Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Η ζωή τραβάει την ανηφόρα με σημαίες και με τα βούρλα..


Συνήθως τα βούρλα που κρατάνε και κουνάνε τις σημαίες ομάδων και κομμάτων αυτοπροσδιορίζονται ως οπαδοί και κομματόσκυλα. Οι μεν πρώτοι τις περισσότερες φορές κρατάνε τις σημαίες ανιδιοτελώς, λόγω ψώνιου καφρίλας και καψούρας προς την αγαπημένη τους ομάδα, οι μεν δεύτεροι τις κρατάνε γιατί είναι βολεμένοι ή σκοπεύουν να βολευτούν από το αγαπημένο τους πολιτικό κόμμα. Ενίοτε τα κομματόσκυλα έχουν μπάρμπα στην Κορώνη, διορισμένο πατέρα, μάνα, αδερφό, αδερφή του ελέους, θείο ή θεία σε κάποιο δημόσιο αξίωμα. Οι υπόλοιποι που δε διαθέτουν τα παραπάνω τυπικά προσόντα συνήθως αντιμετωπίζονται ως βούρλα από τα κόμματα και την εξουσία. Είναι αυτοί που περιμένουν, αυτοί που ελπίζουν, αυτοί που τρώνε το παραμύθι, ή πολύ απλά αυτοί  που δράττονται ευκαιριών, οι  τυχοδιώκτες. Αδίκως λοιπόν αναρωτιέται ο υπόλοιπος κόσμος πως είναι δυνατόν να ψηφίζονται και να εναλλάσσονται στην εξουσία τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα. Άδικα επίσης απορεί ποιο είναι το προφίλ αυτών που πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές, ποιοι τους δίνουν τα ποσοστά που χρειάζονται για να κυβερνήσουν, ποιοι τελικά φταίνε για το χάλι μας.

Η  ζωή μπορεί να τραβήξει την ανηφόρα χωρίς σημαίες και ταμπούρλα...αλλά δυστυχώς ποτέ δε θα λείψουνε τα βούρλα...
 
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛA ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ...

Τους τίτλους τέλους έγραψαν το tiresias-press και ο gianniotis, πριν λίγες μέρες. Με το πρώτο να εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν τους διαχειριστές του να προχωρήσουν σε αυτή την απόφαση εδώ , αφήνοντας περιοθώριο για την επαναλειτουργεία του όποτε αυτοί κρίνουν, ενώ με το giannioti απλά να ανακοινώνει την αναστολή της λειτουργείας του εδώ.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε τα δύο ιστολόγια και τους συντελεστές τους για την προσφορά τους στη διαδικτυακή ενημέρωση των πολιτών και να τους ευχηθούμε ό,τι καλύτερο σε ότι κι αν κάνουν από εδώ και πέρα.

Είμαι βέβαιος άλλωστε ότι..στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε. Διαβάστε περισσότερα...

ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ...
 
Άλλο ένα απίστευτο, αλλά ενδεικτικό της προσκυνηματικής τακτικής που ακολουθούν οι πρασινοκοκκινομπλέ. Ενώ θεοί και δαίμονες έχουν βάλει στο μάτι τη Θράκη ΜΑΣ -και μόνο ο "Στόχος" φωνάζει- οι ελληνόφωνοι που παριστάνουν τους ειδικούς και κρατάνε τις τύχες μας στα χέρια τους κοιμούνται όρθιοι, παίζοντας ξεκάθαρα το παιχνίδι των εχθρών. Αφίσες του βουλγαρικού υπουργείου πολιτισμού έχει γεμίσει η Ξάνθη! Οι αφίσες είναι στα ελληνικά και διαφημίζουν... πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην βουλγαρική πόλη Νεβέλινο! Στην οποία οδηγεί η διάνοιξη οδού απο τον Εχίνο, την οποία πανηγύρισαν οι καρεκλοκένταυροι της περιοχής, ανεξαρτήτου πολιτικής αποχρώσεως! Για να δείτε το μέγεθος της ξεφτίλας, στις βουλγαρικές αφίσες αναφέρεται ότι στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν συγκροτήματα και απο την Ελλάδα αλλά και απο την... "Μακεδονία", εννοώντας φυσικά τα Σκόπια! Καταλαβαίνετε βέβαια πόσο σοβαρό είναι στην ελλαδική επικράτεια να αναρτούνται αφίσες ξένης μάλιστα χώρας, οι οποίες προπαγανδίζουν το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ υπέρ των γυφτοσκοπιανικών θέσεων! Και ουδείς -πλην των Ελληνόψυχων που θα κάνουν το χρέος τους- έχει βγάλει άχνα για το νέο αυτό εθνικό κατάντημα και αίσχος των πολιτικάντηδων! Μάθανε ότι ξεπουλιόμαστε, πλάκωσαν και οι βούλγαροι!

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP