Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Νέα απεργία σχεδιάζει η ΓΣΕΕ.

Νέα γενική απεργιακή κινητοποίηση, σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ την ημέρα συζήτησης και ψήφισης των μέτρων σχεδιάζει η ΑΔΕΔΥ σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης που ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή του συνδικάτου. Η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012, στις 12.00, ενώ τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, διοργανώνει πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας...
Διαβάστε περισσότερα...

Η βιομηχανία δερμάτων-υποδημάτων υπό εξαφάνιση.

Ο κλάδος με τη μεγαλύτερη παραγωγική συρρίκνωση είναι, εφέτος, η ελληνική βιομηχανία δέρματος και υπόδησης. Η πτώση του όγκου της παραγωγής της το πρώτο επτάμηνο του 2012 ανήλθε σε 38,2%, έναντι 6,7% του συνόλου της βιομηχανικής παραγωγής. Το 2011 η παραγωγή είχε μειωθεί κατά 14,5%, έναντι πτώσης 36,9% το 2010, 14,9% το 2009 και 4,5% το 2008.
Το 2012 η πτώση ήταν...

Διαβάστε περισσότερα...

Οικονομική βοήθεια γιοκ ...

Η Γερμανία θα σταματήσει να προσφέρει αναπτυξιακή βοήθεια στην οικονομικά ανεπτυγμένη Τουρκία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι από το Βερολίνο. Έπειτα από 50 χρόνια που λαμβάνει βοήθεια, η οικονομία της Τουρκίας έχει αναπτυχθεί τόσο που δεν χρειάζεται «κλασική» βοήθεια πλέον, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Αρωγής έπειτα από συνομιλίες με τούρκους αξιωματούχους. Η Γερμανία...
Διαβάστε περισσότερα...

Oι φασίστες του ΣΥΡΙΖΑ σε παραλήρημα.

Πάνε να βγουν κι απο πάνω αυτοί που στις τάξεις τους έχουν κάθε απόβρασμα μέχρι και ληστές τραπεζών (για να μην σας θυμήσουμε κι άλλα). Οι μόνοι που υποφέρουν απο τα ΜΑΤ είναι οι Έλληνες που αντιστέκονται σε φασιστικά κόμματα όπως το ιδεολογικό σούπερ μάρκετ της Κουμουνδούρου.
 
Ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην οποία κάνει λόγο για «συστηματική συγκάλυψη εγκληματικών ενεργειών και κρουσμάτων ρατσιστικής βίας από το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα Αττικής» κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς. Το πλήρες...
Διαβάστε περισσότερα...

Η παράσταση έλαβε τέλος

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Ιλαροτραγική ήταν η λήξη της σειράς θεατρικών παραστάσεων -επιπέδου «μπουλουκιού» άσημων ηθοποιών που περιοδεύει στην επαρχία- του θιάσου των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης υπό τον γενικό τίτλο «Ενδοκυβερνητικές διαφωνίες για τα νέα μέτρα εξόντωσης του ελληνικού πληθυσμού».
Το ιλαρό στοιχείο αφορά...
Διαβάστε περισσότερα...

Τι έγινε ρε παιδιά ; Δεν έχει πραξικόπημα σήμερα ;

Εχουμε αρχίσει και ανησυχούμε. Πώς και δεν βγήκε κάποια είδηση απο τους απανταχού Ψυχάρηδες και το Λαμπρακιστάν ;
Μα αν τυχόν γινόταν...πραξικόπημα σε μια χώρα κατεχόμενη μάλλον με απελευθερωτική ενέργεια θα έμοιαζε καθώς ο λαός θα είχε να επιλέξει ανάμεσα σε ξένη ή ντόπια κατοχή.
Πάντως πραξικόπημα για μια ακόμη φορά δεν έγινε και οι Ελληνες θα αρκεστούν σε ξένους τροικανούς δυνάστες κι ας τσίμπησαν το δόλωμα κάμποσοι.

Διαβάστε περισσότερα...

Φασιστικός χαιρετισμός του γιου του δημάρχου της Ρώμης

Θα αναλάβει η Ιταλική ΑΝΤΑΡΣΥΑ ;;;


Σάλο έχουν προκαλέσει στην Ιταλία οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο Huffingtonpost.it οι οποίες δείχνουν τον 17χρονο Μανφρέντι Αλεμάνο, γιο του δημάρχου της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο, να χαιρετά φασιστικά προεκτείνοντας το δεξί του χέρι στην διάρκεια των διακοπών που έκανε στην Μύκονο.

Ο Μανφρέντι Αλεμάνο επισκέφθηκε το πασίγνωστο νησί των Κυκλάδων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, μαζί με φίλους του. Στις δυο φωτογραφίες που αναρτήθηκαν για λίγες μόνον ώρες στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook εμφανίζεται να χαιρετά χαμογελώντας φασιστικά.
Διαβάστε περισσότερα...

Στα χνάρια του Ψυχάρη και ο Κον Μπεντίτ. Βλέπει και αυτός πραξικόπημα !Ο Γάλλος νεοταξίτης Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ προειδοποίησε για τον κίνδυνο δικτατορίας.

Αν η Ευρώπη δεν δημιουργήσει ένα κοινωνικό ταμείο αποπληρωμής όσον αφορά την κρίση στην Ελλάδα τότε η χώρα θα γονατίσει, σημείωσε ο Κον-Μπεντίτ.


Στην περίπτωση αυτή, προειδοποίησε ότι δεν αποκλείεται η επιστροφή σε μια στρατιωτική δικτατορία. Πάνω κάτω τις ίδιες π@π@ριές που λέει και ο Ψυχάρης.

Όπως παρατήρησε, η πολιτική την οποία ακολουθεί...
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ στους δρόμους !

Όλοι στο πλευρό των Ελλήνων εργαζομένων !

 Μηχανοκίνητες πορείες σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών διοργανώνει για την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, η ΠΟΕ-ΟΤΑ για να πάψει η ΚΕΔΕ να είναι θεατής στην αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών και θεσμικών προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στην περιφέρεια Αττικής η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Καραϊσκάκη. Στην υπόλοιπη Αττική ως τόποι...

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP