Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Δραματική εξακολουθεί η κατάσταση στη Ρωσία λόγω πυρκαγιών


ImageΔραματική παραμένει η κατάσταση στην Ρωσία από τις καταστροφικές πυρκαγιές που ... απλώς δεν σβήνουν αφού ανατροφοδοτούνται από τα αχανή κοιτάσματα τύρφης στο υπέδαφος. Η Μόσχα πνίγεται και πάλι στους καπνούς και όλες οι πτήσεις να λαμβάνουν οδηγίες για προσγείωση σε γειτονικά αεροδρόμια.
Σε κάποια σημεία της πρωτεύουσας η ορατότητα περιορίστηκε σε μόλις μερικές δεκάδες μέτρα, και οι Αρχές έκαναν χθες το μεσημέρι έκκληση στο κοινό για εθελοντές. Η Ευγενία Σμιρνόβα, στέλεχος των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας της Μόσχας, δήλωσε στο πρακτορείο ότι «καταγράφτηκαν 14.340 θάνατοι στη Μόσχα τον Ιούλιο, δηλαδή 4.824 θάνατοι περισσότεροι από πέρυσι τον ίδιο μήνα. Η ίδια είπε ότι τον Ιούνιο ο αριθμός ήταν μικρότερος και ότι ο καύσωνας προφανώς επηρέασε την αύξηση. Ωστόσο η Σμιρνόβα δεν ήταν σε θέση να δώσει στατιστικά στοιχεία για την αιτία των θανάτων.
Η κατάσταση στα δάση γύρω από τη Μόσχα γνώρισε δραματική επιδείνωση με τις φωτιές να κατατρώγουν την τύρφη στο έδαφος και ό,τι υπάρχει επάνω της. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για απουσία των κρατικών υπηρεσιών, οι οποίες χθες ζήτησαν εθελοντές από τους πολίτες για να βοηθήσουν τους 10.000 πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες και που η κυβέρνηση παραδέχεται ότι δεν επαρκούν.
Ο Στρατός εκκένωσε μεγάλη αποθήκη όπλων και πυρομαχικών στην περιοχή του Αλαμπίνσκ, 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας. Πάνω από 500 μέτωπα μαίνονταν χθες σε όλη τη Ρωσία. Μόνο στην περιοχή της Ρωσίας μαίνονται 31 δασικές πυρκαγιές και 15 πυρκαγιές σε περιοχές με τύρφη, ενώ υπάρχει ανησυχία για την σοδειά των δημητριακών, αφού μεγάλα κτήματα έχουν καεί.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενός τρελού πάντα μπροστά τραβάει η λόξα...

για να φοβούνται και να κρύβονται οι δειλοί...

Διαβάστε περισσότερα...

Γαύδος, όπως λέμε... εξορία


  • Περιμένουν να συνδεθούν με την υπόλοιπη Ελλάδα
  • Περιμένουν ένα ελικοδρόμιο που δεν έγινε ποτέ
  • Περιμένουν στην εσχατιά να τους θυμηθεί ο Γιώργος...
  Η Ελλάδα είναι γνωστό πως δεν ξεκινάει από το Κολωνάκι και ούτε τελειώνει στην Τσιμισκή. Ξεκινάει από το Ορμένιο του Έβρου και τελειώνει νότια της Κρήτης στην Γαύδο. Και είναι βέβαιο πως η Γαύδος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της. Από τις εξελίξεις, όμως, φαίνεται πως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αγνοεί πως η εθνική κυριαρχία εκτείνεται μέχρι ΚΑΙ την Γαύδο....
Με κεντρικό σύνθημα «ένα καράβι για τη Γαύδο – όχι άλλα ψέματα» πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10 το πρωί, μεγάλη συγκέντρωση στο λιμάνι της Καραβέ κατοίκων και παραθεριστών του νησιού, σε εφαρμογή απόφασης της χθεσινής λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων της Γαύδου.
Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό του νησιού και απαίτησαν την άμεση επίλυση του συγκοινωνιακού προβλήματος. Ναι, η Γαύδος έχει αποκλειστεί... επειδή δεν "συμφέρει" η σύνδεσή της με την Ελλάδα!!! Μερικές φορές περνάνε μέρες ολόκληρες μέχρις ότου κάποιο πλοίο "πιάσει" στο λιμάνι της Γαύδου...
Η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι του νησιού είναι τραγική. Οι λιγοστοί επισκέπτες φτάνουν με μεγάλη ταλαιπωρία στη Γαύδο και οι συνθήκες θυμίζουν εποχές της περασμένης εικοσαετίας. Αυτό μπορεί να έχει τον ρομαντισμό του, αλλά ξεγυμνώνει και την ανικανότητα στον τρόπο αντίληψης του νεο-πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, ποιά ακριβώς είναι η Ελλάδα...
Αυτή τη στιγμή επιτροπή αγώνα έχει αποκλείσει το λιμάνι με βάρκες και καϊκια, περιμένοντας την αντίδραση της κυβέρνησης. Και ίσως αυτοί οι Έλληνες, εκεί στην Γαύδο, να νιώθουν πως αδικούνται και πως ίσως η κυβέρνηση να διακόψει τις διακοπές της και ο Παπανδρέου να βγει από το κανό, προκειμένου να ανταποκριθεί στο αίτημά τους και να τους δώσει μία λύση..., αλλά πόσο κοντά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι αυτό; Για τον αμερικανοτραφή πρωθυπουργό μας, άλλο Πόρος, άλλο Γαύδος...


Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπές: Το σκεφτήκατε καλά;drseeng.com Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP