Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

''Ουτοπικός στόχος τα 50 δις''

Δείτε στο τέλος τη γελοία πρόβλεψη του ΟΟΣΑ...Απόλυτα συγχρονισμένοι οι διεθνείς τοκογλύφοι και τα τσιράκια τους προσπαθούν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα του ΔΝΤ, τη χρησιμότητα των νέων φορομπηχτικών μέτρων, την αναγκαιότητα αποκρατικοποιήσεων (ξεπούλημα) και τη μελλοντική επιτυχία της συνταγής της Τρόικας. 

Ως ανέφικτο, υπό τις παρούσες συνθήκες, χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας οι Financial Times.

"Εάν η κατάσταση δεν ήταν τόσο κρίσιμη, αυτό το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα μπορούσε να προκαλέσει θαυμασμό. Όμως...
Διαβάστε περισσότερα...

Λυτρωτική για την Ελλάδα η χρεοκοπία

Ως λυτρωτικό χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας για την Ελλάδα η βρετανική εφημερίδα Guardian. Αυτό που κρατάει την Ελλάδα από το να χρεοκοπήσει είναι οι συνέπειες για τις τράπεζες.

Μπορεί η λέξη χρεοκοπία να είναι κατά μία έννοια απαγορευμένη για τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά μακροχρόνια κατά τη βρετανική εφημερίδα Guardian ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποδειχθεί λυτρωτικό για την οικονομία της χώρας.

"Είναι πραγματικά "πολιτική αυτοκτονία" η χρεοκοπία;" είναι το ερώτημα που...
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΙΝΤΙΜΙΝΤΙΑ, ΤΗΣ ΑΦΡΑ ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!

Από νωρίς το πρωϊ Λυριτζής και Οικονόμου στον "ΣΚΑΪ" δεν έπαψαν στιγμή να πατρονάρουν το αποψινό κάλεσμα των "αγανακτισμένων" στο Σύνταγμα... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΜΟΝΗ! Εργολαβία την έχουν πάρει τη δουλειά! Αμέτρητες οι αναφορές του και οι αναμασήσεις περί του θέματος! Γενικά το "ΣΚΑΪ" γνωστό για την προσπάθεια της ιστορικής παραχάραξης, φαίνεται να ηγείται της όλης προσπάθειας... Στο κατόπι τους όλα τα ΜΜΕ που προβάλλουν με μανία το αόρατο κάλεσμα! Όμως ποιοί άλλοι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια;

Μα φυσικά το ιντιμίντια του Σόρος, με διακεκριμένη ανάρητηση του στο ημερολόγιο εκδηλώσεων του... (Κλίκ στην φωτό)


Κι επειδή δεν λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή...
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεσηκώνονται και στο Μοσχάτο για τους λαθρομετανάστες

Συγκέντρωση την Τετάρτη 25/5 στις 7μμ στο Ξενοδοχείο Φοίβος στο Μοσχάτο για το θέμα των μεταναστών.

Με αφορμή αυτό: Ξενοδοχείο στο Μοσχάτο ετοιμάζει κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών 

Έντονες φήμες για το ξενοδοχείο ΦΟΙΒΟΣ έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στο Μοσχάτο.

Επικοινωνήσαμε με κατοίκους της περιοχής και μας ενημέρωσαν ότι σύντομα στο ξενοδοχείο θα μεταφερθούν αλλοδαποί από διάφορα μέρη της Αθήνας.

Κάτοικος που είναι κοντά στην υπόθεση, μας ενημέρωσε πως το θέμα αρχίζει και ξεφεύγει.

Ήδη το ξενοδοχείο έχει υπογράψει συμβόλαιο με κάποιον επιχειρηματία και μέσα σε μικρό χρόνο αλλοδαποί είναι έτοιμοι να μετακομίσουν στο Μοσχάτο.

Πληροφορίες λένε πως...
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΩΝΑΞΑΝ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ "ΚΑΝΤΕ ΗΣΥΧΙΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ''

ΥΠΟΠΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΩΝ ΜΜΕ,ΠΟΥ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ" ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ!

Ομολογούμε πως είναι πολύ πιασάρικο:Οι "αγανακτισμένοι" Ισπανοί,να χλευάζουν εμάς τους καλοπερασάκηδες Έλληνες για την απραξία και την απάθειά μας απέναντι στα τόσα φορολογικά μέτρα,την ανεργία κλπ.

Τι γίνεται όμως όταν...
Διαβάστε περισσότερα...

Περί ''αγανακτισμένων'' το ανάγνωσμα...

Αποφασίσαμε ενώ δεν είχαμε σκοπό να ασχοληθούμε με το ζήτημα καθότι φαίνεται πως μερικοί νομίζουν πως έχουν να κάνουν με ηλίθιους.

Όλη η ιστορία ξεκίνησε μετά τους ''αγανακτισμένους'' της Ισπανίας. Με αφορμή αυτό το γεγονός λοιπόν οι...
Διαβάστε περισσότερα...

Στο τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα η Βήχου!

Επιτέθηκε με εντομοκτόνο σε μια κάτοικο στο 6ο διαμερισματικό Συμβούλιο!

Όλα έγιναν στο διάλειμα της συνεδρίασης του 6ου διαμερισματικού Συμβουλίου. Η γνωστή ''διακτινιζόμενη'' κάτοικος Κυψέλης, Βοτανικού, Ριζούπολης, Αγίου Παντελεήμονα κτλ του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε αναίτια σε μια κάτοικο που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στον Άγιο Παντελεήμονα και ανήκει στην τοπική επιτροπή που πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις.

Η κάτοικος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και αμέσως μετά...
Διαβάστε περισσότερα...

H ΝΕΤ έδειχνε τσόντα την ώρα που μιλούσε ο Λοβέρδος! (video)

Έγινε και αυτό στην ΕΡΤ- Αγία Παρασκευή, μεγάλα τα θαύματά σου! Στο σκηνικό της εκπομπής της Έλλης Στάη υπάρχουν κάποιες οθόνες τηλεοράσεων που εκπέμπουν κανονικά το πρόγραμμα ξένων (συνήθως) καναλιών. Τα κανάλια που επιλέγονται, κατά τεκμήριο είναι ενημερωτικά- ασφαλιστική δικλείδα για να αποφεύγονται οι κακοτοπιές. Ωστόσο....
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP