Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Αλβανοί ληστές βγάλανε 1.250.000 ευρώ μέσα σε τρία χρόνια!

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες μία σπείρα ληστών που μέσα σε διάστημα τριών ετών είχε ρημάξει σούπερ μάρκετ στην Αττική και την επαρχία. Η σύλληψη έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, 10 Ιουλίου, και, όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για τέσσερις Αλβανούς, ηλικίας από 26 μέχρι και 34 ετών.

Οι αστυνομικοί τούς εντόπισαν, ύστερα από ένοπλη ληστεία που διέπραξαν το Σάββατο, στις 15:45 σε υποκατάστημα σούπερ μάρκετ με την επωνυμία «Βασιλόπουλος», από όπου απέσπασαν το ποσό των 62.154 ευρώ. Ύστερα από παρακολούθηση, τους συνέλαβαν την ώρα που επιχειρούσαν να μεταβούν στα σπίτια τους στο Καλαμάκι.

Τα μέλη της σπείρας δρούσαν επαγγελματικά και οργάνωναν προσεχτικά και με κάθε λεπτομέρεια τις ληστείες. Συγκεκριμένα, παρακολουθούσαν για αρκετό καιρό το «στόχο» τους, ώστε να γνωρίζουν τον ακριβή χρόνο και τόπο παράδοσης των χρημάτων σε χρηματαποστολές και την κατάλληλη ημέρα, που συνήθως ήταν Πέμπτη ή Σάββατο...
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΛΛΑ Η ΠΡΟΟΔΟΣ!!!!

ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΜΟΛΥΝΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΜΟΥ...
Διαβάστε περισσότερα...

Χοντρό παραμύθι οι δημοσκοπήσεις - Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης το'χουν παρακάνει

Πως είναι δυνατό να υπάρχουν δημοσκοπήσεις οι οποίες παρουσιάζουν αρκετά μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας να συμφωνεί με τις κυβερνητικές θέσεις οι οποίες μάλιστα να δείχνουν και ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων να συγκεντρώνει την προτίμηση του στο κυβερνών κόμμα και την επόμενη άλλη δημοσκόπηση να παρουσιάζει καταλληλότερο κόμμα το κανένα.

Xαρακτηριστικό παράδειγμα δημοσκοπήσεων.... Διαβάστε περισσότερα...

Κίνδυνος να μη βρεθούν ποτέ τα λείψανα των μισών και πλέον Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων

Τα λείψανα των μισών Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων εκτιμάται πως δεν θα βρεθούν ποτέ, αφού ο τουρκικός στρατός, ο οποίος συνέλαβε αιχμαλώτους, παρέλαβε τραυματίες και έθαψε νεκρούς Ελληνοκύπριους, δεν δείχνει προθυμία να δώσει απαντήσεις για την τύχη τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν λείψανα, ή μεμονωμένα οστά, που αντιστοιχούν σε περίπου 600 αγνοούμενους, οπότε με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες είναι δυνατό να βρεθούν λείψανα, που αφορούν άλλους περίπου 200-300 αγνοούμενους, ανεβάζοντας τον αριθμό στους περίπου 800-900, τη στιγμή που οι Ελληνοκύπριοι αγνοούμενοι, οι οποίοι δηλώθηκαν, υπολογίζονται σε περίπου 1.400.

Εκ μέρους της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, ο Νίκος Σεργίδης ανέφερε στην εφημερίδα ότι πληροφορίες για συλλήψεις Ελληνοκυπρίων, τραυματιών και μη, περιλαμβάνονται σε προφορικές και γραπτές μαρτυρίες Τούρκων αξιωματικών.

«Στοιχεία υπάρχουν, επίσης, στα αρχεία του τουρκικού στρατού», είπε ο κ.Σεργίδης και πρόσθεσε ότι οι συγγενείς αξιώνουν ενημέρωση και δεν θα δεχθούν να θεωρηθούν πέραν των μισών ες αεί αγνοούμενοι.

Πολλοί από τους αγνοούμενους φέρονται να θάφτηκαν σε περιοχές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τον τουρκικό στρατό ως «στρατιωτικές».

Οι συγγενείς των αγνοουμένων υποστηρίζουν πως οι Τούρκοι «χαρακτηρίζουν σκόπιμα μεγάλες περιοχές "ως στρατιωτικές", προκειμένου να μην επιτρέψουν τη διενέργεια εκταφών».

Οι Τούρκοι από την πλευρά τους ισχυρίστηκαν ότι επέτρεψαν τη διενέργεια εκσκαφών και σε στρατιωτικές περιοχές και φέρνουν ως παράδειγμα την περίπτωση της Λουρουτζίνας, όπου επιχειρήθηκε, ανεπιτυχώς, δύο φορές ο εντοπισμός λειψάνων Ελληνοκυπρίων, που αγνοούνται από την περίοδο 1963-64.

Ο κ.Σεργίδης αναφερόμενος στην πάροδο του χρόνου, σημείωσε ότι ο αριθμός των γονέων αγνοουμένων μειώνεται δραστικά και με τον αργό ρυθμό του εντοπισμού και ταυτοποίησης αγνοουμένων, πολλοί δεν θα προλάβουν καν να παραλάβουν τα λείψανα των οικείων τους.

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP