Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Εκδήλωση της ''Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα''

“ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για την Αθήνα” – Ξενοδοχείο NOVOTEL, 
ΟΔΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΔΑ 4, ΩΡΑ 19.00

Την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 σε κεντρική αίθουσα των Αθηνών θα λάβει χώρα εκδήλωση του υποψηφίου του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή» για την Αθήνα Ιατρού κ. Κωνσταντίνου Παρασχάκη. Πληροφορίες 210-5242876, 6979268469 – ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΩΡΑ 18.ΟΟ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 48  

Στην εκδήλωση θα ανακοινωθούν ονόματα υποψηφίων του συνδυασμού και θα παραστεί και θα ομιλήσει δια το πρόγραμμα του  ο επικεφαλής του υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος.

Διαβάστε περισσότερα...

''Εθνικιστές'' του ΛΑ.Ο.Σ

Ερώτημα κρίσεως.

Το ψέμα ακολουθεί την πονηριά
ή η πονηριά το ψέμα;
Μετά το ΔΝΤ η στήριξη στον κ.Κακλαμάνη.
Σιωπή από τους ''Εθνικιστές'' του ΛΑ.Ο.Σ.
Σιωπή όμως που μπορεί να σημαίνει και αντίρρηση.
Δείγμα χαρακτήρα αναμφισβήτητα.
Τέτοια σιωπή όμως βλάπτει στο στομάχι.

Όλα πλήγωσαν.
Κυρίως το χαμένο όραμα.
Για να ανταπεξέλθουν λοιπόν,οι ''Εθνικιστές''
του ΛΑ.Ο.Σ ανακάλυψαν το φάρμακο.
Την σοφιστεία.

Να μην συμφωνείς με επιλογές αλλά να τις δικαιολογείς.
Να τα δέχεσαι όλα.
Να τα ανέχεσαι όλα.
Καμιά αντίδραση.
Τόσο θράσος πια απέναντι στο αυτονόητο!
Μπροστά σε μια αλήθεια που κραυγάζει,
πόσο ζυγίζει πια η πολιτική ''επιβίωση'' όταν
το διακύβευμα είναι η αξιοπρέπεια σου;
Η έκπτωση της ταυτότητας επιταχύνει την ολική αφομοίωση.
Λίγα βήματα ακόμα στην λογική αυτή,και δεν θα εκπλαγούμε
αν συναντήσουμε φακίρη που κοιμάται σε κρεββάτι με καρφιά,να έχει προσκληθεί
σε εκδήλωση τιμής για τον Ίωνα Δραγούμη!

Αντίο παλιοί συναγωνιστές.

Σας ευχόμαστε ευχάριστη διαμονή 
με τις αιματορουφήχτρες του ΔΝΤ, 
τον λαθροδημαρχούλη και λοιπές ''πατριωτικές'' δυνάμεις.

Ένας πρώην ψηφοφόρος του ΛΑ.Ο.Σ
Διαβάστε περισσότερα...

ΘΕΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΚΚΑΛΗ

“Πρέπει να υπάρξει μια νέα οικονομική τάξη βασισμένη στη δικαιοσύνη καθώς και μια νέα πολιτιστική τάξη η οποία θα είναι συγκεντρωτική, με την έννοια της ενσωμάτωσης όλων των πολιτισμών” δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην ομιλία του στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, στη Βοστώνη των ΗΠΑ.
Η ομιλία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών με θέμα “Οι φιλοσοφικές και στρατηγικές προκλήσεις στην Αναδυόμενη Παγκόσμια Τάξη: Επανεξετάζοντας τη Διατλαντική Εναλλακτική” διοργανώθηκε από το Πρόγραμμα Κόκκαλη για την Νοτιοανατολική του Harvard Kennedy School, παρουσία του Ιδρυτή του Σωκράτη Κόκκαλη.
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoglu στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά την γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, εξέφρασε την επιθυμία για μια νέα πολιτική τάξη βασισμένη στην ευρύτερη συμμετοχή πολλών χωρών στη διαμόρφωσή της και υπογράμμισε την προνοητική προσέγγιση εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας σε μια νέα αναδυόμενη παγκόσμια τάξη.
Στην ομιλία του ο κ. Νταβούτογλου υπογράμμισε τις αρχές της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας βασιζόμενες στην αυτοπεποίθηση, επιτρέποντας έτσι στην Τουρκία να διαδραματίσει έναν πιο ενεργό ρόλο στην περιοχή. Οι έξι αρχές περιλαμβάνουν: την ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και ελευθερίας, “Μηδενικά προβλήματα με τις γείτονες χώρες”, προληπτική διπλωματία στις γειτονικές περιοχές της χώρας, συμβατές παγκόσμιες σχέσεις, ενεργό συμμετοχή σε όλα τα παγκόσμια και διεθνή θέματα, και ενεργό συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς.
“Θέλουμε να έχουμε μία δυναμική παρουσία στις υπερατλαντικές συμμαχίες”, δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου και πρόσθεσε, “Θέλουμε να αποτελέσουμε πλεονέκτημα για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και όχι επιβάρυνση … Αλλά πριν από οτιδήποτε, θέλουμε να είμαστε ένας θετικός παράγοντας για τη συνέχεια της ανθρωπότητας”.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι ο ρόλος της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή είναι συμβατός και δεν είναι ανταγωνιστικός με τους αμερικανικούς στόχους στην περιοχή, διαβεβαιώνοντας ότι η συνεργασία με τις ΗΠΑ παραμένει ισχυρή.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Πανεπιστήμιο Harvard o κ. Davutoglu έγινε δεκτός από τη Jackie O’Neill, Marshal του Πανεπιστημίου Harvard και από τον Πρύτανη David T. Ellwood του Harvard Kennedy School. Συναντήθηκε επίσης με Τούρκους φοιτητές και διακεκριμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως με τον εμπειρογνώμονα των Διεθνών Σχέσεων Δρ Joseph S. Nye.

το είδαμε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

ΓΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΛΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΛΟΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ...

Διαβάζουμε στο defencenet

Νέο "μαχαίρι" στο εισόδημα των στελεχών των Ε.Δ. - Με ... εξέγερση "στιλ Ισημερινού" προειδοποιούν

ImageΜεγάλες αντιδράσεις καταγράφονται μεταξύ των αξιωματικών, υπαξιωματικών και λοιπών μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για το «Ενιαίο Μισθολόγιο» που επεξεργάζεται η κυβέρνηση στον δημόσιο τομέα. Στο defencenet.gr από χθες κυριολεκτικά «έχουν σπάσει τα τηλέφωνα» και έχουμε δεχθεί δεκάδες ηλεκτρονικές επιστολές από αξιωματικούς που απευθύνοτν κραυγή διαμαρτυρίας για το νέο επερχόμενο κακό. «Είδατε τι έγινε στον Ισημερινό. Εδώ που φτάνουμε δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα» αναφέρει μία από τις επιστολές.
Ειδικά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ισοπεδωθεί μισθολογικά από την περικοπή των επιδομάτων και αυτό γιατί ενώ έχει τους χαμηλότερους μισθούς του δημόσιου τομέα (μέχρι και 50% κάτω) η επιδοματική πολιτική που εφαρμοζόταν από όλες τις κυβερνήσεις, δηλαδή η καταβολή «γενναίων» επιδομάτων για να εξισορροπείται ο χαμηλός μισθός, είχε ως αποτέλεσμα μέχρι και το 35% σε έναν μισθό να προέρχεται από το επίδομα.
Τώρα το Ενιαίο που μελετάται στοχεύει κυρίως αυτά τα επιδόματα τα οποία θα περικοπούν μέχρι και κατά 50%! Δηλαδή στη νυν μείωση μισθού και επιδομάτων που ξεπερνά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων το 25% του εισοδήματός  τους, με πληθωρισμό άνω του 5% αθροιστικά κατ΄ ελάχιστο όριο τη διετία 2009-2010 θα έχουμε μία επιπλέον μείωση που θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 18% ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας! 
Το 90% των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχει αποδοχές μεταξύ 1.000-1.500 ευρώ με το επίδομα να προσθέτει ένα 25% τώρα στις αποδοχές τους. Και βέβαια πλέον μιλάμε για 12 μισθούς. Η κατάσταση είναι περισσότερο έκρυθμη και από την περασμένη άνοιξη οπότε και έγινε η πρώτη «χειρουργική επέμβαση» στους μισθούς των στελεχών και μάλλον θα έχουμε εξελίξεις ανάλογες με αυτές της «λευκής απεργίας» των πιλότων, αλλά σε άλλο επίπεδο...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πόρνες της ενημέρωσης

Οι εποχές μπορεί να αλλάζουν αλλά οι συνήθειες των ανθρώπων παραμένουν ίδιες σε πολλούς τομείς. «Το έγραψε η εφημερίδα» έλεγαν πάντα οι άνθρωποι σε κάποιο σημαντικό γεγονός όπου προκαλούσε περιέργεια ή αναβρασμό στην κοινωνία. Αργότερα προστέθηκε ο ήχος και «το είπε το ραδιόφωνο» και λίγο μετά είχαμε ήχο stereo και εικόνα υψηλής ανάλυσης όταν «το έδειξε η τηλεόραση». Κοινός παρανομαστής είναι ότι αφού δημοσιεύθηκε κάπου, το είδα και είναι αλήθεια πέραν κάθε αμφισβήτησης. Η συνήθεια αυτή διατηρείται μέχρι και σήμερα, τα ΜΜΕ παραμένουν η τέταρτη εξουσία, μόνο που έχουμε περάσει πια στην εποχή του ηλεκτρονικού τύπου και κάπου εκεί ο απόλυτος έλεγχος και η επιβολή τόσων δεκαετιών δείχνουν να κλονίζονται σε έναν βαθμό.

Οι πωλήσεις των εφημερίδων έχουν πέσει κατακόρυφα, ενώ η κοινή γνώμη έχει ταυτίσει πια τους δημοσιογράφους με το ψέμα αν και ακόμη στήνονται μπροστά στο χαζοκούτι με τις ώρες. Πέραν της οικονομικής κρίσης, υπάρχει και αυτή η κρίση που χτύπησε τα ΜΜΕ: Η επιρροή τους αν και παραμένει μεγάλη, δεν είναι πια το ίδιο ισχυρή. Και είναι γεγονός ότι στα κρίσιμα χρόνια που έρχονται, το Σύστημα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ την χειραγώγηση του κόσμου. Τα ιστολόγια διαδραματίζουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ξεσκέπασμα των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης, καθώς το διαδίκτυο παραμένει σε μεγάλο βαθμό (όχι απόλυτα) ελεύθερο και αυτό ενοχλεί.

Θυμάμαι προ μηνών που δημοσιογράφος της Καθημερινής χαρακτήριζε τους bloggers ως «πόρνες του κυβερνοχώρου». Με αφορμή κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις των τελευταίων ημερών, πάμε να γνωρίσουμε και τις «πόρνες της ενημέρωσης», γιατί δεν θα πρέπει να προσπερνάμε τον βρώμικο ρόλο των ΜΜΕ στα χρόνια της μεγάλης διάλυσης και υποδούλωσης της πατρίδας μας στους διεθνείς τοκογλύφους.

«Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ»
Με αφορμή την απεργία των οδηγών και ιδιοκτητών φορτηγών, πήραν φωτιά τα τηλεπαράθυρα και η αντιμετώπιση των ΜΜΕ προς επαγγελματίες που τους κλέβουν την περιουσία ήταν ανοικτά εχθρική. Φτάσαμε στο σημείο να ακούσουμε οργισμένο παρουσιαστή κεντρικού δελτίου να οδύρεται για πέντε ιδιοκτήτες που κατέχουν πενήντα άδειες (όλοι μαζί!) λες και άρχισε πόλεμος στην χώρα. Ούτε για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου τέτοιος χαμός. Στην ίδια γραμμή και τα υπόλοιπα κανάλια βέβαια που ανησυχούν για τις οικονομικές επιπτώσεις της απεργίας αλλά δεν λένε λέξη για τους πραγματικούς υπαίτιους της καταστροφής. Αν βέβαια στην θέση των οδηγών βρίσκονταν ανεπάγγελτοι εργατοπατέρες που τους ταΐζουν τα κόμματα, ο διάλογος θα ήταν πιο «δημοκρατικός» και θα κυριαρχούσε η κατανόηση και ο αλληλοσεβασμός.

«ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ»
Στην περίπτωση των βασανισμένων (στην κυριολεξία) κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα, η αλητεία των ΜΜΕ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα τραυματίστηκαν τρεις ανήλικοι από συμμορίες που εγκληματούν καθημερινά στην περιοχή, κάνοντας τον βίο. αβίωτο στους ανθρώπους που ζουν εκεί. Άπαντες γνωρίζουν την αλήθεια, το αστυνομικό δελτίο εμπλουτίζεται καθημερινά από τις δραστηριότητες των λαθρομεταναστών και δεν φτάνει που το κράτος είναι ανύπαρκτο (η αστυνομία εμφανίζεται κυρίως όταν οι κάτοικοι διαμαρτύρονται στους δρόμους.) ακολουθούν τα ΜΜΕ να πουν ότι για όλα φταίει ο «ρατσισμός» των Ελλήνων!

«Ο ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ»
Είναι γεγονός ότι στην μετά ΔΝΤ εποχή, η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση του λαού για τους πολιτικάντηδες βρίσκονται στα ύψη. Σημειώθηκαν περιστατικά όπου πολίτες έβρισαν πολιτικούς (όλων των αποχρώσεων) όπου τους συναντούσαν τυχαία. Είναι δύσκολη εποχή για «εθνοπατέρες» και επειδή οι ίδιοι το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, χρειάζονται την απαραίτητη μελάνη από τις σουπιές των ΜΜΕ για να θολώνουν τα νερά. Στην ΔΕΘ ήταν μαζεμένος όλος ο καλός κόσμος της πολιτικής μας παράγκας. Τα κανάλια σε τέτοιες περιπτώσεις έχουν σαφή εντολή να μην παρουσιάζουν «παρατράγουδα» εκτός και αν πρόκειται βέβαια για ελεγχόμενες κομματικές «διαμαρτυρίες» από εκείνες που αρέσκεται η αριστερά. Για κακή τους τύχη όμως εκεί δεν ήταν μόνο Έλληνες δημοσιογράφοι αλλά και ξένοι που δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αναδείξουν την συμβολική διαμαρτυρία του γιατρού με το παπούτσι. Η εικόνα θα ανέβαζε την τηλεθέαση και στο κάτω της γραφής παπούτσι πέταξαν στον George Bush, στον George Papandreou θα έκαναν την πάπια; Και όμως οι άνθρωποι της εγχώριας «ενημέρωσης» αφού αδυνατούσαν να αποσιωπήσουν εντελώς το γεγονός, έδωσαν αγώνα για το ποιος θα λασπολογήσει περισσότερο έναν Έλληνα πολίτη. Περίπου ως «εθνοπροδότη» τον χαρακτήρισαν αρχικά, στην συνέχεια κάποιοι τον είπαν ακροδεξιό και κατέληξαν ότι ήταν «γραφικός» όταν οι προηγούμενες «κατηγορίες» δεν άντεχαν στην λογική και την πραγματικότητα.

Στα παραπάνω τρία παραδείγματα μπορούν να προστεθούν δεκάδες ακόμα, από την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών και μόνο! Επιγραμματικά μπορώ να αναφέρω τις δήθεν έγκυρες δημοσκοπήσεις που ανακάλυψαν άνοδο (!) στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ή και πιο εύθυμες περιπτώσεις όπως εκείνα τα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνεννόηση με την τρόικα θα… τιμωρήσει τις πολυεθνικές εταιρίες γιατί ανεβάζουν τις τιμές! Νόμος είναι το δίκιο του… δημοσιογράφου.

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Πότε σκοπεύουν να αφαιρέσουν την μεροληπτική, ρατσιστική και μισαλλόδοξη διάκριση «Έλληνες το γένος» αναρωτιούνται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ....

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς
Εσωτερικών
Εξωτερικών
Θέμα: Πρόσφυγες του εμφυλίου.
Μετά το νόμο 1285/1982 «για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού Λαού εναντίον των στρατευµάτων κατοχής 1941 – 1944», ο Υπουργός Εσωτερικών Γιώργος Γεννηματάς και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Σκουλαρίκης της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εξέδωσαν κοινή απόφαση (106841/29-12-1982) με θέμα «Ελεύθερος επαναπατρισμός και απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας στους πολιτικούς πρόσφυγες»… «στα πλαίσια της πολιτικής της Κυβέρνησης για Εθνική συμφιλίωση και ομοψυχία» και όρισαν ότι «Μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλοι οι Έλληνες το γένος, που κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου 1946-1949 και λόγω αυτού κατέφυγαν στην αλλοδαπή ως πολιτικοί πρόσφυγες έστω και αν αποστερήθηκαν της Ελληνικής Ιθαγένειας».
Η διάκριση αυτή που εξαίρεσε όλους τους αποκαλούμενους μη «Έλληνες το γένος» Έλληνες πολίτες αποτελεί σαφώς απαράδεκτη διάκριση -διάκριση λόγω εθνοτικής καταγωγής και δεν έχει καταργηθεί ακόμα-, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ και τις συστάσεις προς την Ελλάδα Ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης στην έκθεσή της για την Ελλάδα το 2009 «συστήνει ξανά στις Ελληνικές αρχές να λάβουν μέτρα για να εφαρμόσουν, με μη-μεροληπτικό τρόπο, τα μέτρα συμφιλίωσης που έλαβαν για όλους εκείνους που τράπηκαν σε φυγή λόγω του εμφύλιου πόλεμου».
Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρατείνονται μέχρι σήμερα μετεμφυλιακά σύνδρομα σε βάρος ελλήνων πολιτών- πολιτικών προσφύγων του εμφυλίου πολέμου που ζουν σε άλλες χώρες, επειδή δηλώνουν διαφορετική από την ελληνική εθνοτική καταγωγή
Ερωτώνται οι κ.κ.Υπουργοί:
1)                  Περισσότερα από εξήντα χρόνια μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου και εικοσιπέντε μετά την επιστροφή των περισσότερων πολιτικών προσφύγων στην Ελλάδα, τι σκοπούς εξυπηρετεί η απαγόρευση επιστροφής των εναπομεινάντων πολιτικών προσφύγων;
2)                  Αναγνωρίζουν ότι αυτή η ανοικτή ακόμα πληγή του εμφυλίου αποτελεί στίγμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα;
3)                  Πότε σκοπεύουν να αφαιρέσουν από τους παραπάνω νόμους την μεροληπτική, ρατσιστική και μισαλλόδοξη διάκριση «Έλληνες το γένος»;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία
Δρίτσας  Θοδωρής
Κουράκης Αναστάσιος
Μουλόπουλος Βασίλης Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ κ.ΛΟΒΕΡΔΟ

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP