Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Γελάει όλη η υφήλιος με τους Έλληνες αστυνομικούς ! Μέχρι και στις ΗΠΑ τους πήραν χαμπάρι !

Από το κέντρο της αστυνομοκρατούμενης και… καγκελωμένης Αθήνας, ο ανταποκριτής του BBC, Μαρκ Λόουεν, σχολίασε στο twitter του: Athens surrounded by armed police for independence day marches. One policeman suspicious that my cafe latte may have been a...
oghurt missile.
The look of determination on these students’ faces as they march thru Athens is amazing- not a smile in sight!
Μετάφραση.
Η Αθήνα...
Διαβάστε περισσότερα...

Μετά τις πατάτες, έρχεται ρύζι και αλεύρι

Οι Ενεργοί Πολίτες, έπειτα από πολυήμερη έρευνα, επέλεξαν να διατεθούν στη Λάρισα δύο διαφορετικά προϊόντα: ρύζι δύο τύπων από δύο παραγωγούς της πιο φημισμένης περιοχής παραγωγής ρυζιού, της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης, και αλεύρι «χωριάτικο Δομοκού» της ΕΑΣ Λαμίας.

Πιο συγκεκριμένα: α) Το ρύζι τύπου Καρολίνα είναι χοντρόκοκκο, αρωματικό κατάλληλο για πρώτα πιάτα, γαρνιτούρες, γεμιστά και για πολλές άλλες χρήσεις. Διατίθεται από τους παραγωγούς σε συσκευασία των 10 κιλών στην τιμή των 10,00 ευρώ...
Διαβάστε περισσότερα...

Στον εισαγγελέα ειδικός φρουρός για χρήση ναρκωτικών

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ;;;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ! 


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ειδικός φρουρός της αστυνομίας, ενώ εις βάρος του σχηματίστηκε και δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για χρήση ναρκωτικών.

Ο 23χρονος ειδικός...
Διαβάστε περισσότερα...

ΧΟΥΝΤΑ ! Δεν άφησαν ούτε τους γονείς να δουν την παρέλαση !

Είναι πανικόβλητοι.
Φοβούνται και είναι φανερό.
Όταν δεν αφήνεις ούτε καν τον γονέα να δει το παιδί του στην παρέλαση τότε σημαίνει οτι έχεις μεγάλο πρόβλημα, δεν είσαι αποδεκτός απο το σύνολο και βασίζεσαι στην τρομοκρατία και την καταστολή.
Η ουσία είναι οτι ολο το πολιτικό σύστημα έχει γελοιοποιηθεί και απαξιωθεί στα μάτια του λαού.
Η μεγάλη ξεφτίλα όμως είναι της αστυνομίας η οποία φέρεται σαν στρατός κατοχής και επιβάλλει με τσαμπουκά...
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλοδαποί τρόφιμοι έβγαλαν μαχαίρι 33 εκατοστών και έδειραν τον υπεύθυνο Κέντρου Ανηλίκων

Η ενηλικίωσή του θα σήμαινε και την απομάκρυνσή του από το Kέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο στην Αγριά Μαγνησίας, για έναν 18χρονο από τη Γουινέα. Φαίνεται, όμως, πως είχε…
βολευτεί και δεν ήθελε να φύγει, γι’ αυτό επιτέθηκε με άγριες διαθέσεις στον επιμελητή του Κέντρου που του ανακοίνωσε ότι δεν ήταν δυνατό να παραμείνει!

Μαζί με τον εξαγριωμένο Αφρικανό...
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Πάγκαλος στις εκλογές

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι πρέπει να ανανεωθεί το πολιτικό σύστημα. Υποστήριξε ότι πήρε αυτή την απόφαση καθώς είναι ήδη 35 χρόνια στη Βουλή και ήρθε η ώρα να παραδώσει την...
σκυτάλη...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Τρότσκυ τα χώνει άγρια στους αναρχικούς ! βίντεο

  Ο Λέωντας Τρότσκυ , δημιουργός του κόκκινου στρατού , μεγάλο στέλχος των μπολσεβίκων και απο τους πρωταγωνιστές της Οκτωβριανής επανάστασης σε ένα βίντεο που αξίζει να το δουν ειδικά όσοι δηλώνουν αναρχικοί.
Αν κάποιος αναρχικός διαφωνήσει προφανώς αξιολογεί τον εαυτό του ή τους περιπλανώμενους των Εξαρχείων και...
Διαβάστε περισσότερα...

φθηνο αλεύρι στην Χαλκίδα !

Μετά το κίνημα της πατάτας και του λαδιού, ήρθε στη Χαλκίδα και το φθηνό αλεύρι! Η Ένωση Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε 24 τόνους αλεύρι τύπου 55% για όλες τις χρήσεις από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς σε συσκευασία 5 κιλών και η τιμή που θα πουληθεί το πεντάκιλο είναι μόλις 2,7 ευρώ (0,54 ευρώ/κιλό).

Παραγγελίες γίνονται μόνο στα γραφεία της ΕΠΚΑ μέχρι...
Διαβάστε περισσότερα...

Ρουμάνος έκλεβε χαλκό...

Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στον Βασιλικό Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, ένας 25χρονος, ρουμανικής υπηκοότητας, για κλοπή.

Ειδικότερα ο συλληφθείς είχε αφαιρέσει τμήμα χάλκινου καλωδίου διαμετρήματος μίας ίντσας μεγάλης χρηματικής αξίας.

Στη διάρκεια...
Διαβάστε περισσότερα...

Κατέβηκαν στους δρόμους οι κάτοικοι του Γλαύκου

Την οδό Ακρωτηρίου στην Πάτρα απέκλεισαν χθες το μεσημέρι οι κάτοικοι της περιοχής Γλαύκου διαμαρτυρόμενοι κατά της πρότασης του Δήμου να δημιουργηθεί στην περιοχή τους σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Ο Δήμος έχει προτείνει πέντε θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο για τη χωροθέτηση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων:

- Μηχανική: Πρόκειται...
Διαβάστε περισσότερα...

Η συντριβή του Δράμαλη στα Δερβενάκια

Μετά την πτώση της Τριπολιτσάς, καθώς και των φρουρίων της Μονεμβασιάς και του Νεοκάστρου, ο Κολοκοτρώνης πρότεινε στο πολεμικό συμβούλιο την άμεση πολιορκία της Πάτρας. Οι πρόκριτοι της Αχαΐας όμως, πρωτοστατούντων του Ανδρέα Ζαΐμη και του Παλαιών Πατρών Γερμανού, συνειδητοποίησαν ότι ο Κολοκοτρώνης αποκτούσε ολοένα μεγαλύτερη δύναμη και διεμήνυσαν στον Δημήτριο Υψηλάντη ότι δεν επιθυμούσαν τη βοήθεια του Κολοκοτρώνη αλλά μπορούσαν μόνοι τους να απαλλαγούν από τους Τούρκους της Πάτρας. Επειτα από πολλές αμφιταλαντεύσεις και διαφωνίες ανετέθη τελικά στον Κολοκοτρώνη η πολιορκία της Πάτρας, δίχως όμως ουσιαστική βοήθεια. Ο Κολοκοτρώνης, με μόλις 600 άνδρες και πικραμένος από τις συνωμοσίες που...
Διαβάστε περισσότερα...

ΧΟΥΝΤΑ ! Ανεβαίνει συνεχώς το θερμόμετρο !

μία ομάδα περίπου 30 καθηγητών, μέλη της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, βρέθηκε στον πεζόδρομο της οδού Βουκουρεστίου, μπροστά στο θέατρο Παλλάς και φώναζε συνθήματα, μεταξύ άλλων και το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».
Οι διαδηλωτές περπάτησαν από την Αμαλίας, πέρασαν από την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και βρέθηκαν στην Βουκουρεστίου, όπου διμοιρία των ΜΑΤ τους απώθησε προς την οδό Σταδίου.
Για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση. Κάτοικοι του Βύρωνα...
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ACTA


Τους ενοχλεί η ελεύθερη πληροφόρηση !
Η αναζήτηση φέρνει προβληματισμό και συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες για αυτο δεν το θέλουν οι παγκόσμιοι δυνάστες.


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες πόλεις κατά της ACTA αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα Σάββατο 24 Μαρτίου στις 17.00 το απόγευμα.
«Μια νομοθετική ρύθμιση κρυμμένη κάτω από το μανδύα της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ κρατών, ετοιμάζεται να μπει στη ζωή μας. Λέγεται ACTA και μετατρέπει τις εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ιδιωτική αστυνομία, η οποία μας παρακολουθεί όλουςκαι επεμβαίνει...
Διαβάστε περισσότερα...

ΧΟΥΝΤΑ ! Ούτε στην Νικαράγουα δεν γίνονται τέτοια πράγματα !

ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !
ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ , ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΡΙΟΥΛΕΣ !



Ένας αστυνομικός ανά τετραγωνικό μέτρο από τον Εθνικό Κήπο έως και το Οφθαλμιατρείο επί της Πανεπιστημίου. Αυτή είναι η εικόνα που θα αντίκριζε ο Αθηναίος πολίτης αν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, 24 Μαρτίου κατέβαινε στο κέντρο της πόλης.
Η ΕΛ.ΑΣ. τοποθέτησε κιγκλιδώματα κατά μήκος της Λεωφόρου Αμαλίας, μπροστά από την Βουλή και περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος. Στον χώρο μεταξύ Ζαππείου και Ακαδημίας Αθηνών και στο νοητό παραλληλόγραμμο που σχηματίζεται από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, Φιλελλήνων, Σύνταγμα, Σταδίου πλατεία Κλαυθμώνος, Κοραή Πανεπιστημίου, Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και Λεωφόρο Αμαλίας έχουν αναπτυχθεί περί τους 4.000 άνδρες της αστυνομίας, έως 3.000 άνδρες αποτελούν τις εφεδρείες της ΕΛ.ΑΣ., που βρίσκονται σε ετοιμότητα για να παρέμβουν.
Τα μέτρα...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP