Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Οι Τούρκοι καταπατούν οικόπεδα στο Καστελόριζο

Μια εθνική επικίνδυνη λεηλασία εκτάσεων του ακριτικού Καστελόριζου είχε φέρει στο φως με επίσημη έκθεσή του ο οικονομικός επιθεωρητής Κρήτης και Δωδεκανήσου, Μανώλης Χριστοδουλάκης, λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή. Όπως αναφέρει το περιοδικό «Επίκαιρα», σε...
Διαβάστε περισσότερα...

Κάηκαν 90.000 στρέματα στις φωτιές του Ιουλίου


Περίπου 90.000 στρέματα δάσους έχουν αποτεφρωθεί στις μεγάλες πυρκαγιές που σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στην χώρα. Σύμφωνα με επιτελείς της Πυροσβεστικής ύπαρχει αύξηση του αριθμού πυρκαγιών της...
Διαβάστε περισσότερα...

Ε ρε Γκιόλιας που σας χρειάζεται...

 Από το : enimerwsi.gr
Φανταστείτε μόνο αυτό... Να ζούσε ο συγχωρεμένος ο Σωκράτης τώρα που αποκλείστηκε η πρωταθλήτρια μας Β. Παπαχρήστου. Να δούμε πως θα είχε γλυτώσει από την πένα του ο Κούβελος και όλοι οι υπεύθυνοι αυτής...
Διαβάστε περισσότερα...

Η εφαρμοφή των μέτρων του ΔΝΤ οδηγεί σε αύξηση των εμφραγμάτων!


«Δολοφόνοι της κοινωνίας» και οι υπ αριθμόν 1 παράγοντες κινδύνου για το έμφραγμα του μυοκαρδίου, αναδεικνύονται το κάπνισμα, η καθιστική ζωή αλλά και η ψυχολογική πίεση, λόγω των σκληρών οικονομικών μέτρων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με τον...
Διαβάστε περισσότερα...

Η Φερνάντες τίμησε τη μνήμη της Περόν


Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός αναμνηστικού χαρτονομίσματος με τη μορφή της Εβίτα Περόν, με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων από το θάνατό της.

«Είναι ένας φόρος τιμής. Δεν το χρωστάμε σ 'εκείνη, το οφείλουμε στους εαυτούς μας », δήλωσε η...
Διαβάστε περισσότερα...

Citigroup:Την 1η Ιανουαρίου 2013 η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη


Η 1η Ιανουαρίου του 2013 είναι, σύμφωνα με τη Citigroup, η ημέρα που η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ. Η αμερικανική τράπεζα θεωρεί πιθανή κατά 90% την έξοδο της χώρας από το ευρώ τους επόμενους 12 με 18 μήνες.

Η Citigroup επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για ακριβή πρόβλεψη ημερομηνίας, ωστόσο θεωρεί πολύ πιθανή μία έξοδο της Ελλάδας μέσα στα 2 με 3 επόμενα τρίμηνα.

«Αναμένουμε ότι...
Διαβάστε περισσότερα...

Ρουμελιώτης: Το ΔΝΤ γνώριζε ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει

Το ΔΝΤ γνώριζε εξ αρχής ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να πετύχει δηλώνει ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε συνέντευξή του στους New York Times.

«Γνωρίζαμε στο Ταμείο από την αρχή ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, επειδή δεν είχαμε...
Διαβάστε περισσότερα...

Οι "ψευτοπατριώτες" υποκριτές της ακροδεξιάς...


ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ !
Αν όμως πάθαινε καμία γρατζουνιά κανένας πραιτωριανός, προδότης, γερμανοτσολιάς μπάτσος θα έσκουζαν όλοι μαζί !

Οι ψευτοπατριώτες της ακροδεξιάς δεν λένε λέξη για την ηρωική πολύμηνη απεργία στην χαλυβουργική...
Όμως είναι λαλίστατοι αν προκειται για...
Διαβάστε περισσότερα...

Νέος πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων

...δηλαδή ιδιωτικοποιήσεων απλά δεν το λένε. Απλά παίζουμε με τις λέξεις για να κρύψουμε το ξεπούλημα.

Τα καθήκοντα του προέδρου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων αναλαμβάνει, σύμφωνα με τη ΝΕΤ, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος.

Ο κ. Αθανασόπουλος θα αντικαταστήσει τον κ. Μητρόπουλο, ο οποίος...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP