Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΣΗΜΑΙΑ;

Διαβάστε περισσότερα...

Δε βαράω άλλο γκασμά...

Ο Κερατάς ο Εβραίος το αφεντικό μου, θέλει να μου κόψει 100€ απ' το μισθό. Πρέπει λέει να κάνουμε όλοι θυσίες γιατί έτσι είπε το ΔΝΤ και η Κομισιόν. Και όλοι συμφωνήσανε μου είπε, για το καλό της πατρίδος. Και ο Γιωργάκης ο μπαμπουίνος συμφώνησε, και ο στραβός ο Καλαματιανός, και η Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια, και o Καρατζαφέρης που τον χέζουν τα βρωμοπερίστερα. Άμα δε δεχτείς μου είπε, θα σε απολύσω και θα στο ανακοινώσω 3 μήνες πριν για να σου δώσω τη μισή αποζημίωση. Και επειδή θα σουτάρω και την καθαρίστρια εκτός από κουβάλημα που και που θα χρειαστεί να ρίχνεις και κάνα σκούπισμα. Μη ζέξουμε κιόλας. Τι λες γουστάρεις ή να ψάξω για κάνα Πακιστανό;

Γαμήθηκαν και οι διακοπές.
Γαμήθηκε το σύμπαν.
Θα πάω για καταδρομική στο 
μπουρδελομάγαζό του.
Δε βαράω άλλο γκασμά.
 
Από το νέο ιστολόγιο:koniortos.blogspot
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟ ΝΗΣΙ ΣΕ ΝΗΣΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

NA KANEI KAI ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΚΟΠΩΣΕΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΝΤΙ

Νησί για νησί δεν έχει αφήσει ο πρωθυπουργός μας. Βρήκε τον τρόπο φαίνεται να καταπολεμήσει την οικονομική κρίση. Πετσόκοψε μαζί με το ΔΝΤ τα εισοδήματα όλων των Ελλήνων και το έριξε στις κρουαζιέρες και στις διακοπές. Όχι θα κάτσει να σκάσει ρε κοροϊδάρες. Πληρώστε εσείς την οικονομική κρίση που δημιούργησαν οι κλέφτες του δημόσιου χρήματος και τσιμούδια μη βγάζετε.

Πετσοκομένος

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟΝ "ΕΝΟΧΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ.....

ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ...

Στην έξαρση του..."εθνικισμού" έσπευσαν να αποδώσουν οι κλεπτοδημοκράτες της κυβέρνησης και ορισμένα γνωστά ΜΜΕ την δολοφονία του αδερφού Βορειο-Ηπειρώτη που το έγκλημα του ήταν πως μιλούσε ελληνικά.
Γνωστή και μη εξαιρετέα πλέον τακτική που ακολουθείτε κατα κόρων στην Ελλάδα απο αυτούς που βολεύονται αντι έργων να δείχνουν τον αόρατο "μπαμπούλα".
Μήπως η ίδια τακτική δεν ακολουθείται και εντός συνόρων;
Μήπως όποιος μιλά για Ελλάδα δεν χαρακτηρίζεται "εθνικιστής" ως σαν να είναι ύβρις;
Μήπως όποιος αρνείται να υπηρετήσει την ψεύτικη δημοκρατία την οποία μας επέβαλαν δεν χαρακτηρίζεται "φασίστας";
Ακόμα και ο όρος "αντικομμουνιστής" έχει επινοηθεί και χρησιμοποιείτε ως όρος λες και ο κομμουνισμός όπου και αν εφαρμόστηκε προσέφερε στους λαούς κατι περισσότερο απο πείνα,στέρηση ελευθεριών και στρατόπεδα συγκεντρώσεως και κάποιοι "εθνικιστές" τον αρνούνται.
Ακόμα και ο κωλοτούμπας έχει μάθει το παραμύθι και με ευκολία ονομάζει τους διαφωνούντες "ναζιστές".Φυσικά θα μου πείτε έτσι τον βολεύει έτσι κάνει.
Γιατί στο μυαλό ΟΛΩΝ αυτών δεν περνά ή δεν τους συμφέρει να περάσει η ιδέα πως υπάρχουν και πολίτες αυτής της χώρας που δεν είναι τίποτα άλλο απο ΕΛΛΗΝΕΣ.
Ας είναι όμως όλα αυτά είναι συνηθισμένα πλέον στη χώρα μας.
Ομως στην περίπτωση της δολοφονίας του αδελφού Βορειο-Ηπειρώτη αφού όλοι ανησύχησαν με τόση ευκολία για τους κακούς "εθνικιστές"......
Δεν μπήκαν στον κόπο να μας εξηγήσουν ΟΛΑ αυτά τα χρόνια ενδιαφέρθηκαν για το πως επιβιώνει ο ελληνισμός εκεί πάνω;
Ενδιαφέρθηκαν όταν επι κομμουνιστικής κυβέρνησης διώκονταν οι Βορειο-Ηπειρώτες και αναγκάζονταν να εγγραφούν στο ΚΚ Αλβανίας μόνο και μόνο για να κρατήσουν τα σπίτια και τα χωράφια τους;
Ενδιαφέρθηκε κανείς όταν οι αλβανικές αρχές έκλειναν τα ελληνικά σχολεία;
Μήπως ενδιαφέρθηκαν επι "δημοκρατικής" κυβέρνησης Μπερίσα που παρεμπιπτόντως εξελέγη με ελληνικά χρήματα που απέστειλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη την δεκαετία του '90 όταν οι Αλβανοί έφθασαν να βάζουν βόμβες σε εκκλησίες;
Ουτε και επι σοσιαλιστικής κυβέρνησης Θάτσι όπου κυνηγήθηκε μέχρι και ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.
Ιδιο "ενδιαφέρον" όταν ξαναεξελέγει ο Μπερίσα και έριξε στην φυλακή 7 μέλη της Ομόνοιας επειδή τόλμησαν να υψώσουν ελληνική σημαία σε ελληνικό χωριό.
Για να μην θυμηθούμε τις δημοτικές εκλογές όπου μαχαιρώθηκαν στελέχη της ελληνικής μειονότητας.
Ολα λοιπόν τα παραπάνω....Ολες αυτές οι άδικες και εγκληματικές πράξεις έγιναν απο τους "δημοκράτες" συνομιλητές των ελληνικών κυβερνήσεων που με την σειρά τους εγκατέλειψαν στην τύχη τους τους Βορειο-Ηπειρώτες για δεκαετίες και αυτή είναι η πραγματικότητα.
Τώρα επειδή λοιπόν θέλουν αυτή η εγκατάλειψη να συνεχισθεί έδειξαν με ευκολία τον ένοχο που δεν είναι άλλος απο τον "εθνικισμό".
Ομως ο πραγματικός ένοχος είναι η δειλία τους να υπερασπιστούν τον ελληνισμό είτε αυτό λέγεται Β.Ηπειρος είτε Μακεδονία είτε ένα απλό ξερονήσι και η υποχωρητικότητα τους απέναντι σε οποιοδήποτε ανθελληνικό σχεδιασμό.
Αν κάνουμε λάθος διορθώστε μας.....αλλά
Εμείς ξεχνάμε τα παραπάνω και ρωτάμε.....Εχουν περάσει 96 ολόκληρα χρόνια απο την υπογραφή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας...
Μιας συμφωνίας που υπέγραψε ΚΑΙ το αλβανικό ΚΑΙ το ελληνικό κράτος και η οποία προέβλεπε αυτονομία της Β.Ηπείρου εντός της αλβανικής επικράτειας,δικαίωμα να εκλέγουν βουλευτές η μειονότητα,τα ελληνικά να είναι επίσημη γλωσσα στην Β.Ηπειρο και να διδάσκονται στα ελληνικά σχολεία και η ύπαρξη ανεξάρτητης δικαιοσύνης και αστυνομίας στα μειονοτικά χωριά.
Τι απο αυτά που ΥΠΕΓΡΑΨΕ τήρησε η Αλβανία;
Τι απο αυτά που ΥΠΕΓΡΑΨΕ απαίτησε η Ελάδα;
Ας απαντήσουν λοιπόν σε αυτά και ας αφήσουν τις υπεκφυγές και τις δήθεν δημοκρατικές και ανθρωπιστικές ευαισθησίες που εξαντλούνται σε οτιδήποτε ΔΕΝ φέρει τον όρο Ελληνας ή ελληνικό.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΕΡΙ ΛΑ.Ο.Σ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ακούμε πολλά τις τελευταίες μέρες για αντιδράσεις βολευτών του ΛΑ.Ο.Σ σχετικά με τις επιλογές του Καρατζαφέρη στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.
''Ανταρσία των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ στις επιλογές Καρατζαφέρη''
''Βορίδης: O ΛΑ.Ο.Σ να κατέβει με δικούς του υποψήφιους''
''Με διαγραφές απειλεί ο Καρατζαφέρης τους διαφωνούντες.''
Και άλλα τέτοια.
Απλή ερώτηση κάνουμε εμείς στο egersis
Αυτοί που κατέβασαν τα παντελόνια τους σε όλες τις προηγούμενες επιλογές του Καρατζαφέρη, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής στήριξης του Δ.Ν.Τ, θα αντιδράσουν τώρα για τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Ναι!!!Δύναται να απαντήσει κάποιος.Γιατί τώρα μπαίνει το προσωπικό συμφέρον στη μέση....
Τα ψηφαλάκια και η μάχη της διαδοχής.
Μα κανείς δεν τους είπε ότι το μαγαζί έχει όνομα ''ΛΑ.Ο.Σ - Γιώργος Καρατζαφέρης'' και όλοι θα μείνουν με το πουλί...συγνώμη... με τα κλειδιά στο χέρι;

Θα δείτε που στο τέλος θα γίνει ότι θέλει η Ντορίτα κι η Αραβαντινού.
Εδώ θα στε κι εδώ θα μαστε...

egersis
Διαβάστε περισσότερα...

Απέναντι σε ένα κράτος – γενίτσαρο, η αυτοοργάνωση των πολιτών είναι η απάντηση: Πάμε να “κατεβάσουμε” και το όνομα μετά τη φωτό.

Ο πρώτος στόχος (να κατέβει δηλαδή η φωτογραφία της Καμάρας στο αφιέρωμα του bloomberg για τα Σκόπια), επετεύχθει: Άλλη μια επιτυχία σας (με την εγγύηση Ταχάλια). Το Bloomberg άλλαξε την εικόνα
Πάμε τώρα και για το κυρίως πιάτο: Να αλλάξει η αναφορά του γειτονικού κράτους που παρουσιάζεται ως “Μακεδονία”. Θα μας πάρει μόνο δύο λεπτά.
1. Αντιγράφουμε το ακόλουθο κείμενο με τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε:
Dear Mrs Wong,
As you are the author of this article: http://images.businessweek.com/ss/10/08/0813_fastest_shrinking_countries/6.htm, we see and estimate your very interesting study. But, let us note a very important mistake.
Ιn the countries catalogue, you have the country FYROM (First Yugoslav Republic of Macedonia) as “Macedonia”. Macedonia is a Greek region and in ourdays there are current talks between Greece and FYROM for this matter. Official and only name of the country is FYROM. See United Nations policy here:http://www.un.org/members/growth.shtml (1993 – 184 members)and here: http://www.un.org/members/notes/yugoslavia.htm
“By resolution A/RES/47/225 of 8 April 1993, the General Assembly decided to admit as a Member of the United Nations the State being provisionally referred to for all purposes within the United Nations as “The former Yugoslav Republic of Macedonia” pending settlement of the difference that had arisen over its name.
You will also find the country under the letter “T”, “The former Yugoslav Republic of Macedonia” European Union site: http://europa.eu/abc/european_countries/candidate_countries/index_en.htm
You will find the country in the section Candidate Countries under the name “Former Yugoslav Republic of Macedonia”
“The name “Macedonia” used for FYROM offenses Greeks (20 million – 3 million of them in USA!). FYROMacedonians (2 million – 20.000 of them in USA) have the name “FYROM”. So, because of many friends of you in Greece and of course in U.S.A., we would be obliged if this correction will be done. Thank you in advance.
2. Βάζουμε τίτλο: “The name “Macedonia” can not be used for FYROM
2. Το στέλνουμε στο ακόλουθο email: vwong70@bloomberg.net
Πάμε να τους δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Παναγιώτης Νεστορίδης νέος γενικός διευθυντής στην ΕΤ3...

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΛΙ ΠΩΣ ΠΕΦΤΕΤΕ ΑΠ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!!!


Ο Δημοσιογράφος Παν. Νεστορίδης είναι ο νέος γενικός διευθυντής της ΕΡΤ-3, σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες.
Η τοποθέτησή του αναμένεται αύριο, η ανακοίνωση του ονόματός του αργότερα σήμερα.
Ο Παναγιώτης είναι δημοσιογράφος, εργάζεται στην εφημερίδα "Αγγέλιοφόρος" και στο παρελθόν συνδικαλιζόταν στην ΕΣΗΕΜΘ. Ήταν μέλος του ΚΚΕ, ανταποκριτής του Ριζοσπάστη στην Καβάλα, από όπου κατάγεται. Μετά πέρασε στον Συνασπισμό και στη συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ, καθώς θεωρείται της επιρροής της Μαρίας Δαμανάκη.
Στις εκλογές του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν εξελέγη.
Από το 1998 εργάζεται στο συγκρότημα του "Αγγελιοφόρου".
Ήταν επικεφαλής της "αριστερόστροφης" παράταξης στην ΕΣΗΕΜΘ, με την οποία εξελέγη μέλος του ΔΣ. Την τελευταία τριετία μεταπήδησε στον ασφαλιστικό φορέα των δημοσιογράφων, τον ΕΔΟΕΑΠ, όπου εκλέχθηκε αντιπρόεδρός του.
Αν και προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ, ουδέποτε κατόρθωσε να αναπτύξει καλές σχέσεις με το εσωτερικό του κόμματος, πολλά στελέχη του οποίου τον αντιμετωπίζουν με καχυποψία, όπως άλλωστε και όλους όσοι ακολούθησαν την ίδια πολιτική πορεία.
Θεωρείται πολύς καλός στους πολιτικούς ελιγμούς, (πώς άλλωστε θα παρέμενε επί τόσα χρόνια στο συγκρότημα των Μπακατσέλου - Μπόμπολα - Λαμπράκη), έχει αδελφική σχέση με τον Τραϊανό Χατζηδημητρίου, ο οποίος είχε προταθεί για την ίδια θέση (και είχε αρνηθεί).


πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Πυροβολισμοί έξω από το σπίτι του φονευθέντα Α. Γκούμα

Δύο αυτοκινητα κινουμενα με μεγαλη ταχυτητα απο Αυλωνα προς Αγιους Σαραντα πριν από μισή ώρα (σ.σ.χτες το απόγευμα), πυροβολησαν τρεις φορες εξω απο την οικια του αειμνηστου Αριστοτελη Γκουμα. Η κίνηση μεταφράζεται ως απόπειρα εκφοβισμού κατά της οικογένειας του φονευθέντος και της χιμαριώτικης κοινότητας. Ηλεκτρισμένη είναι αυτήν την στιγμή στην Χιμάρα η ατμόσφαιρα ενώ ενδέχεται να υπάρξουν άμεσα νέες κινητοποιήσεις.
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στο σημείο έφτασε αμέσως η αστυνομία η οποία περισυνέλεξε τους κάλυκες από τους πυροβολισμούς ενώ αυτήν την στιγμή πλήθος ανήσυχου κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΗΠΕΙΡΟ

Μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα από την διαμαρτυρία στην κατεχόμενη  Χιμάρα, για τον Αριστοτέλη Γκούμα



το είδαμε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP