Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

"Κλειδώνει" η αναδιάρθρωση - Αλλάζουν τα πάντα στο πολιτικό και οικονομικό τοπίο

Image"Κλειδώνει" η αναδιάρθρωση, όπερ εστί "κούρεμα" χρέους, επιμήκυνση πληρωμής του και μία, ας πούμε, "τεχνητή πτώχευση" μια ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development, EBRD), Τόμας Μίροου δήλωσε πριν λίγο στο πρακτορείο Bloomberg, ότι "Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας δεν πρέπει να είναι ταμπού. Νομίζω ότι είναι λάθος να το θεωρούμε ταμπού. Ένα χρέος μεταξύ του 150% και του 160% του Α.Ε.Π. δεν είναι ανεκτό. Είναι πιθανόν πιο λογικό να αντιμετωπιστεί έγκαιρα το χρέος της Ελλάδας, παρά να αναβληθεί η αντιμετώπισή του».
Η δήλωση αυτή ανοίγει διάπλατα το δρόμο για να γίνει αυτό που λέει, όπως είπε και ο Τόμας Μίροου, λέει η λογική: Αναδιάρθρωση χρέους. Δεν πρόκειται περί πτώχευσης. Τα κράτη δεν πτωχεύουν. Και ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας τεράστια ευθύνη για την συσώρρευση χρέους φέρει η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κυρίως οι άπληστες τράπεζες που μας δάνειζαν όλα αυτά τα χρόνια ενώ ήξεραν την αντικειμενική κατάσταση του χρέους.
Μία αναδιάρθρωση του χρέους είναι το μοναδικό πράγμα που θα μπορέσει να επιτρέψει στην χώρα να αποπληρώσει ας πούμε το 70% των υποχρεώσεων της σε ένα βάθος χρόνου. Μπορεί να σημάνει και έξοδος από την ευρωζώνη. Ίσως. Αλλά το θέμα είναι ότι η είσοδος στην ευρωζώνη και το ευρώ, απλώς βοήθησαν τους πλούσιους να γίνουν πλουσιότεροι και τους φτωχούς να γίνουν φτωχότεροι, αφού δεν ακταφέραμε να αλλάξουμε τις δομές τους κράτους και της κοινωνίας.
Και πάνω απ'όλα να εγκαθιδρυθεί μια τραπεζική ολιγαρχία στην χώρα που έλεγχε ολόκληρη την πολιτική δομή της...
Φυσικά μια τέτοια εξέλιξη απλά φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαδηλωτές διέκοψαν την Α. Διαμαντοπούλου (βίντεο)

Επεισοδιακή ήταν η συζήτηση για τις συγχωνεύσεις σχολείων, με τους δημάρχους στο Υπουργείο παιδείας.
Η συζήτηση διακόπηκε όταν ομάδα εκπαιδευτικών ανήρτησαν πανώ και φώναζαν συνθήματα κατά των προτάσεων της υπουργού.


πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Μετ' εμποδίων θα συνεχίσει και αυτή την εβδομάδα να λειτουργεί το Αlter

Mε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική Ενωση των Τεχνικών τηλεόρασης προαναγγέλλει κινητοποιήσεις που ξεκινούν με 4ωρη στάση αύριο Τετάρτη (6-10 το πρωi), κορυφώνονται με 24ωρη απεργία την Πέμπτη και καταλήγουν με επίσης 4ωρες στάσεις την Παρασκευή (12-4 το μεσημέρι) και το Σάββατο (2-6 το απόγευμα).

Οι κινητοποιήσεις θα έχουν ως άμεση συνέπεια: Την Τετάρτη να μην έκπέμψει ο Αυτιάς, την Πέμπτη να μην υπάρξουν καθόλου ζωντανές εκπομπές και δελτία, την Παρασκευή να μη βγει το "Πολύ μπλα μπλα" και το ...
Σάββατο τα "Παρατράγουδα" της Αννίτας Πάνια.

Η τελευταία φαίνεται μάλιστα να αποτελεί ιδιαίτερο στόχο των εργαζομένων τεχνικών του καναλιού, αφού στην ανακoίνωσή τους αναφέρουν επί λέξει: "Παρατηρήθηκαν συμπεριφορές απαράδεκτες και καταδικαστέες σε εργαζόμενους (όπως της κ. Φούτρου και της κ. Πάνια) που μας θυμίζουν δουλεία και εργασιακό μεσαίωνα..."

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις αναγγέλλει και ο συνδικαλιστικός φορέας των τεχνικών Βορείου Ελλάδος για το παράρτημα Θεσσαλονίκης του σταθμού.

Η ανακοίνωση της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.:

Οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER όχι μόνο είναι ακόμα απλήρωτοι αλλά όλο αυτό το διάστημα των κινητοποιήσεων δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από την πλευρά της Διοίκησης . Όλες αυτές τις μέρες οι συνθήκες εργασίας των απλήρωτων εργαζομένων γίνονται όλο και πιο δύσκολες.

Παρατηρήθηκαν συμπεριφορές απαράδεκτες και καταδικαστέες σε εργαζόμενους (όπως της κ. Φούτρου και της κ. Πάνια) που μας θυμίζουν δουλεία και εργασιακό μεσαίωνα με τις ευλογίες δε της Διοίκησης του σταθμού η οποία και δεν πήρε θέση καταδικάζοντας τα γεγονότα.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν από όποια θέση κι αν βρίσκεται να στηλιτεύει την αξιοπρέπειά μας, να μας προσβάλλει και να μας αντιμετωπίζει ως όντα χωρίς σκέψη και βούληση.
Απαιτούμε να μας σέβονται.
Είμαστε όλοι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας και δεν θα γίνουμε η αλυσίδα που θα μας δέσει χειροπόδαρα.

Συνεχίζουμε τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις ξεκινώντας από 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 από ώρα 06.00π.μ. της Τετάρτης έως ώρα 10.00π.μ. της ίδιας μέρας, την Πέμπτη 3 Μαρτίου 24ωρη απεργία από ώρα 05.00π.μ. της Πέμπτης έως ώρα 05.00π.μ. της Παρασκευής 4 Μαρτίου 2011, την Παρασκευή 4 Μαρτίου, 4ωρη στάση εργασίας από ώρα 12.00 έως ώρα 16.00μ.μ.της Παρασκευής 4 Μαρτίου 2011 και το Σάββατο 5 Μαρτίου, 4ωρη στάση εργασίας από ώρα 14.00μ.μ. του Σαββάτου 5 Μαρτίου 2011 έως ώρα 18.00μ.μ. του Σαββάτου 5 Μαρτίου 2011, διεκδικώντας την καταβολή – εξόφληση των δεδουλευμένων δύο μηνών για τους τεχνικούς που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

Ζητάμε κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων όπως περνάει crowl ενημερώνοντας το τηλεοπτικό κοινό για τον σκοπό των κινητοποιήσεων.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους τεχνικούς στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER
μέλη μας και μη,
να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις επόμενες κινητοποιήσεις
για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΒΕ:
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΕΝΝΟΙΑ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΛΟΓΩ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

Ένα μικρό ψάξιμο στη μηχανή αναζήτησης της google σε πείθει για τη πραγματικότητα του τίτλου.
Σε αυτό θα βρείς αναφορές στη ΜΚΟ της Εκκλησίας ''Αλληλεγγύη'', αναφορές για την αλληλεγγύη στους λαθρομετανάστες, αναφορές για οικολογική αλληλεγγύη, για εργατική αλληλεγγύη με άρθρα στο indymedia και άλλα αριστερά σάιτ. Αλληλεγγύη στους Έλληνες; Σπάνιο φαινόμενο.
Μια έννοια κυριολεκτικά ταυτισμένη με την αριστερά.
Τυχαίο;
Καθόλου τυχαίο βεβαίως.
Θα αναρωτηθούν βεβαίως οι περισσότεροι.
Τι σ έπιασε βρε μαλάκα στις τέσσερις και μισή τη νύχτα και μιλάς για αλληλεγγύη στους Έλληνες;
Tα μπουρίνια μου με πιάσανε πάλι....
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP