Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Aίρεται το καθεστώς προστασίας των δανειοληπτών


Τον Ιανουάριο του 2014 αίρεται το καθεστώς προστασίας των δανειοληπτών και 62.000 ακίνητα που ανήκουν στους τέσσερις συστημικούς τραπεζικούς ομίλους κυνδυνεύουν να βγουν στο σφυρί. Ήδη έχουν εκδοθεί από τα δικαστήρια διαταγές πληρωμής, οι οποίες όμως...
Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

Oλοκληρώθηκε η αρκετά μεγάλη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής,έξω από τα γραφεία του κόμματος, στο σταθμό Λαρίσης.

Στη συγκέντρωση, μίλησαν βουλευτές του κόμματος σε ένδειξη συμπαράστασης στα...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Τατσόπουλος, βλέπει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για να μην βγει η “Χρυση Αυγή”.

Το αυτονόητο λέει. Ότι δεν βγαίνουν τα ποσοστά με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Ήλπιζαν με τις διώξεις να πέσουν τα ποσοστά της Χ.Α αλλά ήταν τέτοια κακοστημένη και κακόγουστη παράσταση που δεν τους βγήκε. Τώρα ή θα προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω στο βούρκο απαγορεύοντας εντελώς τη κάθοδο της Χ.Α στις εκλογές ή θα φάνε στη μάπα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι και ευχαριστημένοι! Γιατί τι σου είναι οι ''κακοί κομμουνιστές'' μπροστά στους ''κακούς φασίστες''; Ίδού το ερώτημα!!!
Την… απαγορευμένη συζήτηση για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποφευχθεί η προοπτική της ακυβερνησίας για τον τόπο, ανοίγει και….
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΝΕΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!! ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ!!!

από το greekalert
Διαβάστε περισσότερα...

Βαρθολομαίος: Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του Κεμάλ

Και του Χίτλερ και του Στάλιν και του Πολ Ποτ και λοιπών Γενοκτόνων της Ιστορίας... Όταν η λέξη ντροπή χάνει πια το νόημά της.

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το ανακαινισμένο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο χρησιμοποιείται και ως μουσείο. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια αφιέρωσή του, στο βιβλίο των επισκεπτών.

"Νιώθουμε χαρά που...
Διαβάστε περισσότερα...

Οι κυβερνητικοί φασίστες εξαπέλυσαν τα φασισταριά του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Άγιο Παντελεήμονα

Για να δικαιολογήσουν τα λεφτά από τις ΜΚΟ που τσεπώνουν και να επιτελέσουν το έργο τους. Την τρομοκρατία του 4ου Ράιχ απέναντι σε όσους αντιστέκονται στον πολυπολιτισμικό αχταρμά Συνοδεία βεβαίως του Στρατού Κατοχής.

Αντιγράφουμε από το Μακελειό
Mυρίζει μπαρούτι στον Άγιο Παντελεήμονα μετά την επέλαση που έκαναν το μεσημέρι του Σαββάτου πάνω από...
Διαβάστε περισσότερα...

Διαφωνείς με την Ε.Ε.; Φυλακή

Γράφει: Ο Γιώργος Δελαστίκ
Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ:
Την «αριστερά» την αθωώνουμε επειδή ανέδειξε την τροπολογία ή την καταψήφισε;
Και μόνο η συμμετοχή της στην κατοχική Βουλή τη ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ.
Καταψηφίζουμε, δημοκοπούμε εκλογικά, αλλά νομιμοποιούμε!!!
Αν ήταν Αριστερά θα έπρεπε να...
Διαβάστε περισσότερα...

Γιώργος Τράγκας: "Αφόρητες πιέσεις με ανάγκασαν να κόψω τον Ηλία Κασιδιάρη! Ντρέπομαι..." (Βίντεο)


Και μετά υποκριτικά αναρωτιούνται γιατί ανεβαίνει η Χ.Α
Δείτε το βίντεο...
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ NEWSBOMB- “ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΛΕΦΤΑ”

Διαβάζουμε σε “θεσμικές στήλες” διάφορα για τη συμμετοχή της δημοσιογραφικής ομάδας του ΜΑΚΕΛΕΙΟ, στην φιλότιμη εκδοτική απόπειρα της εφημερίδος newsbomb που εξακολουθεί να κυκλοφορεί στα περίπτερα και της ευχόμαστε τα καλύτερα. Κάποιοι ανέλαβαν εργολαβικά να...
Διαβάστε περισσότερα...

To μνημόνιο… δεν πιάνει τους βουλευτές

Του Γιάννη Μπελεγρίνη.

Οι μπάρες των διοδίων ανοίγουν, για να περάσει (δωρεάν) ο βουλευτής. Αυτή η εικόνα, θα είναι συχνή από εδώ και πέρα στις Εθνικές οδούς. Μπορεί λόγω μνημονίου οι πολίτες να έχουν «ματώσει» οικονομικά. Οι βουλευτές όμως, όχι μόνο δεν υπομένουν περικοπές, αλλά θα έχουν και…
Διαβάστε περισσότερα...

Χούντα Βενιζέλου - Σαμαρά: «Απαγορεύεται η διανομή φυλλαδίων» - ΒΙΝΤΕΟ

''Το γεγονός αυτό συνιστά ξεκάθαρη απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος'' γράφουν στη Χρυσή Αυγή. Μα ακόμα να καταλάβετε ότι το πολίτευμα, αυτή η αστική κοινοβουλευτική ''δημοκρατία'' στα μέτρα και σταθμά των ελίτ της εξουσίας, έχει καταλυθεί εδώ και...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP