Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ! ΗΘΟΠΟΙΟ ΔΙΟΡΙΣΕ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!

Αντί ο Λοβέρδος να διορίσει τον πατενταρισμένο γαύρο Τάκη Τσουκαλά Διοικητή μονάδας Υγείας και συγκεκριμένα του Κ.Π.Π. ΜΙΧΑΛΗΝΕΙΟ, προτίμησε τον επίσης γαύρο ηθοποιόΘάνο Καληώρα, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε σήριαλ του Φώσκολου.
Το σκεπτικό του Λοβέρδου είναι πως...
Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο ειδήσεων 1821...

Α΄ ΠΡΑΞΗ
Πρόσωπα
Πρετεντέρμπεης (μεσήλιξ δημοσιογράφος, σαφώς αρνητικά διακείμενος προς την επανάσταση, πιθανότατα ... μάλλον σίγουρα ρουφιάνος του Σουλτάνου)
Στάη Σουλτάνα (το αυτό...)
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (ο Γνωστός)

(Ακούγεται μουσική εισαγωγής τηλεοπτικής εκπομπής. Ο Πρετεντέρμπεης φτιάχνει τα χαρτιά του. Μόλις τελειώνει η μουσική αρχίζει να μιλάει)

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ: κυρίες και κύριοι, Καλησπέρα...
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγαλύτερα ταξίδια για να εξοικονομήσουν καύσιμα

Εσείς τι λέτε; Τις υπερωρίες θα τις πληρώσουν στους εργαζόμενους;
Έκπληκτοι επιβάτες πλοίου που ταξίδευε για Νάξο, πληροφορήθηκαν από τα μεγάφωνα ότι αντί για τέσσερις ώρες θα κάνουν… έξι! Το πλοίο είχε κόψει ταχύτητα, για να κάψει λιγότερα καύσιμα! Αυτό κατήγγειλαν οι επιβάτες του πλοίου, οι οποίοι τελικά έφτασαν με καθυστέρηση...
Διαβάστε περισσότερα...

Έλληνα άκου τι λένε για σένα οι προδότες για σένα στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους.....

Διάλογος Τράγκα με γνωστό πατριδέμπορα ΝουΔούκο.ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ....
Διαβάστε περισσότερα...

Μοναδικός σκοπός:Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι...


 Γράφει η Ηλιογέννητη


Για να κάνεις επανάσταση χρειάζεσαι την αιτία... Για να τη βρεις προέχει να ανακαλύψεις τον εαυτό σου, κυρίως τι ΔΕΝ αντέχεις και θες να το αλλάξεις... Βάσει της προσωπικότητάς σου θα χαράξεις το δρόμο που ΕΣΥ θέλεις να ακολουθήσεις, μακρυά απο στερεότυπα και κανόνες που σε θέλουν...
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Anonymous χτύπησαν και τη σελίδα του ΕΣΡ

Χτύπησαν και τη σελίδα του ΕΣΡ οι AnonymousΝέο χτύπημα πραγματοποίησαν οι Anonymous με στόχο αυτή τη φορά τη σελίδα του ΕΣΡ.
Στην προσωπική τους σελίδα στο Facebook οι Anonymous έστειλαν για ακόμα μια φορά ξεκάθαρο μήνυμα «Ο χορός ξεκίνησε. Tango down».
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες η σελίδα του ΕΣΡ παραμένει «κατεβασμένη»...
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσθετα μέτρα 2 δισ. ως το Μάιο θα πάρουν οι κατοχικοί αλήτες

Πρόσθετα μέτρα συνολικού ύψους έως και 2 δισ. ευρώ, όπως περικοπές μισθών και κοινωνικών παροχών θα λάβει έως τον Μάιο η κυβέρνηση, για να διασφαλίσει πώς θα καλύψει τις δημοσιονομικές αποκλίσεις που καταγράφονται στην εκτέλεση του...
Διαβάστε περισσότερα...

Μυστήριο με κράνος Έλληνα πολεμιστή ηλικίας 2.600 ετών

Μυστήριο με 2.600 ετών κράνος Έλληνα πολεμιστή!Ένα μπρούτζινο κράνος Έλληνα πολεμιστή που χρονολογείται από τον 6ο ή 50 αιώνα ανακαλύφθηκε στο Ισραήλ.

Το αρχαίο αυτό «κόσμημα» που είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, εντοπίστηκε στο βυθό της θάλασσας στο λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ ωστόσο ...
Διαβάστε περισσότερα...

Ήξεραν για τα κοιτάσματα στο Αιγαίο όταν μας έβαζαν στο Μνημόνιο !!!!

Σε μια νέα αποκάλυψη η οποία αφορά τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο και δη αυτά που βρίσκονται νότια της Κρήτης προχώρησε το WikiLeaks, σύμφωνα με δημοσίευμα του defencenet.gr. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα με βάση τη διαρροή των ενδοεταιρικών συνομιλιών των στελεχών του...
Διαβάστε περισσότερα...

Θύμα ληστείας ο πρώην δήμαρχος Μενιδίου

Δραματικές ώρες έζησαν ο πρώην δήμαρχος Μενιδίου Αναστάσιος Μουστακάτος, η σύζυγός του και ο γιος τους, στα χέρια πέντε αδίστακτων ληστών, που εισέβαλαν στο σπίτι τους, στην λεωφόρο Πάρνηθος στις 10 το βράδυ της Πέμπτης.
Οι δράστες...
Διαβάστε περισσότερα...

Έκραξαν άγρια τον Παπακωνσταντίνου

Ο Παπακωνσταντίνου θέλησε να δώσει συνέντευξη στην TV100 με φόντο τον εσωτερικό χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης,αλλά η συνέντευξη διακόπηκε στα πρώτα μόλις λεπτά από τις έντονες αποδοκιμασίες των εργαζομένων του Δήμου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP