Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Αναζητώντας έναν Πούτιν, έναν Λοχία ή τέλoς πάντων έναν σωτήρα....

Όταν η κατρακύλα και η παρακμή σε όλα τα επίπεδα (οικονομικά, εθνικά ζητήματα, πολιτισμό, παιδεία,γενικότερη ποιότητα ζωής) γίνεται πλέον αντιληπτή σε όλους και η Ελλάδα έχει καταντήσει ένα τουρκομπαρόκ ραγιάδικο κρατίδιο δίχως Εθνική ανεξαρτησία και κυρίως αξιοπρέπεια τότε πολλοί καταφευγουν στη λύση του σωτήρα. Ένας σωτήρας που θα βάλει επιτέλους τάξη στο χάος, που θα τιμωρήσει όσους έφταιξαν γι αυτή τη κατάντια και θα καταφέρει να βγάλει το λαό από το αδιέξοδο.

Οι Έλληνες εδώ και καιρό δεν βλέπουν διέξοδο στα προβλήματά τους. Βέβαια είναι γεγονός πως πριν φτάσει η οικονομική κρίση να απειλεί τη τσέπη και το σπίτι τους λίγοι έβλεπαν κι ακόμα λιγότεροι αντιδρούσαν στα υπόλοιπα ζητήματα που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν. Τώρα όμως που αρχίζουν και συνειδητοποιούν τη γενικότερη κατάσταση και δικαιολογημένα δεν βρίσκουν λύση στις επιλογές που τους προσφέρει η κομματοκρατία όλο και περισσότεροι αρχίζουν να κάνουν λόγο για έναν σωτήρα. Έναν σωτήρα τύπου Πούτιν ή ενός Παπαδόπουλου απαλαγμένο βέβαια από δημοκρατικές διαδικασίες.

Ουσιαστικά αυτό το φαινόμενο είναι η σύνοψη της αρρωστημένης νοοτροπίας του ''κάποιος να βγάλει το φίδι απ τη τρύπα κι εγώ θα το σκοτώσω''. Κάποιος άλλος δηλαδή αντί για μας να κάνει το πρώτο βήμα κι εγώ θα ακολουθήσω (στα λόγια πάντα). Είναι η αποποίηση της ατομικής ευθύνης του καθένα που αρνείται να παλέψει γι αυτά και ζητά κάποιον άλλον να του τα λύσει για να τον αποθεώσει ύστερα.

Ας είμαστε σοβαροί. Αν ο καθένας από εμάς αρνείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα κανείς δεν θα το κάνει για μας. Όπως πριν την επανάσταση του 1821 που οι Έλληνες ανέμεναν τους ξένους να τους βοηθήσουν. Ξεσηκώθηκαν όμως όταν πήραν απόφαση να βάλουν τέλος στις ψευδαισθήσεις και τα κατάφεραν. Ας βάλουμε λοιπόν κι εμείς τέλος στις ψευδαισθήσεις κι ας μην περιμένουμε κανέναν σωτήρα. Μόνοι μας θα σωθούμε φτάνει να το θέλουμε και να κουνηθούμε απ το καναπέ.

egersis
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Δείτε το εδώ http://www.live24.gr/webtv/kontrachannel/ Διαβάστε περισσότερα...

Προσοχή η είδηση είναι σοβαρή και αληθινή ! Και όμως… το μήκος παίζει ρόλο ακόμα και στη φορολόγηση. Όσοι απολαμβάνουν και έχουν τα μακρύτερα θα φορολογούνται περισσότερο !


Και μη γελάτε μερικοί γιατί υπάρχει και ιδιαίτερη ρύθμιση και για το πάχος ! Τώρα αν συνδυάζετε και τα δύο δυστυχώς το πρόβλημα σας δεν μπορεί να σας το λύσει ούτε  Υπουργός, ούτε Γιατρός ίσως, ούτε η κα.Ντούβλη, ούτε ο Πάπας αλλά ούτε και ο Φιντέλ Κάστρο ! Ο Φόρος καθορίζεται ανάλογα από το μήκος του και το δράμα είναι πως οι υψηλότεροι φορολογικοί συντελεστές αρχίζουν από τα 11 και 14 εκατοστά ! Επιτέλους πια … Μετράνε καλά σε αυτή τη κυβέρνηση ;

Διαβάστε καλύτερα όλη την είδηση :

Φόρος στα τσιγάρα ανάλογα του...μήκους Διαβάστε περισσότερα...

Μας προσβάλλουν και μας προκαλούν !

Είναι προσβλητικό και συνάμα προκλητικό για κάθε ένα από εμάς που ζει στην Κύπρο και διαθέτει το στοιχειώδη νου, να παρακολουθεί από την τηλεόραση ή να ακούει στο ραδιόφωνο τους ανθρώπους που έβαλαν χέρι και καταλήστεψαν με κάθε τρόπο αυτό τον τόπο να μιλούν για μέτρα οικονομικής περισυλλογής και εξυγίανσης της οικονομίας.

Μας προσβάλλουν και μας προκαλούν όταν μιλούν για συντάξεις, αυτοί που κανόνισαν εκ των προτέρων όσο θα ζουν να κλέβουν και να ζούν πλουσιοπάροχα τρώγωντας με χρυσά κουτάλια δύο, τρίς και τέσσερεις συντάξεις, το μηνιαίο ύψος των οποίων ξεπερνά το ετήσιο εισόδημα του απλού εργαζόμενου πολίτη.

Μας προσβάλλουν και μας προκαλούν όταν αυτοί, που με τις πράξεις και τις ενέργειές τους ζήμιωσαν το κράτος εκατομμύρια Ευρώ χωρίς να αναλάβουν καμιά πρακτική ευθύνη, μιλούν για έλεγχο των εξόδων του κράτους.

Μας προσβάλλουν και μας προκαλούν όταν αυτοί, που μέσα στην ηλιθιότητα και την ασχετοσύνη τους ψήφισαν την εξίσωση των επιδομάτων των κάθε λογής επιτείδιων παράνομων μουσουλμάνων αλλοδαπών που κουβαλήθηκαν στην Κύπρο, με τα επιδόματα που δικαιούται ο νόμιμος Κύπριος πολίτης.

Μας προσβάλλουν και μας προκαλούν όταν αυτοί που έχουν τεράστια ευθύνη για την κατρακύλα της εθνικής οικονομίας και μετατροπή της από πλεονασματική σε ελλειμματική και υπό επιτήρηση, ενώ έπρεπε να είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης, βγαίνουν με απύθμενο θράσος χωρίς να ντρέπονται και προτείνουν μέτρα οικονομικής περισυλλογής και εξυγίανσης της οικονομίας.
Μας προσβάλλουν και μας προκαλούν και μόνο που βγαίνουν στις τηλεοράσεις!

Του Ευαγόρα Αχαιού.
Λάρνακα Διαβάστε περισσότερα...

Λίγοι είμαστε κι αλλίμονο στη Γη αν ξοφληθεί η γενιά μας....

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει όλες τις δοκιμασμένες τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Σε κάθε κεφάλαιο καλύπτεται ένας συγκεκριμένος τομέας που αφορά την επιβίωση, όπως η Προετοιμασία και ο Εξοπλισμός, η Διατήρηση της Ζωής, η Επιβίωση σε Ορεινές Περιοχές, στην Έρημο, σε Πολικές Περιοχές, στη Θάλασσα, στους Τροπικούς, σε Φυσικές Καταστροφές, η Πλοήγηση και η Σηματοδοσία, καθώς και οι Πρώτες Βοήθειες Επιβίωσης.

συνέχεια εδώ Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP