Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Οικισμός πολυτελείας για τους λαθρομετανάστες στον Έβρο‏

-Από την μια κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία από την άλλη Χτίζουν Κέντρα Υποδοχής Λαθρομεταναστών...
-Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις το ημερήσιο κόστος διαμονής των 250 παρανόμων μεταναστών σε αυτό το χωριό θα ανέρχεται περίπου στις 5।000 ευρω.

Γερμανικό λουξ χωριό ετοιμάζουν στον Έβρο, αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, για την εγκατάσταση παρανόμων μεταναστών. Το χωριό θα αποτελείται από...
Διαβάστε περισσότερα...

Πάλι βρήκαν θέμα για να ασχοληθούν οι... μαλάκες

Νέο DVD από την SIRINA τη Τετάρτη με..Τζούλια, Βούλα και Ηλέκτρα...
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθησαν τρία άτομα για την κλοπή των εκρηκτικών στο Π.Ν.

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση αφαίρεσης υλικών υπονομεύσεως, που χρησιμοποιούνται για καταστροφή διαβαθμισμένου υλικού, από ερμάρια αποθήκευσης τους στα ναρκαλιευτικά σκάφη "Αύρα" και "Αηδών".

Συνελήφθησαν από την αστυνομία ως δράστες ένας 29χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ιδιώτες ημεδαποί, ηλικίας 36 και 48 ετών, αντίστοιχα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα...
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΛΑΥΣΗ:ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΑΝΑΡΧΟΠΡΕΖΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ!

Η πλέον αποστομωτική απάντηση στα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ τύπου Πάγκαλου,ΣΚΑΙ και λοιπούς
νεοφιλελεύθερους που μιλάνε για "συριζαίους,50 αλήτες,αλβανούς" κλπ:

"Λοιπόν ας ξανασκεφτούμε το θέμα Κερατέα λίγο πιο αποκρυσταλλωμένα μετά από το περιστατικό που θα σας περιγράψω το οποίο έλαβε χωρά μερικά λεπτά μετά την λήξη της συναυλίας. Περίπου στις 2 παρά υπήρχε διένεξη κάποιων συντρόφων με κατοίκους της Κερατεας για τα σημαιάκια που υπήρχαν (ελληνικές μικρές σημαίες) στο μπλόκο διπλά στο κιόσκι εκεί που πουλούσαν σουβλάκια. Σαν αποτέλεσμα ( και όχι μόνο) αυτής της διένεξης σύντροφοι προσπάθησαν να τα κατεβάσουν αυτά τα σημαιάκια από εκεί. Πέρα από τον τσαμπουκά που δημιουργήθηκε σε αυτή την ενέργεια από τους σκατό πατριώτες που ήταν εκεί, σκάει ένας τύπος και καταφέρεται εναντίων όσων ήταν εκεί...
Διαβάστε περισσότερα...

Εθνικό έλλειμα by trelokouneli!!!!

Aπλά τα σπάει...

Διαβάστε περισσότερα...

Αν είναι να κοροϊδευόμαστε το κάνω και μόνος μου...... Δηλώσεις Ρομπάϊ (άκου Ρομπάϊ)

Ο ένας (Ρομπάϊ ή αλλιώς ο Βέλγος πρόεδρος της Ε.Ε), δηλώνει την στήριξη του (!!) στην κυβέρνηση και προτρέπει να "συνεχίσουμε τις απαραίτητες, αν και επώδυνες αλλαγές (?)"

Ο άλλος (ΓΑΠ ή αλλιώς ο πρωθυπουργός της Ελλάδος (?), δηλώνει ότι "Η προσπάθεια της Ελλάδας αποδίδει κόπους"

Τώρα γιατί εγώ αισθάνομαι ο μακάκας της υπόθεσης δεν έχω καταλάβει.
Κατά τα άλλα...
Διαβάστε περισσότερα...

Απέκλεισαν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας διαμαρτυρόμενοι για τη λαθρομετανάστευση

Για ένα τετράωρο περίπου, από τις 07.00 μέχρι τις 11.00 το πρωί, αποκλείστηκε από πολίτες και φορείς της περιοχής, το λιμάνι εξωτερικού της πόλης, σε μια προειδοποιητική πρώτη διαμαρτυρία για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από...
Διαβάστε περισσότερα...

Σωτήρια η απεργία των δημοσιογράφων για την αγορά!

"Ανάσα" για τον εμπορικό κόσμο, χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας των δημοσιογράφων αποφορτίστηκε το καταναλωτικό κοινό, αντιδρώντας θετικά και όπως τονίζει...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP