Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ''ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ'' ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Από τα Ιμια, στο Μνημόνιο




του Κώστα Ροδινού

Συμπληρώνονται 15 χρόνια από την αποφράδα ημέρα των Ιμίων.
Οι αρνητικοί πρωταγωνιστές, τέκνα εκλεκτά  του συστήματος, προόδευσαν και ανταμείφθηκαν! Ενώ οι πραγματικοί ήρωες, μάλλον ξεχάστηκαν. Τους «προσπέρασε η ιστορία».  Εμειναν , κάποιοι λίγοι, «γραφικοί», να τους θυμούνται.
Ο πρωθυπουργός, που από το βήμα της Βουλής ευχαρίστησε την Κυβέρνηση των ΗΠΑ, κέρδισε στις συνέχεια δυο εκλογικές αναμετρήσεις, προχώρησε στην πιο βίαιη και ανάλγητη αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς στους λίγους, γιγάντωσε ένα σύστημα διαπλοκής, που κυριολεκτικά απομύζησε την οικονομία μας.
Οι  αγιογράφοι του, (πολλαπλώς ευεργετηθέντες)  συνεχίζουν ακόμα να μας προκαλούν και να  τον εμφανίζουν, ως τον εκσυγχρονιστή της χώρας που επέτυχε τον …άθλο του ευρώ και έκτισε την ισχυρή Ελλάδα!
Το ότι άνοιξε την κερκόπορτα στο Αιγαίο, αποτελεί  μια  «ασήμαντη λεπτομέρεια» ανάξια ιστορικής αναφοράς.
Αν στη θέση του ήταν ο Μίλτος  Εβερτ, θα είχε περάσει στην ιστορία ως ο «ενδοτικός και προδότης πρωθυπουργός» που, εν καιρώ ειρήνης, παραιτήθηκε από εθνικά κυριαρχικά  μας δικαιώματα. Και προφανώς όχι μόνον δεν θα είχε επανεκλεγεί, αλλά θα ανατρεπόταν πρόωρα. Από τους δικούς του μάλιστα, που  δεν θα δίσταζαν να τον ρίξουν στο «πύρ το εξώτερον».
Ο  κ. Σημίτης,  όμως,  μας «έσωσε από πολεμική σύρραξη», την οποία προφανώς δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε. Και αυτό ονομάστηκε «πατριωτικό καθήκον».
Ο τότε Υπουργός  Εξωτερικών  Θεόδωρος Πάγκαλος, αντί να βρίσκεται στη θέση του, συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA  με τον Ν. Χατζηνικολάου!  Και μετά την κρίση παρέμεινε υπουργός! Απομακρύνθηκε βέβαια για ένα άλλο φιάσκο που ντρόπιασε τη χώρα διεθνώς, αλλά επανεκλέγεται συνέχεια έκτοτε, και σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και προκαλεί θρασύτατα τον ελληνικό λαό με τις δηλώσεις του.
Αν στη θέση του ήταν ένας υπουργός της Ν.Δ. πιθανότατα θα είχε εξαφανιστεί, ντροπιασμένος, από προσώπου γής και θα αγνοούσαμε την τύχη του. Χώρια που θα είχε περάσει στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας, μαζί με τον Εφιάλτη και τον Πήλιο Γούση! Δε θα σήκωνε ποτέ κεφάλι!
Ο τότε αναπληρωτής  υπουργός Εξωτερικών, στην συνέχεια έγινε Υπουργός, το 2004 αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και από το 2009  πρωθυπουργός της χώρας! Για εκείνο το βράδυ ήταν «αμέτοχος και ανεύθυνος»! Το σύστημα πάντα φροντίζει να διατηρεί στο απυρόβλητο τις εφεδρείες του. Ν α τις έχει έτοιμες για μια ώρα ανάγκης!
Ο κ. Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο, αλλά κατά τους αγιογράφους του και τις «βουβουζέλες  του συστήματος» και αυτός από «πατριωτικό καθήκον» το έκανε. Γιατί διαφορετικά «δεν θα είχαμε λεφτά να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις»! Και ας έλεγε προεκλογικά ότι «λεφτά υπάρχουν»!
Τώρα μας λένε ότι πρέπει να αλλάξουμε και το Σύνταγμα της χώρας μας για να επιβεβαιωθεί η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Δεν αποκλείεται τα γνωστά παπαγαλάκια του συστήματος να ανακαλύψουν και θετικά στην πρόταση αυτή γιατί έτσι θα υποχρεωθούμε να είμαστε συνεπείς. Αφού είμαστε ανίκανοι να τα κάνουμε μόνοι μας, έρχονται οι δανειστές μας και μας ανοίγουν τα μάτια!
Αν τα έκανε αυτά ο Καραμανλής, τα «δεκεμβριανά του 2008» θα έμοιαζαν με ασκήσεις ετοιμότητας της αστυνομίας και του πυροσβεστικού σώματος. Θα είχε καεί η Ελλάδα! Νύχτα θα εγκατέλειπε  τη χώρα, καταδικασμένος για το υπόλοιπο του βίου του σε εξορία!
Ενώ ο κ. Παπανδρέου περιφέρεται στο Νταβός και αυτοεπαίρεται που οδήγησε την Ελλάδα σε καθεστώς υποτέλειας και τους πολίτες της στην απόγνωση.  «Κτίζει και αυτός μια ισχυρή Ελλάδα», εξαθλιώνοντας τους Ελληνες! Και το χειρότερο είναι ότι το πιστεύει κιόλας!
«Για το καλό μας» γίνονται όλα αυτά, απλώς εμείς είμαστε αχάριστοι και δεν το αντιλαμβανόμαστε!
Εξέλιπε η ελπίδα;
Όχι!
Γιατί η τραγωδία των Ιμίων έδειξε ότι η χώρα αυτή έχει και θετικούς πρωταγωνιστές.
Μπορεί ακόμα να  βγάζει ήρωες, που είναι πρόθυμοι και έτοιμοι να δώσουν και τη ζωή τους για την πατρίδα.
Παναγιώτης Βλαχάκος
Εκτορας Γιαλοψός
Χριστόδουλος Καραθανάσης
Παρόντες!
«Ποτέ από το χρέος μη κινούντες…»
Και νύν και αεί!
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΜΑΤΑΤΖΗ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ. ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΑΠΟ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΚΡΟΤΟΥ ΛΑΜΨΗΣ

ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

http://www.live24.gr/webtv/kontrachannel/
Διαβάστε περισσότερα...

IMIA 1996-2006 ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: Το βιβλίο περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό που καλύπτει πρόσωπα και πράγματα της εποχής, μαζί με καρέ από στιγμιότυπα που προβλήθηκαν στην τηλεόραση την περίοδο της κρίσεως. Κυριαρχεί φωτογραφικό υλικό από τις Ειδικές Δυνάμεις, τόσο της Ελλάδος όσο και της Τουρκίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Η ΚΡΙΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΘΗΚΑΝ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Η ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΑΛΒΑΝΙΑ 1997: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ 27-4-1997: ΕΝΑ «ΑΣΗΜΑΝΤΟ» ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ

ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ 1975-1995: ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η Ζ΄ ΜΑΚ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

ΜΥΚ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΠΟΜΟΝΩΤΙΣΜΟ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ: Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ε.α. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΣΤΑΜΑΤΗ

Ζ΄ ΜΑΚ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ SCRABLE ΜΕ PHANTOM: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ 337 ΜΟΙΡΑΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

Το βιβλίο ''IMIA 1996-2006 ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ'' μπορείτε να το βρείτε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Το παραμύθι και ο εκβιασμός

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ

Διαβάστε περισσότερα...

Σε κίνδυνο οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας. Αυτοάμυνα και συνεχείς μάχες από τους ομογενείς.

Η κατάσταση στην Αίγυπτο χειροτερεύει ώρα με την ώρα.

Τα πράγματα στην Αλεξάνδρεια είναι εξ’ ίσου ανεξέλεγκτα αφού δεκάδες χιλιάδες όχλου είναι στους δρόμους και επιδίδεται στο πλιάτσικο. Ανακατεμένοι με τους διαδηλωτές είναι αδύνατον να αναχαιτισθούν αφού και οι αρχές δεν μπορούν να επεμβαίνουν ανεξέλεγκτα στα πλήθη.

Οι Έλληνες της πόλης έχουν αυτοοργανωθεί και φυλάνε τα σπίτια τους δίνοντας πραγματικές μάχες με τους πλιατσικολόγους, χθες μάλιστα υπήρχε και ένας νεκρός σε σύρραξη (όχι από τους Έλληνες).

Το προξενείο σε συνεργασία με την πρεσβεία του Καΐρου έχει έτοιμο το πλάνο διαφυγής και ήδη 2 C130 είναι έτοιμα να συνεισφέρουν.

Σε σύσκεψη όμως αποφασίστηκε να περιμένουν και την επίσημη αντίδραση της ΕΕ, ώστε η επέμβαση να γίνει οργανωμένα και όχι μεμονωμένα για τους Έλληνες. Η πλειοψηφία πάντως δεν θέλει να αποχωρήσει, ενώ τα γυναικόπαιδα δεν θέλουν να αφήσουν πίσω τους δικούς τους.

Για ότι νεώτερο θα επανέλθουμε.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΜΙΑ 2011 - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα...

10.000 ΡΙΧΤΕΡ! ΣΕΙΣΤΗΚΕ Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ 10.000 ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ...



Οι Εθνικιστές ξεχείλισαν από την πλατεία Ρηγίλλης σε ολόκληρη την Βασ. Σοφίας -την οποία και αναγκάστηκε λίγο πριν τις 7 να κλείσει η Αστυνομιά- καλύπτοντας την ΠΥΚΝΑ σε ολόκληρο το πλάτος, δημιουργόντας μιά ανεπανάληπτη συγκέντρωση που ξεπέρασε τις προσδοκίες των οργανωτών. Έχουμε καταγράψει απίστευτα πλάνα τα οποία και θα σας παρουσιάσουμε συντομότατα, από αυτήν την Εθνικιστική ΈΚΡΗΞΗ στην Αθήνα, που δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να αγνοήσει το σύστημα των προσκυνημένων και των ξενόδουλων.

Η πορεία που ξεκίνησε μετά το πέρας των χαιρετισμών, των ομιλιών και της κατάθεσης στεφάνων σίγουρα προκαλόύσε ΔΕΟΣ και στους συμμετέχοντες και σε όσους την παρακολουθούσαν από έξω. Ήταν άψογα περιφρουρημένη, με παλμό εντυπωσιάκο και αγέρωχο, κι ακολουθώντας ανάποδα την Βασ. Σοφίας πέρασε μπροστά από την Βουλή για να κατευθυνθεί μέσω Σταδίου στην Ομόνοια, όπου και όλα έληξαν χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό έκτροπο.

Ο ενθουσιασμός  η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία ιδιαίτερα της Νεολαίας που αποτελούσε την συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων εγγυούνται ένα λαπρό και ελπιδοφόρο αύριο για το Εθνικιστικό και Πατριωτικό Κίνημα και ασφαλώς για την Πατρίδα μας.

Έρχεται αποδεικτικό υλικό των έντονων σεισμικών δονήσεων που έγινα αισθητοί σήμερα στην Αθήνα!

stoxos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Και ενοχλητικοί και πεινάλες και μαλάκες !


Έχει παραγίνει το κακό με τους σπάμερς. Τους ενοχλητικούς δηλαδή που στέλνουν τον καημό τους όχι σε έναν παραλήπτη, αλλά σε μια τεράστια λίστα, που αλλάζει χέρια και πάει απ΄τον έναν στον άλλο. Στην αρχή τα σπαμ μηνύματα ήταν αρκετά αθώα. Συνήθως ήταν μια εντυπωσιακή είδηση, ένα κοινωνικό μήνυμα, ένα ανέκδοτο και έλεγε "προωθήστε το". Οι άσχετοι πατούσαν το κουμπί προώθηση, οπότε μαζευόταν σιγά σιγά, χιλιάδες διευθύνσεις στο κουτί του πονηρού, τις οποίες στη συνέχεια αξιοποιούσε.
Τον τελευταίο καιρό, κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη χειρότεροι σπάμερς:

κάτι πεινάλες που διαφημίζουν το site τους, επίμονα, ενοχλητικά και φορτικά.
Και τα περισσότερα έχουν ως κοινό παρονομαστή ότι "είναι συνεχιστές του τρωκτικού".
Το πόσο μας έχουν πρήξει με αυτή την ιστορία δεν περιγράφεται. Θα ασφυκτιά στον άλλο κόσμο ο μακαρίτης ο Σωκράτης, με τόσους "συνεχιστές".
Πάνω από 200 blogs κυκλοφορούν ως "συνεχιστές", "αντίγραφα" ή απλώς αντι-.
Σκεφτείτε τώρα, όλα αυτά τα βλήματα, που στέλνουν από 2-3 e-mails την ημέρα, κάθε μέρα, για να μας πουν "το τρωκτικό είναι δώ, στη διεύθυνση ..τάδε..". Παίρνουμε 3.000 μηνύματα την ημέρα που μας λένει "είμαστε οι συνεχιστές του τρωκτικού".
"Στα παπάρια μας" τους απαντάμε, "μη μας ξαναζαλίσετε, αν θέλουμε να βρούμε κάτι το βρίσκουμε", εκεί αυτοί!
Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι.

Και δεν μας φτάνουν οι ηλίθιοι, έχουμε και τους πεινάλες!...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP