Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ


το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Προσγειώθηκε το πρώτο C-130 στο Ελ. Βενιζέλος

ImageΣύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Αεροπορίας το πρώτο C-130 της ΠΑ προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος μεταφέροντας Έλληνες από την Αίγυπτο στις 16:12. Ακόμη αναμένονται δύο C-130. Και τα τρία αεροσκάφη της ΠΑ μεταφέρουν συνολικά 215 άτομα.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σφαλιάρα στον Ραγκούση: Αντισυνταγματικό έκρινε το ΣτΕ το νόμο που δίνει δικαίωμα σε μετανάστες να ψηφίζουν στις δημοτικές

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjw34FfTXvLK381mIAvRPsHglR1bQh4zc4M4RrONnp0UwuiMTk3R1UgybCvR2jtgf2k-3z2Ej1PhKmYgLCGwD5es_IMBPNijRd2Vl6WRUQvla3I_KqSBBxUn1PyhpDdIp3TG2jLXSvAYq4/s1600/illegalaliens_12.jpgΤο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες, αποκλειομένων των αλλοδαπών και τα αντίθετα που προβλέπει ο νόμος 3838/2010 περί ιθαγενοποίσης είναι αντισυνταγματικά, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας με σημερινή απόφασή του.

Ειδικότερα, η επταμελής σύνθεσης το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας. Και για το λόγο αυτό παρέπεμψε το όλο αυτό "καυτό" ζήτημα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Αναλυτικότερα, το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος ο Σωτ. Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ε. Αντωνόπουλος) υπογραμμίζει στην υπ΄ αριθμ. 350/2011 απόφασή της ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».

Κατά συνέπεια οι ρυθμίσεις των άρθρων 14 έως 21 του Ν. 3838/2010 «είναι ανίσχυρες» ως αντίθετες προς τα άρθρα 1, 52 και 102 του Συντάγματος, προσθέτει το ΣτΕ.

Ακόμη, σημειώνεται στη δικαστική απόφαση ότι οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών οργάνων των ΟΤΑ έχουν «καθαρά πολιτικό χαρακτήρα εν όψει των αρμοδιοτήτων που ασκούν οι οργανισμοί αυτοί, αλλά και διότι η εκλογή αυτή ανάγεται στην πολιτική ζωή της χώρας γενικώς».

Εξάλλου, συνεχίζουν οι δικαστές, «η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί λειτούργημα απαραίτητο για την πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας, ως τοιαύτης νοουμένης της ασκούμενης από το λαό ως εκλογικό σώμα απαρτιζόμενο μόνο από τους έχοντες δικαίωμα ψήφου Έλληνες πολίτες»...
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΑΙ! ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΣΟΥΜΠΑΙΣ!

Και βέβαια ο Γιωργάκης είναι όντως ο Έλληνας Γιέλτσιν!
Οι λεγόμενες “αγορές” των οποίων υπεραμύνεται νυχθημερόν ο κος Κώνστας του ΑΛΤΕΡ έχουν όνομα.
Το όνομα τους είναι Rothschild.
Η είδηση λέει:
Οι τράπεζες AlphaBank , η NM Rothschild & Sons LTD και η UBS Limited θα είναι οι σύμβουλοι του εικονιζόμενου υπουργού Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και της ΕΑΣ
 
Σωστά διαβάζετε “NM Rothschild & Sons LTD” ο νταβατζής της Ελλάδας απο συστάσεως της, όπως παρατηρεί ορθότατα ο Σατυρικός.
Το έργο όμως έχει και συνέχεια. Η Alpha Bank είναι η τράπεζα της SIEMENS. Όχι τώρα βέβαια, αλλα από τις χρυσές εποχές!
Η θυγατρική της Alpha Bank, η ABC factors είναι η εταιρεία που έκανε “factoring” τα τιμολόγια της Siemens ως προς την CIVITAS! Δείτε τι γράφαμε στις 10/6:
Απίστευτη παρέα. Ποιός είπε ότι οι Ελληνάρες δεν είναι ομαδικοί;
Μιλάμε βέβαια για τον υιό του Χρήστου Θεοδωρίδη (ο οποίος δυστυχώς έχει πρόβλημα υγείας, είναι αδύνατον να καταθέσει και του ευχόμαστε περαστικά). Ο Αρτέμιος Θεοδωρίδης φάνηκε από την κατάθεση του στην εξεταστική ότι γνωρίζει πολλά και ίσως έχει ακόμα περισσότερα να συνεισφέρει. Ο Χρ. Θεοδωρίδης άλλωστε, φέρεται να είναι αποδέκτης και του ποσού των 880.000 δολαρίων από την εταιρεία SANDYBURY, η οποία είχε αναλάβει τη διοχέτευση ποσών για χρηματισμό από τη SIEMENS. Ο Χρήστος Θεοδωρίδης φέρεται να βρίσκεται πίσω και από το λογαριασμό 88167960 W της UBS στην Ελβετία, με τον κωδικό ACROPOLIS.
Ρωτήσαμε λοιπόν τον Πάνο Καμμένο, βουλευτή και μέλος της εξεταστικής, πως μπορεί να ένας τέτοιος σημαντικός μάρτυρας να μένει εκτός διαδικασίας. Μας απήντησε συβιλλικά: Προηγείται η εξέταση του κυρίου Φλέσσα καθώς και κάποια ταξίδια στο εξωτερικό, στην Κύπρο, την Βουλγαρία και τη Ρουμανία, προκειμένου να συμπληρώσουμε κάποια στοιχεία…
Εκεί όμως που (ξανα) κοιτάζαμε τα περιβόητα τιμολόγια της Civitas προς τη Siemens, εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ, μας τράβηξε την προσοχή μία σφραγίδα.

Δείτε με προσοχή εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Πέφτει ο Mubarak;

Από το antinews:

Strange Attractor είπε:

Αρχίζω και αναρωτιέμαι. Άντε και έπεσε. Μετά τι;
Ξέχωρα από την αγάπη μας για δημοκρατία και τραλαλό, εμάς ως χώρα μας συμφέρει η ισλαμοποίηση της περιοχής;
Αν όχι, μας συμφέρει μια χαλαρή δημοκρατία;
Αν κρίνουμε απ τα δικά μας, άστα να πάνε. Αυτοί είναι και πιο πολλοί και πιο χαβαλέδες, οπότε θα γίνει κανονικό μπάτε σκύλοι αλέστε κράτος.
Τι μας συμφέρει άραγε ως Ελλάδα; Έτσι ακαδημαϊκά ρωτάω.


Από την προηγούμενη Τρίτη που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις, ο Mubarak, προσπαθεί να παραμείνει όσο μπορεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, περιμένοντας ίσως να καταλαγιάσει το κύμα των διαδηλώσεων. Όμως, οι διαδηλωτές, που διαμηνύουν ότι θα μείνουν στους δρόμους μέχρι να ανατραπεί το καθεστώς του, έχουν προγραμματίσει για την Τρίτη νέα γενική απεργία και πορεία διαμαρτυρίας «ενός εκατομμυρίου ανθρώπων».
Την ώρα που δεκάδες  χιλιάδες διαδηλωτές είχαν κατακλύσει τους δρόμους του Καΐρου για έβδομή συνεχή ημέρα,  απαιτώντας την ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ, ο Αιγύπτιος πρόεδρος προχώρησε σήμερα  σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης του. Μία κίνηση, που έχει χαρακτηριστεί, ως ανεπαρκής από την αντιπολίτευση.
Υπουργός Εσωτερικών, ορίστηκε , ο στρατηγός εν αποστρατεία, Mahmood Wagdy. Ο Samir Mohamed Radwan, ορίστηκε υπουργός Οικονομικών και ο πρώην κυβερνήτης του Βόρειου Σινά,Murad Mowafi, ανέλαβε αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών.
Στη θέση του παραμένει ο υπουργός Άμυνας  Mohamed Hussein Tantawi, ο οποίος προήχθη επίσης σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
Οι νέοι υπουργοί σε συνδυασμό με τον νέο αντιπρόεδρο Omar Suleiman, καθώς και τον νέο πρωθυπουργό Ahmed Shaqif, αποτελούν τη νέα κυβέρνηση του Mubarak, μέσω της οποίας ευελπιστεί να κατευνάσει τους διαδηλωτές.
Όμως,  από τις παραπάνω κινήσεις δεν υπάρχει καμία ένδειξη, ότι πρόκειται να επιτύχει κάτι τέτοιο, καθώς οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους για έβδομη ημέρα και δεν φαίνεται  να υποχωρούν.
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι, ότι όλα τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης, πλην του υπουργού Οικονομικών, είναι όλοι τους πρώην αξιωματικοί. Που σημαίνει, ότι η επιρροή του αιγυπτιακού στρατού στα πολιτικά ζητήματα της χώρας ενισχύετε συνεχώς.
Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ, χορήγησε άδεια στον στρατό της  Αιγύπτου, για να μεταφέρει δύο τάγματα στρατιωτών (γύρω στους 800 στρατιώτες), στη χερσόνησο του Σινά. Μια περιοχή που έχει αποστρατικοποιηθεί   σε μεγάλο βαθμό από τότε που οι δύο χώρες υπόγραψαν μία συνθήκη ειρήνης το 1979. Η περιοχή κατοικείται από ένοπλους Βεδουίνους, που τα τελευταία χρόνια αμφισβητούν τις αιγυπτιακές αρχές.
Επίσης, σύμφωνα με την Haaretz, το Ισραήλ, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου,  φέρεται να ζήτησε από τις ΗΠΑ και από ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες, να χαμηλώσουν την κριτική στον Mubarak και να διασφαλίσουν την σταθερότητα στη περιοχή.
Όμως, ένας ισραηλινός αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, τόνισε ό,τι το ρεπορτάζ τις Haaretz δεν ανταποκρίνεται στη θέση του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu.
O Netanyahu μίλησε προσεκτικά, στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του για την κατάσταση στην Αίγυπτο, τονίζοντας, ότι οι προσπάθειες της ισραηλινής κυβέρνησης: « ήταν και είναι επικεντρωμένες στη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή μας»
«Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω, ό,τι η ειρήνη μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου έχει αντέξει πάνω από τρεις δεκαετίες και ο στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε τη συνέχεια αυτής της σχέσης», δήλωσε ο ισραηλινός πρόεδρος την Κυριακή.
Την ίδια στιγμή, η ισχυρή Μουσουλμανική Αδελφότητα και η κοσμική αντιπολίτευση είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους, ελπίζοντας σε μία διαπραγμάτευση με τον στρατό για την ανατροπή του Mubarak.
Όσον αφορά τους διαδηλωτές, ο στρατός δείχνει αυτοσυγκράτηση. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου τάσσονται ανοιχτά υπέρ του λαού και δηλώνουν ότι δεν θα ασκήσουν βία κατά των πολιτών στην αυριανή μεγάλη πορεία που θα πραγματοποιήσουν αύριο και θα ζητήσουν την παραίτηση του Mubarak.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη σε συνδυασμό με τις δηλώσεις που έκανε αργά το βράδυ της Δευτέρας  ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου  Omar Suleiman, για την αρχή διαλόγου με όλα τα πολιτικά κόμματα, έπειτα από εντολή του Mubarak, δείχνουν ότι ο Mubarak υποχωρεί στο κύμα της εξέγερσης.
Την ίδια ώρα η Ουάσιγκτον ,, παρακολουθεί εναγωνίως τις εξελίξεις στην Αίγυπτο τονίζοντας  ότι «ο τρόπος που λειτουργεί η χώρα πρέπει να αλλάξει». Όμως, σημειώνει ό,τι η αλλαγή βρίσκεται στα χέρια του αιγυπτιακού λαού. 

Η Αμερική, βέβαια ξεκαθαρίζει, ό,τι δεν πρόκειται να δείξει την αλλαγή ηγεσίας, όμως ζητά περισσότερες ελευθερίες.
Επίσης, καθιστά σαφές, πως δεν έχει επαφές με τον El Baradei, που υποστηρίζεται και από την Μουσουλμανική Αδελφότητα, για τυχόν συνομιλίες για μία νέα κυβέρνηση

New York Times, Stratfor, BBC
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ

ΟΙ...ΜΥΓΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥΣ!!!!

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP