Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

«Stop» στις προμήθειες νοσοκομειακών υλικών

Ως αντίδραση και μέσο πίεσης οι προμηθευτές αποφάσισαν να σταματήσουν την αποστολή υλικών προς τα νοσοκομεία, ως μια πρώτη κίνηση.

Σημειώνεται πως οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου είναι εισαγωγικές και πλέον, λόγω και της άρνησης των τραπεζών, δεν διαθέτουν τα κεφάλαια τα οποία ζητούν οι ξένοι οίκοι ως αντικαταβολή για να στείλουν προϊόντα στην Ελλάδα.
Έτσι σε επιστολή τους...
Διαβάστε περισσότερα...

Προσλήψεις στον δήμο Αγράφων

Στην πρόσληψη 15 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών προχωράει ο δήμος Αγράφων.

Συγκεκριμένα, οι θέσεις, ανά ειδικότητα, που θα καλυφθούν έχουν ως εξής: τρία άτομα ειδικότητας ΔΕ Οδηγοί Αυτ/των Γ΄ κατηγορίας, ένα άτομο κατηγορίας ΔΕ Οδηγός Αυτ/των Γ΄ κατηγορίας με ψηφιακό ταχογράφο, τέσσερα άτομα ειδικότητας ΔΕ Υδραυλικοί, ένα άτομο ειδικότητας ΔΕ Χειριστής Μηχ/τος Έργου (Ισοπεδωτής), πέντε...
Διαβάστε περισσότερα...

Αθάνατο ΠΑΣΟΚ: Ψηφίζουν νόμους που υπάρχουν ήδη... και πανηγυρίζουν κι από πάνω!!

Διαβάζω στη real.gr που το έχει πάρει από το ΕΘΝΟΣ:

"Ένα τέλος στο καθεστώς ανευθυνότητας και έλλειψης ρυθμίσεων που διέπει την ιδιοκτησία, στέγαση και εν γένει μεταχείριση των ζώων συντροφιάς, επιχειρεί να φέρει νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Με το νομοσχέδιο...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μεσουτ Γιλμάζ παραδέχεται ότι η Άγκυρα έκαιγε ελληνικά δάση!

Απλά παραδέχτηκε κάτι που ήδη γνωρίζαμε...
Δημοσίευμα της εφημερίδας Μπιργκιούν που έχουν μεταφράσει τα tourkikanea.gr , υποστηρίζει αυτή την άποψη δημοσιεύοντας και σχετική δήλωση του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ,ο οποίος λέει με νόημα:

“Όλοι οι πρωθυπουργοί στο τέλος της θητείας τους ενημερώνουν τον νέο πρωθυπουργό σχετικά με...
Διαβάστε περισσότερα...

Αν ο Εφραίμ ήταν Μουφτής θα τον συλλάμβαναν;;


Παραμονές λοιπόν της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας, δηλαδή παραμονές των Χριστουγέννων, το Ελληνικό κράτος αποφάσισε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κινήσει τις διαδικασίες του. Βγήκε λοιπόν μια δικαστική απόφαση για την...
Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτα ψέμματα από τους αντικομμουνιστές για τη Βόρεια Κορέα!

Αναμένουμε το Περισσό να βγάλει δελτίο τύπου ανάλογου ύφους με το συλληπτήριο μήνυμα που έστειλε σχετικά με τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, καταδικάζοντας το δημοσίευμα. Μια χαρά περνάνε οι Βορειοκορεάτες σύντροφοι της Παπαρήγα. Ακολουθεί το προβοκατόρικο δημοσίευμα....
Διαβάστε περισσότερα...

Στοίβαξαν μετανάστες σε φορτηγό με πορτοκάλια

Ας ελπίσουμε τα πορτοκάλια να μην φθάσουν στους καταναλωτές...

Οκτώ λαθρομετανάστες κρυμμένους σε φορτίο με πορτοκάλια, επιχείρησε να περάσει οδηγός νταλίκας χθες το μεσημέρι από το λιμάνι της Πάτρας. Ωστόσο, οι λιμενικοί εντόπισαν τους μετανάστες που ήσαν κρυμμένοι σε ειδική κρύπτη μέσα στο φορτίο.

Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη, ενώ οι έξι από τους οχτώ μετανάστες που είναι ανήλικοι, αφέθηκαν ελεύθεροι...
Διαβάστε περισσότερα...

Βροχή καταγγελιών για μη καταβολή του δώρου

Ξεπερνούν τις 2.000 οι καταγγελίες που έχει δεχθεί από εργαζόμενους φέτος το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για τη μη καταβολή του δώρου. Τα στοιχεία αφορούν όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Μιχάλη Χάλαρη, οι καταγγελίες που έχουν υποβληθεί αντιστοιχούν σε περίπου 1.500 επιχειρήσεις, αριθμό πενταπλάσιο σε σχέση με πέρυσι, οπότε οι σχετικές καταγγελίες αφορούσαν περί τις 300 επιχειρήσεις.
Μετά την ολοκλήρωση...
Διαβάστε περισσότερα...

Θέσεις εργασίας στον Δήμο Ιλίου

Πρόσληψη 47 εποχικών υπαλλήλων στο Δημοτικό Κέντρο Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ιλίου.

α) από την υπογραφή της σύμβασης έως 31-7-2012
15 ΤΕ Βρεφονηπιοκομίας
13 θέσεις ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού Καθαριότητας
12 θέσεις ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων - Παιδοκόμων
3 θέσεις ΥΕ Βοηθών Μαγείρων
β) για χρονικό διάστημα...
Διαβάστε περισσότερα...

Προσφυγή κατά της κατασκευής τεμένους στο Βοτανικό

77031-steΣύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «ΕΚ», ομάδα Ελλήνων πολιτών, ετοιμάζεται να καταθέσει, τις προσεχείς ημέρες, αίτηση ακυρώσεως κατά του Ελληνικού Δημοσίου, όπως νομίμως εκπροσωπείται από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως και της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, για την ακύρωση της...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP