Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Τα καρτούν «κατέλαβαν» το Facebook-Kάποιοι κάνουν πειράματα για να δουν πόσο πρόβατα είμαστε

Με εικόνες από κινούμενα σχέδια, αντί για φωτογραφίες ανθρώπων, γέμισαν εκατοντάδες προφίλ στο Facebook την τελευταία εβδομάδα.

Η «κινητοποίηση» των Ελλήνων χρηστών ήταν μαζική. Το μήνυμα που κυκλοφόρησε στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στις αρχές του μήνα, έγραφε: «Από 15 έως 20 Νοεμβρίου ας αλλάξουμε όλοι τις φωτογραφίες των προφίλ μας, αντικαθιστώντας τις με κάποια φωτογραφία ήρωα των παιδικών μας χρόνων. Σκοπός αυτού του παιχνιδιού είναι να μην υπάρχει ανθρώπινη φωτογραφία για λίγες ημέρες στο Facebook».

Μπορεί ο στόχος να μην επετεύχθη πλήρως, ωστόσο... το Facebook πλημμύρισε από εικόνες του Ντόναλντ, του Μίκυ, του Τομ και του Τζέρρυ, του Σπάιντερμαν και άλλων δημοφιλών καρτούν.

Δεν έλειψαν και οι κινηματογραφικοί ήρωες του Τιμ Μπάρτον, αλλά ούτε και ο Καραγκιόζης.

Κανείς δεν γνωρίζει από ποιον και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή η κίνηση. Ένα από τα συμπεράσματα που εξήχθη, πάντως, είναι ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στο Ίντερνετ μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσο εξαιρετικά ταχείας διάδοσης ενός μηνύματος, κάτι που έχει αποδειχθεί και με πιο «σοβαρά» ζητήματα, όπως ο΄συντονισμός εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Ο καπιταλισμός είναι ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΣ!!

Έγραφε η ύαινα το Δεκέμβρη του 2009

Ο κόσμος στρέφεται στην εξατομίκευση τσακισμένος από την αγωνία της επιβίωσης και την ιδεολογία της μηδενικής προσπάθειας. Απογοήτευση, οργή απάθεια, εξαγορά και τελικά η παραίτηση.

Τώρα βεβαία οι πολιτικάντηδες δεν χρειάζονται το πελατειακό σύστημα. Το δημόσιο γέμισε. Έφεραν νέους ψηφοφόρους. Πιο πιστούς πιο πειθήνιους, πιο υποτελείς, πιο δουλικούς. Τους χθεσινούς λαθρομετανάστες που ονόμασαν μετανάστες.
Μια ψευτοελλάδα για να μεγιστοποιεί τα κέρδη του το κεφάλαιο.
Ο καπιταλισμός θέλει να αφανίσει τα Έθνη. Θέλει μόνο ετερόκλητους όχλους καταναλωτών.

Αυτό που δεν θέλουν να καταλάβουν οι ''επαναστάτες'' του γλυκού νερού είναι ότι οι παραγωγικές σχέσεις, οι παραγωγικές δυνάμεις, δεν έχουν καμιά σχέση με τα Έθνη.
Το Ελληνικό Έθνος προϋπήρχε χιλιάδες χρόνια πριν τον Μαρξ και τον Μπακούνιν.

Τα Έθνη δεν είναι τα παράσιτα της ιστορίας.
Οι καπιταλιστές είναι τα παράσιτα του Έθνους!!

Μόνο αν το πατριωτικό κίνημα συνειδητοποιήσει ότι ο καπιταλισμός είναι ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΣ και ΣΗΜΕΡΑ πατριωτικός αγώνας ΣΗΜΑΙΝΕΙ αντικαπιταλιστικός αγώνας έχει προσδοκία νίκης και τελικά διάσωσης του Ελληνικού Έθνους.
Αλλιώς θα εγκλωβίζεται σε διχαστικά σύμβολα, ιστορικά θέσφατα, και ''θεσμικοτητες'' με αποτέλεσμα τον πολυκερματισμό, την εκτροπή από κοινούς στόχους και τελικά την πολυδιάσπαση μέσα από την έλλειψη αποτελέσματος.
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Το "Εγχειρίδιο" είναι από τα κείμενα εκείνα που, χωρίς υπερβολή, σημάδεψαν το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα.
Αυτό το μικρό βιβλίο, χωρίς πολιτικές μεγαλοστομίες, λογοτεχνικές φιοριτούρες, πολύπλοκες "τεχνικές", συμβουλές και εξεζητημένες οδηγίες υπήρξε η Βίβλος για το σύνολο των οργανώσεων ένοπλης πάλης ανά την υφήλιο: απ τα αντάρτικα κινήματα της Λατινικής Αμερικής έως τις Ερυθρές Ταξιαρχίες και τον Ιαπωνικό Κόκκινο Στρατό.

θα το βρείτε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδο έγινε ο Μπουτάρης στη Hurriyet


Την τιμητική του έχει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κύριος Μπουτάρης, από την τουρκική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Hurriyet, μετά τις δηλώσεις του περί μνημείου των νεότουρκων που προτίθεται ως δήμαρχος να κατασκευάσει στην Θεσσαλονίκη.

Το πρωτοσέλιδο της σημερινής Hurriyet φιλοξενεί τον Γιάννη Μπουτάρη με αφορμή την συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου όπου μεταξ άλλων ανέφερε ότι θα κατασκευαστούν μνημεία για τους Εβραίους και τους Τούρκους.

Ο τίτλος της Hurriyet είναι "Τουρκικό μνημείο στην Θεσσαλονίκη". Κάτι που προκύπτει από την δεδηλωμένη πρόθεσή του να τοποθετήσει στην πλατεία Ελευθερίας "μνημείο για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες του Ολοκαυτώματος και την Επανάσταση των Νεότουρκων" τονίζοντας παράλληλα πως η πλατεία αυτή ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Μία πρωτοβουλία που σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη έχει σχέση με την αντίστοιχη δυνατότητα των Ελλήνων που πηγαίνουν στην Αγία Σοφία να προσκυνήσουν. Εξάλλου, ο ίδιος δήλωσε ξεκάθαρα στην συνέντευξή του πως "δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αρνούμαστε την Ιστορία γιατί αυτοί οι άνθρωποι έζησαν εδώ".

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση του Π.Ε.Σ ενάντια στο ΔΝΤ και την κάρτα του πολίτη

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος διοργανώνει εκδήλωση- ομιλία την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 12μ.μ. στο ξενοδοχείο "ΕΙΡΗΝΗ", Ελ.Βενιζέλου 13 στη Χρυσούπολη Καβάλας. Θέμα της ομιλίας θα είναι "η Ελλάς στη δίνη του Δ.Ν.Τ. και της Νέας Τάξης Πραγμάτων" , ενώ αναφορά θα γίνει και στην κάρτα του πολίτη.
Ομίλητές θα είναι η ηρωική δασκάλα του Έβρου, Χαρά Νικοπούλου, ο Πρόεδρος του ελληνορθοδόξου συλλόγου "Μέγας Βασίλειος" Θεσσαλονίκης, Θεοδωρίδης Αναστάσιος και ο πρόεδρος του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, Χάμος Αστέριος. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο σύγχρονος ήρωας του ελληνισμού, Σταύρος Λάλας, ο οποίος θα απευθύνει και χαιρετισμό. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους και δε θα σταλούν ιδιαίτερες προσκλήσεις.

Μετά τιμής για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας
Χάμος Αστέριος Τσιλοπάνος Πάρις
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP