Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Συνελήφθησαν για ομαδικό βιασμό σε γάιδαρο

ΣΤΗ ''ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ'' ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΥΣΙΚΑ....

Είναι να τρελαίνεται κανείς από την είδηση που έγραψαν οι τουρκικές εφημερίδες, σύμφωνα με την οποία ένας γάιδαρος που έμεινε πεινασμένος στην περιοχή Μίλας, ανέβηκε στα βουνά για να βρει φαγητό , αλλά υπέστη βιασμό από...
τέσσερα άτομα.Ο γάιδαρος έσπασε το πόδι του και ο ιδιοκτήτης του τον άφησε αδέσποτο, με αποτέλεσμα να ανέβει στην θαμνώδη περιοχή του βουνού Σόντρα για να βρει τροφή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο άτυχος γάιδαρος, εδώ και ένα μήνα υπέστη σεξουαλική εκμετάλλευση από διάφορα άτομα.

Κάτοικοι που ζούνε στην περιοχή, ενημέρωσαν για τον βιασμό τους φιλόζωους και έτσι η αστυνομία έσπευσε, όπου συνέλαβε επ΄ αυτοφώρω την ώρα του βιασμού έναν 32χρονο.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Οι καιροί που έρχονται απαιτούν καθαρό μυαλό και ατσάλινα νεύρα.

Θα ακούσετε πολλά...να προσέχετε πάντα ποιος σας λέει τι.
Θα καταλαβαίνετε άλλα απ αυτά που ακούτε...να μη βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα.
Θα σας πουν διαδώστε το ένα ή το άλλο...να είστε προσεκτικοί στο τι διαδίδετε και να το τριπλοελέγχετε πάντα.
Θα προσπαθήσουν να σας παρασύρουν σε ατραπούς...να μην παρασύρεστε.
Θα προσπαθήσουν να σας οργίσουν και να σας σπάσουν τα νεύρα....να θυμάστε:
''Τα σπασμένα νεύρα ακυρώνουν κάθε αποτελεσματικότητα ενός μαχητικού πνεύματος''
Σταθήτε ορθοί, δυνατοί και ακέραιοι.
Οι καιροί που έρχονται απαιτούν καθαρό μυαλό και ατσάλινα νεύρα.

egersis
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΗ, ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ KAI ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ...

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ DEFENCE.NET

Ύμνοι Γ.Παπανδρέου για τους πιλότους - Έκθετος ο Ε.Βενιζέλος για την επίθεση σε βάρος τους 

ImageΙδιαίτερα θερμός για το έργο των πιλότων και σε αντιδιαστολή με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σήμερα στη Βουλή, πλέκοντας μάλιστα το εγκώμιο των πιλότων της Π.Α. και προσπαθώντας σαφώς να διαχωρίσει την θέση του από τα όσα είχε πει ο αρμόδιος υπουργός στην "λευκή απεργία" τους. Μάλιστα αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια και στον Κώστα Ηλιάκη. Γενικά οι τοποθετήσεις του, ειδικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις ήταν πολύ θερμές. Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε μεταξύ άλλων για το έργο που επιτελούν οι ΕΔ, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και για τον αδικοχαμένο Κώστα Ηλιάκη:
«Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει και, οι πιλότοι μας, όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις, θα είναι πάντα εκεί, μέχρι αυτό να το κατανοήσει η Τουρκία. Γνωρίζουν ότι η Ελλάδα τους τιμά, όπως τίμησε τον Κώστα Ηλιάκη, που έπεσε κάνοντας το καθήκον. Τον ίδιο αυτονόητο αγώνα θα συνεχίσουν από το δικό τους μετερίζι και οι διπλωμάτες. Στην καρδιά της έντασης στις μεταξύ μας σχέσεις, παραμένει επίμονα το ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας. Είναι ζήτημα νομικό, σύνθετο, πολύπλοκο, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα. Και αυτό κάνουμε. Επειδή λέγονται πολλά, συχνά με επιπολαιότητα, υπεραπλουστεύσεις και διαστρεβλώσεις, ελπίζω σήμερα να μπορέσουμε να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση και να αποφύγουμε τα εύκολα συνθήματα. Πολιτική μας, όπως και της προηγούμενης κυβέρνησης, είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με όλους τους γείτονές μας. Έχουμε συνολική στρατηγική και την επιδιώκουμε ενεργά».
Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε ακόμη για την τραγωδία της Κύπρου λέγοντας πως τότε συνειδητοποιήσαμε πως έπρεπε να πάρουμε τη μοίρα στα χέρια μας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» σημειώνοντας πως είναι μια φράση που βρίσκεται στο DNΑ της κυβερνητικής παράταξης, η οποία όμως αποτύπωσε τότε απλά μια ιστορική ανάγκη:
«Η εμπειρία του 1967-1974, με αποκορύφωμα την τραγωδία της Κύπρου, αποτέλεσε μια τραυματική εμπειρία, που άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο και απαίτησε μια στροφή στην εξωτερική μας πολιτική. Ήταν το κεφάλαιο του απογαλακτισμού της χώρας μας, αλλά και της κοινωνίας μας, από αντιλήψεις εξάρτησης, από την ψευδαίσθηση ότι, μια υπερδύναμη ή μια συμμαχία, το ΝΑΤΟ, μπορούσαν, αρκούσαν ή και ήθελαν να προστατεύσουν κυριαρχικά μας δικαιώματα ή και τους δημοκρατικούς μας θεσμούς. Συνειδητοποίησε ο Ελληνικός λαός ότι έπρεπε να πάρει τη μοίρα του στα χέρια του, εξ ου και η φράση «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», μια φράση που είναι στο DNA της παράταξής μας, η οποία απλά αποτύπωσε αυτή την ιστορική ανάγκη».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των αμυντικών δαπανών λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν επιβαρύνθηκε όσο η Ελλάδα. Θέλουμε το μέρισμα ειρήνης, ώστε τα χρήματα αυτά να επενδύονται σε κοινωνικές και αναπτυξιακές πολιτικές. Και δίνουμε μάχες γι' αυτό. Όμως, μέχρι τότε, αυτή η πτυχή αποτελεί το δεύτερο διαχρονικό στοιχείο της εξωτερικής μας πολιτικής, δηλαδή η αμυντική μας ικανότητα».
Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη για ένα αραγές εσωτερικό μέτωπο στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής ενώ μίλησε και για ένα «νέο πατριωτισμό»:
«Πάγια πεποίθησή μου, είναι πως η εξωτερική πολιτική πρέπει να ενώνει τους Έλληνες. Και σήμερα, υπάρχουν και οι αντικειμενικές προϋποθέσεις γι' αυτό.
Η κρίση, σήμερα, μας υποχρεώνει να σκεφτούμε πολύ διαφορετικά. Δεν είναι ώρα να κατασκευάσουμε επίπλαστες αντιπαλότητες, να χαράξουμε τεχνητές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των Ελλήνων και να πλάσουμε εγχώριους εχθρούς, καταφεύγοντας σε μυθικά σενάρια συνωμοσιολογίας.

Αυτό που χρειάζεται είναι, όλοι μας, μια γροθιά, με ένα νέο, γνήσιο πατριωτισμό, να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα. Την Ελλάδα της αξιοπιστίας, της πρωτοβουλίας, της καινοτομίας, της διαφάνειας και της ισχύος του Δικαίου παντού».
Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε ακόμη και για το νέο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τώρα μπορούμε να συνομιλούμε και για θέματα ταμπού, χωρίς όμως να εξηγήσει πια θέματα είναι αυτά, ενώ σημείωσε πως η Τουρκία δεν έπαψε να προκαλεί:
 «Όταν ξεκίνησε το 1999 η διαδικασία της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, μέσα μάλιστα από αποφάσεις και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εμείς διαμορφώσαμε, ελάχιστοι πίστευαν σε αυτήν, οι περισσότεροι την κατέκριναν. Τελικά, οι περισσότεροι την αγκάλιασαν. Δείτε ποια ήταν τα αποτελέσματα αυτής της πορείας. Καταρρίφθηκαν ιδεοληψίες, στερεότυπα και αγκυλώσεις, που ύψωναν φράγμα στην επικοινωνία μεταξύ των δύο λαών, μεταξύ των δύο κρατών. Μπορούμε και συνομιλούμε πια για θέματα-ταμπού και αναζητούμε από κοινού λύσεις. Κρίση, όπως στις δεκαετίες του ?70 ή του ?80, ακόμα και του '90, δεν είχαμε. Πραγματοποιούνται επαφές και ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η οικονομική συνεργασία και το εμπόριο εκτοξεύθηκαν. Οι δύο λαοί ανακαλύπτουν, μέσα από τις πολιτιστικές ανταλλαγές και επαφές στο επίπεδο της
Κοινωνίας των Πολιτών, στοιχεία που τους ενώνουν, αλλά και στερεότυπα που τους χωρίζουν. Αυξήθηκαν οι εμπορικές αεροπορικές πτήσεις και δημιουργείται σημαντικό τουριστικό ρεύμα μεταξύ των δύο χωρών. Η Τουρκία σημειώνει βήματα προόδου, όσον αφορά το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ελληνική μειονότητα. Μικρά βέβαια ακόμα, αλλά πάντως προς τα εμπρός. Θα μου πείτε, λύθηκαν τα προβλήματα;

Σταμάτησε η Τουρκία να παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας ή τα χωρικά μας ύδατα;
 Σταμάτησε να προκαλεί; Δυστυχώς, όχι. Και αυτό είπαμε με ξεκάθαρο τρόπο στο Ερζερούμ: οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους
. Η επίλυση των προβλημάτων θα προέλθει μόνο μέσα από την ειλικρίνεια.

Κάποιοι βέβαια βιάστηκαν, ορμώμενοι από οπισθοδρομικά και φοβικά σύνδρομα, ή από δικές τους προκαταλήψεις για την πολιτική μας, να ασκήσουν προκαταβολικά δριμεία κριτική για την επίσκεψή μου στην Τουρκία.
Η Κυβέρνησή μου είναι απαλλαγμένη από τέτοια φοβικά σύνδρομα. Δεν έχω απολύτως κανέναν ενδοιασμό ή φοβία να μιλήσω σε οποιοδήποτε ακροατήριο, σε οποιεσδήποτε συνθήκες, γιατί όταν λες την αλήθεια και έχεις ισχυρές θέσεις και τις πιστεύεις, όπως έχει η Ελλάδα, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Στο Ερζερούμ, η υποδοχή ειδικά των κατοίκων της περιοχής ήταν πολύ θερμή. Αυτό είναι απόδειξη της ειλικρινούς διάθεσης συνεργασίας των λαών μας, αλλά και της προόδου στις μεταξύ μας σχέσεις.
Και δεν είναι καθόλου αμελητέο. Είπα ότι εμείς επιθυμούμε και επιδιώκουμε την ειρήνη, αλλά και ότι, απειλές πολέμου ή παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας, δεν έχουν θέση στη σημερινή ευρωπαϊκή πραγματικότητα και τη διεθνή έννομη τάξη και, βεβαίως, δεν συμβάλλουν καθόλου στις διμερείς μας σχέσεις. Αποτελούν βασική πηγή έντασης και κινδύνου».
Τέλος ο πρωθυπουργός επανέλαβε την έκκλησή του για ενότητα του λαού:
«Δεν χρειάζονται λοιπόν τεχνητές διαιρέσεις, πολύ περισσότερο, διαιρέσεις σε πολύ ή λιγότερο πατριώτες. Δεν χρειάζεται να κατασκευάζουμε διαφωνίες, εκεί όπου δεν υπάρχουν. Είναι η ώρα της ενότητας του λαού, η ώρα του πραγματικού, του γνήσιου πατριωτισμού».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Η δε Διαμαντοπούλου είπε για την κατάλυψη των λαθρομεταναστών στη Νομική Σχολή

Σήμερα Τρίτη η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι «Οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι που βρήκαν κατάλυμα στην Νομική Σχολή δεν βρέθηκαν τυχαία εκεί, οδηγήθηκαν και καθοδηγήθηκαν» και πρόσθεσε, ότι «είναι εξοργιστικό πολιτικές δυνάμεις να εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανθρώπινη αγωνία και για να υπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες, καταλύοντας τις πανεπιστημιακές ελευθερίες».
Η υπουργός επισήμανε ότι οι πρυτάνεις οφείλουν ως έχουν εκ του νόμου να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία.

Η είδηση από τον ΣΚΑΙ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής αναφερόμενος στις επικρίσεις κατά της αστυνομίας απάντησε ότι κάποιοι κάνουν δημόσιες σχέσεις με τα ανθρώπινα δικαιώματα, στις πλάτες της αστυνομίας.

Μιλώντας την Τρίτη στο ΣΚΑΪ ο κοσμήτορας της Σχολής Μιχάλης Τσινιζέλης, τόνισε ότι παρότι η πρυτανεία και η κοσμητεία είπαν ομόφωνα «όχι» στη νεολαία του ΣΥΝ για την εγκατάσταση των μεταναστών, στη Νομική Σχολή η απόφαση δεν τηρήθηκε.

Έκκληση στην πολιτεία να κάνει κάτι ώστε να μεταφερθούν οι μετανάστες από τη νομική σε ασφαλή χώρο έκανε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της νομικής σχολής Θεόδωρος Φορτσάκης.

Όπως είπε στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα», ο ίδιος είχε ενημερωθεί από τους φοιτητές και από ομάδας στήριξης μεταναστών και ζητήθηκε μάλιστα η άδεια να μπουν στο κτίριο.

«Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών.

Την άμεση αποχώρηση των «καταληψιών» από τους χώρους της Νομικής Σχολής και τη συνδρομή της Πολιτείας για την παροχή διατροφής και στέγης μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος ζητά με ανακοίνωσή της και η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών.

http://www.skai.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ANOIXTH ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ

''ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΟΥΣ" ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ


Πριν λίγη ώρα στην εκπομπή της Τατιάνας στον STAR, με θέμα την κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάστες ο εκπρόσωπος του "φορουμ μεταναστών" Μάρκος Χατζησάββας, δήλωσε δημόσια χωρίς κανείς να του ζητήσει εξηγήσεις ότι "σε λίγες μέρες θα μιλάμε με άλλους όρους" αναφερόμενος στην εν λόγω ενέργεια και πρακτική των παράνομων εισβολέων, κανείς δεν διέκοψε ή δεν αναρωτήθηκε τι εννοούσε ο Χατζησάββας που προφανώς έχει κατα νού ή έχει συνσχεδιάσει άλλου είδους κλιμάκωση των ενεργειών με απρόβλεπτα για την δημόσια τάξη και την Εθνική και Κρατική Ασφάλεια αποτελέσματα.
Ο "Στόχος" συλλέγει και αξιολογεί πληροφορίες που έρχονται από την Κρήτη και αφορούν την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΗ όλων αυτών των τύπων που έφτασαν στην Αθήνα ως αιχμή του δόρατος για την δημιουργία μιάς συγκρουσιακής κατάστασης, με μορφή και χαρακτηριστικά εξέγερσης, έτσι όπως ακριβώς έχουν προβλέψει σε απόρρητα έγγραφα τους Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Δεν θεωρούμε καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες σχεδιάστηκαν και ξεκίνησαν την εκτέλεση τους στα Χανιά, εκεί που τον περασμένο Οκτώβριο είχε διακοπεί βιαίως η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, εκεί που βρίσκεται και οργιάζει μιά από τις μεγαλύτερες αντικρατικές καταλήψεις της Ελλάδος, εκεί που η ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων παίζει φιλικά παιχνίδια ποδοσφαίρου με το "φόρουμ λαθρομεταναστών" εκεί... εκεί... εκεί...

Όλα αυτά συνδέονται και θα τα καταθέσουμε όσο πιό έγκυρα γίνεται και με τις ανάλογες αποδείξεις στον "Στόχο" που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη και βεβαίως θα διοχετεύσουμε και στο διαδίκτυο. Δεν υπάρχει μόνο καπνός. Υπάρχει και φωτιά και θα καταδείξουμε αυτόν που κρατάει τα σπίρτα και την βενζίνη. Κι εκεί στην Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ας αποσπάσουν κάποιους που ασχολούνται μόνο με το συμβαίνει στον Εθνικιστικό και Πατριωτικό χώρο κι ας ψάξουν να βρουν ποιοί Αξιωματικοί τους εκεί κάτω ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ για την διαμορφωμένη κατάσταση...

"ΣΤΟΧΟΣ"

(Στην φωτογραφία ο Μάρκος Χ. με τον Τυνήσιο που εκπροσωπούσε δίπλα του τους εισβολείς λαθρομετανάστες)
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΙΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Τὴν Τετάρτη 26 Ἰανουαρίου 2011, στις 7 μ.μ. ὁ Γιάννης Κουριαννίδης θὰ ὁμιλήσει στὸ πλαίσιο τῶν ἐκδηλώσεων τοῦ Ἰνστιτούτου «Ἀριστοτέλης», στὴν αἴθουσα τῆς Δημοτικῆς Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, μὲ θέμα «Ἡ κλιμάκωση τῶν προκλήσεων στὴ Θράκη μας»

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ. ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ.

Ελληνική εταιρεία επέβαλλε κατάσχεση στους λογαριασμούς που διατηρεί το ΤΤ στην ΤτΕ, στην ALPHA BANK και στην ΕΤΕ!!

Η διοίκηση του οργανισμού οφείλει άμεσα εξηγήσεις για αυτή την απίστευτη ιστορία που ΚΛΟΝΙΖΕΙ την αξιοπιστία του ισχυρότερου ιδρύματος της χώρας; Ιδιαίτερα την εποχή του μνημονίου που οι τράπεζες είναι τα “χαϊδεμένα” και ωφελημένα παιδιά εις βάρος ολόκληρης της κοινωνίας;;

Εξέλιξη – βόμβα στο τραπεζικό σύστημα με μία ντροπιαστική απόφαση για το υγιέστερο ίδρυμα της χώρας, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που αφορά κατάσχεση καταθέσεων του σε τρεις Ελληνικές τράπεζες! Πρωτοφανές γεγονός που δεν έχει όμοιο του στα χρονικά, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ένα ίδρυμα με μεγάλη ρευστότητα, ελεγχόμενο 100% από το δημόσιο.

Η εταιρεία ΕΚΤΑΣΙΣ, με αντικείμενο την εκμετάλλευση ακινήτων μπήκε στο άρθρο 99, με απόφαση που εξεδόθη τον Αύγουστο του 2009.
Οι υποχρεώσεις της ανέρχονταν στα 280 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 250 εκ. σε τράπεζες και τα υπόλοιπα σε ιδιώτες.
Η εταιρεία που διέθετε ακίνητα, ήρθε σε συμφωνία με τους πιστωτές βάση της οποίας το ΤΤ ανέλαβε την υποχρέωση να αγοράσει ένα ακίνητο της, έναντι του ποσού των 26 εκατ.
Τα χρήματα από την αγορά θα πήγαιναν  στην ALPHA BANK (19 εκατ.), Τράπεζα Κύπρου (3 εκατ.) και σε ιδιώτες πιστωτές το υπόλοιπο του ποσού.

Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε την 1/7/2010, ενώ το ΤΤ συμφώνησε να αγοράσει αυτό το ακίνητο στις 21/4/2010.

Για αδιευκρίνιστους λόγους από την πλευρά του ΤΤ, καθυστέρησε η αγορά του ακινήτου, παρά τις δεσμευτικές αποφάσεις, με αποτέλεσμα η εταιρεία να επιτύχει κατάσχεση στους λογαριασμούς που διατηρεί το ΤΤ στην ΤτΕ, στην ALPHA BANK και στην ΕΤΕ.

Το ΤΤ αντέδρασε στις 21/1 και ζήτησε με προσωρινή διαταγή να ανασταλεί η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, αλλά η αίτηση του απορρίφθηκε!

Σήμερα, ζήτησε εκ νέου την αναστολή διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, με την απόφαση να αναμένεται σε λίγες ώρες από τώρα.

Το θέμα είναι άκρως σοβαρό και απαιτεί σοβαρές εξηγήσεις από την διοίκηση του οργανισμού. Ποιός ο λόγος για όλη αυτή την απίστευτη εξέλιξη; Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για το ΤΤ με την μεγαλύτερη ρευστότητα στην χώρα;
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα κύριοι του ΤΤ; Που βρίσκονται τα διαθέσιμα; Ποιά η σκοπιμότητα της μη εκτέλεσης της απόφασης που κλονίζει την αξιοπιστία του ισχυρότερου τραπεζικού ιδρύματος;
Θα περιμένουμε εναγωνίως απαντήσεις και θα σας κρατούμε ενήμερους.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Στων φρουρών το πείσμα θα σταθούμε ορθοί στις καρδιές ατσάλι φλόγα στην ψυχή...

Η αυγή χαράζει πάνω στα βουνά ο εχθρός λουφάζει φτάνει η λευτεριά..


Της εξορίας ( Θάλασσες μας ζώνουν )
Στίχοι-μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Θάλασσες μας ζώνουν
κύματα μας κλειουν
σ' άγριους βράχους πάνω
τα νιάτα μας φρουρούν.

Στείλαν του λαού μας
τ' άξια τα παιδιά
για να τα λυγίσουν
σε δεσμά βαριά.

Στων φρουρών το πείσμα
θα σταθούμε ορθοί
στις καρδιές ατσάλι
φλόγα στην ψυχή.

Μάνα μη στενάζεις
μάνα μη θρηνείς
τώρα πέφτουν οι θρόνοι
και τραντάζει η γης.

Η αυγή χαράζει
πάνω στα βουνά
ο εχθρός λουφάζει
φτάνει η λευτεριά.

Χτυπάτε τους αδέλφια
χτυπάτε δυνατά
σαν χτυπάει ο λαός μας
σειέται γη στεριά.

παραγωγή βίντεο:octavianos
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP