Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Αναμένεται μεγάλη αύξηση τιμών στα βασικά είδη διατροφής το Φθινόπωρο

Προετοιμαστείτε...

Μεγάλη αύξηση τιμών αναμένεται από το φθινόπωρο στα βασικά είδη διατροφής, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των διεθνών τιμών στα δημητριακά (σόγια, σιτάρι, καλαμπόκι). Αυτό φέρνει ανατιμήσεις στις ζωοτροφές και έχει ως αποτέλεσμα την εκτίναξη του κόστους της κτηνοτροφίας. Ποσοστιαία, η αύξηση που...
Διαβάστε περισσότερα...

Καβάλα: 63χρονος βίαζε 9χρονη για τρία χρόνια

Κρεμάλα στους πρεζέμπορους και τους παιδεραστές 

Ένας 63χρονο συνελήφθη στην Καβάλα, μετά την καταγγελία ανήλικης κοπέλας ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά για τρία χρόνια.

Η 9χρονη, εγγονή της καταγόμενης από τη Βουλγαρία συζύγου του συλληφθέντος, χθες το πρωί, με τη συνοδεία της θείας της μετέβη...
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΑΥΛΑΙΑ ΠΕΦΤΕΙ...H νεοταξίτικη ''Πυθία'' λάλησε


Προφήτης τετελεσμένων ο Σταύρος Ψυχάρης, μας προετοιμάζει για την επιστροφή στη δραχμή!

Διαβάστε τι έγραψε πριν λίγες μέρες στα ''ΝΕΑ''

Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας θεωρείται εθνικό κεκτημένο. Στις τελευταίες εκλογές μάλιστα η παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ υπήρξε κυρίαρχο σύνθημα των νικητών.

Πώς φθάσαμε στο σημείο οι...

Διαβάστε περισσότερα...

"Να προετοιμαζόμαστε για διάλυση του ευρώ"

Φωτιά και μπούρμπερη στο νεοταξίτικο κατασκεύασμα... 

Αναστάτωση στη φινλανδική κυβέρνηση και προβληματισμό στην ευρωζώνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Έρκι Τουομιόγια, ο οποίος έκανε λόγο για προετοιμασίες για τη διάλυση του ευρώ.

Οι δηλώσεις του...
Διαβάστε περισσότερα...

Οι "χλιδάτες" διακοπές του Παπανδρέου σε σουίτα 1.020 ευρώ

Διακοπές χλιδής για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σε πεντάστερο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με δημοσίευμα, διέμενε σε σουίτα αξίας.....
Διαβάστε περισσότερα...

Στα 303,5 δισ. ευρώ σκαρφάλωσε το δημόσιο χρέος

 Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για το δημόσιο χρέος σε ότι αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2012
Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο : Εν ψυχρώ πυροβολισμός πίτμπουλ από αστυνομικό στη Νέα Υόρκη

Σοκαρισμένοι ήταν όσοι περαστικοί βρέθηκαν μάρτυρές του πυροβολισμού ενός πίτμπουλ από έναν αστυνομικό κοντά στη Δεύτερη Λεωφόρο του  East Village  της Νέας Υόρκης.
Ο αστυνομικός περιπολούσε .....
Διαβάστε περισσότερα...

Η "Ντίσνεϊλαντ" της Χεζμπολάχ κόστισε 4 εκατ. δολάρια (βίντεο)

Μα τι "αντίσταση"  κάνει ο Χασάν Νασραλάχ !!!!! αρχηγός της Χεζμπολάχ από το 1992
και οι Εβραίοι δεν έχουν τα μέσα να τον καταστρέψουν. Ρε τρέλα που πουλάνε οι άνθρωποι!

Το πάρκο βρίσκεται στην Mleeta στα νότια της χώρας. Εκτιμάτε ότι κόστισε  4 εκατ. δολάρια ενώ το έχουν επισκεφτεί χιλιάδες πολίτες  από τις 25 Μαΐου που άνοιξε.
Η βόλτα ξεκινάει από την "Αβυσσο", έναν τεράστιο κρατήρα, που προκάλεσαν οι βομβαρδισμοί, γεμάτο......
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεφτιλίζεται και στην Μεσσηνία το ΚΚΕ

 Το καραγκιοζιλικι των κουκουέδων δεν έχει σταματημό...διαβάστε !
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για το θέμα των μεταναστών
Με αφορμή την επιστολή του δημάρχου Καλαμάτας που ζητά να εξαπολύσουν οι αρχές κυνηγητό σε βάρος των μεταναστών
Πριν από μερικές μέρες ο δήμαρχος Καλαμάτας ζήτησε στην ουσία να ξεκινήσει κατασταλτική επιχείρηση, αντίστοιχη με αυτή της Αθήνας, τον λεγόμενο «Ξένιο Δία», και στην πόλη της Καλαμάτας. Με αφορμή αυτή την επιστολή η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Με επιστολή του ο εκλεγμένος με τη ΝΔ δήμαρχος Καλαμάτας καλεί τις αρμόδιες αρχές να εξαπολύσουν πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες - πρόσφυγες. Η παρέμβαση του δημάρχου είναι ένας ακόμα κρίκος στις παρεμβάσεις "αρχόντων" της Τοπικής Διοίκησης της περιοχής μας στην ίδια κατεύθυνση. Είναι συνέχεια των γεγονότων στο Δήμο Ευρώτα, στο λιμάνι της Πάτρας κ.λπ. Βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τη συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ).
Για γέλια...όταν μιλάς για μεταναστευτική πολιτική απο ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ δηλαδή τους νεοταξίτες και βλέπεις οτι κυνηγάνε τους αλλοδαπούς είσαι ή ψυχοπαθής ή πορωμένος.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας συνδέει - κατά την προσφιλή...
Διαβάστε περισσότερα...

Γελοιοποιούνται συνεχώς στον Ριζοσπάστη.

Δεν έχουν ενημερωθεί καλά στον Ριζοσπάστη και έχουν βγάλει μέχρι και το πόρισμα ...
Δεν έχουν βαρεθει να γίνονται συνεχώς ρόμπες αλλά το ωραίο είναι πως μέσα στις τόσες π@π@ριές που γράφουν παραδέχονται οτι οι μπάτσοι πιάνουν Έλληνες αν τυχόν φτερνιστεί κανένας λαθρομετανάστης...διαβάστε το νέο άθλιο αντιρατσιστικό άρθρο των προδοτών της εργατικής τάξης.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Νεκρός από μαχαιριές φασιστοειδών νεαρός Ιρακινός
Αυξάνονται οι επιθέσεις σε βάρος μεταναστών σε όλη τη χώρα
Νεκρός από μαχαιριές φασιστοειδών έπεσε τα ξημερώματα της Κυριακής ένας νεαρός Ιρακινός, στο κέντρο της Αθήνας. Τα πέντε άτομα, με καίρια χτυπήματα, σκότωσαν τον 20χρονο στην οδό Αναξαγόρα 17. Μέχρι...
Διαβάστε περισσότερα...

Τρισέγγονος του Παύλου Μελά ζει στο Σίδνεϊ!

Απόγονοι του ήρωα των Μακεδονικών Αγώνων, Παύλου Μελά, «ζουν και βασιλεύουν στην Αυστραλία»- ο τρισέγγονός του, με το ίδιο όνομα, είναι κάτοικος Σίδνεϊ και διατηρεί φαρμακείο.

Πρόκειται για μία όχι και τόσο γνωστή πτυχή της ομογενειακής ιστορίας, καθότι ο εγγονός του, Παύλος Μελάς, υπήρξε κι εκείνος ένας «χαμηλών τόνων και ταπεινός άνθρωπος», που δεν διαλαλούσε την καταγωγή του.

Όλα ξεκίνησαν το 1949, όταν μετανάστευσε στους «Αντίποδες» ο εγγονός Παύλος Μελάς, ενώ πατέρας του ήταν ο Μιχάλης, γιος του ηρωικού αγωνιστή. Ο Παύλος Μελάς είχε έρθει με τη σύζυγό του, Ευθυμία, και τα τέσσερα έως τότε παιδιά τους που είχαν αποκτήσει στην Ελλάδα (στην Αυστραλία απέκτησαν...
Διαβάστε περισσότερα...

Η Opel συζητά μειώσεις ωραρίου

παντού οι καπιταλιστές τα ίδια σκ@τ@ είναι...

Σε συζητήσεις με εργατικά σωματεία βρίσκεται η διοίκηση της Opel, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δημοσίευμα της «Allgemeine Zeitung», προκειμένου να συμφωνηθεί μειωμένο ωράριο εργασίας για τους εργαζομένους στο βασικό της εργοστάσιο στο Ruesselsheim, κοντά στη Φρανκφούρτη.

«Λόγω των επιδεινούμενων συνθηκών στην αγορά της Ευρώπης, η διοίκηση της Adam Opel AG διαπραγματεύεται με το σωματείο IG Metall σχετικά με τη μείωση των ωρών εργασίας στο Ruesselsheim» αναφέρει η Allgemeine Zeitung, επικαλούμενη...
Διαβάστε περισσότερα...

Γαλλία: μετά τα επεισόδια, η ώρα των συλλήψεων

Δεν κρύβεται με τίποτα πλέον το πρόβλημα ! Παντού , σε κάθε χώρα όπου υπάρχουν λαθρομετανάστες , οι εξεγέρσεις διαδέχονται η μια την άλλη. Ο "Ζούγκλας" πάει να το περάσει χλιαρά αλλά δεν !

Η γαλλική αστυνομία προέβη σήμερα στις πρώτες συλλήψεις έπειτα από τις εξεγέρσεις που σάρωσαν ένα λαϊκό προάστιο στην πόλη Αμιένη, στον βορρά, την ώρα που η σοσιαλιστική κυβέρνηση μελετά την κατάρτιση και την εφαρμογή μίας εναλλακτικής πολιτικής από εκείνη που κληρονόμησε από την δεξιά, στον τομέα της ασφάλειας.

Εκπρόσωπος της περιφέρειας της Αμιένης έκανε λόγο...
Διαβάστε περισσότερα...

Καρτέρι θανάτου για 20 σιίτες στο Πακιστάν

Είδηση για αντιρατσιστές , για να μην έχουν αμφιβολία οτι οι Ισλαμιστές σφάζονται και μεταξύ τους χωρίς πολλά πολλά...

Ένοπλοι εκτέλεσαν σήμερα 20 σιίτες, τους οποίους ανάγκασαν να βγουν διά της βίας από ένα λεωφορείο σε δρόμο στο Βόρειο Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία, σημειώνοντας ότι πρόκειται για την τρίτη επίθεση αυτού του είδους που πραγματοποιείται στην περιοχή από την αρχή του έτους.

Η σφαγή έγινε 100 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ.

Οι επιθέσεις, που έχουν στόχο σιίτες και αποδίδονται σε...
Διαβάστε περισσότερα...

Άγρια επεισόδια μεταξύ Ρομά σε δύο πόλεις της Βουλγαρίας

Αντιγράφουμε απο το αντιρατσιστικό "ζούγκλα"...

Μαζικές διαμάχες μεταξύ φυλών Ρομά ξέσπασαν την Τετάρτη σε δύο πόλεις της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας, χωρίς όμως τα επεισόδια στις δύο περιοχές να σχετίζονται μεταξύ τους. Ο πρώτος άγριος καβγάς μεταξύ Ρομά που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ξέσπασε στο Μπλαγκόεβραντ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων “Novinite” επικαλούμενο την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Bgnes. Δεκάδες Ρομά κατέφτασαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται οι τέσσερις τραυματίες και τα αίματα «άναψαν», με αποτέλεσμα να χρειαστεί η κινητοποίηση των...
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελίες κατά της Ryanair για επικίνδυνη οικονομία καυσίμων!

Δεν μας κάνει καμία εντύπωση. Οι καπιταλιστές προκειμένου να κερδίσουν είναι ικανοί να γεμίζουν με σάλιο τα αεροπλάνα . Όπως ταίζουν με απόβλητα αντί για βελανίδι τα ζώα προσς σφαγή.

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες έκτακτες προσγειώσεις που πραγματοποίησαν στην Ισπανία αεροσκάφη της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair λόγω έλλειψης καυσίμων, πλέον και η «Γερμανική ένωση κυβερνητών αεροσκαφών Cockpit» καταγγέλλει πως η ιρλανδική εταιρεία τους ασκεί «σκληρές πιέσεις» για να κάνουν οικονομίες στην...
Διαβάστε περισσότερα...

Είδες ρε παιδί μου ; Πολωνός ήταν τελικά...

Τελικά δεν τους βγηκε... αλλοδαπός ο φονιάς των αλλοδαπών και όχι ρατσιστικό έγκλημα...
Αντιγράφουμε απο το καθεστωτικό νεοταξικό ζούγκλα , για να βάλουν μυαλόκαι να μην βιαζονται να βγάλουν ρατσιστικά συμπεράσματα...

Συνελήφθη από την αστυνομία ένας υπήκοος Πολωνίας ως δράστη της διπλής ανθρωποκτονίας δύο ομοεθνών του στην πλατεία Αττικής. Σημειώνεται ότι αναζητούνται ακόμη δύο άτομα.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν κάτοικοι της περιοχής αντίκρισαν το πτώμα ενός άνδρα που έφερε τραύματα από μαχαίρι σε κάδο...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP