Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Video από τα επεισόδια του ΟΑΚΑ

Video από τα επεισόδια του ΟΑΚΑ

Διαβάστε περισσότερα...

Άρρωστη κοινωνία-Άρρωστο σύστημα


Για τον αγώνα επιτρέψτε μου δεν θα μιλήσω καθόλου. Δεν έχω καμία διάθεση να μιλήσω για το πώς στήθηκε η ομάδα, όταν έζησα από κοντά κάποιες καταστάσεις άρρωστες και επικίνδυνες για τη σωματική ασφάλεια του κάθε φιλάθλου. Το θέμα δεν είναι ποδοσφαιρικό, αλλά είναι κοινωνικό.
Το πρωτάθλημα αυτό δεν...
Διαβάστε περισσότερα...

Κρεμάστηκε στο κελί του κατηγορούμενος για τον βιασμό της κόρης του

Ο κρατούμενος είχε δέσει σεντόνι σε σημείο της οροφής για να σχηματίσει τον βρόγχο που τον έπνιξε.
Κρεμασμένος στο κελί του, στα αστυνομικά κρατητήρια Λεμεσού, βρέθηκε 44χρονος Ρουμάνος, ο οποίος είχε προφυλακιστεί την περασμένη Παρασκευή ως ύποπτος βιασμού της 20χρονης κόρης του.
Ο ιατροδικαστής...
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ στα Βρυλήσσια

Θα ηθελα να αναφερω ενα περιστατικο αρκετα σοβαρο και σημαντικο που εξελίχτηκε το μεσημέρι της Κυριακης έξω απο το πνευματικό κέντρο Βριλησσιων,που εκείνη την ώρα οι τραγικοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν να εκλέξουν νέο αρχηγό στο κοπάδι τους. Τα πράγματα έχουν ως εξής.Κατα το μεσημέρι διάφοροι κάτοικοι των Βριλησσιων χωρίς οποιαδήποτε πολιτική κατεύθυνση η προσχεδιασμο μαζεύτηκαν...
Διαβάστε περισσότερα...

"ΕΓΩ ΕΡΙΞΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΟΝ Γ.ΝΤΑΛΑΡΑ"

 Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΟΝ Γ.ΝΤΑΛΑΡΑ, ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
Τι επαγγέλλεσαι και πόσο χρονών είσαι;
Είμαι 23 χρονών άνεργος φοιτητής.
Ανήκεις σε κάποιον συγκεκριμένο κομματικό χώρο; Κομματικά δεν....
Διαβάστε περισσότερα...

O Κοντοπυράκης καίει τον Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα

Με συνέντευξη-βόμβα που παραχωρεί στη Real News της Κυριακής ο πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Μ. Κοντοπυράκης καίει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

“Καταγγέλλω...
Διαβάστε περισσότερα...

ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΤΕ ΡΕΕΕ…

Ούτε επιθεωρησιακό νούμερο τρίτης κατηγορίας οι Βουβουζέλειες εκλογές του ενός «αρχηγού»! Τα έχουν χαμένα οι εγκεφαλοπλατύποδες του υπό διάλυση ΠΑΣΟΚ που περιμένανε τους μαλάκες με τις πράσινες σημαίες και τις κονκάρδες του Μπένυ να κάνουν δυναμική παρουσία στα εκλογικά κέντρα… Χέστηκε η φοράδα στο Γιενί Τζαμί… Άδεια τα εκλογικά κέντρα και οι προσερχόμενοι σαν τα χελιδόνια στο σύρμα…
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ


Υπαρχει Ελληνας σήμερα πού πιστεύει οτι στο ΠΑΣΟΚ είπαν την αλήθεια .? Αδιαφάνεια, χοντροκομμένη νοθεία, εγκάθετοι που ψηφισαν τουλάχιστον από πέντε φορες ο καθένας σε διαφορετικά τμήματα, και ψέμματα με τη σέσουλα. Αλλωστε...
Διαβάστε περισσότερα...

Επεισόδια και οριστική διακοπή στο ντέρμπι

Σε τρεις... δόσεις έγιναν τα επεισόδια στο Ολυμπιακό στάδιο! Πριν την σέντρα, στο ημίχρονο και στο 83' όπου διακόπηκε και οριστικά το «ντέρμπι» της ντροπής!

Οι φόβοι που υπήρχαν...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP