το ψευδοκράτος («Τ.Δ.Β.Κ.») και από τότε συνεχίζεται ο εποικισμός των κατεχόμενων εδαφών, με προφανή στόχο την αλλοίωση του δημογραφικού χαραχτήρα της Κύπρου και την εδραίωση της διχοτόμησης .Παρά την τουρκική αδιαλλαξία και επιθετικότητα, η πολιτική μας ηγεσία αυτοεγκλωβίζεται στα πλαίσια της Δ. Δ. Ομοσπονδίας, αποενοχοποιώντας την Τουρκία από τα διαχρονικά της εγκλήματα στην Πατρίδα μας. Είναι αδιανόητο η πολιτική μας ηγεσία να αποδέχεται τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής και να συμμερίζεται την άποψη πως το Κυπριακό είναι πρόβλημα δύο κοινοτήτων συνομιλώντας με τον δήθεν κατοχικό "Τ/κύπριο ηγέτη" και όχι απευθείας με την Άγκυρα.Η Ένωση Κυπρίων Φοιτητών ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ Αθήνας προειδοποιεί ότι τα ομοσπονδιακά σχέδια λύσης νομιμοποιούν την παράνομη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία, ενώ παραχωρεί νομική υπόσταση στο ψευδοκράτος. Ζητούμε την επανατοποθέτηση του Κυπριακού ως προβλήματος παράνομης εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εποικισμού. Απαιτούμε την καταδίκη της Τουρκίας για τα εγκλήματά της στην Κύπρο και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην πατρίδα μας, την επιστροφή των Ελλήνων προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες και την εκδίωξη των Τούρκων εποίκων – εγκληματιών πολέμου.Η Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ θα συνεχίζει τον αγώνα διαφώτισης που διεξάγει εδώ και 43 χρόνια στην Αθήνα και στην Κύπρο με μόνο σκοπό την Απελευθέρωση της Κύπρου.

 ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ Διαβάστε περισσότερα...

Διαδίκτυο: Ελπιδα του Έθνους

Σην Ελλάδα σήμερα μια καταπληκτική αρμονία βασιλεύει οι τράπουλλες σημαδεμένες, τα ζάρια "καραγκιοζάκια", μονά-ζυγάδικά μας . Οι κήρυκες της υποταγής και της ακινησίας κλεισμένοι στην ναρκισσίστικη γυάλα τους αναθεματίζουν τις ελεεινές πολιτικές συντεχνίες, την αναξιοκρατία, το καθεστώς, τους εργατοπατέρες, τους κουκουλοφόρους. Πέραν από μία αρθρογραφία του αναθέματος δεν μας λένε πώς και γιατί φθάσαμε ως εδώ που φθάσαμε, στο τελευταίο σκαλί στου "κακού τη σκάλα". Σε τελευταία ανάλυση κατά βάθος όλοιδιαβάζουμε την ίδια εφημερίδα παρακολουθούμε την ίδια τηλεόραση Επιφανειακές αντιζηλίες, ψευδείς διενέξεις φαίνονται να τις χωρίζουν. Όταν όμως πρόκειται για το συνδικάτο των συμφερόντων, που έχει μοιράσει προς ίδιον όφελος όλα τα όργανα της εξουσίας μία ξαφνική ταυτότητα απόψεων τους ενώνει. Σιωπή για τα καμμένα βιβλιοπωλεία. Σιωπή για τις καταστροφές των σχολείων. Σιωπή για το δράμα των μεροκαματιάρηδων που καταστρέφονται οι περιουσίες τους από τα τσιράκια του παρακράτους. Εκείνη την στιγμή δεν υπάρχουν μεταξύ τους περισσότερες διαφωνίες από εκείνες που υπάρχουν μεταξύ των ιεροκηρύκων διαφορετικών θρησκειών, όταν φωνάζουν εναντίον των Απίστων και των αθέων.
 
Έτσι δεν έχουμε κανένα τρόπο να διαλέξουμε μεταξύ των απόψεων που θα μας επέτρεπαν να τοποθετηθούμε, όπως δεν έχουμε κανένα τρόπο να επιλέξουμε μεταξύ των υποψηφίων που μπορούμε να εκλέξουμε και απλά διαλέγουμε όπως θα διαλέγαμε από τον κατάλογο με τα φαγητά στην ταβέρνα ή το εστιατόριο. Τα γεγονότα μας παρουσιάζονται παντού με την ίδια συγκάλυψη. Οι αξίες μας παρουσιάζονται σύμφωνα με μία ενιαία ιεραρχία. Και δεν μπορούμε να διαβάσουμε τα νέα του κόσμου παρά μόνο μέσα από ένα κόσκινο, που μας επαναφέρει συνέχεια στα μάτια μερικά σαφή παραπτώματα και που μας φράζει παντοτινά άλλους ορίζοντες που υποτίθεται πώς "δεν υπάρχουν".
Ακριβώς όπως σε μία δικτατορία, όπου ΜΜΣ λιγότερο "ποικίλα" από τα δικά μας, αλλά κατά βάθος ίδια με αυτά, παραμορφώνουν ή αποκρύπτουν με επιμονή από τους πολίτες μερικά μέρη του κόσμου και δεν φωτίζουν πάρα΄μόνο την όψη του κόσμου που πρέπει να δουν...

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP