Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Εξώδικο εργαζομένων του ΟΑΣΑ στην Εθνική

Σε παρακράτηση οφειλών τους από δάνεια προς την Εθνική τράπεζα προχώρησε η τράπεζα μέσω των λογαριασμών μισθοδοσίας τους σε περίπου 100 εργαζομένους στον ΟΑΣΑ. Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι αυτό είναι παράνομο και έστειλαν ήδη εξώδικο στην τράπεζα που αναμένεται να απαντήσει εντός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με τα όσα...
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθησαν ανήλικοι Ρομά για κλοπές

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο ανήλικοι Ρομά, ηλικίας 15 και 10 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Βέλου Κορινθίας.

Οι ανήλικοι συνελήφθησαν μετά από κλοπή πορτοφολιού κι εγγράφων μιας γυναίκας στο 102 χιλ. της νέας εθνικής οδού Αθηνών- Πατρών, σε χώρο στάθμευσης καταστήματος, στο Βέλο Κορινθίας.

Ύστερα...
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο τραυματίες από την αιματηρή ληστεία στο Μελισσοχώρι

Δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της ληστείας με καλάσνικοφ που σημειώθηκε σήμερα στο Μελισσοχώρι Θηβών.

Δύο άγνωστοι, οπλισμένοι με καλάσνικοφ, σκόρπισαν τον τρόμο σε καφενείο του χωριού, όπου εισέβαλαν για να αρπάξουν τις συντάξεις των χωρικών, τις οποίες παρέδιδε ταχυδρομική διανομέας.

Οι δράστες χτύπησαν πρώτα με τα χέρια την ταχυδρόμο...
Διαβάστε περισσότερα...

Άγνωστος αποπειράθηκε να αρπάξει μωρό απο καρότσι στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Το μεσημέρι της Τετάρτης, άγνωστος αποπειράθηκε να αρπάξει μωρό από το καρότσι με το οποίο η νεαρή μητέρα του το πήγαινε βόλτα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο άγνωστος πλησίασε τη μητέρα με το καρότσι και της είπε ότι έχει κάτι στο πόδι της. Η ίδια έσκυψε για να δει και ο άντρας προσπάθησε να αρπάξει το μωρό.

Τελικά, το παιδί...
Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός ΕΟΠΥΥ το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων

Την εξαίρεση του τομέα υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ δικηγόροι, μηχανικοί, κ.α.) από τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αποφάσισε με την υπ' αρ. Φ.80000/οικ. 12517/1483/1-6-2012 απόφασή του, ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης. Ο κ. Ρουπακιώτης έκανε δεκτή την απόφαση από τις 26/4/ 2012, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ να μην ενταχθεί ο τομέας υγείας του στον...
Διαβάστε περισσότερα...

Αναστάτωση στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ μετά τις πληροφορίες για λουκέτο

Ένταση επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ μετά τη συνάντηση που είχαν με τον κ. Μητρόπουλο, που ως επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, τους ενημέρωσε, σύμφωνα με τους ίδιους, για την πιθανότητα να παύσει η λειτουργία του εργοστασίου στο τέλος του μήνα.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ προέρχονται κυρίως από τη Φθιώτιδα, την Εύβοια και τη Βοιωτία όπου το οικονομικό...
Διαβάστε περισσότερα...

Εμπλοκή στην καταβολή προνοιακών επιδομάτων

Το υπουργείο Υγείας έχει αποστείλει στους δήμους τα σχετικά στοιχεία ώστε να αρχίσουν οι πληρωμές των προνοιακών επιδομάτων, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Δημήτρης Μπαλασόπουλος.

Ωστόσο πενήντα 56.000 άνθρωποι αναμένεται να πάψουν να λαμβάνουν επιδόματα, καθώς, σύμφωνα με τη σχετική απογραφή δεν δικαιούνται να τα λαμβάνουν.

Σύμφωνα...
Διαβάστε περισσότερα...

Αρχίζουν οι εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ

Αρχίζει αύριο και θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου, η υποβολή αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές παιδιών για τη σχολική περίοδο 2012-2013, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) που μεταφέρθηκαν από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, ο οποίος έχει καταργηθεί.

Στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,5 ετών (προνήπια) και η φιλοξενία τους είναι...
Διαβάστε περισσότερα...

Ειδικά προγράμματα για ανέργους στην Κ. Μακεδονία

Γίνεται αναφορά και για όσους αιτούνται άσυλο. Πρόκειται για κωμωδια ! Όλοι σχεδόν οι λαθρομετανάστες ζητούν πολιτικό άσυλο όμως αυτοί που πραγματικά είναι διωκώμενοι είναι ελάχιστοι ! 
ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !

Ειδικά προγράμματα του υπουργείου Εργασίας για την προώθηση ανέργων και μελών ευάλωτων κοινωνικά ομάδων στην αγορά εργασίας προωθούνται...
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα προσλήψεων ανέργων από τον ΟΑΕΔ

Σήμερα Τετάρτη ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ηλικίας έως 35 ετών που προωθεί ο ΟΑΕΔ.

Θα καλυφθούν συνολικά 5.000 δικαιούχοι με τη χορήγηση 20 ευρώ την ημέρα για ανέργους έως 24 ετών, και 25 ευρώ την ημέρα για ανέργους άνω των 24 ετών, ενώ...
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο νέα προγράμματα για ανέργους

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινώσει η διοίκηση του ΟΑΕΔ την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος για την πρόσληψη 5.000 πτυχιούχων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με εξαρτημένη εργασία πλήρους απασχόλησης. Παράλληλα, όπως επισημαίνει στην ΕΞΠΡΕΣ ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, εξετάζεται η αύξηση του αριθμού των δικαιούχων-ανέργων στο πρόγραμμα κατάρτισης, με τη χρήση της επιταγής κατάρτισης λόγω των πολυάριθμων αιτήσεων που...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP