Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΣΤHΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;

11 Αυγούστου 1996 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Οι Τούρκοι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Τάσο Ισαάκ στην Δερύνεια.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα γιουσουφάκια της “ενημέρωσης” και η κυβέρνηση της Πάρου!

Μας περνάνε για ηλίθιους;  

Φανταστείτε να ήταν πρωθυπουργός ο “κουρασμένος” Καραμανλής και να βρισκόταν από τις αρχές Ιουλίου σε συνεχείς – παρατεταμένες διακοπές σε διάφορα  νησιά!
Έχοντας γράψει στα παλαιότερα  των υποδημάτων του την οικονομική κρίση που πλήττει την κοινωνία, την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Ένα τέτοιο φαντασιακό σενάριο δεν θα μπορούσε έστω και κατά ελάχιστο να ήταν αληθινό κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό και ακόμη χειρότερα με Παπανδρέου πρωθυπουργό.
Σήμερα τα φιλοκυβερνητικά έντυπα, δηλαδή τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης, αναφέρονται με σοβαρότητα στην … κυβέρνηση της Πάρου, όπως την αποκαλούν, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του μαζί με τους βασικούς του συνεργάτες από το κυκλαδίτικο νησί. 
Καταλαβαίνουν και αυτοί ότι το πράγμα παράγινε, δεν πάει άλλο και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τ’ αδικαιολόγητα!
Ο πρωθυπουργός της …παραλίας είναι εκτός τόπου και χρόνου, όπως ήταν πάντοτε.
Θαρρεί κανείς από όλους αυτούς του Μαξίμου, που κατευθύνουν τα γραφόμενα στις “φυλλάδες” τους, ότι ο κόσμος είναι ηλίθιος και δεν καταλαβαίνει ότι ο … παραλίας έχει εγκαταλείψει το καράβι και κάνει διακοπές με το κανό;
Το βράδυ, να είστε σίγουροι, ότι θα παρακολουθήσετε το μεγαλείο  του συντονισμού των “Δελτίων Ειδήσεων”, με show  τις νέες πρωτοβουλίες της λαοπρόβλητης κυβέρνησης της …Πάρου!
Χαλάλι μας!

Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. 

το είδαμε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Ο κόσμος είναι έτοιμος να λιντσάρει τους υπουργούς και τα στελέχη του Πασοκ.!

Ασυγκράτητος ο κόσμος, δεν παύει να αποδοκιμάζει τα κυβερνητικά στελέχη, όπου τα βρίσκει.
 
Την οργή των πολιτών και μάλιστα στην "πασοκοκρατούμενη" Κρήτη, δοκίμασε εις διπλούν ο υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος.
Τα κανάλια για άλλη μια φορά δεν έπαιξαν τίποτα, αναδεικνύοντας την απόλυτη ταύτισή τους με την κυβέρνηση του μνημονίου! Αρχικά, την οργή του κόσμου εισέπραξε ο υπουργός στο χωριό Κουνάβος του Ηρακλείου, όπου παραδόθηκαν είκοσι εργατικές κατοικίες.
Εκεί, εκατοντάδες παριστάμενοι γιούχαραν τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Γιώργος Σκουλατάκης του τα "έψαλλε" δημοσίως, εκφράζοντάς του την αγανάκτησή του για τα μέτρα της κυβέρνησης.
Αργότερα, νέο κτήριο του ΙΚΑ στο Ηράκλειο (περιοχή Εσταυρωμένου), ο Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια (κομματικού χαρακτήρα) φιέστας για την υποδοχή του, τα άκουσε από κόσμο που έτυχε να βρίσκεται εκεί και αντιλήφθηκε την παρουσία του.
Αποτέλεσμα της κατάστασης που δημιουργήθηκε, ήταν ο κ. Λοβέρδος να εγκαταλείψει το κτίριο από την πίσω πόρτα. Μάλιστα, κάποιος εκτόξευσε κατά του υπουργού ένα αναψυκτικό.
Κι όλα αυτά στο "πράσινο" Ηράκλειο! Φανταστείτε αλλού…
Παντού τους κράζουν!
Όμως, την οργή του κόσμου γνώρισε από πρώτο χέρι και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης (γνωστός για τη ρητορική του κατά του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αλλά και τον έντονο αντικληρικαλισμό του γενικότερα), στην Ερεσό της Λέσβου, όταν αποφάσισε να εμφανιστεί στη ΝΔ Λέσβο.
Αποτέλεσμα, να εγκαταλείψει άρον-άρον την κωμόπολη, πριν πάρουν μεγάλη έκταση οι καθ’ όλα αυθόρμητες αποδοκιμασίες. Την προηγούμενη Πέμπτη, έγινε δέκτης αποδοκιμασιών από πολίτες ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος είχε την ατυχή έμπνευση να εμφανιστεί στο θέατρο του Λυκαβηττού σε εκδήλωση για τον εορτασμό των γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη. Όταν ο Αλέξης Κωστάλας ανακοίνωσε στους θεατές την παρουσία του υφυπουργού, ακολούθησε πανδαιμόνιο, καθώς οι αποδοκιμασίες ήταν καθολικές..
Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν έχουμε ηγέτες με... καρύδια»

Οργή από τον πατέρα Σολωμού

Τον δικό του σταυρό κουβαλά ο Σπύρος Σολωμού εδώ και 14 χρόνια από τη δολοφονία του παιδιού του.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΛΥΝΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΣΤΟ «ΘΕΜΑ» ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ: «ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ... ΕΠΑΙΤΕΙ»

Τον είπαν τρελό. Αλλά και ποιος ήρωας δεν ήταν «τρελός»; Ποια λογική μπορεί να σπρώξει ένα παιδί 26 ετών σε έναν ιστό ενώ τον σημαδεύουν δεκάδες όπλα;

Ο Σολωμός Σολωμού στις 14 Αυγούστου του 1996, μετά την κηδεία του Τάσου Ισαάκ, έκλεισε τα αφτιά του στις φωνές της «σύνεσης» και της «λογικής». Τράβηξε δύο τζούρες από το τσιγάρο του και έφυγε. «Γύρνα πίσω, ρε μαλάκα...» ήταν η φωνή που προσπάθησε να τον φέρει στα λογικά του. Την αγνόησε.

Οι τελευταίες στιγμές της σύντομης ζωής του πάγωσαν την Κύπρο, που ήταν καθηλωμένη στις τηλεοράσεις παρακολουθώντας απευθείας τη διαδήλωση στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Τον βρήκα στο νεκροτομείο.

Ο Σολωμός ήταν ένα από τα οκτώ παιδιά του Σπύρου Σολωμού. «Εκείνη την ημέρα εργαζόμουν στο εστιατόριο στο Παραλίμνι. Είχαμε την τηλεόραση ανοιχτή και παρακολουθούσαμε την εκδήλωση. Για μια στιγμή ενώ σέρβιρα σε ένα τραπέζι είδα μια σκηνή με κάποιον να πέφτει από τον ιστό, αλλά δεν έδωσα σημασία γιατί δεν μπόρεσα να καταλάβω. Μετά από λίγα λεπτά μου τηλεφώνησε ο γαμπρός μου και μου είπε να πάω στο νοσοκομείο. Μέχρι να πάω στο νοσοκομείο το είχαν μάθει όλοι από την τηλεόραση. Εγώ τον βρήκα στο νεκροτομείο», λέει ο τραγικός πατέρας.

Ο Σπύρος Σολωμού κουβαλώντας τον δικό του σταυρό έχει αποσυρθεί σε ένα φτωχόσπιτο κάπου στην Επαρχία Λάρνακας. Σήμερα, 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του παιδιού του, δεν κρύβει την απογοήτευση του για την εξέλιξη των πραγμάτων στο Κυπριακό.

Στο ερώτημα μας αν νομίζει πως η θυσία του γιου του πήγε χαμένη απαντάει χωρίς περιστροφές: «Καμία θυσία δεν πάει χαμένη. Βλέπω τα νέα παιδιά που πηγαίνουν στις εκδηλώσεις και έχουν στο μυαλό τους τη θυσία του Σολάκη. Τίποτα δεν πάει χαμένο».

Ο Σπύρος Σολωμού δεν περιμένει να ακούσει συγγνώμη από τους δολοφόνους του γιου του.

Του αρκεί που καταδικάστηκε η Τουρκία ατό Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Δεν μας ενδιέφεραν οι αποζημιώσεις, αλλά η καταδίκη της Τουρκίας». Το 1996 η ελληνική κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία που ήταν αντιπολίτευση είχαν προσφέρει ένα σημαντικό χρηματικό ποσόν στην οικογένεια Σολωμού.

Ο Σπύρος Σολωμού όπως παρέλαβε τα χρήματα πήγε και τα παρέδωσε στο υπουργείο Άμυνας για την ενίσχυση του Κυπριακού Στρατού. Φτωχός άνθρωπος, βιοπαλαιστής με οκτώ παιδιά. «Δεν με νοιάζει αν πιάσανε τόπο τα χρήματα. Έκανα εκείνο που πίστευα και πιστεύω. Το ίδιο θα έκανα και σήμερα», λέει ο ίδιος.

Πριν από λίγες ημέρες στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία ο Σπύρος Σολωμού δοκίμασε μια μεγάλη έκπληξη: «Σταμάτησε ένα αυτοκίνητο και βγήκαν δύο Τουρκοκύπριες που με αναγνώρισαν και έπεσαν κάτω και μου φιλούσαν τα πόδια και ζητούσαν συγγνώμη για τη δολοφονία του Σολωμού.

Ήταν η πρώτη φορά που δάκρυσα. Συγκινήθηκα. Είχα διαβάσει τη συνέντευξη του Κενάν Ακίν που πυροβόλησε τον Σολωμό και είπε ότι αν χρειαζόταν θα το ξαναέκανε. Τι περιμένεις από τέτοιους ανθρώπους»

Το παράπονο του Σπύρου Σολωμού είναι ότι η Κύπρος δεν διαθέτει έναν Μαντέλα ή έναν Γκάντι.

«Για να αντιμετωπίσει ο κόσμος την κατοχή θέλει ηγέτες με... καρύδια. Δυστυχώς, δεν έχουμε τέτοιους. Το πρότυπο το δικό μου για την Κύπρο ήταν ο στρατηγός Γρίβας το 1955-1959. Από κει και πέρα δεν βρήκαμε άλλον που να έχει κότσια να αντισταθεί και να πολεμήσει. Οι πολιτικοί μας αντί να κάθονται στο τραπέζι και να απαιτούν επαιτούν. Τσακώνονται για το ποιος θα κάνει την καλύτερη προσφορά στους Τούρκους. Λες και είναι πολυκατάστημα η Κύπρος και θα πουλήσουν τα προϊόντα τους»...
 
από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», 8/8/2010
το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Φρέσκα κουλούρια πουλάει ο κουλουράς...

Γιατί τα παλιά μπαγιάτεψαν και υπάρχει κίνδυνος νοσημάτων!!!! 

Θα αναφερθούμε σε ένα λεπτό ζήτημα  που αφορά όλους τους bloggers γιατί οι μέρες είναι περίεργες και τα κοράκια του συστήματος παραμονεύουν και ψάχνουν ευκαιρίες για να μας πετάξουν λάσπη αφού ψάχνουν να βρουν τρόπο να μας φιμώσουν και δεν τους κάθεται προς το παρόν...

Σχεδόν όλοι οι bloggers κάνουν αναδημοσιεύσεις ειδήσεων από άλλα ιστολόγια.
Τι συμβαίνει όμως όταν η αναδημοσίευση αυτή γίνεται βδομάδες, μήνες ή ακόμα και χρόνια μετά το περιστατικό;
Eκεί λοιπόν γίνεται μπάχαλο.
Γιατί ο αναγνώστης που δεν γνωρίζει ότι η είδηση είναι παλιά, την θεωρεί ως επίκαιρη και πολλές φορές την αναδημοσιεύει στο δικό του ιστολόγιο ή την προωθεί μέσω του facebook και άλλων δικτύων.
Τότε ξαφνικά ένα μπαγιάτικο θέμα γίνεται επίκαιρο από το πουθενά.
Στο μεταξύ μπορεί να έχουν μεσολαβήσει δεκάδες πράγματα που σχετίζονται με την ''είδηση'' αυτή αλλά δεν έχει καμιά σημασία.
Το περιστατικό θεωρείται μείζον και φρέσκο!!!
Προσέξτε. Μίλαμε μόνο για ειδήσεις κι όχι για αφιερώματα ή γελιογραφίες και βίντεο γενικού περιεχομένου που μπορεί να ανακυκλώνονται από χρόνο σε χρόνο και είναι απολύτως λογικό.

Τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται από άγνοια και απροσεξία.
Υπάρχει όμως πιθανότητα αυτό να συμβαίνει επί σκοπού από κάποιους;
Eμείς πιστεύουμε ότι ΝΑΙ συμβαίνει.
Γιατί πολλοί έχουν συμφέρον να πλήξουν την αξιοπιστία των blogs.
Τα blogs που πλέον έχουν καθιερωθεί ως εναλακτικά μέσα ενημέρωσης και κερδίζουν ολοένα περισσότερους αναγνώστες στην κοινωνία.
Την ίδια ώρα που οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στις εφημερίδες και τα περιοδικά ενώ βαριούνται πλέον να ακούνε τα ίδια και τα ίδια στα ελεγχόμενα δελτία  ''ειδήσεων'' και των δήθεν ενημερωτικών εκπομπών με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Παράλληλα σοβαρές δημοσκοπήσεις φέρνουν τα blogs πρώτα στην αξιοπιστία μεταξύ όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (δείτε εδώ)
Πως λοιπόν αυτοί που θίγονται τα συμφέροντά τους να μην θέλουν να πλήξουν την αξιοπιστία των blogs;
Mόνο αυτοί;
Ή μήπως κι αυτοί που ξεσκεπάζονται καθημερινά;
Tα κόμματα δηλαδή και ιδιαίτερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ που είναι τώρα κυβέρνηση.

Με ποιους τρόπους προσπαθούν να πλήξουν την αξιοπιστία των blogs;
Πρώτα με τον τρόπο που σας περιγράψαμε.
Μια παλιά είδηση ανακυκλώνεται ως φρέσκια.
Δείτε ένα παράδειγμα.
Έχουμε την είδηση από τις 27 Μαίου
''Απαγόρευσαν την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα Λαδόξερα'' από τη zougla.gr
Ακολουθεί πλήθος αναδημοσιεύσεων από εκατοντάδες ιστολόγια με πηγή πότε το zougla και πότε το tiresias-press ενώ στο θέμα αναφέρεται και ο Βελόπουλος από την εκπομπή του.
Από τότε έχουν περάσει σχεδόν δύομιση μήνες.
Κι όμως!!!
Ένα θέμα που βγήκε πριν από δυόμιση μήνες εξακολουθεί να παίζει σήμερα ως ''είδηση'' και αναπαράγεται συνεχώς ως τωρινό.
Θέλετε να δείτε την απόλυτη τρέλλα;
Aναδημοσίευση του θέματος γίνεται τότε από το ιστολόγιο ''Αιώνια Ελληνική Πίστη'' με πηγή το ''Δελτίο των 11''.
Ε λοπόν σήμερα 10 Αυγούστου το ίδιο θέμα αναδημοσιεύεται ξανά από αυτό το ιστολόγιο με αναφορά στο schizas.com που όμως αναφέρει ότι το θέμα είναι από τις 28 Μαίου 2010 με αναφορά και στο Δελτίο των 11 και στο ''Αιώνια Ελληνική Πίστη'' της δημοσίευσης όμως της 28ης Μαίου!!!
Η παράνοια στο μεγαλείο της...

Δεύτερον, μια παλιά είδηση που μεταφέρεται ως φρέσκια της οποίας όμως το περιεχόμενο είναι στρεβλωμένο.
Παράδειγμα το περίφημο ΦΕΚ του 2006 με τη τούρκικη γλώσσα που θα διδάσκεται σε όλα τα σχολεια της Ελλάδας!!!!
Μιάμε για ΦΕΚ του 2006 αγαπητοί. Πριν τέσσερα χρόνια.

Το θέμα είχε βγάλει τότε πρώτα η εφημερίδα  ''Στόχος'' και αναφέρεται στη διδασκαλία του μαθήματος της Τουρκικής γλώσσας στο Γυμνάσιο. Αυτή η είδηση ανακυκλώνεται από τότε κατά καιρούς αλλά τις τελευταίες μέρες έχει γίνει κυριολεκτικά χαμός στο διαδίκτυο με το συγκεκριμένο θέμα. Ένα θέμα του 2006!!!
Ένα ΦΕΚ που ναι μεν δεν αναφέρεται ότι θα εφαρμοστεί ειδικά στη Θράκη αλλά πρακτικά η διδασκαλία αυτή ισχύει σε ελάχιστα Γυμνάσια (μετρημένα στα δάχτυλα) στη Θράκη και δεν προβλέπεται να επεκταθεί άμεσα σε όλη την Ελλάδα..

Τρίτος τρόπος για να πλήξουν την αξιοπιστία των blogs είναι η διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Όπως για παράδειγμα ο ''θάνατος'' του δεκαπεντάχρονου στη Βέροια.Δείτε εδώ
Που βέβαια δεν υπήρξε ποτέ καθώς το παιδί έζησε και βγήκε από το νοσοκομείο.
Ή η φωτιά σε εκκλησία στο Αιγάλεω από Πακιστανούς!!! Δείτε πάλι εδώΤο περιστατικό αυτό ήταν μια καθαρή προβοκάτσια και βέβαια η Εκκλησία αυτή δεν κάηκε όπως διαδίδονταν μανιωδώς πριν λίγες μέρες.

Εν κατακλείδι είναι πολλά τα περιστατικά για να είναι τυχαία. Και εννοείται ότι είναι κι άλλα που δεν αναφέραμε εδώ.
Ποιοι και γιατί επιχειρούν να καταστήσουν αναξιόπιστα τα blogs;
Ποιοι ''bloggers'' διεκπερεώνουν τις εντολές των αφεντικών τους;
Υποψίες υπάρχουν πολλές αλλά προς το παρόν παραμένουν υποψίες...
Ας είμαστε λοιπόν λίγο πιο προσεκτικοί οι υπόλοιποι και θα φανούν συν το χρόνο οι ψεύτες και οι κλέφτες.


egersis
Διαβάστε περισσότερα...

Χαρά Νικοπούλου: "Η Ελλάδα με έστησε στα τρία μέτρα..."

  • Δυστυχώς, το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο και ο ΛΑΟΣ συμπεριφέρεται σαν να μην συνέβει τίποτε
  • Τα σύμβολα υπάρχουν για να μας θυμίζουν το χρέος μας απέναντί τους και όχι για να αποκομίζουμε οφέλη από αυτά
  • Καιρός να σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε σαν την αγελάδα που κλωτσάει το ίδιο της το γάλα
  • Ο αδερφός της Χαράς ξεσπάει μήνυμά του...

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το μήνυμα που έφτασε στο ιστολόγιο, θα κατέληγε στον κάλαθο των σκουπιδιών. Όμως, επειδή το θέμα της πρότασης εκ μέρους του ΛΑΟΣ να "κατεβάσει" ως υποψήφια τη Χαρά Νικοπούλου για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει πάρει διαστάσεις, οφείλουμε να δημοσιεύσουμε το κείμενο που μας έστειλε φίλος αναγνώστης, ευελπιστώντας πως θα υπάρξει σύντομα δήλωση συγνώμης προς την Χαρά Νικοπούλου από την πλευρά του κυρίου Καρατζαφέρη (έστω και μέσω Αϊβαλιώτη). Άλλωστε, ο πολιτικός που αναγνωρίζει το λάθος του, αποδεικνύει και το μεγαλείο του πνεύματός του και την αυτογνωσία του... και χαίρει μεγαλύτερης εκτίμησης από τους ψηφοφόρους του. Στην προκειμένη περίπτωση, Αϊβαλιώτης και Καρατζαφέρης, οφείλουν να τοποθετηθούν ευθαρσώς και να αποκαταστήσουν την Χαρά Νικοπούλου στα μάτια των πρώην μαθητών της…
Το μήνυμα, που έστειλε η ίδια η Χαρά Νικοπούλου, όπως διαβεβαιώνει πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ, ο κύριος Κουριαννίδης Γιάννης (δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης), αποκαλύπτει την πολιτική φαιδρότητα και αδιαλλαξία, που επιθύμησε να εκμεταλλευτεί τη Χαρά Νικοπούλου για πολιτικά οφέλη και ταυτόχρονα να διασύρει και να διαγράψει τους αγώνες που αυτή η γυναίκα έδωσε μόνη, εκ μέρους όλων μας. Το μήνυμα, εξάλλου, του ίδιου του αδελφού της Χαράς, «φωνάζει» για την απολιτική στάση που κράτησε η δασκάλα του Δερείου (λόγος και για τον οποίο ουσιαστικά κυνηγήθηκε από όλες τις πλευρές).
Θα ήθελα, να θυμίσω σε όλους εκείνους που θεωρούν Σύμβολο την Χαρά Νικοπούλου, πως τα Σύμβολα υπάρχουν για να μας θυμίζουν το χρέος μας απέναντι σε αυτά. Αν κάποιοι νομίζουν πως μπορούν το χρέος τους να το μετατρέψουν σε κέρδος τους... τον λόγο έχει η επιστήμη και δη η πολιτική...

Το ξέσπασμα του Ευτύχιου Νικόπουλου, αδελφού της Χαράς
Για ακόμη μία φορά και σε όσους δεν σκοπεύουν ή δεν θέλουν να κατανοήσουν ότι η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, αλλά μία ΔΑΣΚΑΛΑ, που τόσα χρόνια έχει αφιερωθεί στους μικρούς μαθητές της και ΜΟΝΟΝ και στην ελληνική πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ΑΠΑΝΤΑ και διακηρύσσει για πολλοστή φορά και σε όλους τους τόνους ότι η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ είναι ΔΑΣΚΑΛΑ, είναι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ και το μοναδικό ενδιαφέρον της και μέλημά της είναι να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές της την Ελλάδα και όσα προστάζει το Σύνταγμα και οι κείμενοι Νόμοι, όπου και εάν βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, έξω από κομματικά ενδύματα, μακρυά από την πολιτική. Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ το βρώμικο μανδύα της Πολιτικής και αυτό να το βάλλουν καλά στο μυαλό τους όλοι όσοι επιχειρούν να την εμπλέξουν εν αγνοία της και να χρησιμοποιήσουν τη φήμη της και το όνομά της σε μικροπολιτικά βρώμικα παιχνίδια. Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε ΔΑΣΚΑΛΑ διδάσκοντας στα ελληνόπουλα την Ελλάδα όπου κι εάν βρίσκεται. Τίποτα περισσότερο. ΔΑΣΚΑΛΑ μόνον, ελληνίδα εκπαιδευτικός, επιτελώντας λειτούργημα ανώτερο από τα βρώμικα και θολά νερά της πολιτικής και των φερεφώνων της
Και τούτο το γνωρίζουν καλά οι πάντες και γι' αυτό το λόγο ΟΥΔΕΙΣ , επαναλαμβάνω ΟΥΔΕΙΣ μέχρι σήμερα έχει τολμήσει να ενοχλήσει ή να επικοινωνήσει με οιονδήποτε τρόπο με τη Χαρά Νικοπούλου διότι η πόρτα είναι επτασφράγιστα ΚΛΕΙΣΤΗ, είναι ερμητικά κλειδαμπαρωμένη όσο και εάν επιθυμείτε να την ανοίξετε για να σπιλώσετε το έργο της Δασκάλας.
Δασκάλα, λοιπόν ήταν, δασκάλα είναι και δασκάλα θα εξακολουθεί να είναι για πάντα.
Ευτύχιος Νικόπουλος
Δικηγόρος
(Αδελφός της Χαράς Νικοπούλου)


Το μήνυμα της Χαράς Νικοπούλου στον Κουριαννίδη
"ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΣΤΗΣΕ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΤΡΑ... ΠΑΤΗΣΕ ΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕ ΘΑΨΑΝΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΜΟΥ... ΑΛΛΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΟΡΝΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ!!!!
ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΖΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡVΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ!
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΤΟΥς ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΩ... ΠΕΘΑΝΑ ΣΤΙς 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010..."


Δήλωση του Γιάννη Κουριαννίδη
"Αυτά τα λόγια ανήκουν στη Χαρά Νικοπούλου. Μου τα έστειλε με μήνυμα πριν από λίγο. Ναι, θα μιλήσω και θα απαντήσω εγώ γι᾽αυτήν. Και δυστυχώς, δεν έχω άλλη επιλογή, από το να καταγγείλω για άλλη μία φορά το κόμμα που υπηρέτησα για 4 σχεδόν έτη, πιστεύοντας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στο πολιτικό σκηνικό με την παρουσία του. Ντροπή και πάλι ντροπή!
Επιτέλους, κύριοι νεοκαριερίστες του πολιτικαντισμού, σκεφτείτε ότι μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι που σκέφτονται και πράττουν όχι με γνώμονα την τσέπη τους, όχι βάσει του στενού προσωπικού τους συμφέροντος, αλλά σύμφωνα με το αξιακό σύστημα του έθνους και του λαού μας. Σεβαστείτε τους και σταματήστε να πετάτε τα άγια τοις κυσί προς εξυπηρέτηση των μικροκομματικών σας επιδιώξεων. Όλα έχουν κάποιο όριο. Αίσχος!
"

Δεν χρειάζεται κανένας σχολιασμός. Το μήνυμα, από μόνο του τα λέει όλα. Εύγε στους πρωταγωνιστές της παράστασης ανθρωποφαγίας που στήθηκε, για να καρπωθούν... άραγε τι; Πολιτικά οφέλη; Τα πολιτικά οφέλη, έρχονται με αγώνες, με κόπο, με προσπάθειες, με προτάσεις, με τακτικές και πρακτικές εναρμονισμένες με το κοινό καλό... Στην σύγχρονη πολιτική ζωή της χώρας και μετά από όλα όσα έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια όλοι μας ως πολίτες, έχει προσδιοριστεί πως τα πολιτικά οφέλη δεν μπορούν να τσαλαπατούν ούτε κοινωνικές ομάδες, ούτε ατομικές προσωπικότητες προκειμένου να αναδειχθούν. Όποιος πολιτικός ή κόμμα χρησιμοποιεί τακτικές του παρελθόντος είναι καταδικασμένος να μείνει στο παρελθόν και να θαφτεί από τις επερχόμενες εξελίξεις.
Η Χαρά Νικοπούλου είναι άνθρωπος, είναι γυναίκα, είναι δασκάλα και υπερήφανη που είναι Ελληνίδα. Όποιος θέλει να την αναβιβάσει σε κάτι άλλο, θα πρέπει πρώτα να την ρωτήσει αν το επιθυμεί και η ίδια... Λίγος σεβασμός δεν θα μας βλάψει... Ας αναρωτηθούμε, όλοι μας, τι πράγματι μας λέει η Χαρά μέσα από αυτό το μήνυμα, τι μας έχει προσφέρει η Χαρά με την στάση ζωής της και ας σταματήσουμε, επιτέλους, την μεταξύ μας ανθρωποφαγία και την κάκιστη συνήθεια να συμπεριφερόμαστε σαν την αγελάδα που κλωτσάει το ίδιο της το γάλα...

Κωνσταντίνος Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP