Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΑΝ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ,ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

ΞΗΛΩΣΤΕ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ,ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ

Πριν μερικές μέρες,είχαμε το περιστατικό με τον Α/ΓΕΝ αντιναύαρχο Δ.Ελευσινιώτη,που συναντήθηκε με τον Αρχηγό Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγό Isik Kosaner και με τον Αρχηγό Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων, Ναύαρχο Ugur Yigit:Όπως βλέπετε στην φωτογραφία,υπό το...βλέμμα του Κεμάλ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!

Χθες,είχαμε ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ,κατά τη συνάντηση του Α/ΓΕΣ αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκο με τον Isik Kosaner,πάλι:ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ΞΑΝΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ,ΕΝΩ ΜΑΣ...ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΟΣΤΡΑΡΟΥΝ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΦΑΓΕΑ ΚΕΜΑΛ!
ΚΑΛΑ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ"ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ",ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΠΑΝΩ ΣΑΣ;

ΠΩΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ;ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ;ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ Ή ΤΟΝ...ΚΑΝΕΝΑ;

ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΒΥΘΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ,ΟΠΩΣ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ,ΑΛΛΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ!

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ,ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ!

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ,ΑΦΟΥ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ:ΕΣΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΝ ΕΤΣΙ;

ΕΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ! (Εδώ και χρόνια συμπληρώνουμε εμείς.)

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Xαμός από τις δηλώσεις της Ν.Μπακογιάννη για "ένοπλες ελληνοτουρκικές συγκρούσεις"

Τουρκόφιλη η Ντορίτα; Oχι ρε παιδιά μην το ξαναπείτε αυτό....

ImageΜείζον πολιτικό θέμα έχει δημιουργηθεί με την φράση της προέδρου της ΔΗΣΥ Ντόρας Μπακογιάννη στην ομιλία της στην Κωνσταντινούπολή όπου αποκαλεί την μάχη του Ματζικέρτ το 1071 με την οποία επικράτησαν οι Τούρκοι στην Μικρά Ασία, την Άλωση της Πόλης του 1453 και την ελληνική επανάσταση του 1821 απλώς ως "ένοπλες συγκρούσεις του Ελληνισμού με την Τουρκία". Μάλιστα προσπέρασε την μικρασιατική καταστροφή του 1922 και για την Κύπρο, προσδιόρισε το πρόβλημα περίπου ως θέμα εσωτερικό της Τουρκίας με τους Τουρκοκύπριους! Η ίδια αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί καθώς το θέμα παίρνει μεγάλες διαστάσεις προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε μεγάλο αριθμό βουλευτών.
 
Μιλώντας στον ρ/σ Real FM για «φθηνές επιθέσεις» υποστήριξε ότι «Χάνω τον Θεό μου από αυτόν τον λαϊκισμό. Μίλησα για έναν αιώνα συγκρούσεων» τόνισε και συνέχισε: «Και αυτά που είπα εγώ στην Κωνσταντινούπολη για το Αιγαίο και τα νησιά μας δεν τα έχει πει ποτέ Έλληνας πολιτικός στην Τουρκία».

Για την ακρίβεια μίλησε για "μια χιλιετία ένοπλων συγκρούσεων" αναφέροντας τις παραπάνω ημερομηνίες. «Τα πρώτα χίλια χρόνια της συνύπαρξής μας, πολιτικά, μπορούν να θεωρηθούν ως ‘‘η χιλιετία των συγκρούσεων’’. Αυτό βέβαια, εξηγείται δεδομένων των πολλών ενόπλων συγκρούσεων που συνέβησαν ιδιαίτερα μεταξύ του 1071 και του 1453 και το 1821» είπε χαρακτηριστικά.
Ομως, υπάρχουν πληροφορίες ότι πολλοί βουλετές θα προχωρήσουν σε καταδίκη των δηλώσεων Μπακογιάννη τις επόμενες ώρες. Και αυτό, διότι, όπως λένε η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» σε ομιλία της στην 100η συνάντηση «Bab-I Ali» (δηλ. της «Υψηλής Πύλης), λησμόνησε ότι το 1453 έγινε η άλωση της Κωνσταντινούπολης, αλλά και ότι το 1821 ξεκίνησε η ελληνική επανάσταση κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στη συνέχεια, η κυρία Μπακογιάννη, χωρίς καμία ιδιαίτερη αναφορά στη Μικρασιατική καταστροφή και στα δραματικά γεγονότα του 1922, αναφέρει ότι «το 1923, οι δυο σημαντικοί αρχηγοί των κρατών μας, ξεκίνησαν μια νέα πορεία: ειρήνης, συνεργασίας, φιλίας και Συμμαχίας». Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «οι σημερινοί Έλληνες, έχουν τόσο βαθιά και διακαή επιθυμία για ειρήνη και εποικοδομητική συνύπαρξη με τους γείτονές τους-ιδιαίτερα την Τουρκία. Κατ' αρχάς γιατί η Ελλάδα από το 1922 δεν έχει επιδείξει καμία εδαφική φιλοδοξία».

Διάφοροι βουλευτές σχολιάζοντας αυτή την αποστροφή, αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο η κυρία Μπακογιάννη δεν έκανε οποιαδήποτε αναφορά στις τουρκικές διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας, μετά το 1974, αν και είπε σε κάποιο σημείο της ομιλίας της, ότι έχουμε επιστρέψει σε συνθήκες έντασης, λόγω του Κυπριακού.

Στις αναφορές της στο Κυπριακό, η κυρία Μπακογιάννη δεν μίλησε για εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, απλά ανέφερε ότι πρέπει να αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα και τόνισε την ανάγκη αμοιβαίων υποχωρήσεων. Βέβαια, υποστήριξε ότι «η Τουρκοκυπριακή Κοινότητα εξαρτάται σχεδόν ολοκληρωτικά από την Τουρκία και η Τουρκία διατηρεί σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής στο νησί».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επισήμανσή της ότι «το Αιγαίο, θα πρέπει να γίνει η γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών μας, όχι η διαχωριστική γραμμή», αλλά και η θετική αναφορά στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και στο δόγμα, για το οποίο είπε: «Οι Τούρκοι πολίτες είναι αυτοί που θα απολαμβάνουν την ειρήνη και τη σταθερότητα, όταν εφαρμοστεί η πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες του φίλου μου, Υπουργού Νταβούτογλου».
 
Γενικά φάνηκε απρόσεκτα τουρκόφιλη...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: “Η πτώχευση της Ελλάδος είναι αναπόφευκτη”

Aπό το filotimia.blogspot

Σας παρουσιάζουμε έγγραφο της γενικής διεύθυνσης εσωτερικών πολιτικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο οποίο γίνονται κατά την ταπεινή μας γνώμη, συγκλονιστικές αποκαλύψεις που δεν είναι τίποτα περισσότερο από την ωμή αλήθεια. Ιδού λοιπόν δύο χαρακτηριστικά σημεία του κειμένου.
Με δεδομένη την μεγάλη ανάγκη της Ελλάδος για δανεισμό και τα υψηλά spread, κατέστη σαφές ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, στις αρχές Μαΐου, είχαν δύο επιλογές. Την άμεση χρεωκοπία της Ελλάδος πακέτο βοηθείας το οποίο θα μπορούσε να καθυστερήσει το αναπόφευκτο για λίγα χρόνια. 
 
Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν μεγάλο ενδιαφέρον να αποφύγουν την χρεωκοπία της Ελλάδος για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι απαιτήσεις των γαλλικών τραπεζών έναντι της Ελλάδος ανέρχονται κατά προσέγγιση, σε 80 δις $, ενώ των γερμανικών σε 45 δις $. Αντιθέτως οι απαιτήσεις των αγγλικών τραπεζών φθάνουν τα 15 δις $. Πρό του κινδύνου της αμέσου καταρρεύσεως των γαλλογερμανικών τραπεζών της διατηρήσεως της αξιοπιστίας της Ελλάδος με καθυστέρηση της χρεωκοπίας της έως ότου βελτιωθεί η διεθνής οικονομική κατάσταση, η Γερμανία και η Γαλλία επέλεξαν το δεύτερο.

Παρατηρήστε στον πίνακα που ακολουθεί πόσο ήταν το χρέος της χώρας το 2009 και πόσο θα είναι το 2015...
Διαβάστε περισσότερα...

Βίαιες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις - Άνοιξε ο δρόμος για άγριο "μαχαίρι" στους μισθούς

- Ανοίγει το νομοσχέδιο το δρόμο για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και απολύσεις
- Επιχειρησιακές συμβάσεις... μόνο εάν υπάρχει συμφωνία εργοδότη-εργαζομένου
- Kανένα όριο δεν υπάρχει για τον αριθμό των απολύσεων

Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο για τις ειδικές επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας από την υπουργό Εργασίας, Λ. Κατσέλη στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος και το οποίο θα συζητηθεί τη Δευτέρα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και την Τρίτη πάει στην Ολομέλεια για ψήφιση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, θα υπάρχουν ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις οι οποίες θα απαιτούν τη συμφωνία και των δύο πλευρών δηλαδή και του εργαζομένου και του εργοδότη. Για να είναι έγκυρη αυτή η επιχειρησιακή σύμβαση θα πρέπει να κατατεθεί στο ΣΕΠΕ με αιτιολογημένη έκθεση που οδήγησε σε αυτή την συμφωνία.

Αυτή η σύμβαση δεν έχει όριο απολύσεων, αλλά πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των δύο πλευρών θα έχει ισχύ για ένα χρόνο και θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε χρόνο. Εάν δεν υπάρχει σωματείο στην επιχείρηση, τη συνεννόηση θα την κάνει το κλαδικό σωματείο.

Σχετικά με τις διατάξεις για την ευελιξία της αγοράς εργασίας και την απλούστευση εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας αποφασίστηκαν:
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP