Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΘΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ....

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ....

Διαβάστε περισσότερα...

Καταργούνται 9 δρομολόγια του ΟΣΕ από και προς Θεσσαλονίκη

ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ...


Ένα αξιόπιστο και πάμφθηνο μέσο όπως το τρένο συνεχίζει να απαξιώνεται με την κατάργηση σημαντικού αριθμού δρομολογίων από και προς Θεσ/νίκη.
Ας ελπίσουμε ότι θα είναι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες. (σσ.εγώ δεν το ελπίζω καθόλου, μόνιμη είναι η κατάργηση)
Σύμφωνα με νέα απόφαση του ΟΣΕ καταργούνται...

Προς Βέροια
των 7.06 για Θες/νίκη, 14.04, 15.10 μ.μ., 18.58 μ.μ. 22.22 μ.μ.
Προς Έδεσσα – Φλώρινα
5.45 π.μ. για Έδεσσα
9.44 π.μ. για Φλώρινα
13.38 μ.μ. για Έδεσσα
17.56 μ.μ. για Έδεσσα
21. 26 μ.μ. για Έδεσσα
Μετά την κατάργηση των δρομολογίων από τις 12. 20 για Θες/νίκη πηγαίνει 16.42 μ.μ. πολύ μεγάλο διάστημα.

Σύμφωνα με τον Αθηναϊκό τύπο η «μαύρη τρύπα» του ΟΣΕ που έχει ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ κάθε χρόνο μεγαλώνει με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τη λειτουργία των γραμμών που είναι ζημιογόνες εκτινάσσοντας το ετήσιο έλλειμμά του στο 1 δισ. ευρώ και το ημερήσιο έλλειμμα του περίπου σε 3 εκατ. ευρώ!
Αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο για τρεις γραμμές (από τις οποίες οι δύο στο δίκτυο της Πελοποννήσου) ο ΟΣΕ έχει ετήσιες ζημιές που ξεπερνούν τα 16,5 εκατ. ευρώ όταν τα έσοδα περιορίζονται μόνο σε μερικές χιλιάδες ευρώ.
Η περικοπή των γραμμών αυτών ή η λειτουργία τους μέσω προγραμματικών συμφωνιών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί μονόδρομο ώστε ο ΟΣΕ να μειώσει τα ελλείμματά του και να ισοσκελίσει τον ισολογισμό του μέχρι το Μάρτιο του 2011. Σε διαφορετική περίπτωση ο Οργανισμός θα βάλει «λουκέτο»...
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να εμβολίσουν ελληνικό αλιευτικό!!!

Μην πέφτετε απ τα σύνεφα!!!Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά


  • Το Αιγαίο εγκαταλείπεται στις τουρκικές διαθέσεις, ενώ ο πρωθυπουργός περνάει ένα ακόμη ξέγνοιαστο Σαββατοκύριακο
Η θρασύτητα των τούρκων μεγαλώνει καθημερινά, ως αντιστάθμισμα της πλήρους αδράνειας και ανικανότητας της ελληνικής κυβέρνησης και του Γιώργου Παπανδρέου, προσωπικά, να τοποθετηθούν με την πρέπουσα αυστηρότητα στην συνεχώς αυξανόμενη επιθετική διάθεση της Άγκυρας.
Το συγκεκριμένο περιστατικό, αν και έγινε από ιδιώτες τούρκους αλιείς, σηματοδοτεί την έναρξη ενός περίεργου κύκλου προκλήσεων, εάν αναλογιστεί ο καθένας μας τα Ίμια και πως είχε ξεκινήσει τότε το περιστατικό, από "ιδιώτες" που ανέβηκαν στην ελληνική βραχονησίδα και αφού κατέβασαν την ελληνική σημαία (την οποία πήραν και ως λάφυρο) στη συνέχεια τοποθέτησαν την τουρκική σημαία...!!! Ήταν και τότε ιδιώτες που "άναψαν" το φυτίλι και φτάσαμε να θρηνούμε τρεις έλληνες στρατιωτικούς (επισήμως) αλλά και η Άγκυρα κατόρθωσε να γκριζάρει την συγκεκριμένη περιοχή, αφού δεν είναι πλέον δυνατόν έλληνας πολίτης να επισκεφθεί τα Ίμια...
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΑ ΜΟΥΤΖΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ...

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ...

ΟΛΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ


Αφιερωμένες στον υποψήφιο βλαχοδήμαρχο Σπύρο Χατζάρα, τα τσιράκια και τους χορηγούς του. Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP