Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός απέναντι στην έξαρση του Αλβανικού Εθνικισμού

Η Ένωση Χειμαρριωτών «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ» τιμώντας την μνήμη του δολοφονηθέντος από Αλβανούς εθνικιστές, Αριστοτέλη Γκούμα, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός απέναντι στην έξαρση του Αλβανικού Εθνικισμού». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Δημητρίου Σούτσου 46 και Λ. Αλεξάνδρας, 115 21, Αμπελόκηποι, πλησίον σταθμός ΜΕΤΡΟ), ώρα 06.00 μ.μ. Ομιλητές θα είναι ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι – αναλυτές και πολιτικοί από τον ελλαδικό χώρο και την Βόρειο Ήπειρο.

ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΣΩΝ «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ»
Διαβάστε περισσότερα...

Έκαψαν Ελληνική σημαία στον αγώνα Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ

Στην Κύπρο του 21 αιώνα ο ανθελληνισμός καλπάζει ...

Δεν πέρασαν παρά μόνο κάποια χρόνια που κάποιοι έχυσαν ποτάμια αίμα για να παραμείνει τούτος ο τόπος Ελληνικός. Έδωσαν ότι πιο σημαντικό, την ίδια τους την ζωή, για να μας παραδώσουν την γη των προγόνων τους όπως την παρέλαβαν, ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Λίγες δεκαετίες μετά, χρήμα από τις ξένες μεγάλες δυνάμεις, και τα "κατάλληλα" άτομα (πολιτικάντηδες & διάφοροι θολόκουλτουριάρηδες) ήταν αρκετά για να μπει το σχέδιο να αφανιστεί ο Ελληνισμός από αυτό το τόπο.

Όσα δεν κατάφεραν, με κατοχή, βία, τρομοκρατία και καταπίεση, τα καταφέρνουν εν καιρό ειρήνης και "δημοκρατίας".

Στην Κύπρο του 21ου αιώνα ξεχάστηκαν αξίες και ιδανικά, μα πάνω από όλα τα Ελληνικά ιδεώδη που μεγάλωσαν τόσες και τόσες γενιές των προγόνων μας. Ο κόσμος παρακολουθεί, μέσα στο λήθαργο που του επέβαλαν να είναι, χωρίς να αντιδρά! Επιτρέπει να του μιλάνε για "λύσεις" ξεπουλήματος, τύπου ομοσπονδίας σαν να είναι το θείο δώρο, να δίνουν συγχωροχάρτι στον εισβολέα κατακτητή που λεηλάτησε την γη μας και τις πατρογονικές μας εστίες, να παρουσιάζουν τον βάρβαρο Τούρκο εισβολέα ως "αδελφό", και να παρουσιάζουν πλέον, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μας αδέλφια, που έδωσαν την ίδια τους την ζωή για να παραμείνει αυτή η γη ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ως εισβολείς (!!!), και να λέει και ευχαριστώ...
Διαβάστε περισσότερα...

21ος αιώνας, ο αιώνας των blogs...

Μεγάλη αναστάτωση έχει γίνει στις επιχειρήσεις καταγραφής επικαιρότητας, φιλτραρίσματος ιδεών και προβολής των αρεστών, δηλαδή στις εφημερίδες. Οι πωλήσεις μειώνονται καθημερινά, οι κυλιόμενες περικοπές προσωπικού άρχισαν, ο κόσμος θέλει άμεση ενημέρωση- εδώ και τώρα- κάτι που οι εφημερίδες (γέροι δεινόσαυροι )δε μπορούν να προσφέρουν με επιτυχία. Έλεγε κάτοχος επαρχιακής εφημερίδας: Αν με ψάξεις δε θα βρεις ούτε ένα ευρώ στη τσέπη μου!
Οι εποχές αλλάζουν. Ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας των blogs. Μόνο μέσα από τα blogs ο πολίτης έχει...
 άμεση ενημέρωση στο τι συμβαίνει διότι υπάρχει το άμεσο feed-back ενημέρωσης από τους bloggers.
Η εξέλιξη των ιδεών εκφράζεται πια μόνο με τα blogs!!
Διονύσης Στ.
 
πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Κινέζος πρωθυπουργός εξευτέλισε αυτοπροσώπως τους υπηρέτες του μνημονίου.

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ

http://olympiada.files.wordpress.com/2010/10/contentsegment_1604220224w200_h0_r0_p0_s1_v124jpg.jpg?w=200&h=291Πρωθυπουργός Τζιαμπάο: “η Κίνα έχει ήδη αγοράσει και κρατάει ελληνικά οµόλογα”
Γιώργος Παπακωνσταντίνου (ΥΠΟΙΚ): “Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την αγορά χρέους, είτε ελληνικών ομολόγων είτε ελληνικών περιουσιακών στοιχείων από επενδυτικά σχήματα στην Κίνα”
Ο Κινέζος πρωθυπουργός ήρθε αυτοπροσώπος και εξευτέλισε την κυβερνητική πολιτική που με διάφορα τεχνάσματα και άφθονα ψεύδη έριξε την χώρα στον εφιάλτη του μνημονίου ενώ υπήρχαν πολλές εναλλακτικές τις οποίες φρόντισε μεθοδικά να “κάψει”.
Σήμερα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι διθυραμβικά, το ίδιο και τα αφιερώματα στα καθεστωτικά μΜέσα Μνημονιακής Εξαπάτησης. Αποκρύπτονται δε επιμελώς οι αυστηρές προειδοποιήσεις του Κινέζου πρωθυπουργού για το συνεχές σαμποτάζ από κυβερνητικούς παράγοντες για τις επενδύσεις που είχαν συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση, αυτό άλλωστε ήταν και ο κύριος λόγος της επίσκεψης.
Με δυό κουβέντες λοιπόν στην Ελληνική βουλή, ο πρωθυπουργός Τζιαμπάο έδωσε αυτοπροσώπος την διάψευση περί “ανυπαρξίας ενδιαφέροντος της Κίνας για τα Ελληνικά ομόλογα”, που ήταν και ένα από τα κύρια επιχειρήματα της κυβέρνησης του μνημονίου για να δείξει πως η υποταγή στο ΔΝΤ ήταν η μοναδική λύση. Όπως επίσης το ότι η Ελλάδα διαθέτει επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν πραγματικά να συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, όπως η συμφωνία με την Cosco για τον ΟΛΠ.
Ο ίδιος ο Κινέζος πρωθυπουργός έδωσε και το κύριο όπλο στην φαρέτρα των Ελλήνων για αντιμετώπιση των δυσκολιών: «Τόσο η Κίνα όσο και η Ελλάδα είναι δύο χώρες µε αρχαίο πολιτισµό. Η Ελλάδα αποτελεί καλό φίλο της Κίνας. Στέκοµαι εδώ, νιώθοντας σαν να είµαι στο σπίτι µου»

συνέχεια εδώ Διαβάστε περισσότερα...

H AΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ - 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1919

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1919 .Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ



To 1919 Ο Αρχηγός των Eλληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Αρχιστράτηγος Λεωνίδας Παρασκευόπουλος
δίνει εντολή στον Υποστράτηγο Γεώργιο Λεοναρδόπουλο για Απελευθέρωση από τα Ελληνικά Στρατεύματα της Θράκης. Η ΙΧ Μεραρχία με διοικητή τον Υποστράτηγο Γεώργιο Λεοναρδόπουλο (25ο Σύνταγμα Πεzικού, 26ο Σύνταγμα Πεzικού, 3/40 Σύνταγμα Ευzώνων) μετακινήθηκε από την περιοχή του Κιλκίς και στις 3 Οκτωβρίου 1919 με το Μηχανικό της γεφύρωσε το Νέστο ποταμό σε δυο σημεία (Τολότς και Παρανέστι).


Το πρωί της 4ης Οκτωβρίου 1919 το 1ο Τάγμα του ηρωικού 25ου Συντάγματος του οποίου ηγήτωρ
ήταν ο Συνταγματάρχης Μεσσήνης Δημήτριος και η 9η Ημιλαρχία Ιππικού πέρασαν τον ποταμό
Νέστο και περί την 11: 00 ώρα το πρωί εισήλθαν εις στην πόλη της Ξάνθης. Επικεφαλής των τμημάτων με εντολή του Στρατηγού Γ. Λεοναρδόπουλου ήταν ο Ξανθιώτης Ανθυπολοχαγός Μηχανικού Γαβριήλ Λαδάς.

Η είσοδος των Ελληνικών Στρατευμάτων στην Ξάνθη έθεσε επιτέλους τέρμα στα βάσανα του υπερήφανου λαού της Ξάνθης και άνοιξε τον δρόμο για την Απελευθέρωση όλης της Θράκης που βρισκόταν κάτω από τον σκληρό zυγό της Σκλαβιάς των Μογγολοβουλγαροκομιτατzήδων ...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP