Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ...το Ψυχικό!!!


Σύντροφοι και Συντρόφισσες
Τεκνά και Αδελφές

Μεγάλη νίκη πέτυχε το κίνημά μας ενάντια στις δυνάμεις του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού να πούμε και της ντόπιας βοθροκουλτούρας και της ντόπιας βοθροκουλτούρας λέω.
Οι ιμπεριαληστές Αμερικάνοι μας έφεραν στις όμορφες και ολοκάθαρες πλατείες μας, τα τσιράκια τους για να μας κάνουν πόλεμο, πόλεμο βιολογικό λέω.
Με την γνωστή μέθοδο της Σίας την Ρίας και της Μπίας, ξεκίνησαν να παρουσιάζουν διάφορους τριτοκοσμικούς που ένας θεός ξέρει από που τους μάζεψαν, για να διεκδικούν πολιτικά δικαιώματα από την πρεσβεία μιας άλλης χώρας που ανάθεμα την ώρα κατάρα-την στιγμή βρέθηκε να νοικιάσει εδώ, μια άλλης χώρας λέω πολιτικά δικαιώματα!
Με τα όπλα μαζικής καταστροφής του πισινού τους, εμόλυναν όλες μας τις πλατείες τα πάρκα και ότι πράσινο βρήκαν εμπρός τους με το τριτοκοσμικό τσιρλοβολιό τους!
Η φασιστικιά αυτή πρόκληση δεν έμεινε αναπάντητη και το Κίνημα για την Απελευθέρωση του Ψυχικού/Καλή Κοινωνία -Βόρεια Προάστια, έδειξε τον μαχητικό του εαυτό....
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ (Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ)


Του Σαράντου Καργάκου

Σέ δέκα περίπου ἡμέρες ἀπό σήμερα, καί συγκεκριμένα στίς 3 Ἰανουαρίου, συμπληρώνονται 100 χρόνια ἀπό τό θάνατο τοῦ Ἀλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1851-1911), τοῦ συγγραφέα πού ἔχει συνδεθεῖ ὅσο κανείς ἄλλος μέ τίς πανέορτες καί πανέκλαμπρες ἡμέρες τοῦ Δωδεκαημέρου καί τοῦ ἑλληνικοῦ Πάσχα. Ἀσφαλῶς, καί ἡ πολιτεία καί ἡ ἐκκλησία κάτι θά κάνουν γιά νά τιμήσουν τήν μνήμη του. Ἐπίσης καί τά λογοτεχνικά σωματεῖα. Καί πάλι θά ξανακούσουμε «τά χθεσινά ἐκεῖνα» γιά τόν ἀναμφισβήτητο θρησκευτισμό του, τήν φυσιολατρία, τόν παγανισμό καί τόν ἐρωτισμό του.
Τόν ψάλτη τῆς χαμοζωῆς τόν κατέταξαν παλαιότεροι κριτικοί στούς ἠθογράφους. Δέν εἶδαν τή βαθειά κοινωνική διάσταση τοῦ ἔργου του. Κι ὅμως, ὅπως ἔδειξα μέ τά ἔργα μου «Ξαναδιαβάζοντας τήν Φόνισσα» (Gutenberg 1987) καί «Πολιτικός Παπαδιαμάντης» (Ἁρμός 2003), ὁ Σκιαθίτης συγγραφέας παραμένει, σέ οὐσιαστική καί ὄχι σέ ἐπιδερμική, διάσταση ὁ μεγαλύτερος κοινωνικός καί πολιτικός συγγραφέας τῶν γραμμάτων μας. Τό γεγονός ὅτι δέν σήκωσε καμμιά πολιτική παντιέρα, οὔτε κάν αὐτή τῆς Μεγάλης Ἰδέας, δέν τόν κάνει ἀπολιτικό. Ὅπως συχνά ἔχουμε γράψει, ὁ Παπαδιαμάντης μπορεῖ νά ἦταν ἀπολίτευτος, δέν ἦταν ὅμως ἀπολιτικός. Τό γεγονός ὅτι ἄσκησε ἀμείλικτη κριτική στήν τότε πολιτική, τόν καθιστᾶ ἀντιπολιτευτικό ἀλλά ὄχι ἀπολιτικό. Καί τό σημαντικό εἶναι πώς ὅ,τι ἔγραψε γιά τήν τότε πολιτική, ἰσχύει καί γιά τήν παροῦσα καί, ὅπως βλέπω, καί γιά τήν μέλλουσα. «Οἱ Χαλασοχώρηδες» εἶναι τό θλιβερό πεπρωμένο μας.
Ποιός σήμερα συνετός πολίτης μπορεῖ νά ἀμφισβητήσει τά ὅσα γράφει σ’ ἕνα μικρό κείμενό του ὁ Παπαδιαμάντης ὑπό τόν τίτλο «Οἰωνός», πού δημοσιεύθηκε στήν «Ἀκρόπολιν» τοῦ Βλ. Γαβριηλίδη τήν 1η Ἰανουαρίου 1896; Ἐκεῖ ὁ Παπαδιαμάντης μιλᾶ γιά ἐρείπια οἰκονομικά, στρατιωτικά, πολιτικά. Ποιός φταίει γι’ αὐτά; Ὁ τάχα ἀπόμακρος ἀπό τά πολιτικά συγγραφέας εἶναι ἀμείλικτα καταπελτικός: «Πταίουν οἱ πλάσαντες τά ἐρείπια. Καί τά ἐρείπια τά ἔπλασαν οἱ ἀνίκανοι κυβερνῆται τῆς Ἑλλάδος»!... Διαβάστε περισσότερα...

''ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΕΔΩ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ''

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΑΤΑΔΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΑ ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΙ ΛΕΚΤΙΚΑ!!!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ. ΟΧΙ ΡΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ. ΣΕ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ. ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΙΖΑ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΟΣΟ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΚΕΙ ΟΙ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ.



δείτε περισσότερα από τη ξεφτύλα των πραιτωριανών εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Πάτωσαν οι εκδότες-νταβατζήδες του τριημέρου!

Οι αναγνώστες γύρισαν (επιτέλους) τη πλάτη τους, στους νταβατζήδες του τριημέρου.
Στη συμμορία δηλαδή των εκδοτών που επιμένουν να πουλάνε πανάκριβα τις φυλλάδες τους, επειδή τις συνοδεύουν με χυδαίες προσφορές πάσης φύσεως.
Οι νταβατζήδες της δημοσιογραφίας λοιπόν, αντί να υπερασπισθούν-σ αυτή τη χλωμή συγκυρία- τη δημοσιογραφία, την έχουν μετατρέψει σε εμπόριο μουσικών cd, ταινιών και πάει λέγοντας.
Αλλά και επειδή και μ αυτά δεν πουλάνε αναγκάζονται να βάζουν τα λεγόμενα "καπέλα" στις κυκλοφορίες.
Ειδικά στην επαρχία όπου αγοράζουν οι ίδιοι τα φύλλα τους και τα πετάνε σε χωματερές. Φροντίζουν ακόμη να εμφανίζουν μεγαλύτερη κυκλοφορία με λογιστικές αλχημείες. Μικροί και μεγάλοι εκδότες είναι χωμένοι σ αυτό το κόλπο της απάτης.
Κάτι άλλα μικρολαμόγια, ζουν από τις προκαταβολές των πρακτορείων στα οποία έχουν εκχωρήσει ολόκληρο το αντίτιμο των εισπράξεων.
Πουλάνε τις φυλλάδες τους κοντά στα 5 ευρώ, με 2 ευρώ τη "φτηνή" έκδοση-δηλαδή 700 περίπου δραχμές-.
Οι κυριακάτικες εφημερίδες που κυκλοφόρησαν Παρασκευή-τι ξεφτίλα-πούλησαν πολύ λιγότερα φύλλα αυτή τη φορά.
Ντάνες απούλητες, τρεις μέρες στα περίπτερα.
Πιάστηκε η μέση της αλβανίδας περιφτερούς να τις μπάζει και να τις βγάζει, περιμένοντας να ξεπεζέψει ο παντοφλάτος μικροαστός να τις αγοράσει για ν ακούσει το σιντι του καλλιτέχνη, πήραν τα σέσκουλα φωτιά.
Έτσι σύμφωνα με το Enimerosi 24 η πρώτη σε κυκλοφορία "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" πούλησε γύρω στις 130.000 φύλλα, το δεύτερο "ΒΗΜΑ" γύρω στα 115.000 φύλλα και το τρίτο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" γύρω στις 110.000 φύλλα.

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ

ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΥΓΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ



το είδαμε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικές αρχές... δημοσιογράφοι....παντού ίδιος ο ρόλος τους

Μεγάλη απειλή για τη βρεταννική αστυνομία ο νεαρός του βίντεο. Μόνο τρομοκράτη δεν τον έβγαλαν...



Jody McIntyre BBC interview greek subs
Ανέβηκε από denyal1983. - Βίντεο με οικογενειακά γεγονότα και γενέθλια.

το είδαμε εδώ

περισσότερα για το θέμα εδώ Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP