Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Συντρόφια της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;;;

το είδαμε εδώ

Το Δ.Σ της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων καταδικάζει την  δολοφονία του νεαρού εργάτη από δύο φασιστοειδή στη περιοχή των Πετραλώνων.
Στον κλάδο μας δεν θα αφήσουμε να περάσει το ρατσιστικό δηλητήριο. 
 Στα εργοστάσια Έλληνες και μετανάστες, μαζί δουλεύουμε στην μηχανή!!! μαζί τρώμε την εκμετάλλευση με το κουτάλι!!!  όσο καθυστερούν τα αφεντικά να πληρώσουν το μισθό του μετανάστη... εργάτη άλλο τόσο καθυστερούν και του Έλληνα!!! την ίδια μείωση στο μισθό με την επιχειρησιακή σύμβαση μας επιβάλουν!!! την ίδια εντατικοποίηση και απλήρωτη εργασία πρέπει να τους εμποδίσουμε ενωμένοι!!!  όπως εργαζόμαστε πάνω στις μηχανές Έλληνες και ξένοι εργάτες και παράγουμε το πλούτο για τα αφεντικά, έτσι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε όλο τον πλούτο που ανήκει στην τάξη μας!!!
 
Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι! Αυτό το ταξικό σύνθημα  πρέπει να γίνει πράξη παντού, στα εργοστάσια ,τα βιβλιοδετεία, βαθυτυπία, ατελιέ του κλάδου .
 Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
 
Τα τυπογραφεία έχουν γεμίσει με λαθρομετανάστες. Οι Έλληνες εργαζόμενοι οδηγούνται συστηματικά στην ανεργία. Οι Ελληνική οικογένεια υποφέρει καθημερινά
Συντρόφια, με 2.850.632 λαθρό που στηρίζετε,
είναι επόμενο να έχουμε επισήμως 1.350.725 άνεργους Έλληνες.
-----------------------------------------
 Και τώρα η είδηση:
 Το γεύμα του λαθρομετανάστη -λαθροεισβολέα- τρεις φορές 
ποιο ακριβό από του Έλληνα φοιτητή!!!
 Μια συνταρακτική πρωτοσέλιδη αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Πιο συγκεκριμένα, αποκαλύπτει πως το ελληνικό (;) δημόσιο πληρώνει πανάκριβα τα κέτερινγκ που έχουν αναλάβει τη σίτιση των περίπου 12.000 λαθρομεταναστών που κρατούνται στα κέντρα κράτησης. Χρεώνουν 5,8 ευρώ το γεύμα του κάθε λαθρομετανάστη, ενώ το κράτος δίνει μόνο 2,2 ευρώ για το φαγητό κάθε Έλληνα φοιτητή! Δηλαδή, τουλάχιστον 25 εκατομμύρια είναι τα ετήσια έξοδα σίτισης των λαθρομεταναστών, στα κέντρα κράτησης. Χώρια τα υπόλοιπα έξοδα (ψύξη- θέρμανση κ.τ.λ.) που τα πληρώνουν οι Έλληνες.
 Τον μεγαλύτερο ρατσισμό τον αντιμετωπίζουν οι Έλληνες στην ίδια μας την χώρα.-

4 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2013 στις 7:04 μ.μ.  

μακιαβελι,ακομα να σηκωσεις τα σφυροδρεπανα στο μπλογκ;πολυ το καθυστερησες.

Unknown 25 Ιανουαρίου 2013 στις 8:40 μ.μ.  

Να υποθέσω ότι είσαι υπερ της λαθρομετανάστευσης; H είδηση σ αυτό αναφέρεται. Εκτός αν είσαι γκαβός ανθρωπέ μου.

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2013 στις 9:01 μ.μ.  

"ΖΑΛΕΥΚΟΣ",γενικα μιλησα..

Unknown 26 Ιανουαρίου 2013 στις 10:39 π.μ.  

Γενικά μιλώντας το σφυροδρέπανο
είναι Κομμουνιστικό σύμβολο. Αποτελείται από ένα σφυρί, σύμβολο της εργατικής τάξης, και ένα δρεπάνι, σύμβολο των αγροτών. Το σφυροδρέπανο συμβολίζε την ένωση αγροτών και εργατών όοσν αφορά τη ρωσική επανάσταση, με τους μπολσεβίκους και τον Λένιν.

Σήμερα η χρισμοποίησή του από τυχωδιόκτες καπιταλιστές με τη φορεσιά του ''κομμουνιστή'' το έχει κάνει απωθητικό στο λαό. Αντίθετα,η Ελληνική Σημαία, σύμβολο Ενότητας του Ελληνικού Λαού μας εκφράζει και τη χρησμοποιούμε όσο κι αν κάποιοι ακροδεξιοί πολιτικοί τυχοδιώκτες την έχουν ταυτίσει με τις πολιτικές αμαρτίες τους. Επιπλέον ο συμβολισμός της ''Ελευθερία ή Θάνατος'' είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP